Cildirmak uzereyim

Şu saatten sonra zaten böyle saçma ve gereksiz sohbet ortamına girmem. Sizlere iyi ego tatmin etmeler bu sanal ortamda. İnsanın burda sağlam olan sinirleri bile yıpranır.
Canım burda konu sahibinin üstüne gelinmesinin nedeni eski konularından dolayı kendisi bencil biri eşi 2 sene boyunca ailesini göremedi eşi görmek istediğinde kavga etti bayramlarda bile bahane etmiş hamileyim diye ve ailesiyle tatil programı yapmıştı hem de arabayla ama eşinin ailesine uçakla gidemem hamileyim ben diye kavgalar çıkartmıştı. Çok farklı konuları var kısaca kendi ailesine şu ortamda bile özlüyorum gitmek gerek diye saçmalaması abes . Kendi ailesini özleyebilir ama eşi senelerce özleyemez onun ailesiyle görüşcek tatilllere gidecek 🤷🏼‍♀️

Yine sitem.
Sitem etmek yerine yanlış bir tarzdı evdeyim sağlıklıyım, eşim annem babam sağlıklı diyebilirsiniz.
Şakası yok. Bir günde dünyada yüzlerce insna ölüyor. Ve biz evimizde güvende olan şanslı kesimdeniz şükür.
Moral bozmak yerine güçlü olmalısınız.
Annelikte her şeye yer var ama en çok güçsüzlüğe yer yok. Ben çocuğumu etkilememek içib korkumu bile gösteremiyorum. O da şu an sinir stres korku hepsini hissediyor. Suçlu aramak, şikayet etmek yerine kendinize çeki düzen verebilirsiniz.
Herkes sizi pışpışlamak zorunda değil. Herkes karantinada. Kimi işe gitmek zorunda. Bankacı, kasiyer, kargo elemanı... sadece doktor hemşire de değil bu tip elemanlar da korka korka gidiyor ama sağlam duruyor. Siz de evinizde sağlam durcaksınız.
Anne olacaksıanız hele. Sallanmaya hiç hakkınız yok.!’
Çocuklar korktuğunda önce annelerinin gözğne bakar çünkü korktu mu anlamak için. Anlarsa daha çok ağlar.
Keşke en başından bunları soyleseydiniz daha yapıcı olurdu . Yetiştiriliş biçimi insanin kendi seçeceği bir şey değil malesef . Inanın bende isterdim çok daha güçlü çok daha dirayetli olabilmeyi ama olmuyor . Belli bir eşiği geçtiğim anda düşüyor bütün gardim . Çünkü bu yaşıma kadar mücadele etmek zorunda kalmadım. 2 sene oldu evleneli yeni öğreniyorum. Malesef . Bende isterdim kasırgada devrilmeyeyim . Bunun için uğraşıyorum . 14 gündür kendimi oyalamaya çalışıyorum bugün patladım . Ağladım rahatladım bu beni inşallah sürecin sonuna kadar götürür . Ama burada vay niye atanamadin vay niye şöyle böyle bunlar çok çirkin şeyler. Bende üzülüyorum sağlık çalışanları, markettekiler , kargocular ... için elimden gelen onlar için dua etmek zaten ediyorum. Ama bu da benim sınavım alışkın değilim dört duvar arasında kalmaya

Canım burda konu sahibinin üstüne gelinmesinin nedeni eski konularından dolayı kendisi bencil biri eşi 2 sene boyunca ailesini göremedi eşi görmek istediğinde kavga etti bayramlarda bile bahane etmiş hamileyim diye ve ailesiyle tatil programı yapmıştı hem de arabayla ama eşinin ailesine uçakla gidemem hamileyim ben diye kavgalar çıkartmıştı. Çok farklı konuları var kısaca
Senin yüzünden ban yemiştim tekrar yemeye niyetim yok . Ben tatilde gitme mevzusunda pişman olup eşimden özür dilemiştim bilet vs bakmistik . Sen hatalı düşünmüyor musun hiçbir konuda ?

