• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çin'e gitmek...

witch hunt

1gunluk SucukluKuruFasulye
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Mart 2010
10.523
29.499
798
Merhaba uluslararası ilişkiler mezunuyum ..İngilizceyi iyi derecede biliyorum ,orta derecede de Almancam var..Geçen yıl Uygurlu bir Türk ten çince dersleri almaya başladım..Sonra baktım ki bu hiç kolay bir dil değil eşime dedim ki benim Çin e gidip bu dili öğrenmem lazım o da tamam dedi..Haftaya bir yıllığına shangay a gidiyorum .Bu bir yıl içerisinde dönmeyeceğim ama annem,babam ,arkadaşlarım,patronum beni tanıyan kim varsa gitme diyor.Burada daha uygun bir şeyler yap ..Aslına bakılırsa içimden hiç gitmeyi ister bir heves yok,heyecan da yok sanki Çin e değil de İstanbul a gezmeye gitmek gibi geliyor ..Sanki biraz şaşkınlık ,biraz oralarda ne yaparım durumu ...Annem çok üzgün,babam da öyle ama eşim sırf benim Çin maceram yüzünden 45 bin lira kredi çekti ..Şimdi adama ben vazgeçtim gitmiyorum da diyemem offffff kafam çok karışık beni biraz aydınlatabilir misiniz ?:KK43::mad::mad:

Merhaba uluslararası ilişkiler mezunuyum ..İngilizceyi iyi derecede biliyorum ,orta derecede de Almolmazm var..Geçen yıl Uygurlu bir Türk ten çince dersleri almaya başladım..Sonra baktım ki bu hiç kolay bir dil değil eşime dedim ki benim Çin e gidip bu dili öğrenmem lazım o da tamam dedi..Haftaya bir yıllığına shangay a gidiyorum .Bu bir yıl içerisinde dönmeyeceğim ama annem,babam ,arkadaşlarım,patronum beni tanıyan kim varsa gitme diyor.Burada daha uygun bir şeyler yap ..Aslına bakılırsa içimden hiç gitmeyi ister bir heves yok,heyecan da yok sanki Çin e değil de İstanbul a gezmeye gitmek gibi geliyor ..Sanki biraz şaşkınlık ,biraz oralarda ne yaparım durumu ...Annem çok üzgün,babam da öyle ama eşim sırf benim Çin maceram yüzünden 45 bin lira kredi çekti ..Şimdi adama ben vazgeçtim gitmiyorum da diyemem offffff kafam çok karışık beni biraz aydınlatabilir misiniz ?:KK43::mad::mad:
O paranin ustune bira daha koyup ev alinir
ayrica cince ogrenince kariyer hedefiniz ne
ben evli olmasam gidebilirdim o da belki
ama evli olunca yok olmaz ya yapamam

O paranin ustune bira daha koyup ev alinir
ayrica cince ogrenince kariyer hedefiniz ne
ben evli olmasam gidebilirdim o da belki
ama evli olunca yok olmaz ya yapamam
Evli evet :( ya döndüğümde bulamazsam gibi sorular bile kafamda dolaşıo..Çinceyi mermer sektörü için istiyorum canım ben Çinliler ve mermer ayrılmaz ikili ...

Cine gitmedim ama cok arkadasim oldu yan komsum da cinli kafa insanlar iyiler caliskanlar. Ben severim asya ulkesi insanlari insallah gidicem de oralara kocadan izin kaptiysan git. Benim simdiki aklim olsaydi bekarken gezerdim oralari. Simdi cocuklarin buyumesini bekliyorum.

Çince öğrenmenin sana ne gibi faydaları olacak harcadığın o paraya eşinin yalnız kalmasına değecek mi.. Benim eşim göndermez şahsen kendisi gelmiyosa.

Evli evet :KK43: ya döndüğümde bulamazsam gibi sorular bile kafamda dolaşıo..Çinceyi mermer sektörü için istiyorum canım ben Çinliler ve mermer ayrılmaz ikili ...
Hahaha ya bence buralarda ogren hem paraya yazik hem 1yil uzaktasin bosanma nedeni o degil esine guvensen bile cevre kotu :D

Esinizizden 1 sene ayri mi kalcaksiniz? 45bin tl kredi bir dil ogrenmek icin hayatta yapmazdim. Ama isinde yukselicek ayligin yukselicekse ve esin gidicekse iyi bir firsat.

