• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çıldırtan sözler...

off valla bunları duydukca bebek sahibi olmak istemiyorum inanın. doğumu agrıyı sızıyı geçtim o kadar gerilime gelemem ben,herkes bi şey söylicek, güya iyiylik için. asabi bi insanım kesin bağırıp çağırır herkesin kalbini kırarım

geçen gün kv yine diyor ki senin göğüslerin küçülmüş yaa
tabi dedim, eskisi gibi çok değil sütüm
bebek de büyüdü, daha çok emiyor
ama yetiyor sütüm yine de
yetmese, ağlar yahu bu çocuk dedim
günde kaç defa bez değişiyorum ben
of, aslında takmamak lazım bence de
ama insanın sinirini bozuyor bu tür şeyler :31:
sonra da stresten sütümüz daha da az geliyor
sonra bu stres çocuğa da yansıyor
of of...

Eşimin dayısının karısı var evlere şenlik. Neymiş bebek tuzla yıkanınca daha güzel kokar öyle yıka, bebeği öyle emzirme böyle emzir , bebeğin göbeğini Boğaziçi üniversitesine bir de camiiye atın , şunu yap bunu ya , kafayı yedirtti bana. Bir de nüfusuna geçirsin tam olsun. Ayrıca kayınvalidemi arıyor tuzla mı yıkıyorlar çocuğu diye soruyor, kontrol ediyor bir de. Emzirme konusundaki lafları anlatmıyorum bile arkadaşlar yeterince bahsetmiş.
Ama yengeye uyuzum cidden. İnşallah patlamam kötü olacak yoksa. :52:

Ben daha doğurmadım ama kardeşim doğurduğunda kayınvalideme ziyarete gitmiştik ve bana Defne şekerli su veriyor mu? diye sormuştu. El kadar bebek yahu bu nerden anlasın şekerli suyu:D Onlar hep veriyormuş da bilmemneymiş de.... Yok dediğimde sanki benim kabahatimmiş gibi beni azarlamaya başlamıştı:)

O yüzden en sinir olduğum laf ''Şekerli su verdin mi?'' oldu....

Okudum ya, kendimi hatırladım. Ben de yazdıklarının çoğunu duydum... Türkiye'deki insanlar hep aynı şeyleri mi diyor düşünüyor acaba?

Yakında bunalıma girmem an meselesi resmen
12 temmuz'da doğum yaptım yurtdışında yaşadığımdan annem, kayınvalidem ve eşimin teyzesi de geldiler buraya ve doğumdan sonra kaldılar.
Öncelikle tabi nankörlük etmek istemem yardıma geldiler ve allah razı olsun ev içinde tek bir iş yapmadım sayelerinde sezeryan olduğum için agrılarım vardı ilk günler cok ıyı oldu olmaları ama ıste gercek yuzlerı sonra cıktı ortaya :)
Artık ben bır aractım cocugu doyurmakla gorevlı bır arac kendımı afedersınız ınek gıbı hıssetmeye baslamıstım sınırlerım baya bozuldu lohusa bunalımı mıdır nedır resmen ona dogru gıdıyordum

Memelerim ve sutumun olup olmadıgı ne guncel konumuzdu, herkese ( babamlara dahi) dert oldu sütüm
Her gün " nasıl emiyor mu " sorusunu 5 farklı insan sorar oldu
Ne özelim kaldı ne bir sey

Cocuk ne zaman aglasa mızıldasa " gel bu aranıyor ( bu ne demekse aranmak nedir yani) meme ver"
Daha az önce emzirmişim gazı var aglar hemen ordan atlar bırı " yok bu ac doymadı "

"Meme ver, ac bu ac, sut yapıcı seyler ıcmen lazım, aranıyor aranıyor bu" gıbı daha bır suru meme ve sut ıceren yorumlarıyla benı canımdan bezdırdıler

Kendı annem bıle darladıkca darladı benı sakayla karısık bana "ınek gel ınek meme ıstıyor bu" demez mı resmen cocuguma öfkelenmeye baslıcam
allah affetsın ama yalnız kalcagım anı sabırsızlıkla bekler oldum

Iyı kı bır cocuk buyutmusler her seyı onlar bılıyor
Bir de emzirirken basına dikilmiyorlar mı ne bakıyorsun yahu ne var cocugun emişine de mi mudahale etcen nedir yani

Cok zor arkadaslar evde bırılerıyle ilk günleri geçirmek gercekten bunalıma bıle sokarlar ınsanı
Herkes meme sut uzmanı evde allah bana sabır versın :)