Ya canim benim cok uzuldum olabiliyor boyle seyler ben de evde yalnizim dun epey bunalimdaydim yataktan cikmadim resmen dokunsan aglayacak gibiydim.

Ben bunalima girince sunlari yapiyorum belki size de iyi gelir:
- ailemi whatsapptan goruntulu aramak
- uzun suredir konusmadigim arkadaslarimi arayip konusmak
- sevdigim dizileri izlemek
- kitap okumak
- ev temizlemek
- uzun suredir erteledigim isleri yapmak
- spor (YouTube'dan Leslie ile walk at home ve Zumba videolari yapiyorum evde inanilmaz iyi geliyor tavsiye ederim)
- yemek yapmak
- gitar calmak, resim yapmak, meditasyon...

Evde kalmak gercekten zor ama bu ruh halini asabilirsiniz. Cok cok zorunda olmadikca disari cikmamak en iyisi.

Çok çok teşekkür ederim anlayışınız için:) listenizi bende değerlendirmeye alacağım .

Keşke en başından bunları soyleseydiniz daha yapıcı olurdu . Yetiştiriliş biçimi insanin kendi seçeceği bir şey değil malesef . Inanın bende isterdim çok daha güçlü çok daha dirayetli olabilmeyi ama olmuyor . Belli bir eşiği geçtiğim anda düşüyor bütün gardim . Çünkü bu yaşıma kadar mücadele etmek zorunda kalmadım. 2 sene oldu evleneli yeni öğreniyorum. Malesef . Bende isterdim kasırgada devrilmeyeyim . Bunun için uğraşıyorum . 14 gündür kendimi oyalamaya çalışıyorum bugün patladım . Ağladım rahatladım bu beni inşallah sürecin sonuna kadar götürür . Ama burada vay niye atanamadin vay niye şöyle böyle bunlar çok çirkin şeyler. Bende üzülüyorum sağlık çalışanları, markettekiler , kargocular ... için elimden gelen onlar için dua etmek zaten ediyorum. Ama bu da benim sınavım alışkın değilim dört duvar arasında kalmaya
Hiç birimiz alışık değiliz.
Benim oğlum her gün parka giderdi. Her gün. Karda bile bisiklet scooter olurdu elimizde yine çıkardık.
Ama 7 marttan beri evde. Çocuğa anlatamıyorum da... her gün boyama, hamur, çıkartma, banyoda sulu oyun, legolar, arabalar, kinetik kum gına geldi. Bazen dakikalarca ağlıyor çıkalım diye. Anneanneme gidelim bari diyor. Dedeme gidelim diyor. Ben ona anlatamıyorum. Bunun yerine sakin kalmak, oyalamak gerekiyor. Teyzesi her hafta bir iki gün uğrardı her kapı çalışında teyze diye koşuyor kapıya. Anlatamıyorum.
Ve eminim bu her evde benzer.
Hepimiz ilk kez küresel bir salgın ve karantinadayız.
Tek siz değilsiniz.
hepimizin sosyal hayatı, arkadaşları, ailesi vardı.
Ama buna hayıflanmak, ağlamak çözüm değil. Bakın italyadan dahi hızlı giden bir artış var. Yani bir ay sonra sadece günde üç yüz belki beş yüz kişi ölecek. Kendimizi güçlü tutmak zorundayız.
Siz en azından hiç bir şeyden anlamayan ufak bir çocuğu oyalamaya uğraşmıyorsunuz mesela. Cidden kendimi salsam bir daha toplayamam ama mecburum.
Sizde mecbursunuz

