Cimri koca duzelir mi?

cattycat

Guru
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2013
1.170
468
Kizlar daha sekiz aylik evliyim. Simdiden pismanim ama bir yil dolana kadar beklemeye karar verdim. Sorunlar duzelmezse bitiricem. Sorunlardan biri de esimin cimriligi. Ailesine karsi haddinden fazla eli acik. Ama beni hala benimseyemedi heralde. Evlenmeden once de sonra da dogumgunlerimde cok guzel hediyeler almistir. Ama genel olarak hicbir ihtiyacimi karsilamiyor. Erzak alisverisi icin para istemek zorunda kaliyorum ve bozuluyor. Bazen ustumde yok diyor bazen kredi kartini veriyor icinde limit olmuyor. Maddi durumu cok cok iyi. Ve genel olarak ailesine de boyle olsa karakteri bu diyip kirilmadan duzeltmeye calisicam ama bana karsi boyle olunca bilincli oldugunu dusunuyorum. Acik acik konussam sogukluk olacak. Zaten aramiz cok kotuydu, bosanacaktik. Yeni duzeliyoruz. Daha farkli nasil bir yol izleyebilirim?

Daha farklı yol gelmiyor aklıma.Cunku eşiniz sizi ev arkadaşı mı yoksa eşi mi olarak gördüğüne bir karar verememiş.Utanmasa suyu elektriği yarı yarıya bölüşelim dicek.Çok tuhaf ama yol yakınken bir ilerleme planı yapn

Duzelmeeez uğraşma boşuna aman cocuk yapiyim deme çocukta perişan olur :KK14:

Sizinle maddi manevi paylaşımda bulunmayacaksa ne diye evlenmiş; evde hizmetçilik yapasınız diye mi?
Durumu çok iyiyse neden istediklerinize burun kıvırsın. Başka bir derdi vardır.
Açıkça konuşun.

Benim kendi gelirim var ve hicbir ihtiyacimi karsilamiyor derken zaten bunu beklemiyorum ama arada bir sorsa yetecek. Ayrica calissam bile mutfak masrafini karsilamasini beklerim. Benim alacagim maas en fazla 2bin lira. Daha yeni kardesine 150.000 liralik araba aldi. Anlatabiliyor muyum?
Vaaay 150.bin liralık araba aliyo durumu gercekten iyi yani ama eşe gelince yokki :KK59:

Her konuda paylasım olması gerekir evlilikte.Özellikle maddi konuda.Onun parası senin paran olmalı bence senin paran da onun parası.Belki de calısmanı istiyordur?

Benim kendi gelirim var ve hicbir ihtiyacimi karsilamiyor derken zaten bunu beklemiyorum ama arada bir sorsa yetecek. Ayrica calissam bile mutfak masrafini karsilamasini beklerim. Benim alacagim maas en fazla 2bin lira. Daha yeni kardesine 150.000 liralik araba aldi. Anlatabiliyor muyum?
Kardeşine 150.000 tl lik araba alan adam neden mutfak masrafından kaçsın?
Anlamsız

Kendine değil bir de kardeşine 150.000 tl lik araba alacak insanın cebinden 100tl alsanız farketmemesi lazım. Yada bi sürü kartı çok iyi limitleri filan olmalı. Bence işin içinde başka bişey olmalı. Cimri dediğin değil ailesine kendine bile cimri olur dışarda yemek bile yemez. Eşiniz size cimri oysaki yada tepki göstermeye çalışıyor.

Kizlar daha sekiz aylik evliyim. Simdiden pismanim ama bir yil dolana kadar beklemeye karar verdim. Sorunlar duzelmezse bitiricem. Sorunlardan biri de esimin cimriligi. Ailesine karsi haddinden fazla eli acik. Ama beni hala benimseyemedi heralde. Evlenmeden once de sonra da dogumgunlerimde cok guzel hediyeler almistir. Ama genel olarak hicbir ihtiyacimi karsilamiyor. Erzak alisverisi icin para istemek zorunda kaliyorum ve bozuluyor. Bazen ustumde yok diyor bazen kredi kartini veriyor icinde limit olmuyor. Maddi durumu cok cok iyi. Ve genel olarak ailesine de boyle olsa karakteri bu diyip kirilmadan duzeltmeye calisicam ama bana karsi boyle olunca bilincli oldugunu dusunuyorum. Acik acik konussam sogukluk olacak. Zaten aramiz cok kotuydu, bosanacaktik. Yeni duzeliyoruz. Daha farkli nasil bir yol izleyebilirim?
Diğer konularınıza biraz göz attım. eşinizin derdi para değil bence sizinle bir derdi var.

Ben sevgisinin olduğunu pek düşünmüyorum.

Iyi de adamın üstünde para yoksa akşama getirsin

Limiti biten değil başka kart versin sana kart çıkarsın

Bunları açıkça söyle vermiyorsa da buradaki gibi açıkça zor kardeşine araba aldın bana niye vermiyorsun diye

Bir de sizin arabanız var mı sen de kendine büyük şeyler iste 25000 tl lik tek taş mesela

Batan kayıkta kürek çekiyorsunuz gibi görünüyor. Kimsenin size içinizi rahatlatacak birşey soyleyebileceğini sanmiyorum. Aslinda bu sorunlarin bu kadar kisa sürede çiktigina bile şükredebilirsiniz. Yol yakinken görmek iyidir..

Cimri olsa herkese aynı davranırdı bir tek size böyle davranıyorsa cimri diyemeyiz.
Çalışmanızı mı istiyor acaba?
Bilemiyorum ki. Ogretmenim. Isten cikarildim ve bunu temmuz ayinda ogrendim. Agustosta dugunum vardi. O aralar baska is bulmaya zamanim bile yoktu. Bir sene ara vereyim dedim. Su anda freelance ceviri yapiyorum. Ailemin durumu iyi. Kira gelirim var. ihtiyaclarimi da evin ihtiyaclarini da karsilayabilirim ama kardesine ve bana karsi tavrina bakinca icimden gelmiyor.

bunu sadece size yapıyor..düzelmez yavrum..beynine öyle ayarlamış adam..ayarı bozulmuş..:KK12:

Benim eski kocam böyleydi.
Kendi ailemin maddi durumu iyiydi. Herşeyi ben alıyordum. Çalışmadığım halde.
Hiç sormazdı sen ne giyiyorsun, ne harcaman var diye.

Annem her gelişinde mutfağa birşeyler alırdı.

Bir defasında ek kart istedim, limiti 500 TL kart çıkarttı. Migros'ta 150 TL'lik alışveriş yaptım diye aynı ay iptal ettirdi.

Çalışmaya başladım, bakıcı ücretini sen öde dedi. Kirayı geçen ay ben ödedim, bu ay sen öde dedi. Bunları derken aylık geliri 10bin TL idi. Kiramız 450, bakıcı ücreti 400 TL idi.

Eski kocam demiştim di mi :KK8:

Özet: Düzelmez.

X