Çıldırmak üzereyim! Uyku sorunu...

evet bizde vardı uyku terörü . o da oldu.
yani gece kalkıp bağırarak ağlar bizi tanımaz . gözleri açıktır ama seni tanımaz . annemi istiyorum diye ağlar vs vs
hala arada oluyor uyku terörü ama küçükken daha fazlaydı.
bir de yine aklıma geldi.
10 gün önce yine yattı uyuymadı.
sabahcı şu an . saat 06.30 da kalkıyor .
o nedenle akşam saat 9 ya da 9.30 da yatar. çok aşırı tepişiyor bir de okulda. buna rağmen uyuyammıştı. saat 11 di baktım uykuya daldı. yazık çok acıdım . bi o kadar da sinirlendim .
işte araştırdım . uyku sorununu yine.
çocukta uykuya dalamama yazınca çıkan yerlere baktım.
kedi otundan bahsetmişler .
onu bulunduğum üni deki zıraatçı arkadaşlara sordum. baharat bitkileri ile ilgili derse giren hocamıza. kesinlikle verilmez . ergenlik döneminden önce içemez onu dedi.
papatya çayını önerdi. en iyisi o dedi.
bir de eğer o yoksa melisa çayı dedi.
ama öncelik papatya diye söyledi.
evde melisa çayı vardı.
neyse melisa çayını 2 kez yaptım . gerçekten işe yaradı. sık yapmak istemiyorum ki alışkanlık haline gelmesin diye. ama bir de böyle dene istersen .
papatya çayı alıp yapabilirsin . içer mi bilemiyorum ama . biberona koysan belki oyun diye içebilir .

Aracımız yok maalesef. Bbek arabasında uyutayım desem hava soğuk, akşam zaten çıkamam o saatte. uyuyunca yerinden kaldırırsam da uyanıyor hemen.

Ben de en son vereceğim gıdayı uykudan en az yarım saat 1 saat önce veriyorum. Tatlı vermiyorum dediğiniz gibi. Serbest bırakmayı deneyeceğim bu akşam.

Aslında ben şu an çalışmıyorum, evde işlerden çok Oğlumla ilgileniyorum. Babası da çok yoğun çalışmıyor. Haftasonu dışında haftaiçi 1-2 gün evde olabiliyor. Onun dışındaki günlerde de en 4:30-5:30 arası eve gelmiş oluyor. Ben yemeği hazırlarken, işlerimle ilgilenirken babasıyla oynuyorlar. Bi sebep göremiyorum yani. Geçicidir umarım.

Hicbir sey olmuyor iki gün sonra direnci kırılıyor zaten. Alışıyor ve ömür boyu rahat ediyorsunuz. Gozetlendigini bildigi icin uyumuyordur. Nasilsa gelip alicaksiniz biliyor çünkü.

Genel durumuna alıştım ama uykusunun bu kadar bozulması etkiledi beni.

Evet 2,5 yaşında, bana göre 1 sene daha uyuması gerek öğle uykularını. Ama bazı çocuklar erken bırakıyormuş, acaba onu mu istiyor diye düşünüyorum. Ya da düzelene kadar gündüz uyutmasam akşam erken uyur ama bu sefer de gündüz uykusunu tamamen bırakır diye korkuyorum.

Yatağa yatırıyorum zaten uyku saati gelince ama saatlerce uyumadan bekliyor. Sinirlerim bozuluyor beklemekten.

Tuvalet eğitimini bilerek vermedik. 2 aylıktan beri kabızlık problemi oldu, şu anda da korktuğu için tutuyor. İlaç kullandığımız halde 10-12 günü buluyor kaka yapması. Daha da kötü olmaması için o sorun çözülmeden bezi bırakmak istemedik. Lazımlık ve tuvaletten çok korkuyor zaten.

Yeme içme konusunda çok problemliyiz. Tat ve kokulara karşı duyarlı. Kabul etmiyor istemediği şeyi. Yediği içtiği şeyler birkaç çeşitten öteye gitmiyor.

beslenmesi nasıl belki de büyüdükçe enerjik bir çocuk olmuştur yorulan çocuk sen daha ee ee demeden başını yastığa gömer diye düşünüyorum.

Hicbir sey olmuyor iki gün sonra direnci kırılıyor zaten. Alışıyor ve ömür boyu rahat ediyorsunuz. Gozetlendigini bildigi icin uyumuyordur. Nasilsa gelip alicaksiniz biliyor çünkü.

Sorun direncinin kırılması zaten benim için. Birşey olmadığını bilemezsiniz, içini duygularını görme şansımız yok maalesef. Ama yüksek ihtimal yetişkin bi birey olduğunda sebepsiz korkuları olur ya da anne babasına güvenmeyen insan olur. Bunları istemiyorum, ömür boyu bu sıkıntıyı çekmeye razıyım.