12 temmuz'da doğum yaptım yurtdışında yaşadığımdan annem, kayınvalidem ve eşimin teyzesi de geldiler buraya ve doğumdan sonra kaldılar.
Öncelikle tabi nankörlük etmek istemem yardıma geldiler ve allah razı olsun ev içinde tek bir iş yapmadım sayelerinde sezeryan olduğum için agrılarım vardı ilk günler cok ıyı oldu olmaları ama ıste gercek yuzlerı sonra cıktı ortaya :)
Artık ben bır aractım cocugu doyurmakla gorevlı bır arac kendımı afedersınız ınek gıbı hıssetmeye baslamıstım sınırlerım baya bozuldu lohusa bunalımı mıdır nedır resmen ona dogru gıdıyordum

Memelerim ve sutumun olup olmadıgı ne guncel konumuzdu, herkese ( babamlara dahi) dert oldu sütüm

Cocuk ne zaman aglasa mızıldasa " gel bu aranıyor ( bu ne demekse aranmak nedir yani) meme ver"
Daha az önce emzirmişim gazı var aglar hemen ordan atlar bırı " yok bu ac doymadı "

"Meme ver, ac bu ac, sut yapıcı seyler ıcmen lazım, aranıyor aranıyor bu" gıbı daha bır suru meme ve sut ıceren yorumlarıyla benı canımdan bezdırdıler

Kendı annem bıle darladıkca darladı benı sakayla karısık bana "ınek gel ınek meme ıstıyor bu" demez mı resmen cocuguma öfkelenmeye baslıcam

Bir de emzirirken basına dikilmiyorlar mı ne bakıyorsun yahu ne var cocugun emişine de mi mudahale etcen nedir yani

Cok zor arkadaslar evde bırılerıyle ilk günleri geçirmek gercekten bunalıma bıle sokarlar ınsanı

Allah yardımcın olsun. İnan yalnız degilsin. Benzer muhabbetler her doğumdan sonra yaşanıyor. Benimde dogumdan 10 gun sonra kayinbabam esimin yeğeni ile geldi. 10-15 gün hem yeğenimizin evi yadırganmasından dolayı aglayıp durması hem de 2 saate bir emzirdigim icin yatak odasından çıkarmamam benide çıldırmıştı. Oğlumdan cok yeğenimizin ağlamasına uyanıyordum gece gündüz.
Hepsi gececek sen bebeğinin tadını çıkarmaya bak.

Bebek her ağladığında bu acıkmış laflarına da alış derim çünkü bunu sokaktaki bi amca'dan bile duyuyorum:) Elini ağzına götürse bu ac diyorlar. Artık cevap bile vermiyorum.

En kısa zamanda bebeğinle bas basa kalıp tadını çıkarmanı diliyorum.

ben cok kalp kirarim ya hadi hayirlisi diyorum beni, huyumu suyumu bilen laf soylemez terslicem diye ama yinede durmuyo malesef ceneleri daha simdiden kv dem aksam sut ic dedi hamileyim su an aninda yedi cevabi ben ne yemem ne icmem gerekiyo biliyorum dedim sustu kaldi umarim bu ona ders olurda dogumdan sonra girmeyiz birbirimize

canım benim daha bunlar ne ki benim çocuğum 5 aylık olucak haftaya ve hala başımdalar sen yine iyi laflar duymuşsun. mert çok aşırı ağlayan bebek (hala daha) kucağımda yada emzirirken ağladığında çocuk seni istemiyor sevmiyor bakamıyosun bu çocuğa çekil şurdan ben bakarım diyip kucağımdan haldırhuldur çocuğumu aldılar. tam 18 gün boyunca senin sütün yok doymuyo bu çocuk zaten bakamıyosun bide sütün yok doyuramıycan dediler kendi annemde dahil. 4 ay boyunca benimle dalga geçtiler ŞİŞKO diye. bende sezeryanlıyım ve göbek bi değişik oluyo doğal olarak görümcemin sünneti var kayınvalidem bana'sen kaç aydır kilo veremedin düğünde şişko şiko dolancan bizi rezil etcen sana mecburmu benim oğlum kıyafet almaya' dedi ve ben şoklarda cevap bile veremedim şaşkınlığıma daha neler neler ve şu anda sütüm yok denecek kadar az. sen canını sıkma diycem ama olmuyo biliyorum. çok seni kızdırdılarmı al çantanı çık bi dolaş bebeğide boşver ağlasın dursun çok konuşmayı bilen çok bakmayı da bilsin ve ben PROMALT içiyorum bazen ve çok güzel geliyo süt ozaman. sana denilen yok soğan ye yok tatlı ye onlarda bi işe yaramıyor en güzeli su. günde 6 litre tüketiyodum çok güzel geliyodu süt şimdi içsen ne fayda bana. allah sana ve tüm emzirenlere sabır versin. sana kolaylık diliyorum.

