• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çıldırmak üzereyim! Uyku sorunu...

Ayyy cok tatlilar yaa.. benimki de 10 aylik kalkip oturuyo yatagin icinde etrafa bakiyor napiyosam uyumuyo uykusu yok herhalde :KK46: kizsan kizamiyosun artik iyice sinirleniyorum aglamiyoda oyle oturuyo bay bay yapiyo. Ins duze:KK12:ne girer canim annelerin isi cok zor

Ben de bi sinirleniyorum, bi üzülüyorum, bi gülesim geliyor halimize. Uyumuş mu diye bakıyorum. Yatmış bacak bacak üstüne atmış, ellerini cebine sokmuş. Gözler fıldır fıldır etrafa bakınıyor. Isırasım geliyor arada bir. Atlatırız inşallah bu sorunları da:KK51:

anlattıklarınızdan çıkardığım tek sonuç çocuğun enerjısını atamaması...

Bu şekilde 2 ay sabredebilir miyim? Hiç sanmıyorum. Uyuduğum uykuyetmiyor zaten, dayak yemiş gibi uyanıyorum. Ama bugün inatlaşmamayı düşünüyorum ve gündüz bi şekilde uyutmayayım diyorum ama gündüz uykusunu bırakır diye de korkuyorum, ihtiyacı var çünkü henüz.

Kilo olarak persentilin gerisinde. Yemesi çok az ve dengeli yemiyor. Bağışıklığı çok zayıf. Bi de öğlen uykusunu bırakırsa hepten halden düşer eminim.
bende boyle dayanamam diyordum ama yapacak bisey yok. Sabrim falanda tukenmisti bir ara. Sonra oluruna biraktim.
Benim kizimda persentilde geride. Yemesi de kotu malesef. Ogle uykusunu bende cok onemli bulsamda ne yaparsam yapayim uyutamadim 2 ay boyunca. Yataklar mi yapmadim oyunlar mi masajlar mi ama bana misin demedi cocuk.
Bu kadar duzenli uykudan nasil boyle bi hale geldi anlamamistim.
Sukur gecti bizim ki. Insallah sizin bu doneminiz daha cabuk atlatir.

Ayni benim oglum. Dun Gece 1 i bulmustu uyumasi. oglenleri de uyku problemi cok cekiyorum. Uyumak istemiyor. ''uyumucam iste'' diye yatakda zipliyor benimki. Hergun ayni savasi vermekten bende yoruldum ama napicaz evlat iste ☺

Benim kızımda iki yaşında çok geç yatıyor daha ayakta ve çoğu zaman birde bazen ikide yatıp sabah dokuz on gibi kalkıyor bende mahfoluyorum ama bebeğim var gece de o uyumuyor eğer size sıkıntı yapmıyorsa zorla uyutmayin oyun oynayın bu bakardım uyumuş koltukta biz öyle yapardık bebeğim doğmadan maalesef şimdi vakit de kalmıyor oyun oynayacak halde

Zaten artık mücadele etmemeyi düşünüyorum. Akşam istediği kadar dursun, biz yatınca o da bi şekilde uyuyacak. Bizim yanımıza gelirse de uyuyunca geri götürürüm artık. Tabi ben kalkabilirsem o saatten sonra:olamaz:

Canım papatya çayı versen bi işe yarayabilir

İştahı pek yok maalesef. Sadece birkaç çeşit şeyle besleniyor. Çok fazla yemek seçiyor. Koku ve tatlara karşı çok duyarlı, hemen anlıyor farklı olduğunu:KK51:

