- 14 Ekim 2015
- 3.853
- 14.696
- 208
- Konu Sahibi CiNNET NUR
-
benim de 6+5te kese görünmemişti vajinal usg görmüşlerdiYaşadığım şehirdeki doktorum vajinal usg önermedigini söyledi.
Canım kese görünüyor ama bebek görünmüyordu bende.benim de 6+5te kese görünmemişti vajinal usg görmüşlerdi
Ya bu yazıyı okudum içim gitti benim ikizlerimde tek kese tek plesantaydi inan su an gözyaşlarımı tutamıyorum çok zor bir durum hayatımın şokunu yaşadım doktor ölmüşler dediğimde benimkiler 21 haftaliktiCanım benim ikizlerdi :)
Tek yumurta ikiziydi, tek kese içerisine yerleşmişlerdi ve tek plesantadan besleniyorlardı.. biri haftsı ile uyumluydu fakat diğeri 1,5 hafta geriden geliyordu. bu riskler tek kese olan ikizlerde oluyormuş, işte gelişememe, kan çalma durumları oluyormuş doktor bana 4 dilim pasta düşün 1 i 3 dilim yerken diğeri sadece 1 dilim yiyebilecek diyordu.. bana birini sonlandıralım diğeri rahat gelişsin dedi ama müsade etmedim.. cünkü ikisininde kalp atışını duymuştum hangisinden vazgeceyim ki dedim :) o günden sonra Rabbime hep dua ettim Allahım bunun kararını ne olur bana bırakma, hakkımda haklarında hangisi hayırlısı olacak sa onu yaşat bana diye.. Bir hafta gene kontrolüm vardı gittim hiçbirşey yok elleri ayakları oynuyor :) Sonra aradan 4 gün geçti bende garip bişeyler oldu kasıklarım da yanmalar oldu, göğüs hassasiyetim bitti, gözlerim kararıyor falan hemen doktora gittim.. ikisininde kalp atışı durmuştu. Pataloji ve genetik teste gitti bebeklerim küçük olan gelişememiş( doktorun dediği gibi ) ve kalp büyümesi varmış, önce o ölmüş; arkasından 2 gün içinde de diğeri.. zehirlenmiş yani..
öyle kaybettim..
İnan onu bende bilmiyorum. Bir bilen varsa bana da söylesin.Neden türk doktorları gebelikte alttan muayene yi önermiyor bana anlatabilecek biri var mı?
Ben yurtdışında yaşıyorum ve doktorum ilk aylarda bir çok kez alttan muayene etti.
Görümcem daha önce burada türk bi doktora gitmiş, alttan bakmayalım bebek gider demiş.
Ben buna çok anlam veremedim çünkü benim doktorum hiç böyle bi şey söylemedi. İlk zamanlar da kalp atışını karından bulamayınca alttan bakıp bulmuştu.
Valla doktorum önermedi canımcanım bende 6 haftalıkken gitim kese gördü ama bebeği anlayamadı allttan bakınca bebek göründü kalp atışı için 15 gün sonra gel dedi bende evham yapıyordum bundan öncekinde 6 haftalıkken kalbi durmuştu ama çok şükür duydum kalp atışını evham yapma başka doktorada git istersen vajinal usg baktır derim sıkıntı olan bişey değil ki bana göre
İste doktor ne dediyse onu yapıyorsun. Korkuyor insan.Vajinal ultrasonun bi sakıncası yok. Bence bunca stresi yaşamaktansa görüp rahatlasaydın çok iyi olurdu.
Bi hafta bekleme istersen , bol su içip mesaneni iyice doldurup usg ye girdiğinde daha net görüntü alınır. Usg aleti iyi olan bi merkeze gidersen bu haftada görünür diye düşünüyorum.İste doktor ne dediyse onu yapıyorsun. Korkuyor insan.
CanımCümleten mutlu günler Kk'nün güzel kadınları.
Hamile kalmak istersin derdin bitmez. Hamile kalırsın derdin bitmez dedikleri noktadayım.
Bir çoğunuz bilirsiniz 9 ay boyunca buralarda bebek istiyoruuum diye sızlandım durdum. Çok şükür Rabbim nasip etti. İsteyen herkese de nasip etsin diye çok uzatmadan konuya giriş yapayım.
Şuan memleketteyim.
