• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çin mali oyuncak

Araştıran, sorgulayan bir anne olduğunuzu anlıyorum. Hassasiyetinizi tebrik ederim. Plastiğin kendisi başlı başına bir problemken seçtiğiniz plastik oyuncaklarda belli standartlar arıyor olmakta çok haklısınız. Buna ben de çok dikkat ediyorum. Sorun şu ki artık hayatımız her alanda hızla kirleniyor. Adı sadece sebze olan bir marul bile güvenilir değil. Topraktan biten besin bile kirli artık. Zirai ilaçlar, hormonlar, GDO, ağır metaller her yerde. Araştırdıkça ne kadar kuşatılmış olduğumuzu görüyor ve dehşete kapılıyoruz. Siz de sanıyorum okuduklarınızın yarattığı dehşetle paniklemis durumdasiniz. Rahat olmalısınız. Çünkü sorun yalnızca oyuncak değil.

Yer döşemesi, plastik boyalar, tasarruflu ampuller, damacana sular, hatta şebeke suları, pestisitler, kirli hava, deterjanlar, parfümler ve saire ve saire. Bunlardan arınık bir hayat artık insanoğlu için hayal. Elimizden geldiği kadar dikkat etmek zorundayız. Fakat beden sağlığımızı korumak için gösterdiğimiz dikkat bizi ruh sağlığımızdan edecek boyutta saplantiya donusmemeli. Burda hadsizce dalga geçenler, hassasiyetinizi kucumseyenler hatta saygıyla öneride bulunanlar ne derse desin siz yine ayrintici bir anne olacaksınız. Elbette yine çok dikkat edin ve seçici olun fakat her endişe anında şunları sorun kendinize, "Seçiciliğim beni yıpratıyor mu? Aile iliskilerimi zedeliyor mu? Diger insanlara suçlu ya da yetersiz hissettiriyor mu?"

Kendinizi ve etrafinizdaki insanları yipratmadiginiz sürece sakin ve ayrintici bir anne olmanız bence bebeğiniz için çok büyük bir şans. Huzurla büyüsün.

Hanımlar,
konu sahibesi endişesini abartılı bir şekilde yaşıyor olabilir, belki fazla kuruntuludur ama bir anne olarak evladı için paniklemesi dalga geçilecek bir şey değil, abarttığını daha naif bir üslupla dile getirebiliriz, evet günümüzde Çin malı olmayan ürün kalmadı gibi, evet haklısınız belki biraz daha büyüdüğünde toprakta yiyecek, tuvalete elini de sokacak lakin diyabet, kanser gibi hastalıkların arttığını ve maalesef evlerden ırak bir damlacık çocuklarda bile bu hastalıkların görülme sıklığını düşünürsek, yenidoğan bebeklerde dahi tiroid olduğunu, 5-6 yaşındaki çocukların bazı hormonlu gıdalar sebebiyle erken ergenliğe girdiğini de hesaba katarsak endişelenen ve dikkat etmeye çalışan bu anneyi anlayabiliriz diye umuyorum.

Konu sahibesi topiğinizi kapadım zira pek de hoş olmayan bir noktaya gidiyordu.

Ne okudum. Gevşe biraz. Yakinda dunyada çin malindan baska birsey kullanilmayacak. Sadece berbat urunler uretilmiyor. Enn bbuyuk.markalar cin de urettiriyor.

Şu an soluduğumuz hava bile sağlıklı değil bırakın oyuncağı.Panik atak olabilir mi sizde canınıza yazık yahu bu kadar üzülüp kahrolacak bir şey göremedim ben tmm annesiniz korumak istiyorsunuz yavrunuzu ama böyle olmaz ileride çocuğunuz içinde zor olur.Benim tavisiyem bu takıntınız için bir hekime görünmeniz.Ayrıca çoğu markaların fabrikaları çinde üretim orda yapılıyor maliyeti daha ucuza geldiği için.

Çin malı olmayan ne var etrafımızda. Evinizdeki televizyonlardan tutun da sacimiza sürdüğümüz boyalara kadar hepsi çin e urettoriliyor. Üstünde Alman malı Fransız mali yazdığına hiç aldanmayin. Avrupa ülkeleri daha ucuza mal edebilmek için elindeki malları çin e urettirip kendi bandrollerini basiyorlar. Sizde oh bu çin malı degilmis diye bı nebze inaniyorsunujz. Ayrıca çocuklarınızı bu yaşlarda o kadar pamuklara sariyorsunuz ki çocuklardaki bağışıklık sistemi sifir. Okula başlayıp da topluma karıştığında kapmadigi hastalık kalmıyor. Biraz rahat olun ya. Biz resmen sokaklarda çamurların içinde büyüdük çok şükür doğru düzgün hastane yüzü görmedik. İyiki de annem öyle yetistirmis beni
Şimdi aynı bilgiyi ben yazdım yorumuma sonra sizi gördüm 😂 bekarken bir kaç ünlü markanın mağazasında çalıştım.Atıyorum marka amerikan ama gelen ürünlerin kolisindeki yazılara yada faturaya bakıyorsun üretim yeri çin çok şaşırmıştım o zaman patronum söylemişti bana bildiğimiz çoğu markanın fabrikası çinde üretimi orda yapılıyor maliyeti düşük olsun diye demişti.

Abartmayin lütfen. Patates kizartmasi bile zararli denildi o zaman hiçbir sey yapmamamiz gerek. Zaten çogu sey çin de üretiliyor.

"Bebegım o lanet şeyin yakınında uyumuş" nedir ya(kaygınız bu derece de ise cep telefonunuzu evde sürekli kapali tutmaniz gerekli ve mesela lanet çamasir makineleri cok radyasyon yayar bilin istedim)..herseyde bu dozda takıntınız varsa mutlaka doktorla gorüsun kk ile degil...

Tabi ki abartıyorsunuz. Çocuğunuza sertifikasız bir oyuncak kullandırmamak son derece bilinçli doğru bir davranış. Kabul ediyoruz. Ama alttaki çekmecede topla uyudu diye de bir şey olmaz.

Fazla bilinçli olmak beyni yorar inanın.Ayrıca tek sorun keşke çin malı oyuncaklar olsa.Yediğimiz,içtiğimiz ve diğer kullandığımız tüm şeyler ne kadar sağlıklı ? En basit soluduğumuz hava ?

Organik domates alayım diyorsun ,tohum yerli değil toprak bozuk zirai ilaçlara maruz kalmış vs vs

Velhasıl oyuncak almamak tabi ki bir tercih ama o kadar çok şey var ki hayatımızda olup sagliksiz olan .Hangi biriyle mücadele etsek bilemedim.

Back
X