Çıldırmak üzereyim...

benim kuzenim de aynı cumartesileri çalışıyor ama öyle düzenliki...artık oturtmuş motora takmış yani...yatana kadar sürekli derliyor topluyor yemeği hazır mutfak bal dök yala...bide şımarık bir oğlu var..maşallah diyorum yani ona ben olsam benim ev dağınık olur kesin..senin için zor olacak ama düzene koymalısın..sık kendini...hiçbir vaktini boş geçirme..akşam banyoya diş fırçamalaya girdiğinde 2 dakikada yerleri siliver saçları topla,lavaboyu ov...wc ye girince hazır girmişken güzelce ovup temizleyip öyyle çık yoksa başedemezsin gerçekten gözünde büyür..

canım çalışan bayan olmak gerçekten çok zor helede bebeğin varsa ben seni çook iyi anlıyorum benim eşimde hiç birşeye yardım etmez ben şöyle yapıyorum bir pazar evi normal yani üstten süpürüyorum siliyorum öbür pazar koltukları falan çekiyorum
bide sabahları işe giderken ortadaki fazlalıkları topluyorum oğlum akşam yattıktan sonra dağıttığı oyuncakları toplayıp yatıyorum bide herakşam yemekten sonra küçük şarzlı süpürgeyle halıyı süpürüyorum işlerin dahada kolay oluyor
ayrıca o kadarda kafana takma evine gittiğin insanlar evde oturan insanlardır o yüzden o kadar temiz geliyordur senin gözüne
annem rahatsız dedin ama bence annen en azından bebeğinin dağıttığı oyuncakları toparlayabilir yada yenilen bulaşıkları yıkayabilir yani (bence)şakkıdı

Teşekkür ederim yazdıklarınıza en azından yanlız olmadığımı biraz daha sakin olmamı ve bunun sadece benim başımda olmadığını anladım inanın rahatladım biraz çok sağolun iyiki varsınız.

Planlı olmak şart.
Akşam yemeğinden sonra ertesi günün yemeğini hazırla,o pişerken mutfağı toplarsın.
Tuvalet ve banyoya gittiğinde fırçalayıp çık.
Ev hanımlarıyla da kendini kıyaslama.
Her çalışan bu zorlukları yaşıyor.
Çocuğun yürümeye başlasın yine bir konu açarsın :CüvCüv:
Kolay gelsin canım.

İşin gerçekten çok zor seni anlıyorum..
Eşin neden eve kadın almanı istemiyor anlamıyorum yada o istemese bile sen neden onun fikrini değiştirmiyorsun...
Güzelim sen kendi parasını kazana bir kadınsın, kusura bakma ama eşine sorman bile yanlış..
Bak ben ev hanımıyım ama bende yerine göre yardımcı alıyorum...
Lütfen bu konuda taviz verme, birde sana küçük bir püf noktası mutlaka aldığın bir şeyi hiç bekletmeden geri yerine koy o zaman dağınıklık olmuyor....

canım işleri yetiştiremiyorsan ki haftada 6 gün çalışıyosun bu doğal evine arada bir yardımcı al.eğer eşin yardımcı istemiyosa kendisi yardım etsin sana.hayat müşterek değilmi.sende ev hanımı değilsin onun gibi çalışıyosun eşinin daha anlayışlı olması gerek

ne kadar planlı olsan da sende insansın hadi cumartesi pazar çalışmasan dicem ki cumartesi ortalığı temizler pazar gezersin. ama sürekli ev işi yapa yapa kendine vakit ayırmayarak depresyna girersin. iki hafta çek resti bakalım ütüye temizliğe elleme beyefendiniz kadına ikna olur...

ah canım seni çok iyi anlıyorum benimde 13,5 aylık bir kızım var 2 haftadır yürüyor ve inan yürüyünce daha da zor oluyor herşey..

