Çıngıraklı Gelin

Turuncumsu

Zamanı var, aminler boşa değil
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2015
783
674
53
Kızlar merhaba. Bayadır müptela bir şekilde BDV'deydim. Dün gece hastanede soluk almama neden olan bir olay oldu bende size sormak istedim.

Sorun 3 aylık gelinimiz. Kardeşimle öyle uzun uzadıya tutkulu bir aşkları olmadı. Bir dargın bir barışık 1 yıllık ilişkinin ardından kaçarak evlendiler. Herşey o kızın kaçmasıyla başladı zaten. İlk günden beri sanki ben kendisine yengeyim gibi davranıyor ben uzak durmaya çalışsamda. Kardeşimle aramı fena halde açtı.

Dünki olaya gelirsek: kendisi biraz düşüncesiz, patavatsız biraz da hadsizdir. Erkek karseşlerim arasındaki iyi kötü tartışmalara dahil olarak sorunun daha çok büyümesine neden oluyor kendisi. Bu yüzden kardeşim yokken konuşmayı denedim. X bak kardeşler arasındaki tartışmaya dahil olman olayı büyütüyor onlar kardeşler olarak çözsünler sen karışma diye. Ben karışmıyorum diye inkar yoluna gitti hemen. Oysaki olaylar gözümün önünde yaşanıyor şahitim. Neyse bu sorunu aştık. Verdiğim bir oyun konsolu var evdeki kardeşim oynamak için istemiş vermemişler. Bende verseniz de 2 gün takılsa dedim birine satmayı planlıyorlarmış ağzından kaçırdı. Sonra kıvırmaya çalıştı. Ben dışarıya çıktım 5 dakikalığına o sırada kardeşimi çekmiş odaya ablan beni sıkıştırıyo sattınız mı diye demiş. Mutlaka başka şeylerde olmuştur çünkü kardeşim barut gibiydi. Sonrası kardeşimle kavga kıyamet.

Kızdığım şeyse satma muhabbetini kendi açıp bana fatura etmesi. İkincisi ise teyzeme misafir olduğumuz bir ortamda böyle gereksiz birşeyi hemen kardeşime duyurması. Nasıl baş edeceğim ben bu kızla. Artık oturup babamla konuşmayı düşünüyorum keza kardeşim beni anlayamayacak kadar hanımköylü, gelin ise arsız.
(Biraz uzun oldu kusura bakmayın lütfen)

E tabii ki esiyle ilgili her meseleye karisabilir, niye mevzularin disinda kalsin
Kardeşim evlenmeden önce birtakım borçlar almış diğer karseşimden. Gelin hanım şuan onların ödenmesi taraftarı değil. Biz ödeyemeyiz sen kardeşisin idare et diyor. Ama diğer kardeşimde yetişkin birisi ödemeleri faturaları var.

Çok sinir bozucu durumlar.
Gelinle her muhattap olduğun an elinde ses kaydı açık olsun.
Röportaj kaydeder gibi.
Yoksa daha çok kavga çıkar o evde.
Bu bölümde en sevdiğim yorumlar gerçekten senden geliyor. Çünkü çok fazla yalan söyleyip sonrada inkar edebiliyor hanım kızımız. O yüzden konuşurken yanımda birini bulundurmaya dikkat ediyorum. Buna rağmen kardeşim yine beni dinlemeden karımmışta yapmış yeter be deyip çıkıyor.

Kardeşim evlenmeden önce birtakım borçlar almış diğer karseşimden. Gelin hanım şuan onların ödenmesi taraftarı değil. Biz ödeyemeyiz sen kardeşisin idare et diyor. Ama diğer kardeşimde yetişkin birisi ödemeleri faturaları var.
Yani fikrini soylemesini engelleyemezsin kari koca onlar. Ama ne dedigi onemli degil. Borc borctur niye idare etsin kardesi? Sen geline sen karisma diyene kadar erkek kardesine "erkek adamsin borc diye almissin sozunu yerine getir erkekce kimse sana alin terini hibe etmek zorunda degil" de mesela

Odemeyen kardesin, yilan gelin oluyor oyle degil

Cimcimecim, bence sen çok fazla müdahilsin. Oyun konsolunu satmak falan terbiyesizlik tabi.