15 temmuz gece yarısından sonra kasık ağrısıyla doktora gittim. Doktor ultrasonla baktı 5+2 günlük kese duruyor hiçbir sıkıntı yok dedi. Bende hazır gelmişken kalp atışlarını ne zaman duyabilirim dedim haftaya gel dedi.
Neyse 23 temmuza randevu aldım. Çocugun kalp atışlarını duyacağım diye kalbim totomda ata ata gittim. Tabi bu arada ultrasona göre 6+2 olmuşum. Yanlız benimki geç döllenme.
Doktor baktı falan kese görünüyor ama bebeği göremiyorum dilersen alttan bakalım görünme ihtimali var dedi. Korktum bende çünkü kendi bulunduğum ildeki doktor bunu kesinlikle tavsiye etmiyordu. Hayır istemiyorum dedim.
Peki o halde haftaya gel görebiliriz belki dedi. Bu arada da BETA HCG istedi nedenini anlamadım. Sonucunla birlikte haftaya gel dedi.
Sonuçta 108bin573 çıkmış netten baktım.
Şimdi birinci sorum 6+2de bebek neden görülmez?
İkinci sorum beta HCG yapma gereği neden duydu?
Üçüncü sorum değerler sizce iyi mi?
Evhamlandım arkadaşlar hastahaneye gittiğimden beri araştırıyorum. Millet neler neler yazmış kalbim ağzımda atıyor.
Aynen Valla kuzum şükürler olsun bugunlerimize.Ayy suan gozlerim doldu ya birlikte ne umutsuzduk bir zamanlar sukurler olsunsimdi ultrasonlarimi kontrol ettim de canim benimde 6 haftalikken sadece kese gorunmus doktorum vajinal bakmiyodu . 8 haftalikken kalp sesiyle bebegi gorduk stres yapma Allahin izniyle gorursun bebisi.
Ay Allah korusun kız deme öyle. Allah bana bağışlasın yavrumu fıttırmak istemem.Canım
5. Haftada sdce kese görünmüşti bende
6. Haftada bebek
7. Haftada kalp atışı
Sakin ol hersey öncelikle olacağına varacak, benim de geç döllenmeydi bu tarihler sat a göre değil ama doktorum 195 çıkan ilk kan testi dışında yaptırmadı, asla alttan da bakmadı. Ya rahat ol dedi hep. Başka doktora da gitme korkuturlar seni dedi hep. Haklıymış da, 9 haftalık gebeyken gittiğimde 7.5 haftalık demişti bi doktor ama sallamamıştım.
Velhasılkelam , hersey olacağına varacak, düşecekse düşecek, tutunacaksa tutunacak.
Bu noktada dini inancın varsa allaha sığınıp güzel düşünmeni dilerim.
Benimki şuan2.5 yaşını geçti. Yani tutundu, kaderde ne varsa o olacak, yaşadığın stresleri çocuguna da yasatıyorsun şuan , sakın hissetmiyor sanma. Hissediyor emin ol. Sen ona sahip çık sev, gerisi olacağına varacak. Araştırmayı da bırak neolur. İnternete ne yazarsan yaz sonu kanser ya da ölümle bitiyor zaten
Amin canim insallah sen stres yapmaAynen Valla kuzum şükürler olsun bugunlerimize.
Ilk gözağrım telaş yapmadan duramıyor insan sağlıkla tutunsun kuzularımız.
1 hafta sonra belli olur allahın izniyle evham yapma cnm doktordan doktora cok fark var benm bundan önceki gebeliğimde devlete gittim normal usg vajinal usg baktı bu boş gebelik çocuk yok dedi bnm moral bozulunca eşim hemen özele götürdü kim dedi sana boş gebelik diye devlet hastanesinde dediler dedim öyle bişey yok çocuk burda bak sadece kalbi durmuş dedi ultrasonda gösterdi bebeğiValla doktorum önermedi canım
Daha zamanı var yani değil mi?
30 temmuz canımAmin canim insallah sen stres yapmabebise odaklan. Ne zaman kontrolün.
İlgin için teşekkür ederim canım.1 hafta sonra belli olur allahın izniyle evham yapma cnm doktordan doktora cok fark var benm bundan önceki gebeliğimde devlete gittim normal usg vajinal usg baktı bu boş gebelik çocuk yok dedi bnm moral bozulunca eşim hemen özele götürdü kim dedi sana boş gebelik diye devlet hastanesinde dediler dedim öyle bişey yok çocuk burda bak sadece kalbi durmuş dedi ultrasonda gösterdi bebeği
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?