Çıldırmak üzereyim...

Offfff kimseye bişey diyemiyorumki arkadaşlar ne yapayım. Napalım bebeğim büyüyük peşimde dolaşana kadar böyle idare edicem artık. Eve gidincede birsürü ütü var :D gideyimde yemek yedikten sonra onları yapayım :D

Arkadaşım çocuğun büyüyene kadar böyle gider , yapacak çok birşey yok..düzene koymak sorun değil koyarsında, o düzene uymak zaten insanı yoruyor, yemek yap, çamaşır yıka, ütü hooopp ertesi gün yine baştan aynısı..

Bu böyle gider dişini sık.

Yapacağın tek şey;

1= Cumartesileri asla çalışmamak
2=Yardımcı kadın alıp en azından temizlikten yırtmak

Bunları yapamıyorsan son çare herşeyi oluruna bırakmak, bırak olduğu kadar olsun..

Bazı şeyler de eksik olsun, arkadaşlarının temiz bakımlı evlerine de özenme, küçük çocuklu çalışan bir bayan, eğer kimseden yardım almıyorsa, cumartesi de çalışıyorsa, ev hanımı ya da yardımcısı olan çalışan bir bayanla aynı olamaz.
.Mutlaka eksikleri olur, bunu kendinde bir eksiklik olarak görme..

Bazı şeyler imkan meselesi, olduğu kadar olsun..

Offfff kimseye bişey diyemiyorumki arkadaşlar ne yapayım. Napalım bebeğim büyüyük peşimde dolaşana kadar böyle idare edicem artık. Eve gidincede birsürü ütü var :D gideyimde yemek yedikten sonra onları yapayım :D

canım annenin sağlık sorunu falan mı var?
kimseye bişi diyemiyorum diyorsun da belki de ev işine karışmak istemiyordur..sonra sen beğenmezsin laf edersin falan diye..sağlık sorunu yoksa söyle derim..en azından yemek ve toz alma olayını

üzülerek söylüyorum bu böyle gidicek
hiç olmazsa ayda bir temizlikçi gelsin de genel temizliğinden kurtulursunuz
eve gidince yemek çamasır ve ütü kalıyor
pazar günü de eşin bi yerleri süpürsün toz alsın tamamdır
banyo konusunda da d,ikkatlı kullanmanız yeterli olur gamyoncuiremsu

erkeklerin genel hali armut piş ağzıma düş.senin bu kadar zorluk çektiğini göre göre nasıl yardım etmez hadi kendi yardım etmiyor ne sebeple yardımcı bayanın gelmesine izin vermiyor?sen hem iş hem ev,yemek,temizlik diye koşturrken o ne yapıyor?bence eşini yardımcı birinin gelmesi konusunda ikna et,hiç mi seni düşünmüyor.en azından temizliği yardımcı hallederse sen daha rahat edersin,kendine ayıracak zamanın olur.buna böyle daha ne kadar dayanabilirsin ki.Allah yardımcın olsun cnm.

kimseye bişey diyemiyorum demisin
ama kimseye demiceksin zaten
annenden rica edeceksin
çok fazla zahmet olmasa en azından yemeğimizi yaparmısın diyeceksin
bunda zor bişey yok
çok çok 1 saatini alır
haa yok ben bunu yapamam diyorsan o zaman dediğin gibi çocuk büyüyene kadar idare edeceksin başka çaren yok
bizim sana verdiğimiz tüm fikirleri reddediyorsun çünkü ozaman burada konu açmanın amacı ne onuda merak etmiyor değilim hani

benimde küçük bebeğim var ve çalışıyorum,aynen senin gibi annem bizde bakıyor oğluma,ama sağolsun herişimi yapıyo Allah binkere razı olsun,yemek temizlik herşey,tabiki yapmak zorunda değil ama boş boş oturamıyorum diyor hafta sonuda oğlunla vakit geçir bide temizlikle uğraşma der hep sağolsun:1hug:
sende annene rica et sadece yemeğini yapsın,temizliğide olduğu kadar yap,boşver takma kafana,bebeşin büyüdüğünde istediğin düzeni sağlarsın kolay gelsina.s.

annenizden rica edeceksiniz. yemek yapmak, çocuk bakmak kadar zahmetli değil bence. öğlen yemeğinizi yapar, hem annenizin öğle yemeği, hem de sizin akşam yemeğiniz hazır olur. çocuğun dağınıklığını da biraz toplar anneniz.
siz de iş dönüşünde biriniz ufak tefek işler yapar(çamaşır yıkama- asma,sofra hazırlığı-toplama, ütü), diğeriniz de çocukla ilgilenir. dönüşümlü olacak bu tabii...
evde ufak tefek dağınıklık olsun, çocuğunuz var ne de olsa, kimse ayıplamaz sizi.

halılarda leke var demişsiniz.
bebekli arkadaşlarımın evinde gördüm. halıların üstüne kalın pike tarzı örtüler seriyorlar. bebeği yedirdiğiniz odada halının üstüne siz de birşey serebilirsiniz. örtüyü yıkarsınız, halı silme derdinden kurtulursunuz.

