Cildirtan huzursuz bacak sendromu

aynı sorun bendede mevcutt
doktoruma durumu bildirdim oda suda eriyen kalsiyumlardan verdi hergün bir bardak suda açıp içiyorum ve faydasını gördüm

gecenlerde 2 gün içmeyi unutmuşum o gece hemen başladı baldırıma kramp girmeye ve nasıl bi krampsa geçsede bir kaç gün o bolgece gerilme oluyo adımatarken ayagım yere yam bastıgında canım acıyo sanırım damarlar zedeleniyo çünkü çok kuvvetli kramplarım oluyo ağlayacak vaziyete geliyorum gecenin bir yarısı

gün içindede ayak parmaklarıma giriyodu
neyseki ilaç işe yaradı sende doktoruna danış mutlaka magnezyum yada kalsiyum verir

canım senin sorunun magnezyum kramp falan değil huzursuz bacak sendromu yaşıyorsun yaşadığım için biliyorum araştırdım ve kesinlikle psikolojik kendimce saçma yöntemler bularak yendim çünkü inandm öyle geçeceğine bence sende kendini şartla bişeyler ben arada uykuya yakn zamanlarda içimden masal anlatıyordum yada dua okuyordum çok hızlı yada başka şeyler hiç izin vermiyordum aklma gelmesine şükür geçti rabbim sanada şifa versin

ah canim beni cok iyi anlamissin. Yasamayanlar anlamiyor kramp yada agrilarla karistiriyorlar. bende dedigin gibi yöntemler bulmaya calisiyorum ama sendrom kuvvetli basiyor. Hele son 4 gündür siddeti artti. Artik yatagimdan tiksinmeye basladim. yat kalk yat kalk igrendim artik. Keske bende biseyler bulabilsem. Doktor en son sakinlestirici verdi ama almak istemiyorum ne kadar aci ceksemde bebegimi düsünüyorum. Tam bir iskence bu cektigimiz. Hep dua ediyorum yine devam ediyor. Bende dedigin gibi birseyler bulmaliyim. Yataga yattiktan 15-20dk filan sonra basliyor. o ara uyumadiysam yandim. birdaha o gece uyumak haram oluyor.
Senin adina cok sevindim kurtulmussun darisi basima insaallah. :Saruboceq:

ben gençliğimden beri çekiyorum bunu.b12 eksikliği ve hamilelik dahada tetikliyor.
şimdi yine hamileyim ama b12 de kullandığım için çok çok az oluyor.
drunuza söyleyin b12 testi yaptırsın bence..

Evet bendede B12 testi yapildi ve eksikligim varmis. normal seviye en az 200den basliyor. bende ise 150 ye düsmüs. Suan b12 aliyorum ama daha cok artti siddetlendi yaaa. günde 5mg B12 hap aliyorum bilmiyorumda yeterlimi degilmi doktorumun bu konuda bilgisi yokmus eczane 5mg almami söyledi. Sen nekadar aldin canim.

kac mg aliniyor hamileyken bilen varmi

sanirsam bu dertten muzdarip daha cok alman hamisler var. türk sitelerinde daha az rastliyorum. almanca bakiiim ddedim benim gibi hatta hamilelik boyunca cekenler var almanlarda hep paylasmislar. Ben 3 aydir cekiyorum Allahim bu 8-9 ay boyunca nasil cekilir imkani yok kafayi yerim heralde. psikoloji msikoloji bende kesinlikle kalmaz. zaten su an sinir küpüyüm moral yerlerde. Insaallah cocugumu bu yasaddigim kötü seyler etkilemez. cünkü benim elimde degil. napiyim. bide bebisi düsünüp ona üzülüyorum böyle olunca. Özür dilerim bebisim ama benim elimde olan bisiy degil hastalik iste cekiyoruz.

Bu arada demir ala ala sendromlarimin siddeti azaldi fakat hala beni uyutmiycak kadar yerindeler. Allah yardimcimiz olsun. dogum icin günleri sayiyorum kolayca cabucak gecse günlerde su iskenceyi atlatsak.....

ben o sıkıntıları hamıle kalmadan öncede cekıyorudm magnezyum ve kalsiyum tablet alıyordum

fakat hamile kalınca doktor ilk aylarda veremyız maalesef dedi genede içinde kalsiyumda olan folik asitten
yazayım dedi onu ıvıyorum faydası oluyro demekkı kı azaldı baya geçmiş olsun :)

benim ne yaptiysam gecmedi canim. kac tane doktor gezdim nöroloji en son kandaki bütün noksanlara baktirdi demir ve vitaminb12 biraz noksan. onlari aliyorum yinede gitmiyor yani beni uyutaabilecek kadar gitmiyor hafif azaaldi ama kurtulamadim. calsiyum ve magnesyu bende ise yaramadi. hepsini coktan denedim.

http://www.kadinlarkulubu.com/norol...1-romatizma-m305-huzursuz-bacak-sendromu.html