Siz onu umursamayıp yatağınıza yatsanız o da uyur belki. Ben bunu yapamıyorum, çünkü kalkıp yanımıza gelip yatıyor hemen. Kızınız da olduğu için sizin düzeniniz daha önemli bizimkine göre

canım belki sana doyamıyordur ve senin yanında uyumak istiyordur.
diyeceksin ki akşama kadar beraberiz ama bu yaşlar itiraz yaşları oluyor ve senden ayrılmak istemiyor olabilir.
uyku düzeni oturtana kadar tüm gece birlikte uyumayı deneseniz?
benim oğlum da 21 aylık o da gece uykusuna geçiyor tamam orda sıkıntı yok ama her gece kalkıp yanıma gelmek istiyor ve sarılıp uyuyor. evet uyuyamıyorum ama tepki de göstermiyorum çünkü bu dönemler geçici. seninle uyusun uyusun da 5 yaşına kadar uyusun sonsuza kadar yanında kalacak hali yok.
bir de harvey karp'ın "mahallenin en mutlu yumurcağı" kitabını öneririm. benim oğlum da 18 aylıkken girdi 2 yaş sendromuna bu kitaptakileri uygulamam sayesinde sakinleşti sakin geçiriyoruz süreci.
sinirleneceğini anladığın an çocuğunun yokluğunu düşün veya sağlıklı olmama ihtimalini. çünkü hiçbir şey evladından ve sağlığından daha önemli değil. bağırıp çağırsan dayanamayıp şiddet göstersen kalbini kıracaksın evladının ve bunun dönüşü yok. bu basettiğim kitaptaki yöntemler nasıl sakince çözüm üretebileceğini anlatıyor veya çocuklarımızın neden böyle davranışlar sergilediklerini anlamamıza yardımcı oluyor.

Allah yardımcın olsun . uykusuzluk nedir çok iyi bilirim. ilk 6 ay burnumdan geldi, kabus gibiydi. 16 aya kadar da eh işteydi. sonra sonra düzeldi.
yorumları okumadım , belki yazmışsınızdır. kreşe falan gitmiyorsa yarım gün yollamanızı tavsiye ederim. özellikle sabah kısmı. 6.30 gibi uyanıp yola çıksa. kahvaltı oyun derken öğlene kadar pili biter. öğlen de gündüz uykusunu 2 saat tutarsanız akşamları uyur diye düşünüyorum. en azından biz böyle çözdük. bir de yedikleri şeye dikkat edin. ona dokunan birşey olmasın. bir arkadaş çocuğuna yatmadan önce muz yedirirdi. sonradan anladı ki muz çocuğa gaz yapıyormuş bırakmıştı.

bende boyle dayanamam diyordum ama yapacak bisey yok. Sabrim falanda tukenmisti bir ara. Sonra oluruna biraktim.
Benim kizimda persentilde geride. Yemesi de kotu malesef. Ogle uykusunu bende cok onemli bulsamda ne yaparsam yapayim uyutamadim 2 ay boyunca. Yataklar mi yapmadim oyunlar mi masajlar mi ama bana misin demedi cocuk.
Bu kadar duzenli uykudan nasil boyle bi hale geldi anlamamistim.
Sukur gecti bizim ki. Insallah sizin bu doneminiz daha cabuk atlatir.

Ayyy inşallah öğle uykusunu bırakmadan atlatırız şu dönemi. Bu akşam kendi haline bırakmayı düşünüyorum. Geçe sene bi ara koltuklara uzanıyorduk o da uyusun diye, bu akşam da öyle denerim belki. EN azından bizim yatağa gelmemiş olur.

Ayni benim oglum. Dun Gece 1 i bulmustu uyumasi. oglenleri de uyku problemi cok cekiyorum. Uyumak istemiyor. ''uyumucam iste'' diye yatakda zipliyor benimki. Hergun ayni savasi vermekten bende yoruldum ama napicaz evlat iste ☺

Kaç aylık sizinki?

