- 16 Mayıs 2015
- 1.250
- 17.585
- 208
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Aslında donut yaptığımda yarışmalara küsmüştüm ancak kategori börek olunca ve bunca güzel tarif canımı çektirince ben de bir börek yapayım da yeyim dedim. E yapmışken de fotoğraflayayım da yarışmaya katılayım diye düşündüm. İddiam yok ama benim de tuzum olsun yarışmada:) Herkese başarılar dilerim...
Malzemeler
Eki Görüntüle 1648068
- 2 yufka
- 100/150 gr kıyma
- Küçük boy yarım soğan
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım su bardağı süt
- 1 yumurta
- 1 su bardağı galeta unu
- Tuz,baharat
- Kızartmak için sıvı yağ
Hazırlanışı
Yemeklik doğradığımız soğanı sıvıyağda kavurup üzerine kıymayı ekliyoruz. Kıyma suyunu salıp tekrar çektiğinde tuzunu ve dilediğimiz baharatı ekleyip altını kapatıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. (İç harcına havuç ve lahana da konuluyor ama ben sevmediğim için koymadım.)
Eki Görüntüle 1648070
Yoğurt ve sütü karıştırıyoruz. Yufkanın birini tezgaha yayıyoruz. Karıştırdığımız yoğurt ve sütün yarısını yufkanın her yanına yayıyoruz. Üzerine diğer yufkayı kapatıp yoğurt ve sütün diğer yarısını da bu yufkaya yayıyoruz.(Benim yufkam çok yırtık çıktı ama önemli değil 2 kat olduğu için.)
Eki Görüntüle 1648072 Eki Görüntüle 1648069
Yufkamızı üçgen olacak şekilde 8e bölüp, kıymalı harcımızı paylaştırıyoruz. Sonrasında sigara böreği sarar gibi sarıyoruz.
Eki Görüntüle 1648071
Bir kaba yumurta çırpıyoruz, başka bir kaba galeta ununu koyuyoruz. Sardığımız börekleri önce yumurtaya, ardından galeta ununa bulayarak kızgın yağda arkalı önlü kızartıyoruz.
Eki Görüntüle 1648074 Eki Görüntüle 1648073 Eki Görüntüle 1648075 Eki Görüntüle 1648077
Ve böreklerimiz hazır.
Sunum yapmayı beceremem ama şarap bardağında içtiğim ayranım çok afilli durmuyor mu?
Eki Görüntüle 1648076
Afiyet olsunn![]()