• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cimri değil mi anlamadım

Arkadaşlar merhaba,
Sıkıntım şu:erkek arkadaşım mühendis ben ise öğretmenim ,ikimizinde kendimize göre geliri var ama bir araya geldiğimizde hesap ödemesi konusunda kafam karışıyor.rahat olamıyorum.Kesinlike erkek ödesin mantığında olan birisi değilim ancak bazı durumlarda da bana müdahale etmesini hayır olmaz demesini istiyorum .Kendisi 5 saatlik bir mesafeden beni görmek için geldi ,otel de kaldı,arabasıyla gezdik vs vs bende buna karşın yeri geldi yemek parasını ödedim ,kahveleri ısmarladım vs ama yine de neden blmiyorum hesap öderken isteksizmiş gibi geliyor.Gözüme çarpan durum şu oldu,onu ilk defa 2 tane arkadaşımla tanıştırdım,arkadaşlarımda çiftti bu arada .neyse çay içtik kalkarken biz kız arkadaşımla ,erkeklerin önüne geçmek için yeltenmedik ödemeye ama benimki de yeltenmedi hiç gitti arkadaşım ödedi hesabı ,o bizimle bekledi,orda bozuldum,arkadaşalrıma karşı mahcup olduğumu hissettim.sonra ordan kalktık başka yere gittik,kalkmamıza yakın artık yine ödemeye yeltenmez kaygısıyla tuvalete gitme bahanesiyle hesabı ödeyerek masaya döndüm.kalktık ee hesap falan dedi bende den ödedim dedim neden böle bişi yaptın bile demedi. normal onun için sanki.ama buna karşın şu da var ben lavobaya gttğimde ben yokken hesabı ödediği de oldu.ve yine buna karşın bi müzeye gittik on lira vericez giriş için bende 5 lira çıktı ,o ödüyordu yine de ona 5 lirayı verdim aldı o an,ödeme yaptıktan sonra al parayı dedi uzattı yok yaa olur mu kalsın dedim koydu cebine ,ben anlayamadım bana cimri değil mi kafam çok karıştı kızlar ,düşüncelerinizi merak ediyorum.ben mi abarttım acaba ?bu yüzden sanki soğumuş gibi hissediyorum kendimi ama abarttım mı acaba diyorum fikirlerinize iihtiyacım var

Canim yeni bir iliski gibi duruyor. Biz de esimle ilk tanidigimiz zamanlar hesabi o oderdi ama birsey de yemezdim ki bir cay icerdim, sonra mesela benim de gozume batan metro, otobus ya da metrobuse binerken akbil basmiyordu benim yerime, Ben o ilk cikarinca acaba basar mi diye yeltenmiyordum ama bakiyordum ki kendisi basip geciyor, Ben de cantami akbil icin karistirirken bekliyor, basayim demiyor hic, ya da bazen hesabi Ben oduyordum cok da zoruna gitmiyordu, bir defasinda hesap umdugundan cok geldi, yuh ya oha iki dilim sey ne kadar pahali gibi tepkiler verdi. Ya da hic hediye falan da almazdi. Yani d.gunumde bile mesaj, arama falan olurdu. Boyle seyler yasadikca Ben de senin gibi dusunurdum ve sonunda gordum ki malesef cimri biraz. Asiriya kacan pintiligi yok ama cimri.

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

bir kez daha anladım,bizim kızlarımız işine geldiğince geleneçi,işine geldiğince de görenekci,yani hangisi kendi yararınaysa onu istiyor:ssz:
ne olmuş arada hesap ödüyorsanız,sonuçta ev kızı değil çalışansınız:51:

bir kez daha anladım,bizim kızlarımız işine geldiğince gelenekçi,işine geldiğince de görenekci,yani hangisi kendi yararınaysa onu istiyor:ssz:

bence ilgisizlik yani kim ne ödemiş ne yapmış pek sosyal ilişkisi yok gibi geldi. biraz cimri bence mühendis olduğu için kendine göre mantıklı olanı yapıyor ama sosyal ilişkilerde bu böyle değildir ki

