- 25 Nisan 2009
- 34.326
- 39.785
- 1.123
- Konu Sahibi elmadilimi
-
Dönem dönem oluyor. Benim kızımda 2 yaş civarında uykuyu çok sevdiği halde uyumamak için inatlaşyordu,sanki oyundan çalınan zaman gibi geliyordu uyku ona. Hatta ögle uykusunu bıraktı o dònem,onda dahi inatlaşıyordu.Hatta uyitmak için arabaya bindirip 15-20 dakika gezdiriyordum,uyuyunca kucaklayıp eve taşıyordum.Şu an 4 yaşında uyku sorunumuz kalmadı,sabah erken kalkıp erken uyuyor ,öğlen uykusu yok tabi ,sadece arabayla yarım saati geçen bir yolculuk yaparsak o şekilde uyuyor,arabada uyumayı hep sevmiştir zaten. Çok zorlandığınızda aracınız varsa ve uyuyorsa arabada gezdirin,uyutun getirin derim. Birde ben akşamları çok şekerli gıdalar vermiyorum kızıma,ne zaman çikolata vb şeyler yese hareketleniyor,uyuması güçleşiyor. Ayran,süt içirebilirsiniz bunlarda uyku getiren şeyler.
Benim kızımda yakında 2.5 olacak tam ve 1 aydır bizde yatmak istemiyoruz... Yatmak istememesinin bence tek bir sebebi var sizinle babasıyla vakit geçirmek ve siz otururken o uyumak istemiyor. Olanları kaçırmak istemiyor kısaca. Yazın düzeleceğini düşünerek avutuyorum kendimi park vs daha aktif geçiyor ne de olsa.
Kapıyı kilitleyip ağlatamam öyle. Uyumaması geçicidir belki ama öyle birşey yaparsam kalıcı bi hasar vermiş olurum çocuğuma...
Ben kapısı aralık ve ağlamadan yatarken bile acaba etkileniyor mu, korktuğu için mi ses çıkarmıyor diye endişeleniyorum. Göz göre göre psikolojisini bozamam çocuğun.
evet arkadaşım . senin çocuğun da anladığım kadarıyla aynı.
aynı şekilde sabah mahmurluğu olmazdı. hala öyle. kaldırınca direk açar gözlerini. sabah 5 de seyahat için kaldırırım. fırlar kalkar yataktan . az seslenmem yeter. kardeşi de öyle hemen kalkar ama kardeşi şükür uyuyan çocuklardan. çok dua ettim sonraki kardeşleri için uyku konusunda. büyük problemdi çünkü. psikiyatristlik olmuştum öyle diyim. saçımı başımı yolmak isterdim. oğlum ilk çocuktu . ve kendi oynamazdı. beni de dahil ederdi her şeye. oturmama bile aglardı. ayakta duracakmışım vs vs . çok zor çocuktu. hala daha öyle diyebilirim. ısrarcıdır . dediğini yaptırmak için uğraşır. 10 yaşında ama hala çok hareketli. dışarı çıkmak ister. bisiklet sürmek ister. hep takip istiyor o açıdan . Allah a emanet artık hepsi.
gündüz uykusunu hiç kesmedim, 1,5 - 2 saat arasında uyuyordu, halen uyuyor henüz bırakmadık çok şükür. uyku uykunun mayasıdır, bence gündüz uykusunu kes diyenlere itibar etmeyin, 2,5 yaşındaydı yanlış hatırlamıyorsam, uykuya ihtiyacı var daha. ki sizinki gece uykusunu etkileyecek kadar da çok uyumuyor.
algıları her geçen gün açılıyor, gündüz oynadığı oyunları, gördüğü şeyleri gece yatınca değerlendiriyordur belki :)
Benim oglum su an 3.5 yasinda ve kucukken ben daha beter durumdaydim ama asla vazgecmedim sistemimden. uyumak istemiyo diye bi sey yok bence. su varki 2.30 da yatip 3.30 da kalkan cocuk 9 gibi yatakta olmali. uyusun ya da uyumasin yatakta olsun ama. sohbet edin biraz sarkilar soyleyin. benim asil takildigim hala tuvalet egitimi almamiz olmasi. cikarin bezini artik. ne kadar kacirirsa kacirsin takmayin o bezi. tabi oncesinde konusun beler yapacaginizi anlatin. uykudan once de ve her durumda once neler yapilacagini anlatin onay alin. benim nacizane fikirlerim bunlar kolay gelsin
evet bizde vardı uyku terörü . o da oldu.
yani gece kalkıp bağırarak ağlar bizi tanımaz . gözleri açıktır ama seni tanımaz . annemi istiyorum diye ağlar vs vs
hala arada oluyor uyku terörü ama küçükken daha fazlaydı.
bir de yine aklıma geldi.
