Çin mali oyuncak

Neredeyse her şey ama her şey bu ülkeye Çinden geliyor zaten. Bence abartıyorsunuz. Ben hiç Çin malı oyuncakla oynadı diye hastalanan çocuk görmedim. Yaşına göre parçalarının büyüklüğü küçüklüğü ona uygunsa yutma tehlikesi yoksa bence sorun yok.

Lütfen psikoloğa gidin takıntılarınız daha fazla ilerlemeden. Eğer gerçekten çocuğunuzu düşünüyorsanız bi an önce gitmelisiniz.

Böyle bir annenin çocuğu nasıl olur tahmin ediyorum. Çocuk büyütürken önce kendinizi rahatlatın diyor pedagog. Siz öncelikle kendinize gelin panik atak falansınız siz.

Şu anda neredeyse tüm oyuncaklar çinden geliyor emin olun hatta sizin aldığınız üzerinde ce yazanlar bile dünya bu tarz sektörleri çine kaptırmış durumda zararına gelirsek evet ağzına sokup kemiriyorsa zararlı olabilir o da zaten iyi kötü tüm plastikler için geçerli dezenfek edebilirsiniz(ki yapıyosunuzdur mutlaka )ama çok da takılmayın bence beden sağlığını koruyalım derken kendinizin ve çocuğunuzun ruh sağlığını bozacaksınız mikroplara da alışsın sonra okula başladığında en ufak bi şeyde hasta olur bazı kişiler yazmış kesinlikle katılıyorum bu konudayardım almalısınız çünkü bu artık sizde takıntı haline gelmiş

Acayip abartıyorsunuz. Bukadar hastalikli düşüncelerle yaklaşmayin yavrulariniza. Herseyde bir bit yenigi ararsaniz o cocuga da kendinize de hayati zehir edersiniz. Millet oyuncak alirken ce varmi yok mu ona bakacak değil ya. Madem bukadar takiksin market urunu yeme mesela sutunden cocuga geçer, çocuğa suyu bile dogal kaynaklardan getirt. Ev yapimi disinds birsey yedirme felan. Yani birakin oluruna,Allahin izniyle birsey olmaz. Bukadar takınti zarar

Oğlumla sürekli gittiğimiz çocuk parkını tadile ettiler. Öyle bir plastik malzeme kullanmışlar ki kaydırak sürtünme yüzünden çat çat statik elektrikle çarpıyor. Ben bile tırsıyorum çarpılınca. Öncekinde öyle bir problem olmuyordu..
O vücutta biriken statik elektrik ciddi bir problem aslında..
Evet kaydıraklarda çok oluyor o demek adi malzeme yüzündenmiş çocuğu bir alıyorum kucağıma çat elektrik geçiyor

Kizima ayakkabi bakarken bir habere rastladim.Bu arada almanya'da yasiyorum.Burada oldukca kaliteli bilinen fiyatlari 60-90 euro araliginda olan 10 farkli markadan sadece bir tanesi testi gecebilmis ki o ayakkabida zehirli maddelerden tamamen arinmis degil.Bu yüzden bu testi yapan kurum ebevyenlerin cocuklarina uzun coraplar giydirmesini öneriyor.Bir de özellikle pariltili ve neonlu renklerden uzak durmak gerekiyormus.Eger mümkünse cocugunuza ikinci el ayakkabi da alabilirsiniz.Tabi bunu yaparken ayakkabinin tabanina bakarak ne kadar asindigini göz önünde bulundurmaniz gerekiyor.
Almanya’da böyleyse varın siz Türkiye’yi düşünün...

