Cimrilik ve hediye sorunu

bidakka

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2020
54
58
3
On bilgi: Dunyanin en cimri insaniyla birlikteyim ve bunun farkindayim.

Yilbasi icin ona bir gomlek aldim, yilbasindan once bir daha gorusemeyecegimiz icin de dun verdim. Sasirdi, hediye fln beklemiyordu. O bana birsey almamis tabi.. Bugun mesaj atti, bir kulaklik resmi, iyi bir marka pahali birsey. Bunu ister misin hediye olarak diyor. Sorun su ki, bunu ona is yerinden noel hediyesi olarak verdiklerini biliyorum. "Sana hediye gelmis, sende kalsin, bana birsey vermek zorunda degilsin" dedim. "Iyi o zaman , satarim bunu heralde" dedi. Bozuldum tabi, ama birsey de demedim.

Ben de bir yandan realist yaklasip "ne var, o kullanmayacak, benim de isime yarayacak birseydi, acayip bir durum yok bunda, hem dusununce o cimriligine ragmen benim hediyemden 7-8 kat pahali birsey veriyor, onun icin sasirilacak bir durum " diyorum.
Diger yandan da " beni dusunup ufak ozel birsey bile almayi dusunmedi" diye uzuluyorum.
Siz olsaniz ne dusunurdunuz bu durumda?

ekleme: Bu konuyu onunla konustum bugun. Rahatsiz oldugumu soyledim. Ben onu sana yilbasi hediyesi olarak vericem demedim ki, benim kullanmayacagim birseydi, ihtiyacin varsa sen al diye dedim diyor.

Son düzenleme:
Yok artık aynı evde hiç düşünemiyorum ayrıl kurtul

Cimri birisiyle evlenmem çıkmam öğrenince terk ederm filan.

Ama seviyoruuuum diye bişey yok

Boşanırdım

çok tatlı bir kız vardı bu forumda sevgilisi hep ilaç mümessili gibi eşantiyon veriyodu.
onu hatırladım.
ben hemen soğurum.

Bana hediye almamış diye üzülmezdim.
Bana, ona gelen hediyeyi kakalamaya çalışmasına, istemeyince de satarım demesine acayip bozulurdum.Çok kırıcı.

Dünyanın en cimri insanı olduğunu düşünüyorsanız ayrılmanızı önerebilirim. Çünkü bu hep böyle bir şekilde ne yapar eder canınızı sıkar. Cimriliğin fazlası yorar insanı, hep kırılır hep bir özenti ve beklenti içinde olursunuz,karşılanmayacak bir beklenti...

Bence iki kişi arasında aşılmayacak en önemli problemlerden biri cimrilik. Çünkü bence kesinlikle ne olursa olsun parayı tutmak değil karşındaki insana üç kuruş kadar değer vermemek bu. Bana değer vermeyecek kend kazancını benden önemli görecek biri de beni sevmiyo demektir. Burda önemli olan asla pahalı yada ucuz olması değil bi gömlek bi kupa bi kitap ne kadar sanki. Babam hayatımda gördüğüm en cimri insanlardan biriydi çocukluğum ve gençliğim azaptı resmen. Okudum çalıştım maaşıma bile göz dikti. Onun yüzünden elimde beş kuruş bile tutamıyorum savruk nereye ne harcadığını bilmeyen bi insan oldum. Ama babamın aksine onun hiçbi zaman parası olmazken benim hep olur çünkü yok yok deyip sakındıkça gerçekten sanki kendiliğinden yok oluyo paralar. İlerde evlenirsen kendini çoluğunu çocuğunu düşün uzak dur.

Iyyyyy nasıl sogumadan durabiliyorsun?

Bence siz hediye ne verdi lazım mıydı değil miydi onu bırakın da bu adamla ömür geçer mi onu düşünün.

Hoş olmamış. 10 yıllık evli çiftler gibi olmuş. Aramızda 10 yıllık evli biri varsa bunun normal olup olmadığını açıklasın. Hediye muvzusunu hiç acmasaydi daha iyiydi. Normal bi şekilde bana bunu şirketten verdiler ama ben kullabmicam sen kullanırsın dese bile çok iyi olurdu. Bence bu üslup sorununu konuşun. Bir de şimdi çok dert etmiyosunuz ama evlenince cimri insanla çok zor. Şimdi sana o pahalı kulaklığı vermek isteyen adam çorabın yırtılsa yenisini alsan da a laf eder . Benden söylemesi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…