• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çin mali oyuncak

Cin mali oyuncaklara dikkat edin tabii ki ama yaninda uyudu diye evhamlanmayin. Bugun oyuncagi gec en bilinen markalar Cin de urettirip dunyays satiyor. Su an evde marka diye aldigin elektronik ve diger esyalar Cin de uretilmis. Bir dereceye kadar koruyabilirsin ama fazlasi zarar bu evhamin.

Bak sana bisey dicem
Telefonda cok zararli malum sinyaller cok zararli cocugun yanlislikla kulagina koymasin
Evde modemdi internetti bulundurma bunlarda kanserojen mazallah amansiz hastaliga yakalanir
Televizyon kumandasida cok zararli sakin ama sakin o sinyalin cocugun icinden gecmesine izin verme
Sonra duvar kagitlarida kanserojen asla evinde kullanma

Çin malı olmayan bir şey bulamazsınız bu devirde,Fisher price da çinde üretiliyor. Sağlıksız kanserojen ürünlerden bahsediyorsunuz muhtemelen anladım ama onlar piyasaya sürülürken ülkeye giriş yaparken denetleniyor,kaçak yollardan giriş yapanlar gümrüğe takılıyor sağlığa zararlı olanlar imha ediliyor, ben gümrük memuruyum süreç bu şekilde. Normal bir mağazada satılan bir çok oyuncak çin malıdır denetimlidir. Ama hani bi şekilde kaçak giriş yapmayı başarmış gerçekten sağlıksız olan ürünler kokusundan bile bellidir iğrenç kokar zaten çocuğunuza yanaştırmazsınız.duyarlı bir anne olmanızı anlıyorum ama tepkiniz çoook abartılı

bu nasil bir abarti.. zaten urunlerin cogu cin mali.. sizde marka takintisi var galiba.. o oyuncaklari bulamayan milyonlarca cocuk var dunyada.. :KK43: yazik
Marka takıntısından ziyade çocuğuna birşey olurmu diye korkmuş ama baya bir abartmış arkadaş, yani çin malı oyuncakları da oynayan dünya kadar çocuk var sonuçta ☺️ o zaman hepsine birşey olması lazım.

Dikkat ettiğiniz şeyler tabi önemli ama bu kadarı fazla değil mi? Sanki su yerine çamaşır suyu içmiş gibi davranıyorsunuz. Belki de anne değilim ondan böyle düşünüyorum. Ama bana kalırsa fazla abartmıssınız.

Ben hiç dikkat etmemistim bu olaya ce var mı yok mu markası ne aklıma da gelmemişti ama şimdi bende mi var sıkıntı diye evdeki tüm oyuncakları atasim geldi çoğu çin malı ahşap olanlarda da koku var

Ben hiç dikkat etmemistim bu olaya ce var mı yok mu markası ne aklıma da gelmemişti ama şimdi bende mi var sıkıntı diye evdeki tüm oyuncakları atasim geldi çoğu çin malı ahşap olanlarda da koku var

tatlim artik aldigimiz hersey cin mali. oyuncagi birak vitamin alirken bile cin mali mı degil mi diye kontrol ediyorum. evdeki tum oyuncaklar cin mali diye takilma. fisher, vtech, hasbro, playdoh hatta hape bile çin yaziyor. simdi ben bilemem evinizde hangi oyuncaklar var ama cok paranoyak olmadan ayikla eger gerekiyorsa. pazardan alinma cok ince cok kalitesiz seyler varsa, onlari at icine sinmiyorsa ama daha da abartma. yukarida gumruk memuru bir arkadas testleri yapiliyor yazmis.