Senin yüzünden ban yemiştim tekrar yemeye niyetim yok . Ben tatilde gitme mevzusunda pişman olup eşimden özür dilemiştim bilet vs bakmistik . Sen hatalı düşünmüyor musun hiçbir konuda ?
Ben hata yapmamaya empati yapmaya çalışırım her zaman evet hatalarım olmuştur ama bu konularda asla olmadı. Siz egoistsiniz aslında bende egoistim bu kötü bir şey değil aksine kendini bilmekle alakalı ancak sizde ki kibir🤷🏼‍♀️ Bu arada bende öğretmenim ve sınava hazırlanıyorum zor bir süreç atamalar düşük bu konuda sizi yargılayacak halim yok üniversitede ki en zor branş öğretmeniyim ki zaten üniversitede bilinir tıptan sonra en çok çalışan öğrenciler sizsiniz derlerdi hocalarımız ve ben buna rağmen yüzdelik dilim öğrencisiydim ama kpss farklı ne kadar çalışsanda heyecandan bile insan her şeyi kaybedebiliyor.

Hiç birimiz alışık değiliz.
Benim oğlum her gün parka giderdi. Her gün. Karda bile bisiklet scooter olurdu elimizde yine çıkardık.
Ama 7 marttan beri evde. Çocuğa anlatamıyorum da... her gün boyama, hamur, çıkartma, banyoda sulu oyun, legolar, arabalar, kinetik kum gına geldi. Bazen dakikalarca ağlıyor çıkalım diye. Anneanneme gidelim bari diyor. Dedeme gidelim diyor. Ben ona anlatamıyorum. Bunun yerine sakin kalmak, oyalamak gerekiyor. Teyzesi her hafta bir iki gün uğrardı her kapı çalışında teyze diye koşuyor kapıya. Anlatamıyorum.
Ve eminim bu her evde benzer.
Hepimiz ilk kez küresel bir salgın ve karantinadayız.
Tek siz değilsiniz.
hepimizin sosyal hayatı, arkadaşları, ailesi vardı.
Ama buna hayıflanmak, ağlamak çözüm değil. Bakın italyadan dahi hızlı giden bir artış var. Yani bir ay sonra sadece günde üç yüz belki beş yüz kişi ölecek. Kendimizi güçlü tutmak zorundayız.
Siz en azından hiç bir şeyden anlamayan ufak bir çocuğu oyalamaya uğraşmıyorsunuz mesela. Cidden kendimi salsam bir daha toplayamam ama mecburum.
Sizde mecbursunuz
Tabi ki mecburum . Ailemi çocuğumu kendimi düşünmesem bile taşıyıcı olma ihtimalimi düşünüp sokakta hiç tanimadigim amcayı düşünmek zorundayım . Ama bozuldum . Evet bogulmamam lazım ama boğuldum . Eminim küçücük bir çocuğu evde oyalamaya çalışmak bin kat daha zordur sizin sabrınız ona göredir benimki buna göre . Ben sadece herkes mi boğuluyor bunalıyor yoksa tek ben mi diye dusunmus sormwk istemistim

Tabi ki mecburum . Ailemi çocuğumu kendimi düşünmesem bile taşıyıcı olma ihtimalimi düşünüp sokakta hiç tanimadigim amcayı düşünmek zorundayım . Ama bozuldum . Evet bogulmamam lazım ama boğuldum . Eminim küçücük bir çocuğu evde oyalamaya çalışmak bin kat daha zordur sizin sabrınız ona göredir benimki buna göre . Ben sadece herkes mi boğuluyor bunalıyor yoksa tek ben mi diye dusunmus sormwk istemistim
Herkes gergin. Herkes korkuyor. Herkes endişeli. Nereye kadar gidecek, kaç ay sürecek bilemiyoruz çünkü.
Tek siz değilsiniz.
Çok ben penceresinden bakmanız tepkiye sebep oluyor. Ama ben hamileyim. Ama ben alışık değilim.
Sanki herkes karantinadaydı. Hepimiz sosyal hayatı olan insanlardık ve birden eve tıkıldık korkuyoruz.
Ama birbirimize ağlamak yerine anlamak zorundayız.
Zor zamanlardayız. Sabretmek zorundayız.
Herkes zorlanıyor