Ama kıı hiç sevmediğin ilk cümleden beri hissediliyor. Bence hiç karışma, onu uyarmaya çalışma. Bakalım ne olacak
Kesinlikle haklısın. Sanırım mesafe koymak doğru olacak. Tabi o zamanda annem müdahil olup kardeşin o öyle davranma diye baskı yapmazsa
Kardeşinle başbaşa dışarı çıkıp baştansona kadar herşeyi anlat. Ara bozucu olma. Ama karısının herşeye karışmaması gerektiğini söyle.
Denedim aslında ama benim yanımdan ayrılınca eşi ne dese ona kapılıyor. Hatta ben kendimi savunuyorum gibi olmasın diye ablamlar falan izah etmiş ama nafile

Onun eşi konsolda onların satmak isteyebilir burda gelin hatalı değil koca hatalı her haltı yetiştiren koca tipi var gibi gelini görümceyle kv kötü yapan eştir
İşte sorun orada o konsol benim ve oynasınlar bir süre diye vermiştim. Ki satmalarında bile değilim. Satacaklarını ağzından kaçırıp ablan sattınız mı diye beni sıkıştırıyor demesi.

Bu bölümde en sevdiğim yorumlar gerçekten senden geliyor. Çünkü çok fazla yalan söyleyip sonrada inkar edebiliyor hanım kızımız. O yüzden konuşurken yanımda birini bulundurmaya dikkat ediyorum. Buna rağmen kardeşim yine beni dinlemeden karımmışta yapmış yeter be deyip çıkıyor.
Teşekkür ederim. Aslında tüm iş kardeşinde bitiyor hani karısı evi yaksa karımdır yakar kafasında o yüzden işin zor.
Gelin hanım ortalığı karıştırsam da rahatlasam diye amaçlıyor sanki ben böyle sezdim. Bu durumda gerekmedikçe muhattap olmamak gerek ve olduğunda da yanında mutlaka biri olsun. Böylelerinin iftira atabilme potansiyeli de yüksektir temkinli ol derim.

Yani fikrini soylemesini engelleyemezsin kari koca onlar. Ama ne dedigi onemli degil. Borc borctur niye idare etsin kardesi? Sen geline sen karisma diyene kadar erkek kardesine "erkek adamsin borc diye almissin sozunu yerine getir erkekce kimse sana alin terini hibe etmek zorunda degil" de mesela

Odemeyen kardesin, yilan gelin oluyor oyle degil
Ben borç vs kısmında değilim keza kardeşim daha önce aldığı borçları ödüyordu. Eşi kardeşin o idare etsin ödemeyelim diyene kadar. Benim canımı sıkan nokta herşeyi kardeşime yalan yanlış lanse etmesi

3 aylık gelinin ne hadsizliğini, ne arsızlığını bırakmıssınız. Hele başlığın içler acısı çıngıraklı gelin! Yazık kıza senin gibi bir görümcesi olduğu için.
Keşke tarafsız okuyabilseydiniz. Ama teşekkür ederim

Kardesler dovusurde barisirda.
Fiseklemeye ne gerek var?
Sizin isiniz zor. Yapicak bisey yok.
Kardesiniz gercek yuzunu gorup yollari ayirmadikca( cocuklara uzulurum burda) siz bu kadini cekiceksiniz.
Benimde cok garip bi teyzem var.
Aslinda teyzelerimin hepsi garip alistik.
Ama bahsettigim teyzemi ailede artik kimse takmiyor. Biz A dan bahsederiz o B den bahseder.
Bi kac sene once koseye sikistirmaya karar verdim.

Dediki: X teyzen sizn eve gelmis zile basmis basmis, telefonla aramis kapiyi acmamissiniz'.
Allah allah dedim butun gun evde bekledim gelirse kapida kalmasin diye.
Sonra X teyzeme sordum megersem kadin hic gelmemis.
Sonra bunlari diyen teyzemi oyuna getirdim.
" teyze x teyzem kapiya gelmis diyodun dmi gecen gun? " evet evet diye devam ediyor.
" ben sordum x teyzeme hic gelmemiski".
Basladi hemen kendini savunmaya " yok kzim sen yanlis anlamissindir, geldim dedi kapiyi acmadilar dedi, telefon actim dedi vs vs".
Ben yine teyzeme sordum dedikce inanmadi.
En sonunda " x teyzen yanlis hatirliyordur, ben bilirim" dedi.
Bi insan birisinin kapisina dikilip deli gibi zile bastigini, telefonlar actigini yanlis hatirlar zaten evet..

Butun aile evdeydi sastik kaldik.
Ama atsan atilmaz satsan satilmaz iste..

