Çıldırmak üzereyim!!

Jameya

Guru
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2015
14.300
13.968
298
ben artık kedimi memnun edemiyorum
2 tane kedim var,biri erkek 3 yaşında,diğeri dişi 1 buçuk yaşında.
Genelde kuru mama ile besliyorum,ek olarak arada tavuk,balık veriyorum,bazen de kuru mamayı yaş mama ile karıştırıp veriyorum.
Birde ödül maması..
Kedi besleyenler,size kaç kilo mama gidiyor haftada?
1 bucuk senedir küçük kedimin mama konusunda ayarını tutturamıyorum. Tam geçen haftadan beri iyi gidiyordu,günde 2 kez mama vermeye başladım alıştı,gayet sakindi. Ama iki gündür yine bozdu.
Etrafımda kedi besleyen arkadaşlarım var sabah bide akşam mama veriyorlar,benimki zırt pırt ağlıyor. Çıldırmak üzereyim. Evde iki tane kedi olduğu için de mama kabını dolu bırakmıyorum,erkek olan sürekli yiyor çünkü. Ve çok kilo aldığı için bırakmak istemiyorum hastalanır. Aç olmasa da yiyor. 5 dk ara veriyor tekrar gidip yiyor ve bende onu günde 2 defa az az yemeye alıştırdım.
Ama diğer kedim beni çıldırtmaya başladı.
1 kez yaş mama ile kuru mamayı karıştırdım iki gün önce,ona alışı yine kuru mamanın yüzüne bakmıyor ve nefes almadan miyavlıyor suratıma bakarak
Karıştırdığımda da yaş mamaları seçiyor kuru mamaları bırakıyor,yaş mamasını bitirdikten yarım saat sonra tekrar başlıyor miyavlamaya. Biraz önce 4 üncü kez mama koydum koklayıp gidiyor. Napıcam ben böyle bir daha yaş mama kesinlikle koymayı düşünmüyorum. Evde 2 kedi besleyen varsa,haftada kaç kilo mama bitiriyorsunuz bana da söyler misiniz lütfen

Ben varım ama fikrim olmadığı için bişey yazamadım. Konun sevimli geldi ama

Ben varım ama fikrim olmadığı için bişey yazamadım. Konun sevimli geldi ama

:)) sevimli evet ev halimiz de öyle ama nefes almadan miyavlayınca çok bunalıyorum :))
Napıcam bununla bilmiyorum valla. Elimle veriyorum mamayı yesin diye. O da 10 15 adet yiyo kaçıyo,yarım saat sonra yine başlıyo.

:)) sevimli evet ev halimiz de öyle ama nefes almadan miyavlayınca çok bunalıyorum :))
Napıcam bununla bilmiyorum valla. Elimle veriyorum mamayı yesin diye. O da 10 15 adet yiyo kaçıyo,yarım saat sonra yine başlıyo.
Bak sen yaramaza nazlı şey

Kedininin şekerine bir baktır istersen. Şeker hastası kediler yer yer doymazmış, yedikleri halde kiloda alamazlarmış. Bir veterinere götür baksın. Arsızın önde gideni mi hastalığı mı var anlaşılsın. Bende sinir olurdum...devamlı miyav miyav.

2 kedisi olup kedilerinin birinin yememesi digerinin her buldugu seyi yeme istahi olmasindan mutevellit kafayi yiyenler kulübünde ben de varim. Seni cok iyi anliyorum. Çözümü ve nedenini de biliyorum ama uygulamak saglam irade ve sabir istiyor. Eğer kedinin baska derdi olmadigindan eminsen, yani derdi kesin mama begenmemek ise uzgunum ama yanlis yoldasin. Çünkü bu tamamen simartilmis kedi sendromu! Sen onu kafaya takip miyavladiginda mama vermeye devam ettikce o sana istediklerini yaptirdigini farkedip sesinin dozunu yukseltecektir. Sana tavsiyem kedilerine madem saatli mama veriyorsun, o saatlerde bi kac saat odalarini ayir. Herkesin hakkini tabagina koy, yemezse kaldir. Ne kadar miyavlarsa miyavlasin duymamazliktan gel. Gercekten onu duymuyor gibi davran. Sen tepki verdikce davranis pekisir, gormezden gelirsen davranis söner zamanla.