Bizimki o yaşlarda öğle uykusunu bırakmıştı. Bıraksın istemezdim ama zorla da uyutmak istemedim,belki sizinki de böyle bir geçiş yaşayacaktır. Ozaman da erken yatmaya alışır.
Şimdiyse sabah 10da kalkıp akşam 10 gibi uyuyor. Her yeri zifiri karanlık yapmasak bizimle sabaha kadar oturur o ayrı.Yatakta da hemen dalmıyor,el şakası yapıyor sarhoş gibi sözlü şakalar yapıyor gülmekten yarım saat sonra anca uyuyor.
Doğru mu bilmiyorum bir yerde okumuştum, yaşama sevinci çok olan çocuklar uykuya direnirmiş.

canım belki sana doyamıyordur ve senin yanında uyumak istiyordur.
diyeceksin ki akşama kadar beraberiz ama bu yaşlar itiraz yaşları oluyor ve senden ayrılmak istemiyor olabilir.
uyku düzeni oturtana kadar tüm gece birlikte uyumayı deneseniz?
benim oğlum da 21 aylık o da gece uykusuna geçiyor tamam orda sıkıntı yok ama her gece kalkıp yanıma gelmek istiyor ve sarılıp uyuyor. evet uyuyamıyorum ama tepki de göstermiyorum çünkü bu dönemler geçici. seninle uyusun uyusun da 5 yaşına kadar uyusun sonsuza kadar yanında kalacak hali yok.
bir de harvey karp'ın "mahallenin en mutlu yumurcağı" kitabını öneririm. benim oğlum da 18 aylıkken girdi 2 yaş sendromuna bu kitaptakileri uygulamam sayesinde sakinleşti sakin geçiriyoruz süreci.
sinirleneceğini anladığın an çocuğunun yokluğunu düşün veya sağlıklı olmama ihtimalini. çünkü hiçbir şey evladından ve sağlığından daha önemli değil. bağırıp çağırsan dayanamayıp şiddet göstersen kalbini kıracaksın evladının ve bunun dönüşü yok. bu basettiğim kitaptaki yöntemler nasıl sakince çözüm üretebileceğini anlatıyor veya çocuklarımızın neden böyle davranışlar sergilediklerini anlamamıza yardımcı oluyor.

Ben de bu sorun başladığından beri 3-4 günde her gün 1 kitap bitiriyorum. Okuduklarımı tekrar okuyorum. Onu anlayabilmek, daha anlayışlı olabilmek için. Adem güneşi okudum kaç gündür. Dediğiniz kitaba bakarım bugün dışarı çıkarsam. Görmüştüm ama almamıştım.

Allah yardımcın olsun . uykusuzluk nedir çok iyi bilirim. ilk 6 ay burnumdan geldi, kabus gibiydi. 16 aya kadar da eh işteydi. sonra sonra düzeldi.
yorumları okumadım , belki yazmışsınızdır. kreşe falan gitmiyorsa yarım gün yollamanızı tavsiye ederim. özellikle sabah kısmı. 6.30 gibi uyanıp yola çıksa. kahvaltı oyun derken öğlene kadar pili biter. öğlen de gündüz uykusunu 2 saat tutarsanız akşamları uyur diye düşünüyorum. en azından biz böyle çözdük. bir de yedikleri şeye dikkat edin. ona dokunan birşey olmasın. bir arkadaş çocuğuna yatmadan önce muz yedirirdi. sonradan anladı ki muz çocuğa gaz yapıyormuş bırakmıştı.

Kreşe yarım gün başladı bu sene. Ama 2 ay gittikten sonra ara verdik. Sürekli hastaydı çünkü. Öğlen de az uyuyor zaten yarım saat 1 saat kadar. Geçici olduğunu düşünüyorum, öyledir inşallah

Merhabalar,

2,5 yaşındaki oğlumla başım dertte. Zaten hiçbir zaman düzgün olmayan uyku düzeni hepten bozuldu. Uykuya direniyor, uyumamak için saatlerce bekliyor. Bu zamana kadar daha önce ayda bir veya iki kez olurdu, sonra haftada bir, haftada 2 derken, 3-4 gündür hep böyle...

