• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cildirtan kv

Hava soguk diye cocuklari kokutmak gerekmiyor bence gezmekten cocuk yikayacak vaktiniz kalmamis. Butun kis soguk oluyor, butun kiş o cocuklar su yüzü görmüyor mu? Hastaymis filan degil mesele yani. Kadında dayanamamis soylemis.

Dikmen tepelerinde oturdum ama yaz kış hergün yıkadım çocukları kv kötü bişey de yapmamış kızacak bişey yok bence ortada
Hastayken özellikle yıkıyorum çocuğun burnu açılıyor yine siz bilirsiniz

Bence kayinvaliden haklı .
Ben bile sinir oluyorum çocukları yıkamadan pis bırakan annelere .
Geçen teyzeme karşı komşu geldi 6 aylık bebeği var altına yapmış çocuk beline kadar çıkmış ve kokuyor . Kadın hala muhabbet derdinde . Umrunda değil sinir bozucu. Bi de çocuk rahatsız yani belli o şekilde bırakılır mi ?
Ben olsam hemen alir çocuğumu evime giderim temizlerim .

5 aylık hasta bebekle soğuk havada sürekli dışarıda olmayın o zaman. Çocuk iyileşsin gezersiniz. Hasta ve geziyoruz bahanesiyle yıkamamaktansa hasta ve yeni yıkandı bahanesiyle gezmemeliydiniz. "çocuk benim istersem kokuturum" gibi bir dünya da yok. Çocuk yapmaya karar verdiyseniz sorumluluğunu da alın, kokutmak hasta hasta soğukta dışarıda dolandırmak sürekli.,

Hasta çocukla neden kapı kapı gezdiniz anlamadım. Mecburiyetiniz nedir ? Çok görmek isteyen sizin yanınıza gelirdi. Gitmemek için çocuğun hasta olmasından daha büyük mazeret olabilir mi ?

Kayınvalideniz çocuk ekşi ekşi kokuyor demiş. Koskoca kadın, elinden kaç bebek geçmiştir, kaka kokusunu ayırt eder. Yıkanmayan bebekler tam kv dediği gibi ekşi kokar, kesik süt gibi bir koku olur.
Kadın belki torununu sevecek ama kucağına bile alamıyor, öpüp koklayamıyor. Akrabalardan utanıyor bile olabilir.

Bebeğinizi her gün yıkayın. Misafirliğe gittikten sonra özellikle yıkayın. Öpülüyor ediyor, ben şahsen huylanırdım.

Çocuk hasta olunca bende yıkamayı uzatırım ne var bunda ? Buradaki bazı bayanlar yorum yaparken çok itici oluyorlar. İnsanlar buraya derdim var diye konu açıyor bir dertde siz ekleyin diye açmıyor. Hatası varsa düzgün bir dille söyleyin. Kaynanadan betersiniz...

Kv haklı bence de.
Çocuğunuzu kendi evinizdeyken sık yıkadığınıza ben de inanmadım. Sık yıkayan insan kokuya, pisliğe alışmaz, hele " çocuk benim, istersen kokuturum" hiç diyemez. O koku her şeyden önce size batardı temizliğe alışkın olsaydınız, bırakın ki kadının temizlik tekliflerini reddetmeyi. Size tavsiye, çocuğunuzu her gün veya gün aşırı yıkayın. Merak etmeyin, suya sabuna değdiler diye hasta olmuyorlar. Kokan bebek gerçekten fena kokuyor. Gittiğiniz evlerde de ayıp yani.

Ben de ankaradayim hergün yakarım Bebeğimi. Ayrıca çocuk yıkadıktan serpiliyor cidden de. Bu arada çocuk sizin diye öyle istersem yakarım istersem kokuturum diye birşey yok. Kvye aferin valla güzel takip ediyor gönül rahatlığı ile bu kvye çocuk emanet edilir ama annenizi aramasini tasvip etmedim.

En tilt oldugum sey eksi kokan yakasi islak ve bezi asiri dolmus bebek. Yuzunu silersin ustunu bezini degisirsin. Bin nasihattense bir musibet iyidir. Yikayamiyorsanizda silin.
O dolu bez goruntusu ve hele ondan yayilan cis kokusu yok mu...uff resmen burnumda hissettim su an. Ciz bezden tasana kadar degistirmeyen insan var ya, kokuyu da mi almazsin anlamiyorum. Sirf bu yuzden sevemedigim cocuklar var.

Kayınvalideniz annenizi aramakla çok ayıp etmiş. Bence yavrum evin derecesini yükselttim hadi kıyafetleri hazırla sen çocukları yıka ben giydiririm demeliydi.
Ama çocuk sizin diye istediğinizi yapamazsınız. çocuğunuzun ihtiyaçlarını karşılamalısınız. temizlikte bir ihtiyaçtır

Ben de yaz değilse ve dışarı cikilacaksa yikamam çocuklarımı,cunku banyo sonrası cikilinca hasta oluyorlar.ayrica sana deseydi ya kızım bir yıka istersen uzun sure oldu diye.ne demek anneni aramak bence sacmalamis

Türkçe yazsaydınız da hepimiz anlasaydık. Nasıl bir anlatım bu ?

Gecen cuma kv yanina geldik.kp hadtaici sehir disina ciktigindan cmtsi pzar onlarla gecirsik.pazar aksami disari ciktik biraz parkngibi biyere.sanirim kizimi orda usuttuk.nezle ve oksuruk basladi.5 aylik bu arada.sonraki gunlerde hep biyerlere gittik.teyzeme kardesime.sali gunu kardesimde kaldim.carsamba sabagi annem aradi.kv aradi beni dedi.ben kv sensiz olmazkiye soylesem olmaz demis.sen soyle geldiginden beri cocuklari yikamiyo demis.benden cekiniyodur belki demis.dun aksamda tekrar dondum kv nin evine.ama butun gun basim agridi durdu.bu sabahda kiz kaka yapmis.bunu bi yika istersen eksi eksi kokuyo dedi.ki kokan kakasiydi.ankara sogunu bilen vardir.ki bu sefer fena soguktu.kiz hasta diye yikamadim.hep disari ciktik.evde dursak yikayacaktim.ki kardesimin evinde yikayacaktim.ya bi de yikamayim cocuk benim cocugum degil mi.istersem kokuturum.ta annemi aramasi ayip degil.mi.ayrica hic de oyle herseyi soylemeyim diyen bi kadinda degil.eski konularima bakarsani gorursunuz.ki madem soylemiycen bu sabah niye soyledin.sinirden kuduruyorum.bu sabah yikadim cocuklari.nasil sana layik plabildik mi dememek icin zor tutuyorjm kendimi.aklisira o temiz ben pisim.cildircam yemin ederim.
Ayy benim eski kaynana gibi. Yemesine kadar karışırdı boşver duyma canım hep yanında değil ya he he de geç

Cogunuz haksiz bulmusta benimde aklima bisey takildi, bilmiyorum cocuklar icindemi gecerli ama yikanmak iyi degil diye duymustum. Tabi insan kokuyor bir sure sonra ama cildimiz yikandiktan sonra daha cok kuruyormus. sonucta yikaninca suyu cekmiyor ya, hatta dus sonrasi kremlenmek lazim.
Iyice kafam karisti simdi

Back
X