Ben de benzer bir insanla üç ay önce iliskimi bitirdim ama bu yüzden değil başka sebepler de vardı. Ben istiyorum ki yagmasa da gürlesin . Zaten o kendini para islerinde öne atarsa ben rahatsız olur öderim zaten. Ama erkekler kızlar tarafından maddi olarak kullanilmaktan kaçıyor genel olarak ve bu yüzden kizlarin da odemesini istiyor. Ben su taktiği gelistirmistim. Para islerinde her zaman kendimi öne atmaya baslamistim tepkisini ölçmek için. Ve baktim ki tepki geliyordu artık istedigim olmuştu:-D ama ben çoktan sogumustum ondan

Şimdilerde çoğu kızda erkekleri biraz yiyelim diye dolaşıyor geziyor sonra şutt......Yaşananlar erkekler arasında konuşuluyor mutlaka onlarda biraz temkinli davranıyor olabilirlermi?

bir kez daha anladım,bizim kızlarımız işine geldiğince gelenekçi,işine geldiğince de görenekci,yani hangisi kendi yararınaysa onu istiyor:ssz:

ama her şeye rağmen itici geliyor.insanın kafasında soru işaretleri oluşuyor, hoş olmuyor.hep o ödesin denilmiyor ama işte......

bir kez daha anladım,bizim kızlarımız işine geldiğince geleneçi,işine geldiğince de görenekci,yani hangisi kendi yararınaysa onu istiyor:ssz:

bu yorumuna katılıyorum :9: kızların bazıları hep beleşten geçinmek istiyor. hatta tanıdığım bir bayan eşine maaşından eve vs harcama yapmıyor zavallı adam tüm evi yükleniyordu ...

Bence cimri değil. Bir şekilde nasıl olması gerektiğini öğrenmesi gerekiyor sadece:1:

Egemcim başka bir konuda bu bir görgüdür, toplumumuzda gelenektir denildikten sonra ben artık cimrilik konularına yorum yapmıyorum.

Konu sahibinin durumunda ise ben kızlara hesapta geri çekilmeyi yakıştırmadığım kadar konu sahibinin sevgilisinin de başka bir insana karşı (erkeğe değil) böyle geri çekilmesini hoş bulmadım.

Arkadaşlar merhaba,
Sıkıntım şu:erkek arkadaşım mühendis ben ise öğretmenim ,ikimizinde kendimize göre geliri var ama bir araya geldiğimizde hesap ödemesi konusunda kafam karışıyor.rahat olamıyorum.Kesinlike erkek ödesin mantığında olan birisi değilim ancak bazı durumlarda da bana müdahale etmesini hayır olmaz demesini istiyorum .Kendisi 5 saatlik bir mesafeden beni görmek için geldi ,otel de kaldı,arabasıyla gezdik vs vs bende buna karşın yeri geldi yemek parasını ödedim ,kahveleri ısmarladım vs ama yine de neden blmiyorum hesap öderken isteksizmiş gibi geliyor.Gözüme çarpan durum şu oldu,onu ilk defa 2 tane arkadaşımla tanıştırdım,arkadaşlarımda çiftti bu arada .neyse çay içtik kalkarken biz kız arkadaşımla ,erkeklerin önüne geçmek için yeltenmedik ödemeye ama benimki de yeltenmedi hiç gitti arkadaşım ödedi hesabı ,o bizimle bekledi,orda bozuldum,arkadaşalrıma karşı mahcup olduğumu hissettim.sonra ordan kalktık başka yere gittik,kalkmamıza yakın artık yine ödemeye yeltenmez kaygısıyla tuvalete gitme bahanesiyle hesabı ödeyerek masaya döndüm.kalktık ee hesap falan dedi bende den ödedim dedim neden böle bişi yaptın bile demedi. normal onun için sanki.ama buna karşın şu da var ben lavobaya gttğimde ben yokken hesabı ödediği de oldu.ve yine buna karşın bi müzeye gittik on lira vericez giriş için bende 5 lira çıktı ,o ödüyordu yine de ona 5 lirayı verdim aldı o an,ödeme yaptıktan sonra al parayı dedi uzattı yok yaa olur mu kalsın dedim koydu cebine ,ben anlayamadım bana cimri değil mi kafam çok karıştı kızlar ,düşüncelerinizi merak ediyorum.ben mi abarttım acaba ?bu yüzden sanki soğumuş gibi hissediyorum kendimi ama abarttım mı acaba diyorum fikirlerinize iihtiyacım var

bir erkekten beni soğutan iki şey biri cimriliği ikincisi, aileme tahammülsüzlüğü olmuştur. kusura bakmayın arkadaşınız hem cimri hem de kendini çok zeki sanıyor. ben bir bayan olarak direkt soğurdum herhalde..

