• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cimri erkek nasıl anlaşılır?

delimiyimneyim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2010
31
0
36
İstanbul
yine bir dert, yeni bir dert :(( en yakın arkadaşımın kuzeniyle birlikteyim ve sorunsuz güzel bi ilişkimiz var. fakat bir hafta kadar önce duyduğum şeyler tadımı kaçırdı. arkadaşımın diğer kuzenleriyle buluştuk, yani sevgilimin de kuzenleri oluyor. anlayacağınız bi nevi aileye giriş yemeği oldu... biz buluştuktan sonra arayan arkadaşım acil bi işi nedeniyle ya geç geleceğini belki de hiç gelemeyeceğini söyledi ve gelemedi. ben de diğer kuzenlerle samimiyetimi ilerletmeye çalıştım. tabi ki yemeğin ana konusu bizim ilişkimizdi. kızlardan biri ağzından bişey kaçırdı, sonra ben üsteleyince birazcık daha döküldüler ama çok da açık ve net konuşmadılar. bana sevgilimin çok cimri bi ailesi olduğunu söylediler ki ben cimri insanlardan nefret ederim. hadi ailesi neyse dedik ama sevgilimin de biraz cimri olduğunu ima ettiler. ben onu onlar kadar tanıyamıyorum, çünkü o istanbul dışında yaşıyor ve ailesinin yanına geldikçe görüşüyoruz. buluşmalarımızda dikkat ettiğim bişey neredeyse hiç bahşiş bırakmıyor, arada ben ödemek istediğimde hiç diretmiyor. ben zaten hep o ödesin istemiyorum. ama içime bi kurt düşürdüler, eğer böyle bi huyu varsa bu adamla ömür geçer mi?

ne güveniyorsun onlara, belki ilişkiniz bozulsun diye böyle bir yalan uydurdular? olur mu olur..
kuzen olduğunu bakma sen; kimisi kuzenini bizim gibi sadece kardeş olarak göremeye biliyor.
inan bana ben çok gördüm öyle kuzenine aşık..
:19::20::19:

enteresan. bahşiş bırakmamasından dolayı içinize kurt düşmüşse ve böyle şeyler düşünmeye başlamışsanız bence bırakın. Çocuğa yazık ediyorsunuz sevmediğiniz halde oyalamayın bari derim...

evlendiğin adamın eli açıksa kork. kim ne isterse yapar, bir yemek birşey organize edilecekse hemen sizin eşiniz akla gelecektir ne de olsa bonkördür onun evinde yapalım o masrafı karşılasın. hep böyle olur. anası babası dıdısı hep bişeyler ister bonkördür verir öder yapar eder...

dengeli olmak lazım. eşine karşı bonkör dışarıya karşı c,mri benm için uygundur. ben gittiğimiz kafede bahşiş bıraktı diye mutlu olmam. bana göre gösterişten başka birşey değildir. İşini yaptı diye bahşişi kimse haketmez. parası bolsa verir o ayrı.

Cimri adamla yaşanmaz..
Ama cimri olup olmadığını zamanla daha iyi öğrenirsin.. Şu anda kimsenin gazına gelmeyin..
Gerçi siz hesap ödemek isterken , diretmemesi düşündürücü hemde flörtün ilk dönemlerinde...
ama bahşiş konusunda çok takılıp kalmayın..

slmlar herkesınde soledı gıbı baskalarının sozlerıyle bırseyler yapmayın derım ama eger ole bı durumu varsa arkanıza bakmadan kacın ayrı sehırlerde olmanız durumu bıraz zorlastırıor ama tavırlarıyla yakında kendını bellı eder zaten

enteresan. bahşiş bırakmamasından dolayı içinize kurt düşmüşse ve böyle şeyler düşünmeye başlamışsanız bence bırakın. Çocuğa yazık ediyorsunuz sevmediğiniz halde oyalamayın bari derim...

evlendiğin adamın eli açıksa kork. kim ne isterse yapar, bir yemek birşey organize edilecekse hemen sizin eşiniz akla gelecektir ne de olsa bonkördür onun evinde yapalım o masrafı karşılasın. hep böyle olur. anası babası dıdısı hep bişeyler ister bonkördür verir öder yapar eder...

