Çinli Biri ile Evlenmek

Filankes

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Mart 2018
62
76
3
Merhaba hanımlar fikrilerinizi almak istedim. ben üniverste son sınıftayım.Edebiyat öğretmenliği okuyorum.Bizim fakülteden bir arkadaş var. İbadetine önem veren inançlı biridir bende hakeza öyleyim tesettürlüyüm.Bu arkadaşın Çinli bir arkadaşı var. Bu Ada'm da müslüman..Annesi ve babasızda müslüman.Annesi buradaymış babası Çin'de . Biz birkaç kez yüz yüze geldik bu arkadaş vesilesiyle.bu Çinli arkadaş beni görmüş eğer anlaşırsak ailelerimize bildirilerim gibisinden ciddi bir yola girmek için düşünmüş .ben şaşırıp kaldım ne diyeceğimi bilemedim. Bu Ada'm Çince İngilizce Arapça ve Türkçe biliyor.Uluslararası ilişkiler bitirmiş Türkiye'de şimdide ilahiyat okuyor.Aynı üniverstedeyiz bu arada o 27 ben 23 yaşındayım..efendi birine benziyor.Annem lere söylemedim sizce yabancı bir Ada'mla evlenmek Nasıl olur kültürler uyuşur mu uyumda zorluk olur mu?

Güncelledim.Sayfa 23 'de bakabilirsiniz.Tanışma o şekilde oldu.

Son düzenleme:
arkadaşım daha adamla bir iki kere yüzyüze gelmişsiniz. bakın buluşma bile değil karşılaşmak gibi sadece. ne evlenmesinden bahsesiyosun? yaşın daha 23. hele bi okulu bitir bi iş bul. ondan sonra düşün bunları. elin çinlisi kaçmıyor di mi?

ayrıca sen de müslümansın ışid de müslüman. bilmem anlatabiliyor muyum?

arkadaşım daha adamla bir iki kere yüzyüze gelmişsiniz. bakın buluşma bile değil karşılaşmak gibi sadece. ne evlenmesinden bahsesiyosun? yaşın daha 23. hele bi okulu bitir bi iş bul. ondan sonra düşün bunları. elin çinlisi kaçmıyor di mi?

ayrıca sen de müslümansın ışid de müslüman. bilmem anlatabiliyor muyum?
Haklısınız her müslümanım diyene inanılmaz.Fakat efendi biri gibi duruyor bir şans vermelimiyim acaba dedim.Kesinlikle çalışma taraftarıyım..

Hayatınızdaki insanın sizinle aynı fikirde olmasını değil sizinle aynı fikirde olmasa da sizin fikirlerinize, isteklerinize ve yaşam tarzınıza saygı gösterip gösterememesini önemseyin derim çünkü bence mutluluk orada.
İnsan yeri geliyor kendisini 9 ay karnında taşıyan annesiyle bile aynı düşüncede olmayabiliyor. Mühim olan aynı şeyleri düşünmek değil farklı olana saygı duymak.
Bir süre inancınız ölçüsünde görüşün, ölçüp tartın duruma göre ya bitirir ya da tamamına erdirirsiniz Allah'ın da izniyle. Mutlu olacaksanız neden olmasın ki.

Doğrusu ben yabancı biriyle evlenmeye sıcak bakmıyorum. Gün gelip anlaşmazlık cıkar yollarınızı ayırırsnız cocuklar ne olacak. Kacırdı göçürdü haberleri okuyoruz ülkeler arası hukuk işi çok zor ve uzun. Farklı ülkelerin kanunları farklı mesela. Örneğin tr de cocuk cogunluk anneye veriliyor ya o ülkede cocuk babada kalır iade edilmezse
Ben bu riskleri göze alamıyorum
Ve bence anlaşmazlık olasılığı telinden daha yüksek

Back
X