- 30 Mayıs 2009
- 7.163
- 8.019
- 723
- Konu Sahibi strawberry_cake
-
Marka takıntısından ziyade çocuğuna birşey olurmu diye korkmuş ama baya bir abartmış arkadaş, yani çin malı oyuncakları da oynayan dünya kadar çocuk var sonuçtabu nasil bir abarti.. zaten urunlerin cogu cin mali.. sizde marka takintisi var galiba.. o oyuncaklari bulamayan milyonlarca cocuk var dunyada..yazik
Ben hiç dikkat etmemistim bu olaya ce var mı yok mu markası ne aklıma da gelmemişti ama şimdi bende mi var sıkıntı diye evdeki tüm oyuncakları atasim geldi çoğu çin malı ahşap olanlarda da koku var
Hepimiz öyle şeylerle büyüdük? Çok şükür iyiyiz ? Bizim bi üst neslimiz ekmeğine margarin sürmüş sürmüş yemiş? Hala iyi kötü yaşıyorlarIki gundur gozume uyku girmiyor. Ben cocuguma birsey alirken enine boyuna herseyi arastiriyorken herseyin en guvenilirini yedirip icirip giydirmeye calisiyorken birseylere engel olamamak mahvediyor beni. Ne olur bana icimi rahatlatak birsey soyleyin yoksa aklimi yitirecegim. Bugune kadar evime CE simgesi olmayan hic bir bebek oyuncagi sokmadim. Gecen gun farkettimki kayinbabamlarin evinde bebegime verilen oyuncaklar çinde uretilmis ve CE damgasi icermiyor. Icimi bir korku sardi. Bir turlu bu kaygiyi korkuyu icimden atamiyorum. Bebegimin orda kendi oyuncaklarida var ama onlar surekli o oyuncaklardanda veriyordu. Bende daha once kaynimin cocuklarina aittir kaynim okumus adam mutlaka dikkat etmistir diye pek incelemeyi dusunemedim. Cok kiziyorum kendime herseye bu kadar dikkat ederken nasil gozden kacirdim bunu. Daha oncede kaynim evimize ziyarete gelirken yine çin mali bir top almisti ben uzerinde CE simgesi goremedigim icin bir posete koyup balkona birakmistim cope atariz diye. Esim farkedince tepki gosterdi iceri aldi gecenlerse bebegimin besiginin normalde kullanmadigim cekmecesini bir actim ordan cikti. Yani bebegim o lanet seyin yakininda uyumus aylarca. Icim icimi yiyor. Çinden gelen her oyuncak zararlimidir ne olur bilgisi olan aydinlatsin beni. Bebegim zarar gormusmudur bu tarz seylerin etkileri uzun vadede cikiyormus ortaya. Dusundukce kahroluyorum en zayif noktamdan vurulmus gibiyim bebegime her baktigimda korku sariyor icimi. Bebegim defalarca dokundu agzina soktu onlari. Ne olur icimi ferahlatan birsey soyleyin abartiyorsun deyin
Aynen öyle saydığınız markalar en iyileri diye geçiyor ama onlarda da çin yazıyor şimdi baktım bi milyoncudan ucuzluktan aldığım turkiyede üretilmiş:) ama internetten ebebekten tozyshop fln aldığım hep çin malı ve bu konudan sonra internette araştırdım uygun olmayan kimyasallar icerenler kanser, kısırlık vs bunlara sebep oluyor diyor vallahi oyuncağın zararlı olabileceği aklıma gelmezdi hiç inanmak da istemiyorum gerçekten çünkü oyuncak üretenler oyuncaklarda neden kimyasal kullansınlar aklım da almadı gerçi günümüzde her şey için kanser diyorlar şaştım vallahi ne yapsak çocuklara zarar diyorlar cam fanus içinde de büyütemeyiz ki birde ben hep çocuğun mikroba da ihtiyacı var diyenlerdendim :) ama kimyasala değil yani gerçekten umarım yalandirtatlim artik aldigimiz hersey cin mali. oyuncagi birak vitamin alirken bile cin mali mı degil mi diye kontrol ediyorum. evdeki tum oyuncaklar cin mali diye takilma. fisher, vtech, hasbro, playdoh hatta hape bile çin yaziyor. simdi ben bilemem evinizde hangi oyuncaklar var ama cok paranoyak olmadan ayikla eger gerekiyorsa. pazardan alinma cok ince cok kalitesiz seyler varsa, onlari at icine sinmiyorsa ama daha da abartma. yukarida gumruk memuru bir arkadas testleri yapiliyor yazmis.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?