- 12 Şubat 2010
- 882
- 205
- 333
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yakında bunalıma girmem an meselesi resmen
12 temmuz'da doğum yaptım yurtdışında yaşadığımdan annem, kayınvalidem ve eşimin teyzesi de geldiler buraya ve doğumdan sonra kaldılar.
Öncelikle tabi nankörlük etmek istemem yardıma geldiler ve allah razı olsun ev içinde tek bir iş yapmadım sayelerinde sezeryan olduğum için agrılarım vardı ilk günler cok ıyı oldu olmaları ama ıste gercek yuzlerı sonra cıktı ortaya :)
Artık ben bır aractım cocugu doyurmakla gorevlı bır arac kendımı afedersınız ınek gıbı hıssetmeye baslamıstım sınırlerım baya bozuldu lohusa bunalımı mıdır nedır resmen ona dogru gıdıyordum
Memelerim ve sutumun olup olmadıgı ne guncel konumuzdu, herkese ( babamlara dahi) dert oldu sütüm
Her gün " nasıl emiyor mu " sorusunu 5 farklı insan sorar oldu
Ne özelim kaldı ne bir sey
Cocuk ne zaman aglasa mızıldasa " gel bu aranıyor ( bu ne demekse aranmak nedir yani) meme ver"
Daha az önce emzirmişim gazı var aglar hemen ordan atlar bırı " yok bu ac doymadı "
"Meme ver, ac bu ac, sut yapıcı seyler ıcmen lazım, aranıyor aranıyor bu" gıbı daha bır suru meme ve sut ıceren yorumlarıyla benı canımdan bezdırdıler
Kendı annem bıle darladıkca darladı benı sakayla karısık bana "ınek gel ınek meme ıstıyor bu" demez mı resmen cocuguma öfkelenmeye baslıcam
allah affetsın ama yalnız kalcagım anı sabırsızlıkla bekler oldum
Iyı kı bır cocuk buyutmusler her seyı onlar bılıyor
Bir de emzirirken basına dikilmiyorlar mı ne bakıyorsun yahu ne var cocugun emişine de mi mudahale etcen nedir yani
Cok zor arkadaslar evde bırılerıyle ilk günleri geçirmek gercekten bunalıma bıle sokarlar ınsanı
Herkes meme sut uzmanı evde allah bana sabır versın :)
Yakında bunalıma girmem an meselesi resmen
12 temmuz'da doğum yaptım yurtdışında yaşadığımdan annem, kayınvalidem ve eşimin teyzesi de geldiler buraya ve doğumdan sonra kaldılar.
Öncelikle tabi nankörlük etmek istemem yardıma geldiler ve allah razı olsun ev içinde tek bir iş yapmadım sayelerinde sezeryan olduğum için agrılarım vardı ilk günler cok ıyı oldu olmaları ama ıste gercek yuzlerı sonra cıktı ortaya :)
Artık ben bır aractım cocugu doyurmakla gorevlı bır arac kendımı afedersınız ınek gıbı hıssetmeye baslamıstım sınırlerım baya bozuldu lohusa bunalımı mıdır nedır resmen ona dogru gıdıyordum
Memelerim ve sutumun olup olmadıgı ne guncel konumuzdu, herkese ( babamlara dahi) dert oldu sütüm
Her gün " nasıl emiyor mu " sorusunu 5 farklı insan sorar oldu
Ne özelim kaldı ne bir sey
Cocuk ne zaman aglasa mızıldasa " gel bu aranıyor ( bu ne demekse aranmak nedir yani) meme ver"
Daha az önce emzirmişim gazı var aglar hemen ordan atlar bırı " yok bu ac doymadı "
"Meme ver, ac bu ac, sut yapıcı seyler ıcmen lazım, aranıyor aranıyor bu" gıbı daha bır suru meme ve sut ıceren yorumlarıyla benı canımdan bezdırdıler
Kendı annem bıle darladıkca darladı benı sakayla karısık bana "ınek gel ınek meme ıstıyor bu" demez mı resmen cocuguma öfkelenmeye baslıcam
