Çinli Biri ile Evlenmek

Merhaba hanımlar fikrilerinizi almak istedim. ben üniverste son sınıftayım.Edebiyat öğretmenliği okuyorum.Bizim fakülteden bir arkadaş var. İbadetine önem veren inançlı biridir bende hakeza öyleyim tesettürlüyüm.Bu arkadaşın Çinli bir arkadaşı var. Bu Ada'm da müslüman..Annesi ve babasızda müslüman.Annesi buradaymış babası Çin'de . Biz birkaç kez yüz yüze geldik bu arkadaş vesilesiyle.bu Çinli arkadaş beni görmüş eğer anlaşırsak ailelerimize bildirilerim gibisinden ciddi bir yola girmek için düşünmüş .ben şaşırıp kaldım ne diyeceğimi bilemedim. Bu Ada'm Çince İngilizce Arapça ve Türkçe biliyor.Uluslararası ilişkiler bitirmiş Türkiye'de şimdide ilahiyat okuyor.Aynı üniverstedeyiz bu arada o 27 ben 23 yaşındayım..efendi birine benziyor.Annem lere söylemedim sizce yabancı bir Ada'mla evlenmek Nasıl olur kültürler uyuşur mu uyumda zorluk olur mu?
Çin in uygur bölgesinden Uygur Türk’ ü olabilir diye düşündüm ailesi müslüman kısmını okuduğumda. Orada ciddi bir müslüman popülasyonu var. Hakkında biraz daha Bilgi öğrenmenizi tavsiye ederim.

Turkiyede yaşayan italyan hocamın eşi japondu..
Insanlar uyumlu ve sevgi dolu olunca sorun olmaz ki benim annem de türk değil ve kültür farklı değil sadece dırdır özelliği babamla arasında sorun oluyor:) tabiki kolay değil ama çok güzel de olabilir.. önce iyice tanıyın tabi..

Müslüman ve Çinli dediğiniz kişi, çok büyük bir ihtimalle Çin’de yaşayan Doğu Türkistanlı bir Uygur Türküdür.:) Bildiğin Türktür yani:)
Vallahi orasını bilemiyorum ama görüşeceğim bu hafta inşAllah öğreniriz bakalım.

Nasipse gelir Bağdat’tan Yemen’den değilse ne gelir elden
Önce bi tanışın tanıyın, her milletin kendine haslıkları elbet var ama her insan ayrı bi dünya. Tanımadan evlilik niyetine bürünmeyin üstelik yaşınız henüz çok küçük.

Mesela evleneceğim insanın Müslüman olması birinci ve en önemli şarttır benim için.
Bu bakımdan iyimiş.
Amma velakin kültür farkı denen şey ülkem sınırları içinde bile bu kadar soruna neden oluyorken teeee Çinden adam bulmak epey zorlayabilir.

Benim kafama takılan sırf bu Çinli çocuk sizi beğendi,ciddi yola girmek istedi diye sizin de hemen evlilik düşünmeniz.
Hani ortada bir anda kalbinize düşen bir aşk olsa filan neyse. Ama mantık çerçevesinde başlayacak gibisiniz.ve zaten sorun da mantıklı olup olmaması...
Ay hadi hayırlısı.
Çinli değil de Uygur Türkü ise,
e bir de Müslüman madem bir şans verilebilir.
Lakin evlilik için sakın acele etmeyin,farklılıklar hayata renk katsa da çoğu zaman sorun demektir.

Oyy ne dil döktüm.
Hadi hayırlı başarılar ;)

Mesela evleneceğim insanın Müslüman olması birinci ve en önemli şarttır benim için.
Bu bakımdan iyimiş.
Amma velakin kültür farkı denen şey ülkem sınırları içinde bile bu kadar soruna neden oluyorken teeee Çinden adam bulmak epey zorlayabilir.

