Cilt Soyma (Dermabrasion)

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
35.106
31.042
1.123
61
Konya
Dermabrazyon, derideki pürüzlü görünümü azaltmaya yönelik uygulanan mekanik soyma işlemidir. En sık sivilcelerin bıraktığı izlerin azaltılması için uygulanır. Derinin yüzeysel tabakası soyulduğunda, oluşan yaranın iyileşmesiyle daha pürüzsüz, gergin ve taze bir deri tabakası ortaya çıkar.

Ameliyat, dermabrazyon uygulanacak bölgenin genişliğine bağlı olarak lokal ya da genel anestezi altında yapılır. Lokal anestezi altında yapıldığında kişi aynı gün evine dönebilir. Genel anestezi altında ameliyat yapıldığında kişi aynı gün ya da ertesi gün eve dönebilir. Ameliyatı takiben rahatsızlık vermeyecek derecede hafif yanma hissi şeklinde ağrı olabilir, ancak ağrı kesici ilaçlar ile rahatlıkla kontrol altına alınabilir. Yaraların iyileşip kapanması 5-10 gün sürer. İyileşmiş bir yara taze bir deri örtüsü ile kaplandığında pembemsi renkte olur. Pembemsi renk zamanla soluklaşır ve birkaç hafta içinde normal deri rengini alır.

evet.yaaa çatlaklar için kullanılamazmı bu yöntem. işe yaramazmı? hafifletmezmi hiç???????

harika bişymiş..yaş sınırı var mı bir de fiyatı hakknda bilgi verebilirsenz sevinirm=)

bu yontem catlaklar icinde kullanilabilir evet ama ciplak dolasmayi goze alabiliyorsaniz :))
cunku bu islem uygulandiktan sonra soyulan bolge hicbir sekilde kurumamali surekli krem surulmelidir, oyuzden eger bacaklarinizda catlak varsa pantolon giyemezsiniz, belinizde catlak varsa tisort giyemezsiniz :) 18 yasindan buyuk herkese yapilabiliyor.. 18 yasindakiler de pek tercih edilmiyo aslinda 20 yas bile genc gormelerine ragmen uygulama yapan doktorlar var tabiki..
eger soydurdugunuz bolge kurur ise kabuklanir ve iz kalabilir o yuzden tedavi sureci cok onemlidir, ayrica agri sizi da az olmuyor malesef baya sancili ve sizlamali oluyor alev gibi yaniyorsunuz..
ben yaptirdim da ondan biliyorum :)) hemde yuzume, anestezi olmadan :)

mrb banım benımde sıvılce ızlerım var ınan psıkolojım bozuldu hele temızlık falan yaptınmı bıde kızarmıyomu ızler sınır oluyorum sadece yanaklarımda var ama cenemde hala kucuk kucuk cıkıyo sıvılce ne kadara ve nerde yaptırdın durumum pek ıyı degıl bebegım oldugu ıcın dısarıda cıkamıyorum pek memnun kaldınmı yardımcı ol lutfen ben ıst gopaşada oturuyorum sımdıden tş cvp beklıyorum

Merhaba. Bu işlemi bende yaptırmak istiyorum. Nerede ve nekadara yaptırdın acaba. Bu konuda bilgi verirsen sevinirim.

Irmaki arkadaşım bizi bilgilendirirsen çok seviniriz.Aynı derten bende muzdaribim.Tedavi sürecin ne kadar sürdü, ve de memnunmusun .

sanatcı izel in yüzündeki çukurlara yaptırdığı yöntem bu

bu işlemi ben de çok merak ediyorum. izel bi röportajında işlemden çok memnun kaldığında bahsetmiş. onun cildi de epeyce problemliydi. yapan arkadaşlar konuyu biraz açsalar çok makbule geçer. internette bu konu hakkında pekte bir bilgi yok. öncesi ve sonrası,süreç ve ücret hakkında bilgi verebilecek arkadaşlardan rica ediyorumm... :ecrin_bebek:

benimde cildimde çok sivilce var yanaklarmn kenarında burnumun yanlarnda alnımda küçük küçük olcak şekilde ve gerçekten çok taktım çok psikolojim bozuldu bu yüzden yaptırdığın işlemden memnunmusun değilmisin neler yaşadın anlatırsan çok memnun olurum

arkadaşlar ben bu işlemi 4 sefer felan yaptırdım. Fazla etkisini görmediğimi söyleyebilirim. Dermabrazyon sivilceden kalma izleri yok etmek amacıyla kullanılır. Genelde roaccutane sonrası sivilce izlerini yok etmek için kullanılıyor. ama dediğim gbi kesin çözüm gibi görmesin kimse. ben hala izlerimle uğraşıorm. exoderm i araştırmaya başladım.

