- 8 Temmuz 2013
- 5.703
- 9.098
- 398
- Konu Sahibi elmadilimi
-
gündüz uykusunu yatırmayın bir süre ve yorucu faliyetler yapın gün içinde
Yeterince aktivite yapiyormusun oglunla yani enerjisini harciyormu?
Oglen uykusunu kaldir ortadan zaten bu yaslarda bazi cocuklara gerek duyulmuyor oglen uyumasi.
Korkuyormu odasindan acaba?
Zaten bastan cok yanlis sizle yatmasi fln alismistir o cocuk zor alisacaktir kendi kendine uyumaya. Konusuyormu bisey diyormu uyumayinca fln?
Koskoca cocugu uyutmaya ayaginizla flnda sallamayin lutfen ya.
Yeterince aktivite yapiyormusun oglunla yani enerjisini harciyormu?
Oglen uykusunu kaldir ortadan zaten bu yaslarda bazi cocuklara gerek duyulmuyor oglen uyumasi.
Korkuyormu odasindan acaba?
Zaten bastan cok yanlis sizle yatmasi fln alismistir o cocuk zor alisacaktir kendi kendine uyumaya. Konusuyormu bisey diyormu uyumayinca fln?
Koskoca cocugu uyutmaya ayaginizla flnda sallamayin lutfen ya.
Benim kızımda iki yaşında çok geç yatıyor daha ayakta ve çoğu zaman birde bazen ikide yatıp sabah dokuz on gibi kalkıyor bende mahfoluyorum ama bebeğim var gece de o uyumuyor eğer size sıkıntı yapmıyorsa zorla uyutmayin oyun oynayın bu bakardım uyumuş koltukta biz öyle yapardık bebeğim doğmadan maalesef şimdi vakit de kalmıyor oyun oynayacak haldeMerhabalar,
2,5 yaşındaki oğlumla başım dertte. Zaten hiçbir zaman düzgün olmayan uyku düzeni hepten bozuldu. Uykuya direniyor, uyumamak için saatlerce bekliyor. Bu zamana kadar daha önce ayda bir veya iki kez olurdu, sonra haftada bir, haftada 2 derken, 3-4 gündür hep böyle...
Uyku öncesi kitap okuyoruz, ondan sonra sarılıp yanına yatıyorum, ninni söylüyorum, saçını okşuyorum, uyumuyor. Ayağımda sallıyorum, 1 saat sallıyorum uyumuyor. Önceden uyurdu ayakta hemen... Sonra tekrar yatağına alıyorum, uyuması gerektiğini söyleyip iyi geceler deyip çıkıyorum, kapısı Aralık kalıyor... Önceden ya kalkar yanımıza gelirdi ya da ağlardı. Şimdi uzun bi süre yarım saat/1 saat öyle kalabiliyor. Ama uyumuyor, bakınıp duruyor...
Zaten gecenin büyük kısmında bizim yanımızda yatıyor. En azından akşam uyku saati gelince bi süre yatağında uyusa da ben de kendi uyku saatim gelene kadar oturup dinlensem biraz... Ama yok, olmuyor. Ben büyüdüğünü, artık uyku sorunlarının düzelmesi gerektiğini düşünürken daha da kötü oluyor
Bu akşam alt değiştirme, kitap okuma dahil 2,5 saat sürdü uykuya dalması. Daha doğrusu hala yanındayım ve tam dalmadı. Kalkmaya korkuyorum uyanır diye
Sinirlerim iyiden iyiye yıprandı, dokunsan ağlayacak durumdayım. Ne yapmalıyım bilmiyorum. Aklımı yitirip ona deli gibi bağırmaktan, vurmaktan korkuyorum
at öyle kalabiliyor. Ama uyumuyor, bakınıp duruyor
Yani konusmuyorsa siz sorunca neden uyumadin diye bisi demiyormu?
Ogle uykusunu biraz erkene alin saat 12.30 la 14.00 arasi uyusun.
Zaten basli basina olan yanlis var ayaginizda sallamaya alismis yastigi kapip geldigine gore. Onu unutmaniz lazim.
Surekli yaninda odada durun o uyuyana kadar ama yatmayin yanina. Orda oldugunuzu bilsin yeter. Odasini sevmiyor olabilir acaba sevdigi biseylerle susleseniz beraber odasini sevilir hale getirsenizmi ?
Odasindada cok vakit gecirmesi lazim yani oyununu beraber odasinda yapin alissin odaya. Onunla konusun ve kendi kendine uyudugu takdirde yarin kucuk odul vercenizi soyleyin.
Ayy ne güzel bakarar öyle mis gibi de kokarlar, ağlamıyorsa sorun yapma bence bir de bakmışsın kocaman olmuş.benimkiler büyüdü bazen özlüyorum o çıldırdığım günleri
Cocugum yok, anneler kadar iyi bilemem ama psikojiye merakim var. çocuğun uykuya direnmesi icin 3 sebep var bana kalirsa. 1.si cocugun gercekten uykusu gelmiyordur, bütün cocuklar bilmem kac saat uyur diye bir kaide yok ne de olsa. 2. si cocuk uykusunda kabus görüyor olabilir, uykudan korkuyordur. 3.su ve en cok gozlemledigim ise cocuk yapacaklarina henüz doymamistir. yani siz enerji attığıni sansaniz da, yeterince oynasaniz da o size doyamadigindan uykuyu bir ayrilik olarak nitelendirebilir. yani ayrılık kaygısı yaşayan cocuklarda uyku sorunu sık gorulur. interneten ayrilik kaygisini biraz arastirin ne dedigimi anlarsiniz.
Bundonemde hepsimi oyle acaba. Bundan 2 hafta oncesine kadar 2 ay boyunca kizimda aynen anlattiginiz gibiydi.
Ki bizim eskiden bir duzenimiz vardi. Sabah 6-6:30 kalkar. 10-11 gibi ogle uykusu. Aksam da 8:30 -9 gibi uyurdu. Uykuya gecis kismi da cok benzer sizinkiyle.
Ama o iki ay boyunca sabah 7 de kalkip oglen uykusu bile uyumayi aksam 11 de uyuyordu. Onda bile uykum gelmedi diye diye dilinde tuy biterdi. Bir sure sonra pes ettim oglen uyutmaya ugrasmadim. Aksamlari da 11 den once yataga gecmedik. Inada bindirdi gibi geldi cunku sonradan.
Cok sukur gecti 2 haftadir yine oglen uykusuna yatiyor. Aksamlari da 9 gibi uyuyor.
Eminim suan cok yipraticidir sizin icin. Ama biraz rahat birakin belki gecici bir donemdir. Inatlasmasin
Her gün aynı saatte atin yataga ve tam karanlik olsun odasi. Kapiyi da kilitleyin cikin. Aglar aglar uyur en fazla. Ogleden sonra oyun bulun uyumasin.
25 aylık oğlum var aynı durumdayız. Doğdugundan beri uykuya gecişi cok zor. 3 ay önce memeyi bıraktık daha da beter oldu. Önceden 1 saat emer öyle uyurdu şimdi yataga bile yatıramıyorum. Surekli kalkıyor bişey istiypr ısrar edersem ağlıyor. Sabah kalkış saati 7-8 aras. Gündüz uykusu 1-2 saat ve şu an hala ayakta uyutamıyorumbana bile yetmiyor uyudugum uyku anlamıyorum niye böyle.
Oğlum yatmayınca kızım var anaokulunda o da yatmak istemiyor. Sabah okula zor uyanıyor ama oğlum herkesten önce uyanıyorben de isyanlardayım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?