yani yürüsün de rahat edeyim diye düşünüyorsan benim gibi hayal kırıklığına uğrarsın :))

benim evde dingonun ahırı gibi oluyo bazen,heryer oyuncak,ütülenip yerleşecek çamaşırlar,düzenlenecek gardrop,ayıklanacak kıyafetler beni bekliyor ama ben haftada 2 gün izinli olmama rağmen zor yetişiyorum..

bide çocuk yürüdüğü için yerler hep temiz olmak zorunda gece kzımı uyuttuktan sonra yapabiliyorum tüm işimi haftaiçi haftasonuna bırakırsam çok birikiyor çünkü. akşamları kızım uyuyuncaya kadar tüm vaktimi onunla geçiriyorum o uyuyunca hooop iş yapmaya başlıyorum deli gibi.. yemek yap,oyuncakları topla,bulaşık makinasını yerleştir,boşalt duş al derken bi bakıyorum saat 01.00 ..

ama napalım be canım evlatlarımız sağolsun iyi olsunda gerisi boş... varsın evimiz biraz dağınık olsun..

bazen bende senin gibi kendimi boğuluyormuş gibi hissediyorum bağırsaım geliyor ama napalım geçecek bu günler...

Relax olun, panik yok. Planlı yapın herşeyi.:teselli:

İllaki bal dök yala modunda olması gerekmiyor evinizin. Siz çalışan çocuklu bir bayansınız. Ama planlı olmak şart. Yoksa boğulursunuz, nefes alamazsınız.Benim planım şudur. Akşamdan mutlaka ertesi günün yemeğini yaparım. Öyle aman aman mantılar filan açmıyorum tabiki, daha basit yemekler.Ama mutlaka yaparım ertesi günün yemeğini. Yoksa düzenim bozuluyor. Yemekten sonra mutfağı derleyin toparlayın. Mutfak işi tamam. geçelim salona. Herkes yattıktan sonra salonuda şöyle bir toparlayıverin. Vaktiniz varsa tozunu filan alın.Islak zeminleri silin. Islak zeminlerde toz görürsem cinlerim tepeme çıkıyor benim, o yüzden hergün silerim.geçelim çocuk odasına, bebeğiniz yattıktan sonra oyuncaklarını filan toparlayıverin tozunu alın. yatak odasınıda sabah çıkmadan düzenleyin. banyo WC ise yine akşam yatmadan ovuverin. Bitti. Bunların hepsi 45 dk.nızı almaz.Hafta sonu ise evi tümden silip süpürün, toz alın. Büyük temizlik için ise yardımcı bayan almak şart.(cam, kapı çerçeve, halı kilim, vs)

Çalışan 2 çocuklu bir bayanım, hepsinin üstüsinden geliyorum ama planlı olarak tabi.Eşimin yardımlarını ise yadsıyamam, çok yardımı oluyor bana sağolsun. çamaşırları katlar, asar, bulaşık makinesini boşaltır, çocukları yıkar (benim işim varsa tabi), ortalığı süpürür (zaman zaman). Şanslımıyım ne:lepi:

Son düzenleme:
aslında çalışan bayanlar daha proğramlı daha düzenlidir.
herhalde çocuğun henüz küçük olması biraz daha yükü arttırıyor.
ne yaparsan yap eşini ikna et,belli aralıklarla temel temizlik yaptır.bu yükünün çoğunu alacaktır.annende az buçuk yardımcı olabilse bir hayli rahatlarsın.allah kolaylık versin.

ayy evet benim kocacımda çok yardım eder bana sağolsun... hakkını yiyemem kesinlikle..

ama işte ben herşey 4x4 olsun diyorum galiba biraz.. ondan bu yorgunluğum sanırım...

kuzum tavsiyelerini dikkate alacağım şekerim ama tabii ilk önce şu relax olma kısmını başarmam gerek :))) konu sahibi arkadaşım hadi relax olalım biraz :))

tamam olalım :)))) artık öyle yapacağım zaten :))) başka çare yok bu arada bebeğimin ilk dişi çıktı :))) sadece belirteyim arada dedim çok mutluyum :)))

Back
X