çıldırmak üzere bir anne

kardalen

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2011
316
20
118
Diğer
mrb arkadaslar dört yasında bir oğlum var.15.300 gr boyu da 102 cm civarı...inanın hiç bir şey yemiyor.artık c.nnet gecirmek üzereyim.kullanmadığım surup balık yağı kalmadı.hiç bişeye yaramadı.peşinde koşmaktan o kadar yoruldum ki....sabahtan beri hiç bir şey yemedi...ne sorsam hayır yemiycem diyor..kahvaltı alışkanlığı hiç yok...eskiden internete video ile falan zar zor yediriyodum.ama şimdi onu da bıraktı....okula gitti orda da hiç bişey yemiyormuş...bunun bi çaresini bulan tecrübeli annelereden yardım istiyorum...

Şöyle şeyler yapabilirsiniz

Eklentiler

• 277FC684-11DF-4D7F-A4AB-1A572A3CE3AC.webp
    277FC684-11DF-4D7F-A4AB-1A572A3CE3AC.webp
    26,3 KB · Görüntüleme: 228
  • FA876B5A-D8F3-4EFF-9B57-FB555AC90CE8.webp
    FA876B5A-D8F3-4EFF-9B57-FB555AC90CE8.webp
    14 KB · Görüntüleme: 219
Keçi boynuzu özü iştah açıyor diye duymuştum.
Dra götürün b12 demir d vitamini baktırın ilişkili olabilir.

mrb arkadaslar dört yasında bir oğlum var.15.300 gr boyu da 102 cm civarı...inanın hiç bir şey yemiyor.artık c.nnet gecirmek üzereyim.kullanmadığım surup balık yağı kalmadı.hiç bişeye yaramadı.peşinde koşmaktan o kadar yoruldum ki....sabahtan beri hiç bir şey yemedi...ne sorsam hayır yemiycem diyor..kahvaltı alışkanlığı hiç yok...eskiden internete video ile falan zar zor yediriyodum.ama şimdi onu da bıraktı....okula gitti orda da hiç bişey yemiyormuş...bunun bi çaresini bulan tecrübeli annelereden yardım istiyorum...
Çocuğunuzla ilişki biçiminize odaklanın. Eğer sadece yemek yemediğinde yoğun bir ilgi görüyorsa, sevgi ve değer ihtiyacını burdan karşılar. Bir süre yeme meselesini hiç gündeme getirmeden sadece onunla oynamaya ve ilgilenmeye odaklanın, normal bir sürece girecektir çocuk. Çünkü açlık çok temel bir fıtrattır

Yanlış beslenme ve ısrar bu hale getiriyor çocuğu. Doktorumun ek gıdaya geçerken söylediği 2 şey vardı yemek konusunda. Pütürlü gıdalara 9. Aya kadar mutlaka geçmiş ol ve ısrar etme.

Gerçekten yesin istiyorsanız kontrol onda olsun biraz. Ne yiyeceğine ne kadar yiyeceğine kendisi karar versin. Belli bi yemek saatiniz olsun. Her dakika yemek aşırabileceği bilmek düzensizlik oluşturur. Yemek saatine yakın abur cuburda vermeyin.

Kan değerlerine bakıldı mi? Demir düşük ise kansızlık iştahsızlık yapar.

Onun harici hiçbirşey sormayın yemekle ilgili. Yiyebileceği bir yere bir sandviç ve meyve bırakın. Biraz gözlemleyin. Bol bol oynayın kovalamaca falan ki iyice acıksın.

Siz üstüne düştükçe o sizi kullanmak için bunu öne sürüyor. Birkac gün deneyin. Abur cubur yoksa mecbur yiyecek.

Kızım 11 yasinda ve bebekliginden beri sizin yasadiklainizi hala yaşıyorum.Çare bulamadim ve kizim 11 yaşında 27 kilo.Kendinizi boşuna yipratmayin bence.sağlığı yerinde olsun yeter.

Geçmiş olsun. Hiç sevdiği bir yemek yok mu? Demir eksikliği iştahsızlık yapar. Onu bir kontrol ettirin. Onun dışında yemek yedirmeye zorlamayın. Ben de küçükken iştahsız bir çocuktum. Yuvada evde sürekli yemek yemeğe zorlanirdim.