allah affetsın ama yalnız kalcagım anı sabırsızlıkla bekler oldum
Iyı kı bır cocuk buyutmusler her seyı onlar bılıyor
Bir de emzirirken basına dikilmiyorlar mı ne bakıyorsun yahu ne var cocugun emişine de mi mudahale etcen nedir yani
Cok zor arkadaslar evde bırılerıyle ilk günleri geçirmek gercekten bunalıma bıle sokarlar ınsanı
Herkes meme sut uzmanı evde allah bana sabır versın :)
canım benim daha bunlar ne ki benim çocuğum 5 aylık olucak haftaya ve hala başımdalar sen yine iyi laflar duymuşsun. mert çok aşırı ağlayan bebek (hala daha) kucağımda yada emzirirken ağladığında çocuk seni istemiyor sevmiyor bakamıyosun bu çocuğa çekil şurdan ben bakarım diyip kucağımdan haldırhuldur çocuğumu aldılar. tam 18 gün boyunca senin sütün yok doymuyo bu çocuk zaten bakamıyosun bide sütün yok doyuramıycan dediler kendi annemde dahil. 4 ay boyunca benimle dalga geçtiler ŞİŞKO diye. bende sezeryanlıyım ve göbek bi değişik oluyo doğal olarak görümcemin sünneti var kayınvalidem bana'sen kaç aydır kilo veremedin düğünde şişko şiko dolancan bizi rezil etcen sana mecburmu benim oğlum kıyafet almaya' dedi ve ben şoklarda cevap bile veremedim şaşkınlığıma daha neler neler ve şu anda sütüm yok denecek kadar az. sen canını sıkma diycem ama olmuyo biliyorum. çok seni kızdırdılarmı al çantanı çık bi dolaş bebeğide boşver ağlasın dursun çok konuşmayı bilen çok bakmayı da bilsin ve ben PROMALT içiyorum bazen ve çok güzel geliyo süt ozaman. sana denilen yok soğan ye yok tatlı ye onlarda bi işe yaramıyor en güzeli su. günde 6 litre tüketiyodum çok güzel geliyodu süt şimdi içsen ne fayda bana. allah sana ve tüm emzirenlere sabır versin. sana kolaylık diliyorum.
canım benim daha bunlar ne ki benim çocuğum 5 aylık olucak haftaya ve hala başımdalar sen yine iyi laflar duymuşsun. mert çok aşırı ağlayan bebek (hala daha) kucağımda yada emzirirken ağladığında çocuk seni istemiyor sevmiyor bakamıyosun bu çocuğa çekil şurdan ben bakarım diyip kucağımdan haldırhuldur çocuğumu aldılar. tam 18 gün boyunca senin sütün yok doymuyo bu çocuk zaten bakamıyosun bide sütün yok doyuramıycan dediler kendi annemde dahil. 4 ay boyunca benimle dalga geçtiler ŞİŞKO diye. bende sezeryanlıyım ve göbek bi değişik oluyo doğal olarak görümcemin sünneti var kayınvalidem bana'sen kaç aydır kilo veremedin düğünde şişko şiko dolancan bizi rezil etcen sana mecburmu benim oğlum kıyafet almaya' dedi ve ben şoklarda cevap bile veremedim şaşkınlığıma daha neler neler ve şu anda sütüm yok denecek kadar az. sen canını sıkma diycem ama olmuyo biliyorum. çok seni kızdırdılarmı al çantanı çık bi dolaş bebeğide boşver ağlasın dursun çok konuşmayı bilen çok bakmayı da bilsin ve ben PROMALT içiyorum bazen ve çok güzel geliyo süt ozaman. sana denilen yok soğan ye yok tatlı ye onlarda bi işe yaramıyor en güzeli su. günde 6 litre tüketiyodum çok güzel geliyodu süt şimdi içsen ne fayda bana. allah sana ve tüm emzirenlere sabır versin. sana kolaylık diliyorum.