Zaten en son onu yapmayı düşündüm bu hafta sonu iyi bir sileceğim halıyı sonra üstüne pike örteceğim. Yoksa başa çıkamayacağım hem o odayı süpürme derdimde kalmaz demi :D

Hep takdir etmişimdir hem çalışıp, hem küçük çocuğu olan kadınları.
Temizlik konusunda takıntın var galiba ama deniz güneşinde dediği gibi olduğu kadar olsun.
Ben görüyorum evde oturan bayanlar bile yetişemiyorlar, bırak tozlu kalsın.
Dağınıklığı kimse sevmez ama vitrindeki veya yerdeki toz kimseyi rahatsız etmez değil mi. Sende görünen yerlerdeki dağınıklığı yerli yerine koy haftada bir temizlik yap tamamdır.
Yemek olayını da pratiğe dönüştürmende yarar var, biliyorum çok sağlıklı değil ama marketlerin dondurucu bölmelerinde çok çeşit yiyecekler var . Artı bir zeytin yağlı yada bir bakliyat yapsan sana iki gün yeter. Banyo wc temizleme olayına gelincede tuvaleti kullandığında al eline ç. suyunu fırcanı sürt temizle çık.
Eşin ne kadar yardım etsede bir kadın gibi kafasını yormaz, sen şunu yap dersin yapar. Yerdeki saç kılı onu rahatsız etmez.
Ama dediğim gibi çalışmayan anneler bile yetişemiyor bence kendini hırpalama düşünüp durma, olduğu kadar olsun. Bebeğine göstereceğin şevkat nankör ev işlerinden daha önemli, bugünler bir daha gelmez.

Bende malesef cumartesi çalışıyorım ama Allah' tan eşim destek oluyor bebek yok ama yine dağılıyoruz tabi......
Eşimde çok sıkışınca diyor yorgunum bayan çağıralım durumumuza görede bir yardımcı çağırıyoruz..
Bu arada niye yardımcı çağırmaya yanaşmıyo anlamadım

Evet çok haklısın benim gözüme çarpan lekeler tozlar onu hiç rahatsız etmez haklısın temizlik konusunda çok hassasım artık sizden topladığım bilgilerle idare edeceğim. Heralde kızımda 3-4 aya kalmaz yürür inşallah. Yürürse biraz daha rahat edeceğimi zannediyorum umarım öyle olur.

Canım ya birden kendimi gördüm sanki.benim çocuğum yok henüz ama inan bende çok zorlanıyorum.Bir bayanın h.sonun olmaması çok kötü ya.Herşey pazar gününe sıkışıyor.Ben akşam gelince biraz biraz toparlamaya çalışıyorum.yarının yemeğini bugünden yapıyorum.inan ki orası burası derken kendime zaman ayıramıyorum bile.Eşimde saolsun arada bir yardımı dokunuyor ama yeterli olmuyor.İnan yatıp uyumam çoğu zaman 12yi buluyor.Her sabah 7de kalk kahvaltı hazırla.Eşimi gönderiyorum.ortalığı biraz toparlayıp çıkıyorum.Hergün aynı şeyler.haftada bir temzilik yapınca öbür haftaya kadar her yer yine pisleniyor.Birde heveslenip siyah öobilya almıştım almaz olaydım tozuyla başedemiyorum.Hele camlarım bir felaket.ne kadar yoğunuz biz ya..Varsa çözümü olan söylesinde faydalanalım arkadaşlar.

:D demek yanlız değilmişim. Bende tek pasaklı evi olan benim zannediyodum. Çalışmak ve ev hanımlığını bir arada yürütmek çok zor gerçekten. Birde bebek olunca çok fena Allah hepimize kolaylık versin.

Yürüyünce rahatlarım diye sevinme aslı felaket o zaman başlıyor, yaramazlar ayaklanınca herşeyi kırıp döküyorlar.

:jeyyar::jeyyar:

Valla bence de yardımcı almanız şart. Zaten anneniz sizin evde bakıyomuş bebeğe, akşama kadar ev darmadağın oluyodur. Akşamda yemekti, çocuktu derken, zaman kalmaz ki.
Ben çalışmadığım halde inanın hergünevi süpürür, toz alırım. Gün aşırı evi silerim. 2 günde bir çamaşır ve ütü. Tabi gün içinde çocuğu yedir, içir, oynat,yemek yap, alışveriş yap, fatura falan öde, oğlan dağıtsın ben on kere toplayım, akşam baba gelir, çıkardığını heryere bırakır, bi de o katılıp son bir kere alt üst ederler evi. Tamam saat 10 gibi oğlumu uyuturum. Sonra çay içtik, mutfağı topladım derken saat 11 olur. Eğer ütü yoksa 1-2 saat burda kalırım, sonra yatağa nasıl giderim bilmem.
Yani ben çalışmadığım halde zor yetiştiriyorum, he tabi bu arada 2 güne bir misafirimiz gelir.
Sen çalışıyosun, bence pazar günleri kahvaltıdan sonra evi topla, bir sil, süpür, ütün varsa yap. Ama 15 güne bir mutlaka eve büyük temizlik için birini al. Eşine de söyle bünyem kaldırmıyor, dayanamıyorum diye.
Ya da mecburen sen yardım ediceksin de bence hemen ikna olur...

Back
X