Benim kafama takılan sırf bu Çinli çocuk sizi beğendi,ciddi yola girmek istedi diye sizin de hemen evlilik düşünmeniz.
Hani ortada bir anda kalbinize düşen bir aşk olsa filan neyse. Ama mantık çerçevesinde başlayacak gibisiniz.ve zaten sorun da mantıklı olup olmaması...
Ay hadi hayırlısı.
Çinli değil de Uygur Türkü ise,
e bir de Müslüman madem bir şans verilebilir.
Lakin evlilik için sakın acele etmeyin,farklılıklar hayata renk katsa da çoğu zaman sorun demektir.

Oyy ne dil döktüm.
Hadi hayırlı başarılar :KK66:
İşte bende bunu kafaya takıyorum.Kültür farkı renk kattığı gibi sorunda olabilir.
Uygur Türkü olabilir inanın o kadar tanımıyorum.Bir tanışma yoluna girdik.Daha doğrusu gireceğiz.Bu hafta buluşmayı şöyle bir konuşmayı düşünüyorum.Neler konusup ne diyeceğim inanın hiç bir fikrim yok.

Çinliler tipsiz oluyor ya ayrıca bi çinliyle ne alaka yani hiç o topa girme bence..

İşte bende bunu kafaya takıyorum.Kültür farkı renk kattığı gibi sorunda olabilir.
Uygur Türkü olabilir inanın o kadar tanımıyorum.Bir tanışma yoluna girdik.Daha doğrusu gireceğiz.Bu hafta buluşmayı şöyle bir konuşmayı düşünüyorum.Neler konusup ne diyeceğim inanın hiç bir fikrim yok.
Senin için tatlı bir anı olarak da kalabilir.
Beni ürkütür açıkcası,soyu sopu etrafı ailesi ne bilim önemserim sanırım.
Yaşın da çok genç.
Acele etme.
Tanı bakalım ;)

Assalamu alaikum beijing filmini izledinizmi.bu filmi izleyene kadar cinlilerden pek hoslanmazdim.filmdeki ask hikayesi cok guzel.tavsiye ederim

Hayır izlemedim.Ama bakacağım merak ettim.Teşekkürler önerileriniz için.

Assalamu alaikum beijing filmini izledinizmi.bu filmi izleyene kadar cinlilerden pek hoslanmazdim.filmdeki ask hikayesi cok guzel.tavsiye ederim
İzleyeceğim güzel bişeye benziyor.

Eklentiler

• 1ad6153a-8ff8-4915-840c-944e655145b4.webp
    1ad6153a-8ff8-4915-840c-944e655145b4.webp
    18,1 KB · Görüntüleme: 135
Ben hiç olumlu bir enerji almadım. Yaşınız da gayet küçük zaten. Kültürler falan çok farklı. Müslüman olması demek evlenilecek adam demek değil..

Benim etrafimda cok var yabanci ile evlenen. Problemsiz olanini pek gormedim. Tabi hepsi oyle olcak diye de birsey yok. Ama ben de cok sicak bakmiyorum. Bence evlilikte ayni seye bakip ayni seyleri hissedebilmek onemli. Yani ne bileyim bi 'hababam sinifi' dedigimde benimle birlikte aklina inek sabani getirip gulebilmeli esim. :) Bekarken boyle hos geliyo yabanci sevgili filan da. O ilk heyecan gecince basliyor problemler. Yemek bile problem yani. Ben uzakdoguda yasiyorum. Cok farkli bir kultur. Ben cesaret edemezdim.

Çin in uygur bölgesinden Uygur Türk’ ü olabilir diye düşündüm ailesi müslüman kısmını okuduğumda. Orada ciddi bir müslüman popülasyonu var. Hakkında biraz daha Bilgi öğrenmenizi tavsiye ederim.
Uygur türkü sonuçta türkdür. Ama çinli deyince aklıma uygur türklerine sırf türk oldukları için yaptıkları geliyor, katlanamıyorum kusura bakmayın. Ben çine gidersem katil olurum kesin :(

Back
X