10 gün önce yine yattı uyuymadı.
sabahcı şu an . saat 06.30 da kalkıyor .
o nedenle akşam saat 9 ya da 9.30 da yatar. çok aşırı tepişiyor bir de okulda. buna rağmen uyuyammıştı. saat 11 di baktım uykuya daldı. yazık çok acıdım . bi o kadar da sinirlendim .
işte araştırdım . uyku sorununu yine.
çocukta uykuya dalamama yazınca çıkan yerlere baktım.
kedi otundan bahsetmişler .
onu bulunduğum üni deki zıraatçı arkadaşlara sordum. baharat bitkileri ile ilgili derse giren hocamıza. kesinlikle verilmez . ergenlik döneminden önce içemez onu dedi.
papatya çayını önerdi. en iyisi o dedi.
bir de eğer o yoksa melisa çayı dedi.
ama öncelik papatya diye söyledi.
evde melisa çayı vardı.
neyse melisa çayını 2 kez yaptım . gerçekten işe yaradı. sık yapmak istemiyorum ki alışkanlık haline gelmesin diye. ama bir de böyle dene istersen .
papatya çayı alıp yapabilirsin . içer mi bilemiyorum ama . biberona koysan belki oyun diye içebilir .
Hicbir sey olmuyor iki gün sonra direnci kırılıyor zaten. Alışıyor ve ömür boyu rahat ediyorsunuz. Gozetlendigini bildigi icin uyumuyordur. Nasilsa gelip alicaksiniz biliyor çünkü.
beslenmesi nasıl belki de büyüdükçe enerjik bir çocuk olmuştur yorulan çocuk sen daha ee ee demeden başını yastığa gömer diye düşünüyorum.
Oğlum 4 yaşında ve neler yaptım ama düzelmedi. Son 1 aydir elektrikler gitti diye uyutmaya çalışıyoruz onda bile başarılı olamadim dün aksam 6 da uyudu gece 11 de uyandı 5 de zorla uyuttum 10 da da uyandırdim bakalim artikMerhabalar,
2,5 yaşındaki oğlumla başım dertte. Zaten hiçbir zaman düzgün olmayan uyku düzeni hepten bozuldu. Uykuya direniyor, uyumamak için saatlerce biyor. Bu zamana kadar daha önce ayda bir veya iki kez olurdu, sonra haftada bir, haftada 2 derken, 3-4 gündür hep böyle...
Uyku öncesi kitap okuyoruz, ondan sonra sarılıp yanına yatıyorum, ninni söylüyorum, saçını okşuyorum, uyumuyor. Ayağımda sallıyorum, 1 saat sallıyorum uyumuyor. Önceden uyurdu ayakta hemen... Sonra tekrar yatağına alıyorum, uyuması gerektiğini söyleyip iyi geceler deyip çıkıyorum, kapısı Aralık kalıyor... Önceden ya kalkar yanımıza gelirdi ya da ağlardı. Şimdi uzun bi süre yarım saat/1 saat öyle kalabiliyor. Ama uyumuyor, bakınıp duruyor...
Zaten gecenin büyük kısmında bizim yanımızda yatıyor. En azından akşam uyku saati gelince bi süre yatağında uyusa da ben de kendi uyku saatim gelene kadar oturup dinlensem biraz... Ama yok, olmuyor. Ben büyüdüğünü, artık uyku sorunlarının düzelmesi gerektiğini düşünürken daha da kötü oluyor
Bu akşam alt değiştirme, kitap okuma dahil 2,5 saat sürdü uykuya dalması. Daha doğrusu hala yanındayım ve tam dalmadı. Kalkmaya korkuyorum uyanır diye
Sinirlerim iyiden iyiye yıprandı, dokunsan ağlayacak durumdayım. Ne yapmalıyım bilmiyorum. Aklımı yitirip ona deli gibi bağırmaktan, vurmaktan korkuyorum
şuan bu yediklerimiz vitaminden çok çöp enerji ve katkı maddeleri var.demekki bu yediklerinin enerjisini atamıyor tam anlamıyla.tombul bi cocuk olmasa da enerjiyi atamama işi başka bişey.Beslenmesi pek iyi değil, birkaç çeşit yiyor sadece. Sabahları omlet, krem peynir, patates kızartması, menemen yer. Yemek olarak da pirinç pilavı, makarna, mantı, birkaç çeşit çorba ve bazen köfte yer.
