• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çin'e gitmek...

Merhaba uluslararası ilişkiler mezunuyum ..İngilizceyi iyi derecede biliyorum ,orta derecede de Almancam var..Geçen yıl Uygurlu bir Türk ten çince dersleri almaya başladım..Sonra baktım ki bu hiç kolay bir dil değil eşime dedim ki benim Çin e gidip bu dili öğrenmem lazım o da tamam dedi..Haftaya bir yıllığına shangay a gidiyorum .Bu bir yıl içerisinde dönmeyeceğim ama annem,babam ,arkadaşlarım,patronum beni tanıyan kim varsa gitme diyor.Burada daha uygun bir şeyler yap ..Aslına bakılırsa içimden hiç gitmeyi ister bir heves yok,heyecan da yok sanki Çin e değil de İstanbul a gezmeye gitmek gibi geliyor ..Sanki biraz şaşkınlık ,biraz oralarda ne yaparım durumu ...Annem çok üzgün,babam da öyle ama eşim sırf benim Çin maceram yüzünden 45 bin lira kredi çekti ..Şimdi adama ben vazgeçtim gitmiyorum da diyemem offffff kafam çok karışık beni biraz aydınlatabilir misiniz ?:KK43::mad::mad:
kocanı da alıp git bence..

Ben 180 günden fazla kaldiğim için 5 yıllık oturma izni alabiliyorum eşimi iş bulursam yanıma getirebilirim tabii ki ..Ama kolay olmaz diye tahmin ediyorum ..Benim de deli tarafım vardı gidicem dedim gidiyorum ama kafamda deli sorular :110:
Burda kalin cine esinizle tatil amacli gidersiniz

Seneye kpss dene bnce gitme dondugunde sogukluk yokluguna alisan bir insan
bulursun bazi seyleri yapmasanizda aramaz
anlatabiloyorumdur umarim dedimya evli
olmasam bn bile giderim ama
evkocamkocan destek bile olmus evet ama saat farkini falan dusun gorusme yapmak istesen bile netten baya fark var ki bizim kuzenimiz amerika da yasiyor onun hakkinda konusulmuyor bilene okadar gozden irak olan gonuldende irak olur ve dis etkenler insanlari etkiler ben kocami birakamazdim ustune ailemde var ozluyor insan ve yabancilasiyor

İşte o git diyo ...Sonra aklında kalmasın ya keşke gitseydim deme..Ama benim içimde aldatma değil de hissizlik var yani bir korku ,bir heyecan,bir üzüntü ..Öyle uzaya firlatılcak gibi sadece belirsizlik var ..garip bir his yani kelimelere de dökemiyorum ...Evet 6 saat fark var ve bir sene evde olmayan bir eş ...

Size de mi garip geldi yoksa kafanızda soru işaretleri mi oluştu ...
Garip degil soru isareti olustu cok gidip geldikten snra neler degisir neolur diye dusundum esinizi yalniz birakmak ve esinizsizi dusundugu icin para cekmis okadar ama gitme dedimi hic baska sekilde olurdu

Önce bir düşünüp tartışıp öyle para çekseydiniz keşke.
1 yıl az bir zaman da değil ki. Eşinizle ayrı nasıl olacak?

Garip degil soru isareti olustu cok gidip geldikten snra neler degisir neolur diye dusundum esinizi yalniz birakmak ve esinizsizi dusundugu icin para cekmis okadar ama gitme dedimi hic baska sekilde olurdu

Yani askerlik gibi düşün diyo öyle rahatlat kendini diyo :KK57::KK57: Adam beni göndermek mi istiyo da gelmiyor değil aklıma:KK64:

İşte o git diyo ...Sonra aklında kalmasın ya keşke gitseydim deme..Ama benim içimde aldatma değil de hissizlik var yani bir korku ,bir heyecan,bir üzüntü ..Öyle uzaya firlatılcak gibi sadece belirsizlik var ..garip bir his yani kelimelere de dökemiyorum ...Evet 6 saat fark var ve bir sene evde olmayan bir eş ...
Ve paylasilcak bir senelik bir hayat var bnce 1senenin 1gunu bile cok onemli 1gun 1saniye bile kafani karistirmak istemem ama gitmesende oluyorsa gitme birazdaha para kazancaksin belki dil ogrenerek ama birsey kazanirken baska seylee kaybetmek kafada soru isareti