Uyku öncesi kitap okuyoruz, ondan sonra sarılıp yanına yatıyorum, ninni söylüyorum, saçını okşuyorum, uyumuyor. Ayağımda sallıyorum, 1 saat sallıyorum uyumuyor. Önceden uyurdu ayakta hemen... Sonra tekrar yatağına alıyorum, uyuması gerektiğini söyleyip iyi geceler deyip çıkıyorum, kapısı Aralık kalıyor... Önceden ya kalkar yanımıza gelirdi ya da ağlardı. Şimdi uzun bi süre yarım saat/1 saat öyle kalabiliyor. Ama uyumuyor, bakınıp duruyor...

Zaten gecenin büyük kısmında bizim yanımızda yatıyor. En azından akşam uyku saati gelince bi süre yatağında uyusa da ben de kendi uyku saatim gelene kadar oturup dinlensem biraz... Ama yok, olmuyor. Ben büyüdüğünü, artık uyku sorunlarının düzelmesi gerektiğini düşünürken daha da kötü oluyor:mad:

Bu akşam alt değiştirme, kitap okuma dahil 2,5 saat sürdü uykuya dalması. Daha doğrusu hala yanındayım ve tam dalmadı. Kalkmaya korkuyorum uyanır diye:KK35:

Sinirlerim iyiden iyiye yıprandı, dokunsan ağlayacak durumdayım. Ne yapmalıyım bilmiyorum. Aklımı yitirip ona deli gibi bağırmaktan, vurmaktan korkuyorum:KK42:

benim kızım şu anda 3 yaşını doldurmak üzere ve söylediğiniz dönemde biz de benzer sıkıntıları yaşadık. hiç bir sebep yokken bir anda uykuya direnmeye başladı. bebekliğinden beri 8-9 gibi yatardı. o dönemde gece 12 ye kadar gözleri kapansa da bana mısın demiyordu. çoğu zaman ben yanında uyuyakalıyordum, uyandığım zaman onun hala uyumadığını farkediyordum. bazen kucağımda uyumak istiyordu, sallanan sandalyede o kucağımda uyuyor ben saatlerce oturuyordum. yatağına koyunca yaygarayı basıyordu. ardından 1 1,5 ay kadar da gece terörü yaşadık ki onu hiç anlatmayım, çok fena günlerdi.

çalışan bir anneyim, her ne kadar akşamları tüm zamanımı ona ayırsam oynasam da yetmiyor, acısını o şekilde çıkarıyordu benden..

bir süre zorlamadım, çünkü benim de sinirlerim yıpranmaya başlamıştı. yatmazsa yatmasın modunda takıldık ve bu süreç inada binmeden unutuldu gitti. 12 ye kadar çıkan uyku saatini yavaş yavaş yarım saat 1 saat öne çekerek 9 a indirdik.

şimdi kreşe de başladı, biri dese ki senin kız "anne uykum geldi" diyecek, sabah zorla kalkacak, haftasonları 9 a kadar uyuyacak, hadi canım derdim :)

mümkün olduğunca sakin olun, madem ağlamıyor da, biraz daha takılsın sizinle, inanın zamanla düzene girecek..

Merhabalar,

2,5 yaşındaki oğlumla başım dertte. Zaten hiçbir zaman düzgün olmayan uyku düzeni hepten bozuldu. Uykuya direniyor, uyumamak için saatlerce bekliyor. Bu zamana kadar daha önce ayda bir veya iki kez olurdu, sonra haftada bir, haftada 2 derken, 3-4 gündür hep böyle...

Uyku öncesi kitap okuyoruz, ondan sonra sarılıp yanına yatıyorum, ninni söylüyorum, saçını okşuyorum, uyumuyor. Ayağımda sallıyorum, 1 saat sallıyorum uyumuyor. Önceden uyurdu ayakta hemen... Sonra tekrar yatağına alıyorum, uyuması gerektiğini söyleyip iyi geceler deyip çıkıyorum, kapısı Aralık kalıyor... Önceden ya kalkar yanımıza gelirdi ya da ağlardı. Şimdi uzun bi süre yarım saat/1 saat öyle kalabiliyor. Ama uyumuyor, bakınıp duruyor...