Ben hata yapmamaya empati yapmaya çalışırım her zaman evet hatalarım olmuştur ama bu konularda asla olmadı. Siz egoistsiniz aslında bende egoistim bu kötü bir şey değil aksine kendini bilmekle alakalı ancak sizde ki kibir🤷🏼‍♀️ Bu arada bende öğretmenim ve sınava hazırlanıyorum zor bir süreç atamalar düşük bu konuda sizi yargılayacak halim yok üniversitede ki en zor branş öğretmeniyim ki zaten üniversitede bilinir tıptan sonra en çok çalışan öğrenciler sizsiniz derlerdi hocalarımız ve ben buna rağmen yüzdelik dilim öğrencisiydim ama kpss farklı ne kadar çalışsanda heyecandan bile insan her şeyi kaybedebiliyor.
Evli misiniz bilmiyorum ama evlenince insanin nefsi vs daha çok devreye giriyor . Sizinki inşallah hiç girmez . Ama ben evet o konuda yenildim nefsime dediğim gibi herkesin sınavı farklı . Bende sizin yaptığınız bir hatayı asla yapmayabilirim . Ki bugüne kadar asla dediğim her şeyi yaptım . Dilerim sizin büyük konuşmanız gelmez basiniza

Herkes gergin. Herkes korkuyor. Herkes endişeli. Nereye kadar gidecek, kaç ay sürecek bilemiyoruz çünkü.
Tek siz değilsiniz.
Çok ben penceresinden bakmanız tepkiye sebep oluyor. Ama ben hamileyim. Ama ben alışık değilim.
Sanki herkes karantinadaydı. Hepimiz sosyal hayatı olan insanlardık ve birden eve tıkıldık korkuyoruz.
Herkes zorlanıyor
Ben burada beni anlayan " evet bende senin gibiyim Ama az daha sabır " diyen kişiler görmek istemiştim linç eden değil . Her konumu onceki konularla yargılamak hele ki benim elimde olmayan atanamama konusunun önüme koyulmasi cok cirkin

Ben burada beni anlayan " evet bende senin gibiyim Ama az daha sabır " diyen kişiler görmek istemiştim linç eden değil . Her konumu onceki konularla yargılamak hele ki benim elimde olmayan atanamama konusunun önüme koyulmasi cok cirkin
Siz hayata “ama ben” penceresinden bakmaya devam edersiniz. Yazık. Bir ömür bir şeyler için anlayış ve imtiyaz bekleyeceksiniz. Bir ömür. Şimdi hamileym diye sonra lohusayım diye sonra ama benim küçük çocuğum var diye sonra da ama ben hem çalışıp hem annelik ediyorum diye. Hep siz pışpışlanmalı, teselli edilmelisiniz. siz korkuyorsanız diğer korkanlar da size anlayış göstermeli saatlerce tatşı tatlı teselli vermeli.
Hayata bakışınız böyle olacak belli ki.
Yapacak bir şey yok.
Hayırlı geceler

Tek siz değilsiniz.
Herkes zorlanıyor
Ay evet vallaha sanki karantinada ki tek hamile kendisi arkadasim ikiz e hamile birde 5 yasinda oglu var bir gun bile aglamak yok cildirmak kocaya saldirmak duymadim dünya nufusunun antartika haric neredeyse hepsi bu virus yüzünden karantinada

Evli misiniz bilmiyorum ama evlenince insanin nefsi vs daha çok devreye giriyor . Sizinki inşallah hiç girmez . Ama ben evet o konuda yenildim nefsime dediğim gibi herkesin sınavı farklı . Bende sizin yaptığınız bir hatayı asla yapmayabilirim . Ki bugüne kadar asla dediğim her şeyi yaptım . Dilerim sizin büyük konuşmanız gelmez basiniza
Evli değilim iki seneye evlenicem ama kendimi biliyorum kv kötü biri de olabilir sevmek zorunda değil kimse ancak saygı duyulmak zorunda sırf kv kp olduğu için değil yaşça büyük oldukları için zira benim ailem bana böyle öğretti. Bu demek değildir ki karşımda kötü biri olunca kendimi ezdiricem asla ama saygılı davranıp mesafemi koyarım asla eşimede ailenle görüşemezsin demem anne oğul arasına giremem. Yanlışından dönmen güzel olmuş zira sizde öyle bir durumda yoktu.