canım benim daha bunlar ne ki benim çocuğum 5 aylık olucak haftaya ve hala başımdalar sen yine iyi laflar duymuşsun. mert çok aşırı ağlayan bebek (hala daha) kucağımda yada emzirirken ağladığında çocuk seni istemiyor sevmiyor bakamıyosun bu çocuğa çekil şurdan ben bakarım diyip kucağımdan haldırhuldur çocuğumu aldılar. tam 18 gün boyunca senin sütün yok doymuyo bu çocuk zaten bakamıyosun bide sütün yok doyuramıycan dediler kendi annemde dahil. 4 ay boyunca benimle dalga geçtiler ŞİŞKO diye. bende sezeryanlıyım ve göbek bi değişik oluyo doğal olarak görümcemin sünneti var kayınvalidem bana'sen kaç aydır kilo veremedin düğünde şişko şiko dolancan bizi rezil etcen sana mecburmu benim oğlum kıyafet almaya' dedi ve ben şoklarda cevap bile veremedim şaşkınlığıma daha neler neler ve şu anda sütüm yok denecek kadar az. sen canını sıkma diycem ama olmuyo biliyorum. çok seni kızdırdılarmı al çantanı çık bi dolaş bebeğide boşver ağlasın dursun çok konuşmayı bilen çok bakmayı da bilsin ve ben PROMALT içiyorum bazen ve çok güzel geliyo süt ozaman. sana denilen yok soğan ye yok tatlı ye onlarda bi işe yaramıyor en güzeli su. günde 6 litre tüketiyodum çok güzel geliyodu süt şimdi içsen ne fayda bana. allah sana ve tüm emzirenlere sabır versin. sana kolaylık diliyorum.

Ah canım ya gercekten senın durumun da cok sıkıntılıymıs neler soylemısler oyle sana , ama bence dusma cevabını ver boyle lafların. Sustukca tepene cıkıyorlar sonra ne kadar ayıp ya oyle seyler soylenır mı ya
Sen de hıc sıkma canınıve bır dahakıne ver cevaplarını agızları bak nasıl kapanıyor . Herkes bıraz haddını bılmelı bence. Tavsıye vermek baska ınsanı uzmek yaralamak baska .
Sutun gelır yıne pozitif dusun bıraz da dusunce gucuyle bence etkılenıyor dıye dusunuyorum sut mıktarı.

Oy oy! Bakamıyorsun ne demek ya. Bebeğine senden iyi kim bakacakmış, vallahi cok sabirliymissin. Ben coktan kovmuştum evden. Valla kayinvalidenle onceden iliskin nasıldı bilemiyorum ama tam bir psikolojik savaş olmuş. İlk günler bir eksiklik hissediyorsun zaten. İnsana beceremiyormuş gibi geliyor. Ben iyi bir anne olamayacağım durumları her kadinda oluyor. Ama oyle degil. Onun icin en iyisini sen bilirsin. bunun icin deneyime ihtiyacin yok. Ama İnan o zamanlar aldığım hiç bir kararda yanılmadım. Seninde farklı olduğunu sanmıyorum.

Bir süre aynı bedeni paylaştınız siz ve onun tanıdığı tek kişi sensin. Bence bebek onlardan rahatsız olmuş. Takma demek anlamsız ama bebeğin icin süt önemli. Gerekiyorsa postala gitsin. Sen yeterki stres olma.

Kiloya gelince bırak vermeyi aldım bile doğumdan sonra. Sonuçta bir amac icin kilo aldın ( diyetisyen gözetiminde, aşçı ve hizmetçilerin yoksa ve de yapı olarak müsaitsen başka sansin yok) bir gün bir sekilde de geri verirsin. Bir kadın olarak kilolu olmak benimde hoşuma gitmiyor ama elimden de başka birşey gelmiyor. Ben bir yıl sonra kilo verebilirim ama oğlum bir gün az anne sütü alsa bir daha telafi edemem. Ki seninde durumun farklı değildir. Okuduklarıma bakarsan cok sabirliymissin bu konuda az daha sabret. Ve elinden geldiğince stresi uzak tut ki bebeğinde rahatlasın. Biliyorsun ki senin bu stresini o da alıyor.
Kolay gelsin canım.

