- Emoji Skoru
- 217.082
- Puanlar
- 1.223
- Konu Sahibi mrssunshinee
Adamın cimri olduğunu tam olarak nerde anladık bütün aldığı maaşı sana harcamadı diyemi cimri değil ama tipik erkek
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
E ama var bu gizli bilgi değilŞöyle ki hayatına sayısız kadın girmiş ve uzun ilişkileri olmuş. O yüzden hediye konusunda tecrübelidir diye düşünüyorum. Ben de direkt son vermek istemiyorum maddi beklentim varmış gibi bir intiba bırakmak istemediğimden. Ev görüşmelerini bitireceğim ama.
Evet ev görüşmelerini bitireceğim.Evınızde rahat ortamı sunmayın . Kocama bile gelirken bisey lazım mı die sorduğunda benım yok ama kafana göre takılabılırsın senin istediğin varsa diyorum oda hıc eli boş gelmedi saolsun hiç yoktan sevdıgım Cıkolatayı alır. Dışarda görüşün haftanın bir günü en azından
Kesinlikle yazdığınız gibi düşünüyorum ben de. En çok buna takıldım.ben hediyenin fiyatına hiç takılmadım ama çok laf olsun diye alınmış ve inceliksiz bir hediye. Gelir seviyeleri yüksek iki yetişkinin ilişkisinde alınacak bir “ilk” doğum günü hediyesi değil.
O fular yerine bir çiçek alsaydı daha mutlu olurdum diye belirtmiştim. Mevzu özensizlik. Maddi bir beklentim olsaydı, açıkça sorduğunda evet şuna ihtiyacım var derdim.E ama var bu gizli bilgi değil
250 bin TL geliri olan ve yaklaşık 15 kez evimde yemekli şekilde ağırladığım birinin 1400 TL’lik fular almasından anladık.Adamın cimri olduğunu tam olarak nerde anladık bütün aldığı maaşı sana harcamadı diyemi cimri değil ama tipik erkek
neden yorumunu chatgptye yazdirdin, kendi fikrin yok mu?İç sesin sana doğruyu söylüyor ama durumu tam adlandıramadığın için vicdan yapıyorsun. "Acaba paracı gibi mi görünürüm?" korkun, maalesef karşı tarafın en büyük avantajı olmuş.
Bu adam "kadınları iyi tanıyan" biri olduğu için, senin gururlu, kendi hesabını ödeyen, misafirperver ve talepkar olmayan yapını daha ilk aylarda çözmüş.
Seninle ilgili yaklaşımı şu: "Bu kadın zaten her şeyi hallediyor, ben efor sarf etmesem de ilişki yürüyor. Neden yorulayım?"
Senin evinde yediği yemekler, içtiği şaraplar ve gördüğü hizmet, onun için "Bedava Lüks Tatil" modunda. Gelirken "Bir şey lazım mı?" diye sorması nezaket değil, senin "Yok canım ne zahmeti" diyeceğini bildiği için oynadığı güvenli bir oyun.
Geliri 250 bin TL olan birinin 1450 TL'lik hediye alması sorun değil. Sorun şu:
"Bedenini tutturamam" demek; "Seni 7 aydır incelemedim, risk almak istemedim, uğraşmadım" demektir.
Senin hiç takmadığın bir aksesuarı (fular) alması; seni özel bir birey olarak değil, "hediye alınması gereken herhangi bir kadın" olarak gördüğünü, görevi savdığını gösterir. İndirim reyonu da cabası. Bu bir hediye değil, bir "görev savuşturma" eylemi.
Sürekli sözlü olarak "Beni mahcup ediyorsun" deyip eyleme gelince elini cebine atmaması (ya da emek vermemesi) klasik bir taktiktir. Sözle gazını alıyor, eylemle konforuna bakıyor.
Ben bu olayı;"STRATEJİK TEMBELLİK VE 'AZ BAKIM GEREKTİREN İLİŞKİ' KONFORU" olarak okudum. Olayı "para beklentisi" zemininden çıkarıp, "gösterilen özenin karşılıklılığı" zemininde değerlendirirsen, devam edip etmeyeceğine dair en doğru kararı kendin verebilirsin.
