• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cimri insanlar, garip tipler...

DeNtiN

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2008
163
13
98
43
Kocaeli
Bu tarz insanlar sizin çevrenizde fazlaca var mı yoksa ben mi acayibim bilemedim.

Kirası borcu kredisi vs. olmayan 2 maaş ve 3 ev kirası alan bankada parası olan bir insan neden kırılmış ve bantlanmış gözlükle gezmekte ısrar eder mesela? Tüm bu maddi duruma rağmen çocuklarından üstüne niye para ister bi de?

Ya da bir insan 2.500₺ maaşı varken ve maaşını düzenli alamıyorken niye aylık 3000₺ ye denk gelen kredi çekip araba alır ve sonrasında param yok diye kendini acındırıp boyuna sizden geçinmeye çalışır?

Bunlar ilk aklıma gelen örnekler..

Sizin de çevrenizde özellikle çok yakın olduğunuz daha doğrusu olmak durumunda kaldığınız insanlar varsa nasıl bir tavır koyuyorsunuz nasıl başa çıkıyorsunuz yazabilir misiniz?

Ekleme: Cevaplarınız için çok teşekkürler arkadaşlar. Tabi ki herkes istediği gibi yaşayabilir kimsenin maddi durumu beni ilgilendirmez ancak bu bahsettiğim insanlar benim 1. derece yakın çevrem yani ev sahibim komşum vs. değil dolayısıyla bu durum beni etkiliyor artı bir süre sonra kendimi sorgulamaya başladım ya ben acayibim onlar düzgün ya da ben çekiyorum bu insanları diye.. çünkü resmen aptal yerine koyulmak insanın canını fena halde sıkıyor...

Son düzenleme:
Çeşit çeşit insan var.Kendi tercihleri.Maddi yardım etmem geçerim bu kadar.

Beleşçi, cimri, kendini akıllı sanan, adam kullanan insanları etrafımda asla tutmam. Hani çok yakınımdır, çok değer veririm tek kötü huyu budur amenna ama öylesine bir arkadaşsa hiç bulaşmam, muhattap bile olmam.

Cimriler öyle öyle para biriktirip zengin oluyor zaten. Ne kendilerine bi üst baş alırlar ne de gezerler. Bir kuruşun hesabını yapıp kenara koyarlar. Kimseye de yardım etmezler. Hem cimriler hem pintiler benim etrafımda da var maalesef.

Öyle bir tip vardı. Liseden arkadasım. Durumu iyi olmadığı halde karı koca kredi kartıyla geçinmeye çalışıyorlardı. Yardım etmek istedim istemediler. Sonra evimden cüzdanımdan paramı çaldılar.
Uzak durun böyle insanlardan. Ne yapacakları belli olmuyor.

Bende bir abi var bu duruma yakın. Hatta onun için bir konu da açmıştım. Evet sen zordasın ama üzgünüm demeyi tercih ediyorum.
Ama genel bakış açım senle aynı. İnsanlar değişik. Bugün çalışmazsam borçlarımı nasıl öderim diyen bir adam duydum. 80 bine sıfır araba almı. Ayda 20 bin ödemeye gücü var. Bi dünya evi falan var gayrimenkuller gırla. Ama zor durumdayım diyordu. Var işte böyle dengesizler de...

Ömrü boyunca çevresi hep arkasını toplamıştır çünkü, onlara güvenip böyle yaşamaya devam ederler. Kimse arkasını toplamamalı ki zorda kalıp bidaha ayağını yorganına göre uzatsın.

O insanları Allah bildiği gibi yapsın :KK53:
Onlar kırık gözlükle gezer ki ,ne kadar harcamazsa o kadar biriktirir çünkü parasını.Ağlar bir de onlar param yok diye.
Trilyonluk işyeri sahiplerinin bir gecede restaurantta 2000 Tl harcayıp işçisine 100 Tl zammı çok görmesi....
Böyle yapacak ki kendisine para kalsın.
Amaann zıkkımın kökü işte..
Özetle onların parsı bizim çenemizi yorar.

Bu tarz insanlar sizin çevrenizde fazlaca var mı yoksa ben mi acayibim bilemedim.

Kirası borcu kredisi vs. olmayan 2 maaş ve 3 ev kirası alan bankada parası olan bir insan neden kırılmış ve bantlanmış gözlükle gezmekte ısrar eder mesela? Tüm bu maddi duruma rağmen çocuklarından üstüne niye para ister bi de?

Ya da bir insan 2.500₺ maaşı varken ve maaşını düzenli alamıyorken niye aylık 3000₺ ye denk gelen kredi çekip araba alır ve sonrasında param yok diye kendini acındırıp boyuna sizden geçinmeye çalışır?

Sizin de çevrenizde özellikle çok yakın olduğunuz daha doğrusu olmak durumunda kaldığınız insanlar varsa nasıl bir tavır koyuyorsunuz nasıl başa çıkıyorsunuz yazabilir misiniz?
Valla genelde fakır ınsnalar comert zengınler cımrı oluyuor

Bu cimri değilde asalak bir tipmiş bence. Başkalarının üzerinden geçiniyor hobi olarak. Yoksa insan neden kendine bu davranışları yakıştırsın? Uzak durun.

hayatımdan çıkarıyorum.

Back
X