Ha bide kendi elinden zinhar mama yedirmeye alistirma. Bu gerçekten sonra cok ama cok ciddi bir soruna dönüşüyor. Bizim kizlar bize gelmeden once sokakta dogduklarindan itibaren arada bir mama veren bi aile varmis. Videolar falan da cekmisler kediler mama diye delirirken bunlar yas mamayi parmaga surup yedirmis acaip keyif almislar tatmin olmuslar vakti zamaninda. Ama bize geldiklerinde tabaktan yemeyi reddettiler cok zorluk yasadik. Ben nasıl her dakika onlari besleyebilirim ki? Ya benim basima bisey gelirse? Bu kadar bagimli hale getirmek onlar icin de cok kotu bence. Bazen günü birlik bi yere gidecek olduk aman kedi tabaktan yiyemiyor diye dönmek zorunda kaldik rezillikti yani. Cok sukur direndik esimle ve kazandik. Uzhn sure ac gezdiler ama sonunda pes ettiler

O şimartılmış kedi sendromundan bende de var.Bir kedim cool mu cool Birşey istemez yılışık değil kibar.Tam prenses.Diğeri biraz benim yüzüden kucakcı aç gözlü sürekli mama ister,talepkar ama kucağıma yatıp resmen cocuğum gibi beni seviyor.Karakter meselesi.Ama mama olayını çözemedik ,islak mama yerken başlarında bekliyorum,izin vermiyorum.Ama kuru mama da çözemedik.Bir kedim ara ara yemeği seviyor.Diğeri bir anda bütün mamaları fazla miktarda yiyiyor.Diğerine kalmadığı için azıcık dolu oluyor tabakları.

Bendede var 2 tane benimde erkej olab hic doymuyor kiloda almiyor surekli pesimde mutfakta patisiyle bana isaret veriyor sanki

Biz kedilerimizi sürekli kuru mama tabakta olarak şrkilde eğittik zaten vetlerde öyle yapın diyor sürekli kuru mama ve su olucak yaş mamadır başka verdiginiz şeylerdir günde 1 sefer olabilir
Benim kızım kuru maması hep hazır canı istediğinde gider yer ama yaş olarak da her gün birşey veririm mesela ben ciğer hazırlıyorum kızıma daha sağlıklı günde birkaç sefer kücük kücük veriyorum öyle seviyor çünkü taze koyulmuş olarak
Ama şu şekilde günde 2 sefer kuru mama vermeye alıştırmayı hiç anlamıyorum dışarı gidince aklınız evde olmuyor mu ben yapamam mama bırakmadan çıkamam kızım canı istediğinde gider yer kafam rahat
Bence sende öyle alıştır hep kuru mama olsun rkek nereye kadar yiyecek zamanla alışır hep tabak dolu olsun en rahatı

Ben de 3 kedi var. Bize 15 kg mama 2 ay kadar gidiyo. Bir ölçek belirle ne çok az ne de fazla ve günde iki defadan fazla verme. Yaş mamayı haftada 1 vermeye çalış en fazla 2 defa, onu da kuru mama ile karıştır öyle... Eğer çok huysuzlanırsa 4-5 tane ödül mamasını zamana yayarak ver.. Ben bu şekilde bir düzen kurdum. Yas mamayi anca veterenire gittiğimiz gün haftada 2 yapıyorum.. Bu düzenle de kiloları yerinde maşallah...

Biritish shorhair erkek 5 aylik kedim var advanca yada nd kullaniyorjm hergun yas mama veriyorum okadar cok yiyorki ama birturlu kilo olmuyor nasil kilo aldiririm

çok şapşallar ya

Biritish shorhair erkek 5 aylik kedim var advanca yada nd kullaniyorjm hergun yas mama veriyorum okadar cok yiyorki ama birturlu kilo olmuyor nasil kilo aldiririm
Hergün yaş mama vermek zararlı. Kediniz küçük diye şuan kilo almıyor ama ilerde 1 yaştan sonra almaya başlar. Bence o kadar yaş mama vermeyin.

Son zamanlarda mama olayını düzene soktum :)
Mama kapları hep dolu ve azar azar yiyorlar. Akşama kadar anca bitiyor. Bittiğinde tekrar koyuyorum.
En fazla 2 dolu avuç var her kapta.
Bu düzene alıştılar sanırım artık bir miyavlama olayı yok :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…