Zaten gecenin büyük kısmında bizim yanımızda yatıyor. En azından akşam uyku saati gelince bi süre yatağında uyusa da ben de kendi uyku saatim gelene kadar oturup dinlensem biraz... Ama yok, olmuyor. Ben büyüdüğünü, artık uyku sorunlarının düzelmesi gerektiğini düşünürken daha da kötü oluyor:mad:

Bu akşam alt değiştirme, kitap okuma dahil 2,5 saat sürdü uykuya dalması. Daha doğrusu hala yanındayım ve tam dalmadı. Kalkmaya korkuyorum uyanır diye:KK35:

Sinirlerim iyiden iyiye yıprandı, dokunsan ağlayacak durumdayım. Ne yapmalıyım bilmiyorum. Aklımı yitirip ona deli gibi bağırmaktan, vurmaktan korkuyorum:KK42:
canım benim . geçmiyor ne yaparsan yap. aynı şeyleri yaşadım . doğduğu günden beri uyumadı. uykuya direnir gözleri kapanacak giibi olur açmaya uğraşır. şu an 10 yaşında aynıyız malesef. hala şikayet ediyorum. hala hala.
öğlen uykularına yatınca da uyutmak 2 saatimi alırdı. akşam uykularına da. günün 4-5 saati yatakta geçerdi benim de.

Dönem dönem oluyor. Benim kızımda 2 yaş civarında uykuyu çok sevdiği halde uyumamak için inatlaşyordu,sanki oyundan çalınan zaman gibi geliyordu uyku ona. Hatta ögle uykusunu bıraktı o dònem,onda dahi inatlaşıyordu.Hatta uyitmak için arabaya bindirip 15-20 dakika gezdiriyordum,uyuyunca kucaklayıp eve taşıyordum.Şu an 4 yaşında uyku sorunumuz kalmadı,sabah erken kalkıp erken uyuyor ,öğlen uykusu yok tabi ,sadece arabayla yarım saati geçen bir yolculuk yaparsak o şekilde uyuyor,arabada uyumayı hep sevmiştir zaten. Çok zorlandığınızda aracınız varsa ve uyuyorsa arabada gezdirin,uyutun getirin derim. Birde ben akşamları çok şekerli gıdalar vermiyorum kızıma,ne zaman çikolata vb şeyler yese hareketleniyor,uyuması güçleşiyor. Ayran,süt içirebilirsiniz bunlarda uyku getiren şeyler.

şu var ki çok zeki . yani uyuyamak ile alakası var mı bilmiyorum ama farklı bi çocuk. şu an 5. sınıf. ama daha 2 . sınıftayken bile öğretmeni 2 , 3 sınıf atlatsam yapar derdi.
çok yorardım çocukken 2 yaşlarında falan. park sokak yürüyüş bisiklet . hayır yine de aynı.. şu yaşında hala aşırı yorulsa da uyuyamıyor .
çok araştırmıştım o dönemde . neden uyuyamıyor diye. psikologlara bile yazmıştım.
o zaman bazı çocukların algılarının fazla açık olduğunu. ve çocuk uyuduğunda nereye gittiğini. uyuyunca ne olduğunu. uyuduğumda annemden ayrı kalır mıyım gibi düşünceler ile uykuya karşı direnç gösterdiğini de öğrenmiştim. garip şeyler .