Arkadaşlar merhaba,

Adam cimri olsa o kadar yolu arabayla gelmez. Normalde o senin şehrine misafir olarak gelmiş. Hesapları zaten senin ve arkadaşlarının ödemesi gerekiyordu. Ayrıca para konusunda senin benim ayrımı yapmıyor da olabilir. Bence davranışları gayet normal. Aslında hesabı ona ödettirerek siz biraz ayıp etmişsiniz.

Valla biz kadınların çekilecek çilesi yok, o yüzden bir erkek sizinleyse bilin ki seviyordur. Sevilmesek çekilecek kahrımız yok. Kadın ilgi ister, kadın kıskanılmak ister, kadın hesabı erkek ödesin ister, kadın korunmak ister, kadın erkek atacağı her adımı haber versin ister.....bu liste bitmez....

Bu istekler bana sadece tek bir şeyi anlatıyor. Kadınlar kendini hep aciz görüyor.

Bu sözlere de katılmadan edemeyeceğim. Lafa gelince eşitiz, o çalışıyorsa bende çalışıyorum ne var ev işlerine yardım edecek deriz, ama işimize gelmeyince hesabı erkek ödeyecek. Tabi bu sadece 1 örnek, bu örnekler çoğaltılabilir.

bende bu sıkıntımı dile getirmek istiyorum,onun gurunu kırmadan ve kendimi para göz bir insan gbi göstermeden ama en uygun dille nasıl ifade edilir bulamıyorum bir türlü ,çok çirkin bir mevzu çünkü para mevzusu

bulunduğu şehirden sizin yanınıza geldiği için yani masraf yaptığı için
yol parası/benzin vs harcadığı için
yemekleri de sizden bekliyor olabilir.bu durum bana normal geldi.
sadece arkadaşlarınızla gittiğiniz zaman hesabı ödemek için teklif etmemesi
rahatsız edici.bu davranışını da şöyle yorumlamaya çalışıyorum.
başka bir şehirden/ilçeden geldiği için kendini misafir olarak algılıyor sanırım.
normal geliyor olabilir.tam cimride diyemiyorum.ama eli açık değil.

Son düzenleme:
Bu hafta gördüğüm 3. cimri herif konusu:27:
Kızlar böyle adamları çok mu arıyorsunuz ya hu :ssz:
Ve evet adam cimri, evlenince de böyle devam eder. Faturaları falan Alman usulü yaparsınız artık:1:

Bazı erkekler ciddi anlamda cimri oluyor :) ama ben bunda pek sorun göremedim. Arkadaş mevzusunda arkadaşların dediği gibi nezaketen de olsa ödeme için yeltenebilirdi..
Erkek arkadaşımla böyle şeylerin konusu pek geçmez aramızda. Kimde varsa o anda o cebinden çıkarır verir. Yeri gelir cebinde parası kalmaz ihtiyacı olduğunda benden alır, yeri gelir ben ondan para alırım :) Çok fazla kafanı yorma derim. He baktın ki iş seni sömürmeye kadar gidiyor o zaman noluyo? dersin. Ama şu anda olanlar normal..

Arkadaşlar merhaba,

Yok cimri değil sadece para konusunda takıntılı biri değil bence. Senin bunları düşünmen biraz gereksiz olmuş. Varsa cebinde paran ödersin, yoksa yok dersin olur biter.

Cimri biri olsa yol+ otel odemezdi sizin icin demekki size deger veriyor.
Illa her sey erkekten beklenmemeli, belki o an durumu ancak buna yetiyordur.
Belki ailesine yardim ediyordur veya baska borclari vardir, isin gercek yuzunu bilmeden cimri diye damgalamamak lazim.
Kimin o an durumu musaitse o odemeli bence.

burcu ikizler mi?

parayı alması çok garip. arada ödüyor mecbur ama kurtardığını da kar sayıyor heralde. bu para işlerinden çok çektim evliliğimde. midem acayip bulanıyor. Allah yardımcın olsun.

he bu arada ben kesinlikle hesabı erkek öder mantığında biriyim. bundan da hiç gocunmuyorum. çünkü ben çıkarıp hesabı ödedikten sonra o kişiye aynı gözle bakamıyorum. erkek benim için güç demektir, bu yüzden olsa gerek.

Back
X