dışarıda mama verirsin aaaa mama mı yiyiyo emmiyo mu sütün yok dimi
aman rüzgara çıkarma sakın yel kapmasın ki oğlum rüzgarsız asla uyumaz sıcak istemez
bi yere giderim bu sıcaklarda klimayı kapatırlar hiç esmeyen sıkış tepiş yere oturturlar
bide şu var aaa ek gıdaya başlasanıza biz verirdik eskiden (e tamam da mama da ek gıda ya onun nesi var)
ben bu gençleri hiç anlamıycam eskiden biz tarlayada giderdik yemeğimizi de yapardık 2 tanede çocuk bakardık hiçde sızlanmazdık( anneanne lafı)
ayyy sen daha zayıflamadın mı falancanın gelini hiç doğurmamış gibi
iki gün aile büyükleri görmez laf şudur nasıl baktıysan söyle bana bende öyle bakayım
bu zamana kadar sallanmayan çocuğu sallama çabaları ve hala sallıyomusun lafı
işte size bomba laf sen git gez ben bakarım çocuğa diyip sen iki dk iş yapmaya kalkarsın dışarı mı çıkcan bu çocuğa ben bakayım diyemi doğurdun :D

Oy oy! Bakamıyorsun ne demek ya. Bebeğine senden iyi kim bakacakmış, vallahi cok sabirliymissin. Ben coktan kovmuştum evden. Valla kayinvalidenle onceden iliskin nasıldı bilemiyorum ama tam bir psikolojik savaş olmuş. İlk günler bir eksiklik hissediyorsun zaten. İnsana beceremiyormuş gibi geliyor. Ben iyi bir anne olamayacağım durumları her kadinda oluyor. Ama oyle degil. Onun icin en iyisini sen bilirsin. bunun icin deneyime ihtiyacin yok. Ama İnan o zamanlar aldığım hiç bir kararda yanılmadım. Seninde farklı olduğunu sanmıyorum.

Bir süre aynı bedeni paylaştınız siz ve onun tanıdığı tek kişi sensin. Bence bebek onlardan rahatsız olmuş. Takma demek anlamsız ama bebeğin icin süt önemli. Gerekiyorsa postala gitsin. Sen yeterki stres olma.

Kiloya gelince bırak vermeyi aldım bile doğumdan sonra. Sonuçta bir amac icin kilo aldın ( diyetisyen gözetiminde, aşçı ve hizmetçilerin yoksa ve de yapı olarak müsaitsen başka sansin yok) bir gün bir sekilde de geri verirsin. Bir kadın olarak kilolu olmak benimde hoşuma gitmiyor ama elimden de başka birşey gelmiyor. Ben bir yıl sonra kilo verebilirim ama oğlum bir gün az anne sütü alsa bir daha telafi edemem. Ki seninde durumun farklı değildir. Okuduklarıma bakarsan cok sabirliymissin bu konuda az daha sabret. Ve elinden geldiğince stresi uzak tut ki bebeğinde rahatlasın. Biliyorsun ki senin bu stresini o da alıyor.
Kolay gelsin canım.
yok artık takmıyorum çünkü ya bağırıyorum kovuyorum ya da hiç sesimi çıkarmıyorum. aslında hamileliğe 60 la başladım ama beni 57 yaptılar saolsunlar :D tek işe yaradıkları konu beni hırslandırmaları oldu.

Ah canım ya gercekten senın durumun da cok sıkıntılıymıs neler soylemısler oyle sana , ama bence dusma cevabını ver boyle lafların. Sustukca tepene cıkıyorlar sonra ne kadar ayıp ya oyle seyler soylenır mı ya
Sen de hıc sıkma canınıve bır dahakıne ver cevaplarını agızları bak nasıl kapanıyor . Herkes bıraz haddını bılmelı bence. Tavsıye vermek baska ınsanı uzmek yaralamak baska .
Sutun gelır yıne pozitif dusun bıraz da dusunce gucuyle bence etkılenıyor dıye dusunuyorum sut mıktarı.[/QUO

artık takmıyorum zaten allahtan eşim koruyo kolluyo laf söyletmiyo o konuda şanslıyım tabi onlar eşimin yanında laf söylemiyo o ayrıda :D hiç kimse umurumda değil çocuğum dışında benim hayatımın odak noktası oğlum. ben loğusalıktan dolayı hassasım sanıyodum ama konuları okuyunca vazgeçtim :D ve kesinlikle pozitif düşünce

şekerli su verirler çocuğa neymiş emsin diye biri gelir göğsüne şekerli su damlatır:)
hadi aç memeni ben öyle vereyim çocuğu hem bizde görelim (bu lafı hiç anlamsmışımdır bende açın kendinize bakın diyodum)
ah bu çok küçük kıyafetni doldurmuyo sanki kendininkiler dolduruyodu
kayınvalide sözü oğlum hiç böyle değildi bu aynı anası hiç susmayan değişik bi çocuk fakat gelen misafirlerin kime benziyo sorusuna aynı babası demeyi biliyo:D

devam ediyoruuummmm......