Benzer durumdayım. Mayısta 4 yaşında olacak bir oğlum var. Boy 106 cm, kilo 16.

Bir çözüm bulabileceğimizi sanmıyorum.

Allah yardımcın olsun canım çok zor benim oğlumda üç yaşında hala biberondan besleniyor süt de süt çok zor bir kaç lokma yerse benden mutlusu yok dr vitaminlerine bakalım bir ara dedi ama tekrar götüremedim günde 4 öğün hazırla onun dışında hiç bişey verme yerse yedi yemezse aç kalsın arkasından sakın koşma diye ısrar etti bana ama anne yüreği işte

Sembolik pekistirec deneseniz iste her yediginde bir yapistirma yapistirin onlari tamamlayinca oyuncak alin

Kızım 11 yasinda ve bebekliginden beri sizin yasadiklainizi hala yaşıyorum.Çare bulamadim ve kizim 11 yaşında 27 kilo.Kendinizi boşuna yipratmayin bence.sağlığı yerinde olsun yeter.
dr lar hem üstüne gitme hem de bazı seyleri yemesi gerekiyor diyolar....allah kimseye iştahsız cocuk vermesin....

Geçmiş olsun. Hiç sevdiği bir yemek yok mu? Demir eksikliği iştahsızlık yapar. Onu bir kontrol ettirin. Onun dışında yemek yedirmeye zorlamayın. Ben de küçükken iştahsız bir çocuktum. Yuvada evde sürekli yemek yemeğe zorlanirdim.
eskiden daha ii yiyodu şimdi iice bıraktı....eşimle her gün bu konudan dolayı tartışıyoruz

Anne baba boyu kac

Kizim 2013 dogumlu surda 5 ay sonra 5 yaşina girecek.. Kizim 102 cm ve 18 kilo.. Gecen senenin aralik ayinda en son kontrolu var di saglik ocaginda.. Boyu yuzde 10 uzamis kilosuda normal oldugu nu soyledi hemşiremiz... Evet boyu kısa ama benim 1.50 ve babanin 1.58.. Kizimdan ne bekliye bilirimki.. Yemesi icmesi cok iyi, buyuk kizimda kısıtlıyorum bazen.. Bende cok merak ediyorum bu yidikleri nereye gidiyor.. Sofraya ne koyuluyorsa yeniliyor özel bişi yapmam yani.. Google da da baktim erkek cocugun ve kiz cocugugun kilo ve boy sınırı kactir diye.. Kilo su ve boyu sınırlari aşmamis.. Bence oglunda öyle..

dr lar hem üstüne gitme hem de bazı seyleri yemesi gerekiyor diyolar....allah kimseye iştahsız cocuk vermesin....

Yemek yemeği, anne baba travma haline getiriyor. Birinin ağzına zorla bir şeyler tikistirmak o insanda travma yaratır. Ya da baskı ile yemek yemeye zorlamak. Zorlamayın. Çocuğun yemek yemesi bir annelik başarısı değildir. Babası ile de kavga etmeyin. Onu olduğu gibi kabul edin. Açlıktan kimse ölmez korkmayın. Bunu asamiyorsaniz çocuk psikoloğuna gidip bu konuda destek alin

Benim çocukluğumda oğlunuz gibiydi. Herkes afrikalı diyordu. Annem yemek yedirirken sinir krizleri geçiriyordu, bazılarını hatırlıyorum. Bir seferinde çorba kasesine başımı soktu. Yanlış anlaşılmasın çok çok iyi bir annem var, sadece yemeyen bir çocuğun nasıl çıldırtıcı olduğumu yaşayarak gördüğüm için anlattım. Nitekim yemiyordum, aç da hissetmiyordum kendimi. Bu arada hiç hasta olmayan gayet sağlıklı bir çocuktum. Nitekim ergenliğe kadar böyle devam etti. Annem de en sonunda vazgeçti kendi halime bıraktı, ne zaman yemek istersem o zaman yedirdi. Emin ol, sonrasında daha iyiydim. Israr edildikçe yemiyordum.

Back
X