Benim kızımda yakında 2.5 olacak tam ve 1 aydır bizde yatmak istemiyoruz... Yatmak istememesinin bence tek bir sebebi var sizinle babasıyla vakit geçirmek ve siz otururken o uyumak istemiyor. Olanları kaçırmak istemiyor kısaca. Yazın düzeleceğini düşünerek avutuyorum kendimi park vs daha aktif geçiyor ne de olsa.

benim kızım şu anda 3 yaşını doldurmak üzere ve söylediğiniz dönemde biz de benzer sıkıntıları yaşadık. hiç bir sebep yokken bir anda uykuya direnmeye başladı. bebekliğinden beri 8-9 gibi yatardı. o dönemde gece 12 ye kadar gözleri kapansa da bana mısın demiyordu. çoğu zaman ben yanında uyuyakalıyordum, uyandığım zaman onun hala uyumadığını farkediyordum. bazen kucağımda uyumak istiyordu, sallanan sandalyede o kucağımda uyuyor ben saatlerce oturuyordum. yatağına koyunca yaygarayı basıyordu. ardından 1 1,5 ay kadar da gece terörü yaşadık ki onu hiç anlatmayım, çok fena günlerdi.

çalışan bir anneyim, her ne kadar akşamları tüm zamanımı ona ayırsam oynasam da yetmiyor, acısını o şekilde çıkarıyordu benden..

bir süre zorlamadım, çünkü benim de sinirlerim yıpranmaya başlamıştı. yatmazsa yatmasın modunda takıldık ve bu süreç inada binmeden unutuldu gitti. 12 ye kadar çıkan uyku saatini yavaş yavaş yarım saat 1 saat öne çekerek 9 a indirdik.

şimdi kreşe de başladı, biri dese ki senin kız "anne uykum geldi" diyecek, sabah zorla kalkacak, haftasonları 9 a kadar uyuyacak, hadi canım derdim :)

mümkün olduğunca sakin olun, madem ağlamıyor da, biraz daha takılsın sizinle, inanın zamanla düzene girecek..

Uyku terörünü yaşamadık, yaşamayız umarım. Çok zor olduğunu tahmin edebiliyorum, siz de atlatmışsınız neyse ki.

Bizimki de kreşten ayrılmaya mı sinir yaptı anlayamıyorum. Özlediğine dair bi sinyal de vermiyor. Sorunca da özlemedim diyor. Bakalım ne yapacağız, kısa sürede çözülmesini diliyorum.

Gündüz uykusunu ne yaptınız peki o dönemde?

canım benim . geçmiyor ne yaparsan yap. aynı şeyleri yaşadım . doğduğu günden beri uyumadı. uykuya direnir gözleri kapanacak giibi olur açmaya uğraşır. şu an 10 yaşında aynıyız malesef. hala şikayet ediyorum. hala hala.
öğlen uykularına yatınca da uyutmak 2 saatimi alırdı. akşam uykularına da. günün 4-5 saati yatakta geçerdi benim de.

şu var ki çok zeki . yani uyuyamak ile alakası var mı bilmiyorum ama farklı bi çocuk. şu an 5. sınıf. ama daha 2 . sınıftayken bile öğretmeni 2 , 3 sınıf atlatsam yapar derdi.
çok yorardım çocukken 2 yaşlarında falan. park sokak yürüyüş bisiklet . hayır yine de aynı.. şu yaşında hala aşırı yorulsa da uyuyamıyor .
çok araştırmıştım o dönemde . neden uyuyamıyor diye. psikologlara bile yazmıştım.
o zaman bazı çocukların algılarının fazla açık olduğunu. ve çocuk uyuduğunda nereye gittiğini. uyuyunca ne olduğunu. uyuduğumda annemden ayrı kalır mıyım gibi düşünceler ile uykuya karşı direnç gösterdiğini de öğrenmiştim. garip şeyler .

Her ne kadar istemesem de, bizimki de biraz öyle. Çok fazla şey ezberliyor. Gece ya da sabah uyandığında uyku mahmurlğu olmuyor, ezberlediği şeylerden bahsetmeye başlıyor direkt. Mesela önceki gün babası, senin annenin babanın adı ne diye sormuştu. Bu sabah uyandı, bunları tekrar etti; sonra anneannenin adı, dedenin, dayının amcanın babaannenin adı ne diye sorup cevapladı kendi kendine. Ya da gece uyanıyor ve uyumadan önce okuduğumuz kitabı arıyor okumamız için. Elinde araba ile uykuya dalmışsa onu bulup yatakta oynuyor gece gece. Kısacası hayata devam etmek istiyor. Ama uykuya da ihtiyacı var, görüyorum ve kıyamıyorum.