Arkadaşlar ben bu konuyu daha önce nörolojik hastalıklar bölümüne yazmıştım..
Maalesef ben 10 yıldır bu hastalığı çekiyorum ..:sinifsinif:
bende de hamileyken artarak devam etti..
ve kesinlikle geçmiyor..
biraz bitkisel destek ve yalnızca parkinson hastalarının kullandığı ilaçlar işe yarıyor o kadar ..
ama benim ki bu zamana kadar geçmedi umarım bu derdi çekenler bir an önce bu hastalıktan kurtulurlar..:Saruboceq:

Arkadaşlar aradan çok uzun zaman geçmiş ama yine de sizinle paylaşmak istedim. Ben hamile değilim ama huzursuz bacak sendromundan çok çektim. Geceleri çok uykum olsa da uyandırıyor ve sabaha kadar yürüyorum. Uykusuzluktan dolayı altüst oluyorsun. Bu konuyu yerli yabancı sitelerde çok araştırdım. Bi dönem sıcak su torbasıyla yatıyordum o da biraz işe yarıyor ama bikaç saat uyuduktan sonra tekrar başlıyor. Bir ara da doktora gittim ilaçlar içtiğin sürece işe yaradı ama bıraktığında tekrar başlıyor ki bu ilaçlar da çok masum ilaçlar değil Uzun süredir yediğime yemediğime çok dikkat ettim ne yediğimde yada yemediğimde oluyor diye ve sonunda nohutu keşfettim. Bunu çekmeyene komik gelebilir ama ben yatmadan bikaç kaşık haşlanmış nohut yediğimde o gece rahat uyuyorum en azından yan etkisi olan bişey değil. Bu yüzden uyuyamıyorsanız mutlaka deneyin umarım sizde de işe yarar

Aynı rahatsızlıktan bende muzdaripim. Hamileliğimin 2. Ayında başladı hala devam ediyor 4 aylık hamileyim. Daha önce hamile kalmadan önce adetime bir kaç gün kala olurdu ama hastalanınca geçerdi. Halimi kimseyede anlatamıyorum. Kramp o olur diyolar ağrıdır geçer diyorlar ama hiç biri değil resmen bacaklarım vücuduma fazla geliyo kalkıp yürüyünce yada bacaklarımın üstüne oturunca biraz rahatlıyorum. Çok sinir bozucu bir his dünyaya sığamıyorum resmen. Ne yapacağımı bilmiyorum.

merhaba bayanlar,

bende yaklaşık 6 yıl önce başladı bu sorun
bacaklarım huzursuz derdim dalga geçerlerdi.
allahtan hastalığın adı kondu da rahatladım.
ağrı yada kramp değil bu tamamen huzursuzluk. sanki sıkılıyorlarmış gibi. kabus. yalnız bende gün içerisinde de oluyor ve sürekli oynatmak zorunda kalıyorum bacaklarımı yada üstüne oturuyorum kısmen hafifliyor. gece de saolsun eşim masaj yapıyor. ama her gün yaşamıyorum bunu, çözemiyorum stresle de alakalı değil. çok sakin bir günümde bile oluyor. ve şimdi hamileyim 10 haftalık yine huzursuzluklarım başladı birkaç gündür. bir dönem pilatese gidiyordum ozaman bile vardı. sanırım çaresi spor da değil. muzun kramplara iyi geldiği söyleniyor, maden suyununda eksik minarelleri içerdiği.
umarım bir çaresi bulunurda geçer bu illet. allah hepinize şifalar versin. rahat rahat geçirelim inş bu süreci.

arkadaşlar bende de var ama genelde kansızlık veya ferittin düşüklüğünden oluyor testlerinizi yapıp kan ilacınızı kullanın geçer

o an ayaklarını diz kapaklarindan asagiya buzzzz gibi soguk suya sokuyorsun 1 2 dakika aninda kesiliyor misl misl uyuyorsun ben cozumu buldjm
Bende de 2-3 yıldır vardı, hamilelikte sağolsun daha da arttı. Tek çözüm ayakları serin tutmak. Rahatsızlık hissettiğimde hemen dizimden aşağıya soğuk suyla yıkıyorum, ancak o zaman rahatlama oluyor.

Arkadaslar bende de aynı sorun var malesef 15 gu dur.. Hamılelıgımde 31. Haftam..sabaha kadaruyuyamıyorum malesef((sureklı ayaklarımı hareket ettırme ıstegım oluyo...ama kramp yada agrı degıl arkdaslar o durum farklı..bu carsamba kontrolum var bakalım sorucam..

Bende gebe kalmadan öncede vardı bu illet gebelikte iyice azıttı evde yürüyorum bacaklarını yoruyor ancak öyle uyudum dün gece

Aynı konudan müzdaribim hemde gece uyku esnasında tutuyor bağırmak istiyorum avazım çıkana kadar doktor magnezyum yazdı ki ben de gebelikten önce de olan birşeydi ama olsun Rabbim mükafatını verecek illa ki ben baş ağrım olmasın da krampa razıyım her sabah baş ağrılarıyla uyanıyorum yorgun halsiz bir de başka şehirdeyiz nem oranı yüksek havasına alışamadım daha muhtemelen ondan olsa gerek hayırlısı inşaallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…