Merhaba uluslararası ilişkiler mezunuyum ..İngilizceyi iyi derecede biliyorum ,orta derecede de Almancam var..Geçen yıl Uygurlu bir Türk ten çince dersleri almaya başladım..Sonra baktım ki bu hiç kolay bir dil değil eşime dedim ki benim Çin e gidip bu dili öğrenmem lazım o da tamam dedi..Haftaya bir yıllığına shangay a gidiyorum .Bu bir yıl içerisinde dönmeyeceğim ama annem,babam ,arkadaşlarım,patronum beni tanıyan kim varsa gitme diyor.Burada daha uygun bir şeyler yap ..Aslına bakılırsa içimden hiç gitmeyi ister bir heves yok,heyecan da yok sanki Çin e değil de İstanbul a gezmeye gitmek gibi geliyor ..Sanki biraz şaşkınlık ,biraz oralarda ne yaparım durumu ...Annem çok üzgün,babam da öyle ama eşim sırf benim Çin maceram yüzünden 45 bin lira kredi çekti ..Şimdi adama ben vazgeçtim gitmiyorum da diyemem offffff kafam çok karışık beni biraz aydınlatabilir misiniz ?:KK43::mad::mad:
Benim kaynım sürekli gidiyo . Eşimde gitti onunla bi keresinde.anlattığına göre havası aşırı pis sokakları kokuyomuş her yer pis yemek kokuları. Kalabalık. Eşim anlatıyo bi büfeden kutu kola almış tadı çok değişikmiş kolanın bile sahtesini yspmışlar diyo;;)) tuvaletlerde su yokmuş .daha çok şey anlatıyodu ama şimdilik bunlar geldi aklıma:)

Ayrıca gidip 1 senede çinceyi öğrenemeden de gelebilirsin,çok karışık bir dil çünkü.
Dimi ? Bu da var ama ben artık öyle bir yola girdim ki uçak biletim hazır vizem her haltım hazır şimdi hoppp ben gitmiyorum diyemiyorum işte sıkışıp kaldım ..Eşim sen dalga mı geçiyosun dicek ki haklı da yani tüm yapabileceklerini yaptı ...Ama içimden bi ses gökçe gitme diyo bi ses de bu fırsat bi daha ele mi geçer gökçe saçma sapan konuşup durma diye aman çatlıycam ya kaç haftadır ...

Benim kaynım sürekli gidiyo . Eşimde gitti onunla bi keresinde.anlattığına göre havası aşırı pis sokakları kokuyomuş her yer pis yemek kokuları. Kalabalık. Eşim anlatıyo bi büfeden kutu kola almış tadı çok değişikmiş kolanın bile sahtesini yspmışlar diyo;:KK66:) tuvaletlerde su yokmuş .daha çok şey anlatıyodu ama şimdilik bunlar geldi aklıma:)
ben de gittim hiç öyle sorunlarla karşılaşmadım.:KK57:

Dimi ? Bu da var ama ben artık öyle bir yola girdim ki uçak biletim hazır vizem her haltım hazır şimdi hoppp ben gitmiyorum diyemiyorum işte sıkışıp kaldım ..Eşim sen dalga mı geçiyosun dicek ki haklı da yani tüm yapabileceklerini yaptı ...Ama içimden bi ses gökçe gitme diyo bi ses de bu fırsat bi daha ele mi geçer gökçe saçma sapan konuşup durma diye aman çatlıycam ya kaç haftadır ...
orda napıcaksın işin hazır mı?

Yani askerlik gibi düşün diyo öyle rahatlat kendini diyo :KK57::KK57: Adam beni göndermek mi istiyo da gelmiyor naoardlıma:KK64:
Bana da sey gibi geldi sensizde yapabiliyor bn esime dedim cine gitcem bn oyle normal birsekilde gidemezsin dedi askere gitcem 1bucuk yil snra gelcm npardin dedim boyle dururmuydun ddim guluyor :) gel saril kac yil gecmis dedim :D ama bilemedim karisini kimse oyle kolay birakmaz given meselesinden ziyade baglilik

Benim kaynım sürekli gidiyo . Eşimde gitti onunla bi keresinde.anlattığına göre havası aşırı pis sokakları kokuyomuş her yer pis yemek kokuları. Kalabalık. Eşim anlatıyo bi büfeden kutu kola almış tadı çok değişikmiş kolanın bile sahtesini yspmışlar diyo;:KK66:) tuvaletlerde su yokmuş .daha çok şey anlatıyodu ama şimdilik bunlar geldi aklıma:)

Taharet musluğu falan yok evet nerdeyse insanın kopyasını yapacaklar..Evet pisler ama el mahkum gidiyorum işte ...

hani zaten tüm imkanlar hazır şimdi gidin bence
denedim olmadı demek başka
imkanım vardı ama yapamadım demek başka
çince bizim için - dil ailesi farklılığı yüzünden - zor ama öğrenilemez bir dil değil.
en kötü ihtimalle başka bir yerde alamayacağınız sağlam bir temelle geri döneceksiniz.

yarim çini mesken tuttu beni unuttu ise çok farklı bir kafa gerçekten. öyle bir şey gitmediğiniz senaryoda da mevcut.

Back
X