dengeli olmak lazım. eşine karşı bonkör dışarıya karşı c,mri benm için uygundur. ben gittiğimiz kafede bahşiş bıraktı diye mutlu olmam. bana göre gösterişten başka birşey değildir. İşini yaptı diye bahşişi kimse haketmez. parası bolsa verir o ayrı.

aynen harfiyen katılıyorum

valla herkesin aylık geliri bahşiş vemeye müsait olmayabilir, cimri eş kimse istemez sanırım ama hesabı senin ödemene müsade etmesi düşündürücü
ayrıca neden çok aşık değilsen şehirdışı bi ilişkiyi sürdüüryosun ki, bu şekilde onu her yönüyle tanıman çok zor

bahşiş vermiyor diye sevgilinizin cimri olduğunu düşünüyorsanız sizede sizin derdinize de çok gülerim..
benim nişanlımda bahşiş vermiyor, yeri geldiğindede ödemeyi ben yapıyorum!
nişanlımın bahşiş vermediğini düşünüp hiç dertlenmedim:) siz kimin kızısınız acaba?

Arkadaş (kuzenvs)ilişkisi başkadır sevgili ilişkisi başkadır!Onlara davrandığı gibi sizede davranacağı ne malum.Onlar sadece birer kuzen!Hayatı onlarla geçireceği kişiler değil!Cimriyse bile sizede cimri olacağı anlamına gelmez.Birde şöyle düşünün belki kuzenleri çok fazla çıkarcı ve sevgiliniz sömürülmek istemediği için tutumlu olamaz mı?Sizin verdiğiniz örnekte biraz tuhaf kaçmış hesap ödemekte diretmemek...Bence bu konuda biraz sınavdan geçirmelisiniz!Fakat başkalarının lafıyla asla ilişkinizi bitirmeyin...

ilişkinin başlarında bu kız kuzenler, kaynana yarısı olabiliyo valla
sanırım kararını kuzenlere göre değil, kendi gözlemlerine göre vermelisin

Kuzenler neye dayanarak böyle düşünmüş acaba ? Belki erkek arkadaşın çok dışarı çıkmıyordur,gece çıkmıyordur veya ne bileyim markaya para harcamıyordur,kızların gözünde hemen cimri damgası yemiştir.Belki maddi durumları ona göredir,mecburen fazla harcama yapamıyordur.Ne bileyim ailesi birisine düğünde takı takmamıştır,adları cimriye çıkmıştır.Gereksiz ve haksız bir yakıştırma olabilir.Parası varken harcamayana cimri denir,yokken kısana cimri denmez.
Benim eşim de bahşiş olayını sevmez.Özellikle servisten memnun kalmadığında hiç bahşiş vermez,bahşişi ödül olarak görür.Ama cimri değildir,alışverişte ve hediyede eli açıktır.Cimri nasıl anlaşılır dersen biraz zor çünkü aynı belirtiler,gerçekten parası olmadığını gösterebilir.

Kuzenler neye dayanarak böyle düşünmüş acaba ? Belki erkek arkadaşın çok dışarı çıkmıyordur,gece çıkmıyordur veya ne bileyim markaya para harcamıyordur,kızların gözünde hemen cimri damgası yemiştir.Belki maddi durumları ona göredir,mecburen fazla harcama yapamıyordur.Ne bileyim ailesi birisine düğünde takı takmamıştır,adları cimriye çıkmıştır.Gereksiz ve haksız bir yakıştırma olabilir.Parası varken harcamayana cimri denir,yokken kısana cimri denmez.
Benim eşim de bahşiş olayını sevmez.Özellikle servisten memnun kalmadığında hiç bahşiş vermez,bahşişi ödül olarak görür.Ama cimri değildir,alışverişte ve hediyede eli açıktır.Cimri nasıl anlaşılır dersen biraz zor çünkü aynı belirtiler,gerçekten parası olmadığını gösterebilir.