Cin mallari yeni girmedi hayatimiza.. ce yazsada bazen o oyunlarcaklar uygun olmuyor aslinda. Uzun vaadede cocuklari hasta edebilir dogru ama cekmecede durdu diye fazla pimpiriklenmissin. Eskiden ne guzel tahtayla camurla oynardi cocuklar

Kizima ayakkabi bakarken bir habere rastladim.Bu arada almanya'da yasiyorum.Burada oldukca kaliteli bilinen fiyatlari 60-90 euro araliginda olan 10 farkli markadan sadece bir tanesi testi gecebilmis ki o ayakkabida zehirli maddelerden tamamen arinmis degil.Bu yüzden bu testi yapan kurum ebevyenlerin cocuklarina uzun coraplar giydirmesini öneriyor.Bir de özellikle pariltili ve neonlu renklerden uzak durmak gerekiyormus.Eger mümkünse cocugunuza ikinci el ayakkabi da alabilirsiniz.Tabi bunu yaparken ayakkabinin tabanina bakarak ne kadar asindigini göz önünde bulundurmaniz gerekiyor.
Kardesler bile birbirlerinin ayakkabisini giymemeli. Ilk cocuk mesela ice dogru basiyorsa ayakkabi o sekli aliyormus ve diger cocukta ayni sekilde yurumeye basliyomus. Bu durum her zamanda ayakkabinin disindan gozuken birsey degilmis

Aslinda bende farkindayim bunun bir takinti haline geldiginin hatta bebegim buyudukce bu dusuncelerim dahada cogaliyor ama engel olamiyorum internette ne kadar ic karartici sey varsa okuyorum sonrada kurdukca kuruyorum.
Bebegin büyücek ve yürümeye başladığında emeklemeye başladığındaherşeyi ağzına alacak yalicak kendinizi hazirlamnz lazm
Yoksa çok sknti cekersinz

Iki gundur gozume uyku girmiyor
aklimi yitirecegim
Icimi bir korku sardi. Bir turlu bu kaygiyi korkuyu icimden atamiyorum.
Yani bebegim o lanet seyin yakininda uyumus aylarca. Icim icimi yiyor.
Dusundukce kahroluyorum en zayif noktamdan vurulmus gibiyim bebegime her baktigimda korku sariyor icimi.
Su kelimeleri okudukça acaba başka birseyden bahseiyoda benmi yanlış anladm demedim degil yani
Abartmayın bu kadar nolur
Siz çocukken organik oyuncaklami oynamışsınız? Yada bizler?
Ne rahatsızlığımz var?

Iki gundur gozume uyku girmiyor. Ben cocuguma birsey alirken enine boyuna herseyi arastiriyorken herseyin en guvenilirini yedirip icirip giydirmeye calisiyorken birseylere engel olamamak mahvediyor beni. Ne olur bana icimi rahatlatak birsey soyleyin yoksa aklimi yitirecegim. Bugune kadar evime CE simgesi olmayan hic bir bebek oyuncagi sokmadim. Gecen gun farkettimki kayinbabamlarin evinde bebegime verilen oyuncaklar çinde uretilmis ve CE damgasi icermiyor. Icimi bir korku sardi. Bir turlu bu kaygiyi korkuyu icimden atamiyorum. Bebegimin orda kendi oyuncaklarida var ama onlar surekli o oyuncaklardanda veriyordu. Bende daha once kaynimin cocuklarina aittir kaynim okumus adam mutlaka dikkat etmistir diye pek incelemeyi dusunemedim. Cok kiziyorum kendime herseye bu kadar dikkat ederken nasil gozden kacirdim bunu. Daha oncede kaynim evimize ziyarete gelirken yine çin mali bir top almisti ben uzerinde CE simgesi goremedigim icin bir posete koyup balkona birakmistim cope atariz diye. Esim farkedince tepki gosterdi iceri aldi gecenlerse bebegimin besiginin normalde kullanmadigim cekmecesini bir actim ordan cikti. Yani bebegim o lanet seyin yakininda uyumus aylarca. Icim icimi yiyor. Çinden gelen her oyuncak zararlimidir ne olur bilgisi olan aydinlatsin beni. Bebegim zarar gormusmudur bu tarz seylerin etkileri uzun vadede cikiyormus ortaya. Dusundukce kahroluyorum en zayif noktamdan vurulmus gibiyim bebegime her baktigimda korku sariyor icimi. Bebegim defalarca dokundu agzina soktu onlari. Ne olur icimi ferahlatan birsey soyleyin abartiyorsun deyin :KK43:
Sanırım sizde kaygı bozukluğu var. Evet istemeyiz çocuklarımız kötü pis şeylere dokunsunlar ama dokundukları zaman da ölmezler korkmayın. Şöyle internete bi bakın küçükken toprak yiyen klozetteki suyu içen tuvalet fırçası yalayan yüzlerce çock var. Eşinize çocuğunza ve en önemlisi kendinize eziyet etmeyin ve bir psikologa basvurn.