Iki gundur gozume uyku girmiyor. Ben cocuguma birsey alirken enine boyuna herseyi arastiriyorken herseyin en guvenilirini yedirip icirip giydirmeye calisiyorken birseylere engel olamamak mahvediyor beni. Ne olur bana icimi rahatlatak birsey soyleyin yoksa aklimi yitirecegim. Bugune kadar evime CE simgesi olmayan hic bir bebek oyuncagi sokmadim. Gecen gun farkettimki kayinbabamlarin evinde bebegime verilen oyuncaklar çinde uretilmis ve CE damgasi icermiyor. Icimi bir korku sardi. Bir turlu bu kaygiyi korkuyu icimden atamiyorum. Bebegimin orda kendi oyuncaklarida var ama onlar surekli o oyuncaklardanda veriyordu. Bende daha once kaynimin cocuklarina aittir kaynim okumus adam mutlaka dikkat etmistir diye pek incelemeyi dusunemedim. Cok kiziyorum kendime herseye bu kadar dikkat ederken nasil gozden kacirdim bunu. Daha oncede kaynim evimize ziyarete gelirken yine çin mali bir top almisti ben uzerinde CE simgesi goremedigim icin bir posete koyup balkona birakmistim cope atariz diye. Esim farkedince tepki gosterdi iceri aldi gecenlerse bebegimin besiginin normalde kullanmadigim cekmecesini bir actim ordan cikti. Yani bebegim o lanet seyin yakininda uyumus aylarca. Icim icimi yiyor. Çinden gelen her oyuncak zararlimidir ne olur bilgisi olan aydinlatsin beni. Bebegim zarar gormusmudur bu tarz seylerin etkileri uzun vadede cikiyormus ortaya. Dusundukce kahroluyorum en zayif noktamdan vurulmus gibiyim bebegime her baktigimda korku sariyor icimi. Bebegim defalarca dokundu agzina soktu onlari. Ne olur icimi ferahlatan birsey soyleyin abartiyorsun deyin :KK43:
Hepimiz öyle şeylerle büyüdük? Çok şükür iyiyiz ? Bizim bi üst neslimiz ekmeğine margarin sürmüş sürmüş yemiş? Hala iyi kötü yaşıyorlar

Bence çok evhamlısınız, bu evham daha zararlı.

Çinliler adam mi yiyo? Ben Çin’e gittim gayet ürünleri güzel. Sizin gibi takıntılı insanlar çok yorucu ya... ben Anaokulu öğretmeniyim bu kadar umursamıyorum ekmek alamayan çocuklar var sizin derdiniz oyuncak!!

tatlim artik aldigimiz hersey cin mali. oyuncagi birak vitamin alirken bile cin mali mı degil mi diye kontrol ediyorum. evdeki tum oyuncaklar cin mali diye takilma. fisher, vtech, hasbro, playdoh hatta hape bile çin yaziyor. simdi ben bilemem evinizde hangi oyuncaklar var ama cok paranoyak olmadan ayikla eger gerekiyorsa. pazardan alinma cok ince cok kalitesiz seyler varsa, onlari at icine sinmiyorsa ama daha da abartma. yukarida gumruk memuru bir arkadas testleri yapiliyor yazmis.
Aynen öyle saydığınız markalar en iyileri diye geçiyor ama onlarda da çin yazıyor şimdi baktım bi milyoncudan ucuzluktan aldığım turkiyede üretilmiş:) ama internetten ebebekten tozyshop fln aldığım hep çin malı ve bu konudan sonra internette araştırdım uygun olmayan kimyasallar icerenler kanser, kısırlık vs bunlara sebep oluyor diyor vallahi oyuncağın zararlı olabileceği aklıma gelmezdi hiç inanmak da istemiyorum gerçekten çünkü oyuncak üretenler oyuncaklarda neden kimyasal kullansınlar aklım da almadı gerçi günümüzde her şey için kanser diyorlar şaştım vallahi ne yapsak çocuklara zarar diyorlar cam fanus içinde de büyütemeyiz ki birde ben hep çocuğun mikroba da ihtiyacı var diyenlerdendim :) ama kimyasala değil yani gerçekten umarım yalandir

Küçüklüğümde 1 paket krem şanti bir oturuşta yiyordum. Ekmeğe margarin surup yerdim acıkınca arkadaşın dediği gibi . Hiçbir zman evimize giren oyuncakların CE damgasina ilkeisne bakılması rastgele büyüdük çok şükür . Şimdi çocuklarımıza daha çok özen gösteriyoruz ama bu kadar endişe sizi hasta eder kahrolmak falan normal değil .

Evet çinden gelen herşey zararlı en basit örneği korona virüs.. o çocuk bozuldu şimdi doğduğundan beri herşey 4 4lük gidiyodu bi çin malı oyuncak herşeyi berbat etti 😔

fisher price da çinde üretiliyor. ucuz işçilik için.. ama kalite kalite değişir kullanılan plastiğin özelliği. çinde üretilmiş olması kötü olduğu anlamına gelmez

Ya valla küscem o olacak ya eski konuyu hortlatıp bana analığımı tekrar sorgulatıyonuz aşk olsun :KK12:

Back
X