Durumu gerçekten tam anlamı ile özetlediğinizi düşünüyorum. Hatam sanırım fazla konfor alanı yaratmak oldu.İç sesin sana doğruyu söylüyor ama durumu tam adlandıramadığın için vicdan yapıyorsun. "Acaba paracı gibi mi görünürüm?" korkun, maalesef karşı tarafın en büyük avantajı olmuş.
Bu adam "kadınları iyi tanıyan" biri olduğu için, senin gururlu, kendi hesabını ödeyen, misafirperver ve talepkar olmayan yapını daha ilk aylarda çözmüş.
Seninle ilgili yaklaşımı şu: "Bu kadın zaten her şeyi hallediyor, ben efor sarf etmesem de ilişki yürüyor. Neden yorulayım?"
Senin evinde yediği yemekler, içtiği şaraplar ve gördüğü hizmet, onun için "Bedava Lüks Tatil" modunda. Gelirken "Bir şey lazım mı?" diye sorması nezaket değil, senin "Yok canım ne zahmeti" diyeceğini bildiği için oynadığı güvenli bir oyun.
Geliri 250 bin TL olan birinin 1450 TL'lik hediye alması sorun değil. Sorun şu:
"Bedenini tutturamam" demek; "Seni 7 aydır incelemedim, risk almak istemedim, uğraşmadım" demektir.
Senin hiç takmadığın bir aksesuarı (fular) alması; seni özel bir birey olarak değil, "hediye alınması gereken herhangi bir kadın" olarak gördüğünü, görevi savdığını gösterir. İndirim reyonu da cabası. Bu bir hediye değil, bir "görev savuşturma" eylemi.
Sürekli sözlü olarak "Beni mahcup ediyorsun" deyip eyleme gelince elini cebine atmaması (ya da emek vermemesi) klasik bir taktiktir. Sözle gazını alıyor, eylemle konforuna bakıyor.
Ben bu olayı;"STRATEJİK TEMBELLİK VE 'AZ BAKIM GEREKTİREN İLİŞKİ' KONFORU" olarak okudum. Olayı "para beklentisi" zemininden çıkarıp, "gösterilen özenin karşılıklılığı" zemininde değerlendirirsen, devam edip etmeyeceğine dair en doğru kararı kendin verebilirsin.
1450 liralık ipek fuların ucuz bir hediye olduğunu düşünmüyorum.bence dedikleri de doğru.kıyafet bedeni konusu falan.zaten kıyafet alsaydi da çok farklı bir ücret tutmazdı.yani şu metinde anlattığın kadarıyla bana cimri gelmedi, öyle bir enerji almadım.o söylediğin içkiler de hiç öyle düşük ücretlere değil.eve gelirken birşeye ihtiyaç yok demişsin.ee adam da kafasına göre birşeyler almak istememiş olabilir.çok acayip acayip şeyleri yemem içmem diyen insanlar var neticede.kaldı ki mekanlarda paraları hep ödemiş adamcağız.hem de eli yüzü düzgün mekanlarda.Merhaba kızlar, içime bir süredir dert olan bir problemi sizlerle paylaşmak, sizlerden de fikir almak istiyorum. Beyaz yaka olarak kurumsal bir yerde yaklaşık 14 yıldır çalışıyorum. (Bunu belirtmemin sebebi mevcut ülke ekonomisinde maddi düzeyime ilişkin az çok fikriniz olması) Yakın bir arkadaşımın aracı olması ile farklı departmanda çalışan, yıllardır tanıdığım; fakat hiçbir muhabbetim olmayan biriyle flört etmeye başladım 7 ay kadar önce. Ben 36 yaşındayım o 42. Yönetici pozisyonunda, iyi eğitimli, bu yaşına kadar hayatında bir çok