Ay evet vallaha sanki karantinada ki tek hamile kendisi arkadasim ikiz e hamile birde 5 yasinda oglu var bir gun bile aglamak yok cildirmak kocaya saldirmak duymadim dünya nufusunun antartika haric neredeyse hepsi bu virus yüzünden karantinada
İstisnasız her insan şu an çok zor günlerden geçiyoruz. Hepimiz.
Abim yurtdışında yalnız yaşıyor seneledir. Yalnızlığa alışıktı. Ama gün içinde işe spora gider arkadaşlarıyla görüşürdü. Şimdi işyeri kapandı. Ve her gün bana ben yalnız değilmişim öyle zor ki kendi sesimden başka ses yok diyor. Düşünsenize bambaşka bir ülkedesiniz. Ablalarınız, kardeşiniz üç yeğeniniz 70 yaşındaki ananız babanız başka ülkede, ve siz en az 1 ay tek başınıza evde oturacaksınız.
Ona daha da zor.
Tüm ülke şu an bu durumda.
Hepimiz istisnasız hepimiz korkuyoruz, endişeleniyoruz.

Siz hayata “ama ben” penceresinden bakmaya devam edersiniz. Yazık. Bir ömür bir şeyler için anlayış ve imtiyaz bekleyeceksiniz. Bir ömür. Şimdi hamileym diye sonra lohusayım diye sonra ama benim küçük çocuğum var diye sonra da ama ben hem çalışıp hem annelik ediyorum diye. Hep siz pışpışlanmalı, teselli edilmelisiniz. siz korkuyorsanız diğer korkanlar da size anlayış göstermeli saatlerce tatşı tatlı teselli vermeli.
Hayata bakışınız böyle olacak belli ki.
Yapacak bir şey yok.
Hayırlı geceler

Kusura bakmayin araya giriyorum ama burasi bir derdim var kosesi diil mi? Ve korona kaygisi + isinden olma + hamilelik + depresyona meyil yani herkesi farkli etkiliyor. Evet hepimiz ayni durumdayiz ama teselli edersek belki mesela disardan konuyu okuyan ayni durumdaki yuzlerce kisi de teselli bulur. Konu sahibinin kisiligini bilemem tabi ki tanimiyorum kendisini ama bircok kisi burda, butun dunyada acayip yaygin olan korona izolasyon bunalimini "simariklik" olarak tanimlamis.

Bence herkes farkli tepki veriyor. Kimisi rahat atlatir kimisi iki gunde kafayi yer.

İstisnasız her insan şu an çok zor günlerden geçiyoruz. Hepimiz.
Abim yurtdışında yalnız yaşıyor seneledir. Yalnızlığa alışıktı. Ama gün içinde işe spora gider arkadaşlarıyla görüşürdü. Şimdi işyeri kapandı. Ve her gün bana ben yalnız değilmişim öyle zor ki kendi sesimden başka ses yok diyor. Düşünsenize bambaşka bir ülkedesiniz. Ablalarınız, kardeşiniz üç yeğeniniz 70 yaşındaki ananız babanız başka ülkede, ve siz en az 1 ay tek başınıza evde oturacaksınız.
Ona daha da zor.
Tüm ülke şu an bu durumda.
Hepimiz istisnasız hepimiz korkuyoruz, endişeleniyoruz.
Aynen ya baska ulkede mahsur kalmak daha beter neyse ki bizimkiler yanimizda ya var ya iyi olsunlar sag olsunlar tek dert gorusememek olsun yapacak birsey yok

Back
X