Her ne kadar istemesem de, bizimki de biraz öyle. Çok fazla şey ezberliyor. Gece ya da sabah uyandığında uyku mahmurlğu olmuyor, ezberlediği şeylerden bahsetmeye başlıyor direkt. Mesela önceki gün babası, senin annenin babanın adı ne diye sormuştu. Bu sabah uyandı, bunları tekrar etti; sonra anneannenin adı, dedenin, dayının amcanın babaannenin adı ne diye sorup cevapladı kendi kendine. Ya da gece uyanıyor ve uyumadan önce okuduğumuz kitabı arıyor okumamız için. Elinde araba ile uykuya dalmışsa onu bulup yatakta oynuyor gece gece. Kısacası hayata devam etmek istiyor. Ama uykuya da ihtiyacı var, görüyorum ve kıyamıyorum.
evet arkadaşım . senin çocuğun da anladığım kadarıyla aynı.
aynı şekilde sabah mahmurluğu olmazdı. hala öyle. kaldırınca direk açar gözlerini. sabah 5 de seyahat için kaldırırım. fırlar kalkar yataktan . az seslenmem yeter. kardeşi de öyle hemen kalkar ama kardeşi şükür uyuyan çocuklardan. çok dua ettim sonraki kardeşleri için uyku konusunda. büyük problemdi çünkü. psikiyatristlik olmuştum öyle diyim. saçımı başımı yolmak isterdim. oğlum ilk çocuktu . ve kendi oynamazdı. beni de dahil ederdi her şeye. oturmama bile aglardı. ayakta duracakmışım vs vs . çok zor çocuktu. hala daha öyle diyebilirim. ısrarcıdır . dediğini yaptırmak için uğraşır. 10 yaşında ama hala çok hareketli. dışarı çıkmak ister. bisiklet sürmek ister. hep takip istiyor o açıdan . Allah a emanet artık hepsi.

Uyku terörünü yaşamadık, yaşamayız umarım. Çok zor olduğunu tahmin edebiliyorum, siz de atlatmışsınız neyse ki.

Bizimki de kreşten ayrılmaya mı sinir yaptı anlayamıyorum. Özlediğine dair bi sinyal de vermiyor. Sorunca da özlemedim diyor. Bakalım ne yapacağız, kısa sürede çözülmesini diliyorum.

Gündüz uykusunu ne yaptınız peki o dönemde?

gündüz uykusunu hiç kesmedim, 1,5 - 2 saat arasında uyuyordu, halen uyuyor henüz bırakmadık çok şükür. uyku uykunun mayasıdır, bence gündüz uykusunu kes diyenlere itibar etmeyin, 2,5 yaşındaydı yanlış hatırlamıyorsam, uykuya ihtiyacı var daha. ki sizinki gece uykusunu etkileyecek kadar da çok uyumuyor.

algıları her geçen gün açılıyor, gündüz oynadığı oyunları, gördüğü şeyleri gece yatınca değerlendiriyordur belki :)

Merhabalar,

Benim oglum su an 3.5 yasinda ve kucukken ben daha beter durumdaydim ama asla vazgecmedim sistemimden. uyumak istemiyo diye bi sey yok bence. su varki 2.30 da yatip 3.30 da kalkan cocuk 9 gibi yatakta olmali. uyusun ya da uyumasin yatakta olsun ama. sohbet edin biraz sarkilar soyleyin. benim asil takildigim hala tuvalet egitimi almamiz olmasi. cikarin bezini artik. ne kadar kacirirsa kacirsin takmayin o bezi. tabi oncesinde konusun beler yapacaginizi anlatin. uykudan once de ve her durumda once neler yapilacagini anlatin onay alin. benim nacizane fikirlerim bunlar kolay gelsin

Back
X