he bu arada merguana fiyatını sormuşsun. Ben 3 sene önce seans başına 150 veriyordum. sorularınız varsa yanıtlayabilirim.

benimde sırtımda ve yüzümde akne izleri var.ben ilk baştan kimyasal peeling yaptirdim.seans başı 100tl. bir kaç seans sonra dermabrazyon istedim ama doktorum yapmam dedi o çok kötü durumlarda yapılırmışve çok acıyormuş..sonrasında internetten kimyasal peeling(tca siparişi verdim.kendim uyguladım.şimdi onunla birlikte tretin kremini kullanıyorum ve tretinle birlikte inanın 10günde acayip fark ediyor.6aydırda contractubex kullanıyorum çatlaklara karşı oda çok etkili.mucize jel diyebilirim.bu işlemlerde önemli olan sabretmek.cildiniz pul pul dökülecektir muhtemelen.ama iki hafta kötü gözükmeye razıyım çünkü bir yandanda bunu ömür boyu çekmek var.ben çok rahatsız oluyordum.hadi yüzümü makyajla kapatıyorumda sırtıma birşey yapamıyordum.bu benim bu sitede ilk mesajım.birilerine yardımım dokunduysa ne mutlu bana.ya mesele asıl insanda psikolojik sıkıntı yaratması.insanın kişiliğini etkiliyor resmen.sıkmayın canınızı herşeye bir çare vardır elbet birtek ölüme yok! herkese geçmiş olsun

30 yaşındayım, yüzümde sivilce izleri,ufak çukurlar ve pembe nokta gibi bişeyler var, benim cildim 3.derece sorunluymuş yani en beteri, bana 3 ay içinde hepsini çözeceklerini pürüzsüz bir cildim olacağının garantisini verdiler, hemen hemen her hafta işlem yapacaklar en az 7 kez dermabasion yapılacakmış ki ilk seans dermabasionda canım yandı evet fakat kesinlikle dayanılmayacak bir acı degil, yaptırdığım yer bağdat caddesinde 2500 dediler ama 1600'e anlaştık, eğer merak edenler olursa seanslar ilerledikçe gelişmeleri paylaşabilirim.

merhaba sevgiyumağı bu contratubex kabarık olan dikiş izlerinede fayda ediyormu, bu konuda bilgin varmı

yüzümde renk tonu farklılığı var,yanaklarımın üzeri daha açık tonda ve işin ilgincç tarafı güneşe çıktığmda yüzümün diğer bölgeleri dahada koyulaşırken aradaki renk farkı dahda belirginleşiyo.bu neden olabilir. aklıma 2 neden geliyo 1- bundan5-6 sene önce yüzümdeki kızarıklıkları geçirmek için bu bölgelerde fondöten ,kapatıcı vb ne bulduysam sürmüştm ,bunların izleri kalmş olabilirmi
Lütfen yardımcı olun yaklaşık 18 gündür tretin kullanıyorm,başlangıçta 1az soyulma kızarma fln olmuştu ama şimdi pek bi değişiklik yok gibi. peelingle tretin krem arasında bu açıdan ciddi bi fark varmı?
yardımlarınızı bekliyorum çok acil

yüzümde renk tonu farklılığı var,yanaklarımın üzeri daha açık tonda ve işin ilgincç tarafı güneşe çıktığmda yüzümün diğer bölgeleri dahada koyulaşırken aradaki renk farkı dahda belirginleşiyo.bu neden olabilir. aklıma 2 neden geliyo 1- bundan5-6 sene önce yüzümdeki kızarıklıkları geçirmek için bu bölgelerde fondöten ,kapatıcı vb ne bulduysam sürmüştm ,bunların izleri kalmş olabilirmi
Lütfen yardımcı olun yaklaşık 18 gündür tretin kullanıyorm,başlangıçta 1az soyulma kızarma fln olmuştu ama şimdi pek bi değişiklik yok gibi. peelingle tretin krem arasında bu açıdan ciddi bi fark varmı?
yardımlarınızı bekliyorum çok acil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…