yok artık takmıyorum çünkü ya bağırıyorum kovuyorum ya da hiç sesimi çıkarmıyorum. aslında hamileliğe 60 la başladım ama beni 57 yaptılar saolsunlarOy oy! Bakamıyorsun ne demek ya. Bebeğine senden iyi kim bakacakmış, vallahi cok sabirliymissin. Ben coktan kovmuştum evden. Valla kayinvalidenle onceden iliskin nasıldı bilemiyorum ama tam bir psikolojik savaş olmuş. İlk günler bir eksiklik hissediyorsun zaten. İnsana beceremiyormuş gibi geliyor. Ben iyi bir anne olamayacağım durumları her kadinda oluyor. Ama oyle degil. Onun icin en iyisini sen bilirsin. bunun icin deneyime ihtiyacin yok. Ama İnan o zamanlar aldığım hiç bir kararda yanılmadım. Seninde farklı olduğunu sanmıyorum.
Bir süre aynı bedeni paylaştınız siz ve onun tanıdığı tek kişi sensin. Bence bebek onlardan rahatsız olmuş. Takma demek anlamsız ama bebeğin icin süt önemli. Gerekiyorsa postala gitsin. Sen yeterki stres olma.
Kiloya gelince bırak vermeyi aldım bile doğumdan sonra. Sonuçta bir amac icin kilo aldın ( diyetisyen gözetiminde, aşçı ve hizmetçilerin yoksa ve de yapı olarak müsaitsen başka sansin yok) bir gün bir sekilde de geri verirsin. Bir kadın olarak kilolu olmak benimde hoşuma gitmiyor ama elimden de başka birşey gelmiyor. Ben bir yıl sonra kilo verebilirim ama oğlum bir gün az anne sütü alsa bir daha telafi edemem. Ki seninde durumun farklı değildir. Okuduklarıma bakarsan cok sabirliymissin bu konuda az daha sabret. Ve elinden geldiğince stresi uzak tut ki bebeğinde rahatlasın. Biliyorsun ki senin bu stresini o da alıyor.
Kolay gelsin canım.
Ah canım ya gercekten senın durumun da cok sıkıntılıymıs neler soylemısler oyle sana , ama bence dusma cevabını ver boyle lafların. Sustukca tepene cıkıyorlar sonra ne kadar ayıp ya oyle seyler soylenır mı ya
Sen de hıc sıkma canınıve bır dahakıne ver cevaplarını agızları bak nasıl kapanıyor . Herkes bıraz haddını bılmelı bence. Tavsıye vermek baska ınsanı uzmek yaralamak baska .
Sutun gelır yıne pozitif dusun bıraz da dusunce gucuyle bence etkılenıyor dıye dusunuyorum sut mıktarı.[/QUO
artık takmıyorum zaten allahtan eşim koruyo kolluyo laf söyletmiyo o konuda şanslıyım tabi onlar eşimin yanında laf söylemiyo o ayrıdahiç kimse umurumda değil çocuğum dışında benim hayatımın odak noktası oğlum. ben loğusalıktan dolayı hassasım sanıyodum ama konuları okuyunca vazgeçtim
ve kesinlikle pozitif düşünce
devam ediyoruuummmm......
sımsıkı kundakla bak nasıl uyur...( hadi ya uyur bekleyin bebe gazdan çatlıyo ! )
biz evvelden altına toprak sarardık...( yok deve)
bu çocuk niye durmuyo...( bi bilsem susturcam zaten )
ensesinden öpme aksi olur...
ayağını öpme geç yürür ( oğlu 11 aylık yürüdü )
içirdiğin ilaç ne, verme, ilaçla büyüyen çocuk iyi olmaz (içirdiğimde devit)
emzirirken konuşma süt genzine sıçrar
emzirirken yüzünü ört nefesinden bile üşür ( oha içerisi 30 derece )