Biz de bunu yaşadık 2 yil kadarevet bizde vardı uyku terörü . o da oldu.
yani gece kalkıp bağırarak ağlar bizi tanımaz . gözleri açıktır ama seni tanımaz . annemi istiyorum diye ağlar vs vs
hala arada oluyor uyku terörü ama küçükken daha fazlaydı.
bir de yine aklıma geldi.
10 gün önce yine yattı uyuymadı.
sabahcı şu an . saat 06.30 da kalkıyor .
o nedenle akşam saat 9 ya da 9.30 da yatar. çok aşırı tepişiyor bir de okulda. buna rağmen uyuyammıştı. saat 11 di baktım uykuya daldı. yazık çok acıdım . bi o kadar da sinirlendim .
işte araştırdım . uyku sorununu yine.
çocukta uykuya dalamama yazınca çıkan yerlere baktım.
kedi otundan bahsetmişler .
onu bulunduğum üni deki zıraatçı arkadaşlara sordum. baharat bitkileri ile ilgili derse giren hocamıza. kesinlikle verilmez . ergenlik döneminden önce içemez onu dedi.
papatya çayını önerdi. en iyisi o dedi.
bir de eğer o yoksa melisa çayı dedi.
ama öncelik papatya diye söyledi.
evde melisa çayı vardı.
neyse melisa çayını 2 kez yaptım . gerçekten işe yaradı. sık yapmak istemiyorum ki alışkanlık haline gelmesin diye. ama bir de böyle dene istersen .
papatya çayı alıp yapabilirsin . içer mi bilemiyorum ama . biberona koysan belki oyun diye içebilir .
Oğlum 4 yaşında ve neler yaptım ama düzelmedi. Son 1 aydir elektrikler gitti diye uyutmaya çalışıyoruz onda bile başarılı olamadim dün aksam 6 da uyudu gece 11 de uyandı 5 de zorla uyuttum 10 da da uyandırdim bakalim artik
Duzene soktugum zamanlar oldu ama hasta lik misafir vs sadece 1 2 ay sürüyor bu düzen
Umarım evladinizin uykusu duzene girer
şuan bu yediklerimiz vitaminden çok çöp enerji ve katkı maddeleri var.demekki bu yediklerinin enerjisini atamıyor tam anlamıyla.tombul bi cocuk olmasa da enerjiyi atamama işi başka bişey.
elmadilimi önceki gece hastahanedeydik sabaha dogru uyuyabildi aksam da yorgun düştü ağlamaktan kıyamadım
Malesef hastaliklar vs düzen kurmamıza imkan vermedi
Bide kv ve eşim bu konuda yardimci degiller
Bizim babaaanne de ayni eşimde hic yardimci degil çünkü eşim ışık ve ses olmadan uyuyamıyor cocukda sesden uyuyamıyor malesefAnladım geçmişlsun, Allah kolaylık versin. Benim eşim de güya yardımcı olmaya çalışır ama bizim yatağa gelmeye o alıştırdı. Daha küçük, bu gecelik uyusun vs derken alıştı işte çocuk...
Ayakta sallamaya da annem alıştırdı gidip geldikçe. 2 yaşına gelince de salla beni demeye başladı.
Biz de ne kadar düzen kursak da biri gelince veya yatılı gidince bozuluyor. Geçen sene bu zamanlar 7.30-8 gibi uyurdu ne güzelYaza doğru da biraz daha geç ama yatağına yatırıp kitapokurdum,, ben yanında beklerken 5-10 dk.da uyurdu. Yazın tatil, anneanne, babaanne derken bozuldu hepsi
Sen bi dene bakalım eğer alırsa verirsinZaten artık mücadele etmemeyi düşünüyorum. Akşam istediği kadar dursun, biz yatınca o da bi şekilde uyuyacak. Bizim yanımıza gelirse de uyuyunca geri götürürüm artık. Tabi ben kalkabilirsem o saatten sonra
İştahı pek yok maalesef. Sadece birkaç çeşit şeyle besleniyor. Çok fazla yemek seçiyor. Koku ve tatlara karşı çok duyarlı, hemen anlıyor farklı olduğunu
ortamı ısıklı sesli olarak alışmadıysa tabi uyuyamaz.ısık ve ses ile uyuyan babanın karanlık sakinlikte uyuyan evladı oluyor.ışıkları kapalı tv filan izleyin daha erken uykusu gelir dikkatini dağıtan şeyleri de göremez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?