kadın olmuş, kadınları iyi tanıyan birisi. Benim gelirimin yaklaşık 2.5 katı kadar geliri olduğunu tahmin ediyorum. Flörtün ilk aylarında her hafta bir kaç gün ortalama ya da bir tık daha iyi mekanlara gittik. Ödeme yapmak istememe rağmen izin vermedi ki ben kendi hesabımı her zaman ödemekten yana olan biriyim. Bir kaç kez de ben ona ısmarladım yoğun ısrarım sonucu. Ardından son 3 aydır görüşmeleri çoğunlukla benim evimde yapmaya başladık. Haftada bir görüşüyoruz genelde iş yoğunluğu nedeni ile. Her görüşmede genelde şarap aldım ve minimal tarzda pizza, makarna, cupcake, meyve ikramında bulundum. Her defasında gelirken bir şey lazım mı diye sordu ben bir şey talep etmedim, bir ihtiyaç olmadığını söyledim. Eli boş geldi. Şimdiye kadar 2 kez kaliteli bir tekila ve şarap getirdi. Ev görüşmesine başladığımızdan bu yana 2 ya da 3 kez dışarda görüşmüşüzdür. Bana her geldiğinde neden zahmet ettin, amaç sohbet muhabbet mahcup ediyorsun beni tarzında klasik sözler söyledi. Ben yapı olarak misafirperver biri olduğum için açıkçası yaptığım masraflara takılmıyordum ta ki doğum günüm gelene kadar. 2 hafta önce doğum günümdü ve doğum günümde şehir dışındaydım. Önceki gün bana geldi ve sana küçük bir hediye aldım dedi. Bilinen bir markadan indirim kısmından (Online mağazadan baktım) 1450 TL’ye ipek bir fular almış. Ben hiç fular kullanmam üstelik. hediyeyi verirken takı pek takmıyorsun, kıyafet tarzında bir şey alsam da bedeni vs tam ayarlayamayabilirim dedi. İstersen çantana da takarsın ve senin sevdiğin bir renk dedi. Ben gerçekten bozuldum. Yaklaşık 250 bin TL geliri var ve benim ona gösterdiğim özeni biraz olsun göstermesini beklerdim. Şimdi bizi tanıştıran arkadaşım kesinlikle bu kişiyle olan bağımı koparmam gerektiğini söylüyor. İç sesim benim de öyle diyor. Bu maddi bir beklenti mevzusundan ziyade değer vermekle ilgili çünkü. Bir çiçek gönderseydi belki bu hediye yerine daha mutlu olurdum. Yaklaşık 2 haftadır yurt dışındaydım, yeni döndüm bu sürede çok fazla görüşemedik. Bugün ofiste yüzyüze görüştük ben herhangi bir tavır yapıp maddi beklentim varmış gibi görünmek istemem. Bu arada geriye kalan bir çok konuda iyi anlaştığım kibar, naif, iyi eğitimli biri. Bir kaç kez de benim için yapabileceği maddi manevi bir şey olup olmadığını sordu. Aklım çok karışık. Sizce görüşmeye devam mı etmeliyim? Yoksa araya biraz mesafe koyup zamanla bitirmeli miyim?
Siz cimri görmemişsinız anlaşılan 15 kez evinizde ağırlamasaydın adam seni hep şık yerlere götürmüş parada ödetmemiş cimri adam sana su bile ısmarlamaz dediğim gibi tipik erkek250 bin TL geliri olan ve yaklaşık 15 kez evimde yemekli şekilde ağırladığım birinin 1400 TL’lik fular almasından anladık.
Yok bunlarda yeni türedi saçma sapan işlerneden yorumunu chatgptye yazdirdin, kendi fikrin yok mu?
