Çıldırmak Üzereyim artık...

zuzu_82

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2010
56
0
46
Çanakkale
Merhaba arkadaşlar.İçimi dökmek istiyorum.Ben 2012 temmuz ayında doğum yaptım neredeyse 4.ayını doldurcak bir kız bebeğim var.Ben ailemden uzak bir ildeyim.Çevremde akrabam yada ailem yok.Tek başıma bebeğime bakıyorum.Ama çok zorlanıyorum.Kızım gündüzleri hiç uyumuyor.Sürekli kucakta olmak istiyor.Hiç ev işi yada yemek yapamıyorum.Evimi görseniz şuan bomba düşmüş gibi...Sizlerde böylemisiniz nasıl başa çıkıyorsunuz benim kızımda mı bendemi problem var acaba?Offf bebek büyütmek ne zormuş :((

Canım bende aynı sekilde,oğlum gündüz hiç uyumuyor nerdeyse.Bende kanguruya koyup elektrik süpürgesi yapıyorum,cok komik ama yapacak birsey yok.Esim gelmeden yemek yapamıyorum,yaptığımızda da 2 günlük yapıyoruz.Haftada bir bebegim uyuduğunda gece ütü yapıyorum toplu sekilde.Ev tipi ana kucağı aldık.Biraz onda oyalanırsa,ivir zivir isleri yapıyorum.Temizliğe kadın aldım bir kere,bir ay sonra ise başlayacağım.15-20 gunde bir kadın gelecek.Oğlum hergün büyüyor.Onunla vakit geçirmek daha değerli,kucağada alıştı varsın olsun.Ben yürüyüş yaptıgım günler temiz hava oğluma cok iyi geliyor,o gun iyi uyuyor,tavsiye ederim.Eğer mümkünse birgun supur,diğer gun toz al,paspas geç.Hepsini bir kerede yapmak zor gercekten.Sıkılma herkes aynı,en azından bebegini sen buyutuyorsun,bu cok önemli!Ben nasıl bakıcıya bırakacağım diye kara kara düşünmeye başladım...

merhaba canim

sen gene uzak bir ildesin ben apayri bir kitadayim :) hemde iki cocukla... kendim buyutuyorum ilkinde cok zorlandim ikincisi okadar deil tecrube olunca.. birde bebegi ile ilgili cok sukur cok zor bebekler deillerdi... gece kacta yatiyor sabah kacta kalkiyor gec yatiorsa gec kalkar ve gunduz uyumak istemeyebilir.. daha cok kucuk zamanla rayina oturacaktir..herkes bu yollardan gecior ..benim evimde oyle ki bende duzeni seven biriyim ama olmayinca olmuyor yapacak bisi yok..misafir gelince topluyorum her odaya bir oyuncak sepeti koydum aksamlari yatarken butun ortadaki oyuncaklar sepete koyuyorum.. cok kendini harap etme hirpalama kendinde gerginlesirsin ..ayrica sana gelecek insanda bilerek geliyor bunu dusun.. yani cocuklu bebekli ev duzenli olmaz... kizin saglikli bence :) hele birde yuruyunce gor :)

Merhaba arkadaşlar.İçimi dökmek istiyorum.Ben 2012 temmuz ayında doğum yaptım neredeyse 4.ayını doldurcak bir kız bebeğim var.Ben ailemden uzak bir ildeyim.Çevremde akrabam yada ailem yok.Tek başıma bebeğime bakıyorum.Ama çok zorlanıyorum.Kızım gündüzleri hiç uyumuyor.Sürekli kucakta olmak istiyor.Hiç ev işi yada yemek yapamıyorum.Evimi görseniz şuan bomba düşmüş gibi...Sizlerde böylemisiniz nasıl başa çıkıyorsunuz benim kızımda mı bendemi problem var acaba?Offf bebek büyütmek ne zormuş :((

Beni anlatmışsın resmen :S Ciddi şekilde okurken her kelimesinde kendmi gördüm.. Hem eşimin hem de benim ailem bulunduğumuz ilde oturmuyordu.. Kardeşiminde benimkinden 7 ay büyük bebeği vardı ve bebeğim 37 günlükken, kardeşim işe başlayacağı için annem gitmek zorunda kaldı.. Kayınvalidem de sağolsun evinden ayrı kalmak istemiyordu.. bana gelin bakarım dedi en son :) hayır annemle aynı ilde oturuyolar.. zaten gidecek olsam onun yanına annemde kalırım mantıken :)

sonuç itibari ile ev bomba düşmüş gibi.. akşam yemeklermiz saat 7 den akşam 9 a kaydı.. zira eşim işten geldikten sonra yemek yapabilir oldum.. hatta ilk zamanlar mantı makarna ikilemesi haftanın uzun bir vaktine yayıldı.. Devrim şimdi 8 aylık işim biraz daha rahatladı .. gündü ufak tefek ev işi yapabiliyorum ancak şimdi de diş sorunumuz var.. Kan kusturuyo desem yeridir.. Bir haftadır saçımı tarayamaz hale geldim :) şu anda da uyuduğu için kaçtım mesela.. Ancak iki dk içinde pıt diye gözlerini açıcak veled ve sarkastik, obsesif bir halde, ne istediğini bilmeden tüm gün mızırdanacak :)

Biz yalnız anneler bir şekilde yolunu buluyoruz ama değil mi? Gece uyku yok gündüz uyku yok :)) :D

Bir de benim eşim titizidr ev içerisinde, ama 5 aylık olana kadar veledi kucağına da almaya ürküyodu :) hele o ilk 4 ay nasıl geçti, nasıl ayakta kaldım ben şaşırıyorum :)

Back
X