• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cildirtan kv

Gecen cuma kv yanina geldik.kp hadtaici sehir disina ciktigindan cmtsi pzar onlarla gecirsik.pazar aksami disari ciktik biraz parkngibi biyere.sanirim kizimi orda usuttuk.nezle ve oksuruk basladi.5 aylik bu arada.sonraki gunlerde hep biyerlere gittik.teyzeme kardesime.sali gunu kardesimde kaldim.carsamba sabagi annem aradi.kv aradi beni dedi.ben kv sensiz olmazkiye soylesem olmaz demis.sen soyle geldiginden beri cocuklari yikamiyo demis.benden cekiniyodur belki demis.dun aksamda tekrar dondum kv nin evine.ama butun gun basim agridi durdu.bu sabahda kiz kaka yapmis.bunu bi yika istersen eksi eksi kokuyo dedi.ki kokan kakasiydi.ankara sogunu bilen vardir.ki bu sefer fena soguktu.kiz hasta diye yikamadim.hep disari ciktik.evde dursak yikayacaktim.ki kardesimin evinde yikayacaktim.ya bi de yikamayim cocuk benim cocugum degil mi.istersem kokuturum.ta annemi aramasi ayip degil.mi.ayrica hic de oyle herseyi soylemeyim diyen bi kadinda degil.eski konularima bakarsani gorursunuz.ki madem soylemiycen bu sabah niye soyledin.sinirden kuduruyorum.bu sabah yikadim cocuklari.nasil sana layik plabildik mi dememek icin zor tutuyorjm kendimi.aklisira o temiz ben pisim.cildircam yemin ederim.
Hastalanınca çocuk yıkanmaz diye bir şey yo ki.Çocuğu yıkamamk dha çok hastalığa davetiye çıkarmaktır.Çocuk hastaysa yıkamamk yerine fazla gezdirmemeyi tercih edebilrisin.Kayınvalidenin de dikkatini çekmiş.Sana diyememiş annene demiş.Hee doğrumu yaptı yanlışmı yaptı tartışılır.

Önce kızardım, sonra da bana söylemeye cekindi herhalde derdim.

Ankaranın soğuğunda gün aşırı yıkıyorum. Yatmadan önce yıkıyorum ki cok fazla üşümesin diye.
Ben yatmadan once daha kotu geliyo.evleri cok buyuk.ve her taraf cam.gece daha cok usuturmusum gibi geliyor.oglum bi de yrrde yatiyo.ve ustune surekli acan bi cocuk

çocuklar yıkandıkça serpilir herşeyin başı temizlik.hastalıkta hijyen çok önemli iyice kurulayıp sıkıca giydirdikten sonra hiç birşey olmaz evde.yıkamaktan korkacağınıza ayazda dışarda gezdirmekten korkun.akraba ziyaretleri çocuğunuz iyileşince de yapılabilir ama temizlik ertelenemez..
ayrıca kv anneni aramasını da yanlış buldum.

çocuklar yıkandıkça serpilir herşeyin başı temizlik.hastalıkta hijyen çok önemli iyice kurulayıp sıkıca giydirdikten sonra hiç birşey olmaz evde.yıkamaktan korkacağınıza ayazda dışarda gezdirmekten korkun.akraba ziyaretleri çocuğunuz iyileşince de yapılabilir ama temizlik ertelenemez..
ayrıca kv anneni aramasını da yanlış buldum.
Bir haftaligina geldim.baskasinin evinde insan kendi duzenini devam ettiremiyor maalesef.dedigim gibi kendi evimde gayet sik yikiyorum.sartlar boyle olmasini gerektirdi.

yatarken yıkadığınızda üşür diye korkuyorsanız,ya da üzerini çok açiyor diye çok güzel uyku tulumları var.arkadaşım uyku tulumuyla büyüttü çocuğunu diyebilirim.ama yine tecrübeli anneler daha iyi yorum yapar bu konuda.
annenizi aramasa iyiymiş ama hastalıkta hijyen herşeyden önemli.yıkarsanız ve sonrasında dikkat ederseniz daha çabuk iyileşir diye düşünüyorum.
tepki almanızın büyük çoğunluğuda benim çocucğum değil mi istersem kokuturum cümleniz oldu bence.

Haldir haldir gezdirirken iyi mi soguk ?
Kokmus demek ki yani
Kaka ,cis ,kusmuk,yemek ..
Normal mi 5~6 gun boyle durmasi
Dusunmen lazim
Evinde cocuklari her gun yikadigina inanmadim maalesef ..
Cadirda oturmuyor sanirim kv
Soba ,dogalgaz,isitici her evde var ..
Kv pamuk olsa dusup gelinin kafasini yariyor
Alemsin yani ..
Yikanmaktan kim hasta olmus simdiye kadar ?
Pislikten hasta olur cocuklar

Biraz empati kurun.sizin kv annenizi arayip boyle dese ne hissedersiniz.ayrica sizleri anneniz kucukken acaba kac gunde bir yikiyodu merak ettim.ki ben kendi evimde sik sik yikayan bi insanim.
Sizin anneniz sizi haftada bir yıkıyordu galiba?Ben hatırlıyorum babaannemin evi sobalıydı annem orada bile en fazla iki günde bir yıkardı bizi.
Ben sizin çocukları evde de sık yıkadığınızı hiç düşünmüyorum.Ama yıkayın korkmayın çocuklar yıkanarak büyür derler hem

Kimseyi inandirmak zorunda degilim.yazin kizimi yikamadan uyutmadim.oglumu yikamadan uyutmadim.simdi de havalar serinledigi icin hergun degil ama 2 3 gune bir yikiyorum.

üstelik nasıl yetiştirirsen öyle gidiyor bebekliğinde çocukluğunda yıkanmayanlar büyüdüklerinde yıkanmayı sevmiyor sudan kaçıyorlar ve ortaya ekşi ekşi kokan insanlar çıkıyor.
bir haftalığına geldim o yüzden geziyorum diyorsunuz o kadar hastaysa çocuğunuz onlar sizi görmeye gelsinler ne olursa olsun evladımı o soğuğa çıkarıp riske atamam doğrusu.

Ben kayınvalidenizde hata bulamadım.
Ama sizde hırsla öyle bir yazmışsınız ki, yazdıklarınızdan anlam çıkartmak zor olmuş.

Bir defa çocuklar hastaysa o kadar sık dışarı çıkmanız hata zaten.
Ayrıca çocuklar hasta iken onları yıkamak daha iyidir.
Ben oğlum hastalandığında özellikle yıkıyorum onu.
Fakat tabii ki banyolu olduğu için dışarı çıkartmıyorum, genelde.
Çok mecbur kalmadıkça.

Bence çocuklar en fazla 2 günde bir yıkanmalı.
Daha uzun süre yıkamadığınızda cildine yazık, kurur hemen ciltleri.
Ben kayınvalidenizde art niyet göremedim doğrusu.

Back
X