Amacım onun 250 bin TL maaşı değil ki şükürler olsun gayet iyi bir yaşam standardım var. Bir gelecek kurmak için de birlikte değilim. Bir süre sonra yurtdışına taşınacağım. Bir de hayatınızdaki bir erkekten size gelen herhangi bir hediyeyi merak edip gerçekten ne kadar diye hiç bakmadınız mı? Bu konudan yola çıkarak karakter analizimi yapmanız da takdire şayan. Ben şimdiye kadar yaptığım hiçbir şeyi külfet olarak görmedim. Adamdan ya da herhangi birinden de asla maddi talepte bulunmam tarzım değil ki o da bunun farkında. Fakat kişiye özel spesifik bir gün olan doğum gününde bu denli özensiz bir şey alması (ki belirttim bir çiçek alsaydı keşke diye) ister istemez cimri olup olmadığı ya da bana verdiği değere ilişkin sorgulamalar yapmama neden oluyor. Ben sizin kadar yüce gönüllü değilim maalesef.bana cimri gelmedi ama siz alinan hediyenin fiyatina bakip indirimden ve uygun fiyatli oldugunu ogrenince bozulan karakterde birisiniz
ayrılın gitsin
ama bu iletisim problemli halinizle bir sonraki sevgili adayınızla da devam edemezsiniz.
hevesle yapip yapip "ben sunu sunu yaptim" diyorsunuz.
madem yapmak gucunuze gidecek neden bunca sey verdiniz?
her gelisinde "ne alayim" diyormus, soyleyin "guzel bir sarap al cok guzel balik yaptim" diye (hos adam kac kere alkol getirmis getirmiyor da degil)
ya da hep evde olmaktan bunaldıysaniz "evden bunaldim gel disarda takılalım" diyin, odemeyin hesabi. ya da "degisiklige ihtiyacim var. haftasonu kayak yapalim mi? " diyin o planlasin. ya da siz ona gidin - ailesiyle mi yasiyor 45 yasinda adam?
her hesabi odemek icin yalvar, adam odetince; cimri
her seferinde eve davet et, bjrsey lazim mi dediginde hayir de; almazsa cimri.
bunca maddiyat odakli olmaya gerek yok. elinden geleni yapmaya calisan bir adam profili var bence.
ama sizin adamla bulunmaktaki tek amacinjz 250 bin maasi gibi görünüyor
Mevzuyu çok farklı taraflara çekiyorsun. Söylediğine istinaden yazıyorum 1400 TL’ye nasıl bir kıyafet alabilirdi sence? Türkiye’deki ekonomik gerçeklerden sanırım bihabersin. Benim ona gösterdiğim özeni düşününce ve 7 aylık bir paylaşımımız varken makul düzeyde beklentiye girmemin neyi yanlış o kısmı anlayamadım ben?1450 liralık ipek fuların ucuz bir hediye olduğunu düşünmüyorum.bence dedikleri de doğru.kıyafet bedeni konusu falan.zaten kıyafet alsaydi da çok farklı bir ücret tutmazdı.yani şu metinde anlattığın kadarıyla bana cimri gelmedi, öyle bir enerji almadım.o söylediğin içkiler de hiç öyle düşük ücretlere değil.eve gelirken birşeye ihtiyaç yok demişsin.ee adam da kafasına göre birşeyler almak istememiş olabilir.çok acayip acayip şeyleri yemem içmem diyen insanlar var neticede.kaldı ki mekanlarda paraları hep ödemiş adamcağız.hem de eli yüzü düzgün mekanlarda.
Demem o ki sen bu adamın maddi durumunun iyi olduğunu düşündüğün için basbayağı beklentiye girmişsin içten içe de olsa.adamın reklamının da bunun üstüne basilarak yapıldığını düşünüyorum arkadaşların tarafından.gel itiraf et ona göre yorum yapalım, haklı mısın haksız mısın? Ama bizi de kendini de kandırmaya çalışma![]()
Hayır henüz öyle bir kaçamağımız olmadı. Yurtdışına gidelim diye bir kaç kez söyledi ama yoğun iş tempomuzdan lafta kaldı. Hoş yoğun çalışmasak da gider miydik bilmiyorum. Yılbaşında ikimizde ailelerimizleydik. Arkadaş ortamımız zaten genelde iş çevresi ve ortak sayılır. O 17 yıldır ben 14 yıldır aynı yerde çalışıyoruz.Maddi olarak söylemeyin, doğum günümde özel bir şey yapmadın, hiç bir şey planlamamışsın, çok kalbim kırıldı deyin. Hediyenin fiyatına laf ederseniz çiğ durur.