Kızlar kabul edın cocuklar en cok mılyoncudakı oyuncaklarla oynuyorlar :KK49:

Aydinlatmaya veya 'normal' fikir vermeye calisanlara tesekkur ediyorum oncelikle. Bir cogunuz oyuncaklarinin cogunun ve hatta kullandigimiz urunlerin cogunun cinde uretildiginden bahsetmis. Bunu bende biliyorum. Benim kaygi duydugum sey cocumun temas ettigi oyuncaklarin kacak yollardan girmis olma ihtimali. Cunku uzerinde herhangi bir marka bir simge yok. Bu tarz oyuncaklarla ilgili haberlerde goruyoruz zira ne tur sonuclara yol actigi ve saglik bakanliginin bu konu uzerinde ne kadar durdugunu. CE damgasina onem vermemin sebebide evet dogru buyuk markalarin cogu cinde uretim yapiyor ama bu bu urunlerin 'cin mali' oldugu anlamina gelmiyor. Belirli kalite standartlarina uymasi gerekiyor uretilen oyuncaklarin ve diger urunlerin hem ham madde acisindan hem diger guvenlik hususlari acisindan bogulma riski vs. Yani cinde uretilmis olsa bile ait oldugu sirketler tarafindan denetlenmis oluyor ve guvenle cocugumuzun eline verebiliyor bu tarz oyuncaklari. Cekmece orneginde fazlasiyla abarttigimin farkindayim ama onu kafamda fazla kuruntu yaptigim icin rahatlamak adina paylastim. Her ne kadar bazilari bununla alay etmis olsada beni rahattliklari icin tesekkur ediyorum kendilerine. Fakat malum yerin acik adresini yazip buna gulenler ergenlikten cikamamis sanirim. Burasi bir eglence platformu degil eglenmek isteyen gitsin baska yerde eglensin.

Iki gundur gozume uyku girmiyor. Ben cocuguma birsey alirken enine boyuna herseyi arastiriyorken herseyin en guvenilirini yedirip icirip giydirmeye calisiyorken birseylere engel olamamak mahvediyor beni. Ne olur bana icimi rahatlatak birsey soyleyin yoksa aklimi yitirecegim. Bugune kadar evime CE simgesi olmayan hic bir bebek oyuncagi sokmadim. Gecen gun farkettimki kayinbabamlarin evinde bebegime verilen oyuncaklar çinde uretilmis ve CE damgasi icermiyor. Icimi bir korku sardi. Bir turlu bu kaygiyi korkuyu icimden atamiyorum. Bebegimin orda kendi oyuncaklarida var ama onlar surekli o oyuncaklardanda veriyordu. Bende daha once kaynimin cocuklarina aittir kaynim okumus adam mutlaka dikkat etmistir diye pek incelemeyi dusunemedim. Cok kiziyorum kendime herseye bu kadar dikkat ederken nasil gozden kacirdim bunu. Daha oncede kaynim evimize ziyarete gelirken yine çin mali bir top almisti ben uzerinde CE simgesi goremedigim icin bir posete koyup balkona birakmistim cope atariz diye. Esim farkedince tepki gosterdi iceri aldi gecenlerse bebegimin besiginin normalde kullanmadigim cekmecesini bir actim ordan cikti. Yani bebegim o lanet seyin yakininda uyumus aylarca. Icim icimi yiyor. Çinden gelen her oyuncak zararlimidir ne olur bilgisi olan aydinlatsin beni. Bebegim zarar gormusmudur bu tarz seylerin etkileri uzun vadede cikiyormus ortaya. Dusundukce kahroluyorum en zayif noktamdan vurulmus gibiyim bebegime her baktigimda korku sariyor icimi. Bebegim defalarca dokundu agzina soktu onlari. Ne olur icimi ferahlatan birsey soyleyin abartiyorsun deyin :KK43:
Eyvahlarımmm olsun naparz Ce önemli sonucta:D
Allah baska dert vermesin bacım:KK51:

Back
X