Cine gitmedim ama cok arkadasim oldu yan komsum da cinli kafa insanlar iyiler caliskanlar. Ben severim asya ulkesi insanlari insallah gidicem de oralara kocadan izin kaptiysan git. Benim simdiki aklim olsaydi bekarken gezerdim oralari. Simdi cocuklarin buyumesini bekliyorum.
Gerçekten mi :D beni çok mutlu ettin çünkü kim duyduysa neeeeeeee çin miii sen manyak mısın falan diyo..Dedim ki burası nasıl bir yer ola o_OAma dedim ki girdin bi yola vazgeçme ..Ne bilim ya kafam bi dünya oldu..

Esinizizden 1 sene ayri mi kalcaksiniz? 45bin tl kredi bir dil ogrenmek icin hayatta yapmazdim. Ama isinde yukselicek ayligin yukselicekse ve esin gidicekse iyi bir firsat.
Bu da tabii bir ihtimal yani ben Çince yi okuyup yazıyorum diye altın tepsiler sunmayacaklar ama dedim ki Çince artık dünya dili senin diğer ithalatçılardan bir farkın olmalı..Eşim deseydi ki yok ya deli misin hemen vazgeçicektim ama öyle olmadı :(

Hahaha ya bence buralarda ogren hem paraya yazik hem 1yil uzaktasin bosanma nedeni o degil esine guvensen bile cevre kotu :D

hımmmm evet ...Ama yapcak olsa burda da yapar ki yaw..İste böyle gidip geliyorum hee bi de burda öğrensen pratik yapamıyosun ki kimle çince konuşucam çok ağır bir dil off nerden girdim ya keşke kpss deneseydim :oops:

Çince öğrenmenin sana ne gibi faydaları olacak harcadığın o paraya eşinin yalnız kalmasına değecek mi.. Benim eşim göndermez şahsen kendisi gelmiyosa.

Evet herkes sizinle aynı şeyi söylüyor..Evli insan başını alıp teeee Çin e gitmez diye..Yanlış mi yapıyorum ki ben bir de kafam neden bu kadar karışık ?Çİnce öğrenmek muhakkak ki işimde işe yarar sonuçta yabancı dilin zararı olmaz ama benim neden içim rahat değil :KK64:

Canım 14 eylülde okulum açılıyoryani öyle gezcek dolaşçak vakit yok :KK43:

eşiniz arada yanına gelip kalamaz mı bir kaç ay.. ben güven meselesi hakkında bişey diyemem.. aklınızada getirmeyin bence.. benim deli bir tarafım vardır.. ben giderdim sanırım.. gidin deneyin yapamazsanız olmazsa geri dönersiniz.. parada bişekilde kazanılıyor çok dert etmeyin bu kadar istiyorsanız yapın.. en azından deneyin..

eşiniz arada yanına gelip kalamaz mı bir kaç ay.. ben güven meselesi hakkında bişey diyemem.. aklınızada getirmeyin bence.. benim deli bir tarafım vardır.. ben giderdim sanırım.. gidin deneyin yapamazsanız olmazsa geri dönersiniz.. parada bişekilde kazanılıyor çok dert etmeyin bu kadar istiyorsanız yapın.. en azından deneyin..

Ben 180 günden fazla kaldiğim için 5 yıllık oturma izni alabiliyorum eşimi iş bulursam yanıma getirebilirim tabii ki ..Ama kolay olmaz diye tahmin ediyorum ..Benim de deli tarafım vardı gidicem dedim gidiyorum ama kafamda deli sorular :110:

hımmmm evet ...Ama yapcak olsa burda da yapar ki yaw..İste böyle gidip geliyorum hee bi de burda öğrensen pratik yapamıyosun ki kimle çince konuşucam çok ağır bir dil off nerden girdim ya keşke kpss deneseydim :oops:
Seneye kpss dene bnce gitme dondugunde sogukluk yokluguna alisan bir insan
bulursun bazi seyleri yapmasanizda aramaz
anlatabiloyorumdur umarim dedimya evli
olmasam bn bile giderim ama
evkocamkocan destek bile olmus evet ama saat farkini falan dusun gorusme yapmak istesen bile netten baya fark var ki bizim kuzenimiz amerika da yasiyor onun hakkinda konusulmuyor bilene okadar gozden irak olan gonuldende irak olur ve dis etkenler insanlari etkiler ben kocami birakamazdim ustune ailemde var ozluyor insan ve yabancilasiyor

Back
X