Bahsettiğiniz yöntemi çocuk psikolojisi üzerine çalışan kimsenin onaylayacağını sanmıyorum. Yine de herkesin kendi tercihi, umarım pişman olmazsınız sonradan.

beslenmesi nasıl belki de büyüdükçe enerjik bir çocuk olmuştur yorulan çocuk sen daha ee ee demeden başını yastığa gömer diye düşünüyorum.

Beslenmesi pek iyi değil, birkaç çeşit yiyor sadece. Sabahları omlet, krem peynir, patates kızartması, menemen yer. Yemek olarak da pirinç pilavı, makarna, mantı, birkaç çeşit çorba ve bazen köfte yer.

Oğlum 4 yaşında ve neler yaptım ama düzelmedi. Son 1 aydir elektrikler gitti diye uyutmaya çalışıyoruz onda bile başarılı olamadim dün aksam 6 da uyudu gece 11 de uyandı 5 de zorla uyuttum 10 da da uyandırdim bakalim artik
Duzene soktugum zamanlar oldu ama hasta lik misafir vs sadece 1 2 ay sürüyor bu düzen
Umarım evladinizin uykusu duzene girer

Beslenmesi pek iyi değil, birkaç çeşit yiyor sadece. Sabahları omlet, krem peynir, patates kızartması, menemen yer. Yemek olarak da pirinç pilavı, makarna, mantı, birkaç çeşit çorba ve bazen köfte yer.
şuan bu yediklerimiz vitaminden çok çöp enerji ve katkı maddeleri var.demekki bu yediklerinin enerjisini atamıyor tam anlamıyla.tombul bi cocuk olmasa da enerjiyi atamama işi başka bişey.

Biz de bunu yaşadık 2 yil kadar

Akşam 6da uyutmak yerine biraz daha beklemeniz mümkün olmaz mı? Çünkü asıl uyuması gereken gece saatlerinde uyumamış oluyor bu durumda. Benimki şükür 12de uyumuş oluyor, gece birkaç kez uyansa da, yanımıza gelip yatsa da sabah 7ye kadar yatıyor. Öyle 11-5 arası uyumasa dayanamam herhalde

şuan bu yediklerimiz vitaminden çok çöp enerji ve katkı maddeleri var.demekki bu yediklerinin enerjisini atamıyor tam anlamıyla.tombul bi cocuk olmasa da enerjiyi atamama işi başka bişey.

Bunları da düzenli yemiyor zaten. Ayrıca enerjiyî atamama durumu olduğunu sanmıyoum. Her zaman böyle besleniyor. Ama bu durum son zamanlarda ortaya çıktı, yeni bi durum.

elmadilimi önceki gece hastahanedeydik sabaha dogru uyuyabildi aksam da yorgun düştü ağlamaktan kıyamadım
Malesef hastaliklar vs düzen kurmamıza imkan vermedi
Bide kv ve eşim bu konuda yardimci degiller

elmadilimi önceki gece hastahanedeydik sabaha dogru uyuyabildi aksam da yorgun düştü ağlamaktan kıyamadım
Malesef hastaliklar vs düzen kurmamıza imkan vermedi
Bide kv ve eşim bu konuda yardimci degiller

Anladım geçmiş olsun, Allah kolaylık versin. Benim eşim de güya yardımcı olmaya çalışır ama bizim yatağa gelmeye o alıştırdı. Daha küçük, bu gecelik uyusun vs derken alıştı işte çocuk...

Ayakta sallamaya da annem alıştırdı gidip geldikçe. 2 yaşına gelince de salla beni demeye başladı.

Biz de ne kadar düzen kursak da biri gelince veya yatılı gidince bozuluyor. Geçen sene bu zamanlar 7.30-8 gibi uyurdu ne güzel Yaza doğru da biraz daha geç ama yatağına yatırıp kitapokurdum,, ben yanında beklerken 5-10 dk.da uyurdu. Yazın tatil, anneanne, babaanne derken bozuldu hepsi

Bizim babaaanne de ayni eşimde hic yardimci degil çünkü eşim ışık ve ses olmadan uyuyamıyor cocukda sesden uyuyamıyor malesef

Sen bi dene bakalım eğer alırsa verirsin

ortamı ısıklı sesli olarak alışmadıysa tabi uyuyamaz.ısık ve ses ile uyuyan babanın karanlık sakinlikte uyuyan evladı oluyor.ışıkları kapalı tv filan izleyin daha erken uykusu gelir dikkatini dağıtan şeyleri de göremez.

O sorunu yaşayan ben değilim.Etiketleyeyim de görsün tavsiyenizi

IrResistibLe_

T tugsem_10 evimiz 1+1
4 yaşında oldugu için tv de ayni anda kapanmadigi için ışığı gidip kendi yakıyor bugün erken uyandirdim bakalim ne olacak aslinda once eşimin problemini çözmemiz lazım ama tedaviyi istemiyor

Çocuk uyuyana kadar siz ikiniz odaya kapansanız, babasının yanına gitmek mi ister? Ya da o uyuyana kadar eşiniz kapatsa çocuk daldıktan sonra da babası tv izleyerek uyusa?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…