Yılbaşı akşamı bir şey yaptınız mı? Ya da başka özel bir zamanda? Bir haftasonu kaçamağınız oldu mu? Arkadaşlarıyla tanıştınız mı? Birinin doğum gününe gittiniz mi?
Zaten sevgililer gününe ya da yılbaşına özel bir anlam atfeden biri değilim. Benim için doğum günü gerçekten kişiye özgü olduğu için önemli bir gündür. Ben de mesafe koymayı düşünüyorum.Eve birşey lazım değilde deseniz sürekli geliniyosa bişi alınır bence en kötü çiçek al gel yani. Bu arada dogumgunu hediyesi > sevgililer gününden. Daha fazla özenebilirdi, sevgililer gününde de bişi beklemeyin.
Cimri mi bilmiyorumda bence düşüncesiz. Maaşıda dediginiz gibiyse bence mesafe koyun
Ben yapı olarak arkadaşlarıma da genelde bu şekilde davranıyorum. Yani evime kabul edeceğim kadar yakın bulduğum kişilere karşı misafirperverim. Ancak bu konuda fazla fedakarlık yaptığımı gerçekten anlamış oldum. Hediye konusundaki yorumunuza kesinlikle katılıyorum.Yani 1400 liraya bari fular almasaydı. Fular ne ya? Yılbaşı çekilişinde alakasız biri çıkınca alınacak hediyedir ancak.
Biraz tanıdığın, 7 aydır sevgilin olan birine basitin de basiti, üstüne hiç düşünülmemiş bir hediye almazsın.
1500-2000 bandında daha iyi bir şey alabilirdi isteseydi. Yani maliyet korkunç ama hediye daha korkunç bana kalırsa.
Ha ek olarak fazla verici olmamak lazım. Her geldiğinde mükemmel mezeler, rahat bir ortam sunmanız bana göre doğru değil. Restoran mı sizin eviniz? Fazla iyi olunca bir şey kazanmıyor insan emin olun. Aksine değer bilinmiyor.
Zaten benim kırgınlığımın sebebi bu. Bu kadar özensiz davranmış olması. Aceleyle, hediye verdim demek için alınmış bir hediye. 14 yıldır beni bir kez fularla görmemiştir.Adam cimri bilmiyorum ama emin olduğum tek şey
Birinin size aldığı hediye sizin değerinizi göstermez. Ama o kişinin size verdiği değeri gösterir.
hediyenin fiyatı da değil başlı başına. Ama Düşünülmüş bir hediye değilse standart ve kendi maaşına oranla ucuz bir hediyeyse bilemiyorum :/
Kesinlikle eli boş gitmek kısmında sizin gibi düşünüyorum. Aileme, çok yakın arkadaşlarıma giderken dahi eli boş gitmem ben. Laf olsun diye bir şey lazım mı diye sorduğunu düşünüyorum ben de.Her şey tabi ki maddiyat değil ama belirli bir gelir grubuna ait birinin yaptığı harcamalara bakarak da düşünce yapısını öğrenebiliriz diye düşünüyorum. En basitinden güzel bir yerden alınan bir pasta bile o paradan daha fazla tutuyor. Ya da şık bir yerde dışarı çıkılan bir yemek o paranın kaç katı tutar. Fular kullanan biri olsanız hadi neyse diyeceğim de öyle biri bile değilmişsiniz. Demek ki ya gerçekten cimri ya da size değer vermiyor sadece almış olmak için bir hediye alıyor. Ayrıca ne olursa olsun gidilen yere eli boş GİDİLMEZ. İnsanlar bunun ayıp olduğunu neden anlamıyor anlamış değilim ya. Sen alacağın şeyi alırsın ondan sonra ekstra sorarsın geliyorum bir şey lazım mı diye. Bana eli boş misafirliğe giden insanlar çok çiğ geliyor bilmiyorum belki de böyle yetişmediğimdendir. Ama bu küçük detaylar karşımızdakinin kişiliği hakkında ipucu veriyor bence. Bu yaştan sonra adam kendini değiştirmeyeceğine göre sizin düşünüp karar vermeniz lazım böyle bir adamla yapabilir miyim diye