Kesinlikle haklısın. Sanırım mesafe koymak doğru olacak. Tabi o zamanda annem müdahil olup kardeşin o öyle davranma diye baskı yapmazsa
Denedim aslında ama benim yanımdan ayrılınca eşi ne dese ona kapılıyor. Hatta ben kendimi savunuyorum gibi olmasın diye ablamlar falan izah etmiş ama nafile

İşte sorun orada o konsol benim ve oynasınlar bir süre diye vermiştim. Ki satmalarında bile değilim. Satacaklarını ağzından kaçırıp ablan sattınız mı diye beni sıkıştırıyor demesi.
Gelinimiz var hiç bu tarz şeyleri konuşmam kardeşim var kızacaksamda bağıracaksmda ona derim 3 aylık gelinle uğraşmazdım bence kardeşnle uğraş konsolu satacak o borcu ödemeyen o kardeş iyi gelin kötü hep

Ay bende görümcemle geçilemezdim ilk yıllar belki iki taraftanda hatalar inatlaşmalar vardı bir örnek verecek olursak nişanda başladı geçimsizlikler eşim ille annemletin altında oturacaz dedi tamam ama bakım yapılmalı dedim sevgili görümcem o zaman babası ev alsın diye söylenmiş babam dublex ev aldı ilk Kuban bayramında eşimi arayıp karını annemin evine götür annemin Etini doğrasın dedi bunu bende duydum sebep şuymuş efendim benim kollarım çok kalın kuvvetliymiş ki tam tersi bir deri bir kemik kollarım çok zayıf zaten onların çeneleri yüzünden ağır işeri hep ben yaptım 32 yaşındayım 3 kere bel fıtığı ameliyatı oldum şimdi evimi süpüremiyorum hiç ev işi yapamıyorum en önemlisi kızıma bakamıyorum 10 aylık Ve kucaklayamıyorum istedikleri oldu yani benim canım çok yandı!!! Bence iş işten geçmeden oturup konuşun anlaşın böyle olmaz

Teşekkür ederim. Aslında tüm iş kardeşinde bitiyor hani karısı evi yaksa karımdır yakar kafasında o yüzden işin zor.
Gelin hanım ortalığı karıştırsam da rahatlasam diye amaçlıyor sanki ben böyle sezdim. Bu durumda gerekmedikçe muhattap olmamak gerek ve olduğunda da yanında mutlaka biri olsun. Böylelerinin iftira atabilme potansiyeli de yüksektir temkinli ol derim.
Kesinlikle yapılması gereken bu sanırım muhattap olmamak. Kardeşimin de hata yaptığını anlamasını beklemek. Hiç sanmıyorum ama.
Kardesler dovusurde barisirda.
Fiseklemeye ne gerek var?
Sizin isiniz zor. Yapicak bisey yok.
Kardesiniz gercek yuzunu gorup yollari ayirmadikca( cocuklara uzulurum burda) siz bu kadini cekiceksiniz.
Benimde cok garip bi teyzem var.
Aslinda teyzelerimin hepsi garip alistik.
Ama bahsettigim teyzemi ailede artik kimse takmiyor. Biz A dan bahsederiz o B den bahseder.
Bi kac sene once koseye sikistirmaya karar verdim.

Dediki: X teyzen sizn eve gelmis zile basmis basmis, telefonla aramis kapiyi acmamissiniz'.
Allah allah dedim butun gun evde bekledim gelirse kapida kalmasin diye.
Sonra X teyzeme sordum megersem kadin hic gelmemis.
Sonra bunlari diyen teyzemi oyuna getirdim.
" teyze x teyzem kapiya gelmis diyodun dmi gecen gun? " evet evet diye devam ediyor.
" ben sordum x teyzeme hic gelmemiski".
Basladi hemen kendini savunmaya " yok kzim sen yanlis anlamissindir, geldim dedi kapiyi acmadilar dedi, telefon actim dedi vs vs".
Ben yine teyzeme sordum dedikce inanmadi.
En sonunda " x teyzen yanlis hatirliyordur, ben bilirim" dedi.
Bi insan birisinin kapisina dikilip deli gibi zile bastigini, telefonlar actigini yanlis hatirlar zaten evet..

Butun aile evdeydi sastik kaldik.
Ama atsan atilmaz satsan satilmaz iste..
Sizi nasıl iyi anlıyorum bilemezsiniz. Çünkü bende aynı şeyle muhattabım ki insanların içinde söylediği halde hayır ben öyle söylemedim deyip çıkabiliyor. Herkes ağzı açık bakakalıyor.

Oyun konsolu senin satmayi dusunuyorlar ve agzindan kacirinca ablan beni sıkıştırdı diyor? Cok cekeceginiz var o kadindan. En iyisi sen uzak dur ve hicbir seyini verme. Hele borc asla verme. Kendi aralarinda halletsinler ne olup bitiyorsa. Herkes kendi hakkini savunsun. Borc veren kardesin kendi istesin borcunu. Aile buyukleri isin icine karisirsa fikrini soylersin.

Back
X