• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cilt ve Saç bakımı 101💃🏻

Lady Guinevere

ne bilim ya…
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
6 Mart 2024
13.519
12.218
218
29
Bu konuyu kendi cilt ve saç bakımı düzenli yapabilmek ve bana motivasyon olsun diye açıyorum. Aynı zamanda burda sizinke birlikte ilerlemek ve olursa tavsiyelerinizi de değerlendirmek istiyorum 🥰

Doğumdan beri cilt bakımını düzenli yapamadım. Bazen 2-3 gün yüzümü dahi yıkayamadığım oldu 🥲🥲 Hormon değişimleri vs derken normalde karma olan cildim iyice karma oldu 😂😂 Yanak ve alın bölgem çok kurumaya başladı. Aynı sorun vücutta da var. Bu yüzden su an daha çok nemlendirme odaklı bir bakım uygulamaya karar verdim.

Saçlarım da normalde yağlıdır am doğumdan beri sert ve kuru. 3 ay önce saçlarını omuz hizasında kestirdim (daha kolay olur sandım ana alakası yokmus) 😂

Saçlarım kalın telli ve çok yoğun. Gittiğim kuaförler bile kurutma konusunda çok upraş veriyor 🥲 Üniversiteden beri olan fakat doğumdan sonra çok yoğunlaşan beyazlama problemi de var. Onun için de ilk fırsatta saçımı boyatacağım (inşallah) 😂

Gün gün hatta sabah-aksam olarak burada saç ve cilt bakım rutinimi paylaşacağım görseller ekleyerek. Umarım devamlı olabilirim 🥰

04.11.2025

1.adım
sabah yüzünü cerave ile yıkadım. aslında bu markanın kuru ciltler için olanı kullanıyordum ama köpürmediği için temizliyormus hissi vermiyordu 🙄😂

2.adım
Gözenek temizleyici bir maske yaptım. Sadece burun ve çene bölgesine sürüp 5-10 dk bekleyerek yıkadım.

3.adım
Yüzümün ıslaklığını kağıt havlu ile aldıktan sonra bu salyangoz özlü esansı sürdüm. Bir 5 dk emikmesini bekledim sürdükten sonra.

4.adım
nemlendiriciiiiğğ

5.adım
dudaklarınıza bosuna balm vs almayın. göğüs ucu kremi en iyi dudak nemlendiricisidir 😂

Eklentiler

• IMG_5512.webp
    IMG_5512.webp
    76,2 KB · Görüntüleme: 50
  • IMG_5518.webp
    IMG_5518.webp
    197,2 KB · Görüntüleme: 40
  • IMG_5519.webp
    IMG_5519.webp
    211,1 KB · Görüntüleme: 37
  • IMG_5520.webp
    IMG_5520.webp
    205,9 KB · Görüntüleme: 43
yeterince “nemlenmiş” hissetmediğim için ekstra bir nemlendirici daha ekliyorum 😂

Eklentiler

• IMG_5524.webp
    IMG_5524.webp
    171,2 KB · Görüntüleme: 43
Güzel bir rutin bence. Bir de evde de olsanız düzenli güneş kremi öneririm. Hem nemlendiriyor hem lekelenmekten koruyor. Akşam da çift aşamalı temizlik yaparsanız şahane olur.

hemen ekliyorum 👌🏻😂 peki dısarıda olduğu gibi sürekli tazelememe gerek var mı evde?
Ciltten cilde göre değişir belki ama ben tazelemiyorum dışarda da olsam. Fırsatım olmuyor çalışırken falan. Yazın yazlıkta olunca tazeliyordum. Hamilelikte lekelenme çok oluyor diyorlar belki siz ekstra dikkat edersiniz. Dermatologa danışın bir de isterseniz.

Güneş kremii (evde olsak bile sürüyormusuz) 💃🏻🥰

Eklentiler

• IMG_5525.webp
    IMG_5525.webp
    237,8 KB · Görüntüleme: 40
“Bebişimizin neyi eksik?” diyerek ona da güneş kremi sürüyoruz 😂

Eklentiler

• IMG_5531.webp
    IMG_5531.webp
    104,4 KB · Görüntüleme: 48
05.11.25

Öff dün aksam yüzümü bile yıkamadan uyumusum 😂

Sabah da öğleden sonra ancak cilt bakımına fırsat bulabildim 🥲
Bugünün sabah bakımı böyle.

Bu arada son bir aydır falan göz altımda ve yanağımda kapalı komedonlar vardı 3-4 tane. Son iki gündür kayboldular 💃🏻💃🏻
Neyi doğru yaptım bilmiyorum ama bir seyler biliyormus ablanız jfjfj

Aksama saç bakımı da yapıp duş almayı düsünüyorum.. Allah büyük bakalım 😂

Eklentiler

• IMG_5542.webp
    IMG_5542.webp
    99,7 KB · Görüntüleme: 37
1. Saçıma bu bakım yağını sürdüm. Yaklaşık bir 4-5 saat saçımda kaldı.

2. Güzelce duşumuzu aldık 🥰
Sırayla saç, yüz ve vücut için kullandığım temizleme ürünleri.

3. Duş sonrası kullandığım vücut nemlendiricisi ve deodorant.

4. Duş sonrası kullandığım saç yağı ve misti. 💃🏻

5. Duş sonrası kullandığım cica krem ve nemlendirici. Bu zamana kadar kullandığım cildimi en nemli nemli hissettiren krem bu, bu arada. Islak gibi nemli değil de içten böyle pofidik pofidik bir his veriyor. Ertesi sabah kalktığınızda dahi cildinizi dolu dolu hissediyorsunuz.

Eklentiler

• IMG_5554.webp
    IMG_5554.webp
    148,7 KB · Görüntüleme: 29
  • IMG_5558.webp
    IMG_5558.webp
    26,1 KB · Görüntüleme: 25
  • IMG_5559.webp
    IMG_5559.webp
    32,4 KB · Görüntüleme: 24
  • IMG_5560.webp
    IMG_5560.webp