sımsıkı kundakla bak nasıl uyur...( hadi ya uyur bekleyin bebe gazdan çatlıyo ! )

biz evvelden altına toprak sarardık...( yok deve)

bu çocuk niye durmuyo...( bi bilsem susturcam zaten )

ensesinden öpme aksi olur...

ayağını öpme geç yürür ( oğlu 11 aylık yürüdü )

içirdiğin ilaç ne, verme, ilaçla büyüyen çocuk iyi olmaz (içirdiğimde devit)

emzirirken konuşma süt genzine sıçrar

emzirirken yüzünü ört nefesinden bile üşür ( oha içerisi 30 derece )

süpersin ya aynı laflar birebir :D bence annelere özel bi yer var bunlar gidiyo anlaşıyo hepsi aynı şeyi söylüyo kızları gelinleri kızdırmak için artık kesin kararım bu :D

Yok südü, yok. Südü gelmiyo aç çocuk aç. Eşimin sülalesinde bu cümleyi duymayan kalmamıştı. Oysa hamileliğimin 5. ayında göğüslerimden süt gelmeye başlamıştı, sezeryandan 2 saat sonra ki resimlerimde geceliğime sütler akmış leke yapmıştı. Dile kolay lohusalığımın 28 gününü burnumdan getirdiler. Tek dertleri bebek oldu artık sesi çıkmaz biz de oğlumuzun evine yerleşirizdi. O kadar mutsuz ettiler ki beni 5. gün sütüm geriledi, 1 ayın sonunda nerdeyse hiç kalmadı. Onlar evime yerleşsin istemediğim için sürekli kızıma yetemediğimi yüzüme vurdulardı, habire zavallı annemi sen yoruldun evine git diye kovalarlardı. Hala kulağımda çınlar, hep vurgulardı Yok, gelmiyo, aç!!! Gittilerinin ertesi günü kızım ilk kez tıkana tıkana anne sütü içti. Görüşmüyorum artık zorunda kalmadıkça, bir daha evime de öyle kafalarına göre giremezler. Hayatımın en güzel günleri olması gerekirken doğum sonrası kocama boşansın diye baskı bile yaptılar. Akılları sıra beni korkutacaklar. Ne oldu ne geçti ellerine. Kocaman mutsuz bir aile. Biz eşimle topladık ama onların bende bıraktıklar hasar tamir olmaz. Benim yetiştirdiğim çocuk da onlara aşık olmaz.

Allahımmm, benim elimde kalırlar heralde ya... Off neler yaşamışsınız hanımlar yaa, ayy gerçekten bende bundan korkuyorummm, dönüşü olmayan yollara girilmez inşallah://// daha bebek yok, hamilelik bile yok ama korktummm inanınnn:18:

Bir bomba daha
Eşimin babaannesi oğlumu ne zaman kucağına alsa sallıyor sürekli. Çocuk beyin sarsıntısı geçirecek :52:
Dilinde de sürekli ben ona çingene salıncağı yapacağım, sallayalım çocuğu. Kafayı sallamakla bozmuş. Büyük diye de bir şey diyemiyorum. Kayınvalidem ne çekmiş eşimden. Kesin babaannesi sallamaya alıştırdı, işin tüm pisliği kayınvalideme kaldı. Kayınvalidem sallamıyor Allahtan çocuğu. Hala anlatır eşimin ne zor uyuduğunu, saatlerce sallanmak istediğini.
Hava sıcaktan kavruluyor, çocuğu polar battaniyeye sarmışlar ben görmeden. Lafımı da söyledim çocuk sıcaktan kavruldu diye ki çok sıcak olursa isilik oluyor çok fena.
Bunlar dışarıda otururken ben de bebeğimle yanlarına gittiğimde babaannesi ayağa fırlıyor üzerinden bir şey çıkartıp bebeğin üzerine örtüyor, ben ısrarla reddediyorum. Daha neler neler.
Bunlar olacak artık. Türk kadınının gereksiz evhamları işte. Herşeyi onlar bilir. Her çocuğun farklı olabileceğini düşünmek akıllarına gelmez, çünkü onların zamanında her çocuğa aynı muamele yapılırdı. Çocuğu bağla sabahtan akşama kadar gıkı çıkmasın. Bir de o çocuğa sorsan neler anlatır sana.

Back
X