doğru söylüyosun canım ama bi erkeğin parası yoksa kız arkadaşını yemeğe çıkarmamalı değil mi, ya kız hesabı ödemeyi teklif etmezse, parasıda yoksa napıcak:1:

bende nefret ederim cimri insandan o yüzden benim için seçici olacağım bir konu sanırım.Tanıdığım iki erkek var çevresinde çok cimri olarak tanınırken kız arkadaşlarına karşı oldukça eli açık olan.Tanımaya çalış bence söylenenlerle fevri hareket etme

Diyelimki cimri bunun sizin için bir iyi birde kötü tarafı var
iyi tarafı hayatı onunla idame ettirmeyi düşünüyorsanız her zaman kıyıda köşede bir şeyler bulunur buda önemlidir bence ama kötü tarafına gelirsek . Sizi eğer çok seviyor ve değer veriyorsa bu özelliğini cimriliğini size hiç kullanmaması lazım . Sizin için eli açık fedakar olmalı bence ama başkaları için bu özelliğini kullanıyorsa önemli değil sizi daha rahat ettirmek için yapıyordur diycem ama anlattıklarınıza göre sizede aynı davrandığını gösteriyor.İşte bu üzücü . Bence gelir durumu ile alakalı değil ödeyemeyecekse girmeyecek o mekana ama bunu da mertçe söyleyecek param kalmadı diye bunu yapamadıktan sonra hesap gelince sonunda sırtını dönüp olaya fransız kalmak pek dürüstçe değil bence.

kuzenlere bakmayin am hesap ödeme konusu hassas gercekten
düsündürücü bence hesap ödeme konusunda israrli olmayin
birakin ödesin

bütün yorumları okudum, öncelikle vakit ayırdığınız için teşekkürler...

kuzen de olsa üçünçü kişilere ne kadar güvenilir konusundaki yorumlarınız, evet mantığa yatkın. aslında sevgilimin anlattıklarından anne ve babasının cimri olduğu konusunda haklı olduklarını düşünüyorum. tutumlu demiyorum, kesinlikle cimri... çünkü maddi durumları gayet iyi, yemeye içmeye değil yatırıma harcıyorlar. herkes ailesinden ne görürse onu uygular mı diye düşünüyorum. elbette geleceğimizi güvence altına almak için yatırım yapacağız ama iki evimiz varken üçüncüsünü almak için harcamalarımdan kısmak ne kadar mantıklı? bu dünyaya bir kez geldik zaten.

sevgilimin biraz borcu var, o yüzden sıkışık durumda. ben de o yüzden arada hesabı ödeyerek ona destek olmaya çalışıyorum, böylece kendimi de daha iyi hissediyorum. şu hayatta kimseye borçlu kalmak istemem, sevgilim de olsa... ne zaman kocam olur, hesaplarımız birleşir o zaman elini kimin cebine attığının önemi kalmaz. ama bu yaşıma kadar henüz hesabı ödemeyi teklif edemeyeceğim biriyle çıktığımda çaydan fazlasını sipariş etmemişimdir.

elbette fevri hareket etmeyeceğim. önce şu borçlarının bitmesini bekleyeyim. bu arada istanbulda bi şirketle iş görüşmesi devam ediyor, belki geri dönebilir. sanırım o zaman daha net anlayabilirim bu durumu.

cimri biriyle yaşayamam ben
bahşiş bırakmamış olması cimri olduğunu göstermez bence bende bırakmam açıkcası
zamana göre tavırlarından anlamaya çalışın
kuzenleri söyledi diyede kestirip atmamak lazım
kişiye göre değişebilecek bir kavram bence cimrilik

:30:Cebine bakın,akrep varsa tamamdır.:27: :27: Birlikte birkaç gün geçirmişsinizdir herhalde,hemen anlarsınız çok kolay.

cimrilik herkese göre değişebilir kimine göre bunun adı tutumlu olmak kimine göre
birikim yapmaktır...sende bunu ancak yaşayarak öğrenebilirsin üçüncü şahıslar buna karar vermemeli
dediğin gibi borcu varsa tutumlu davranıyordur biraz daha tanımaya çalışmalısın.

Back
X