cins hayvan meraklilarina

çok iğrenç birşey... bende hayvan severim ama sokaklara bıraktığımız bi kap su/yemek bile petshoplardan alıp bakmaktan daha iyidir...

mesela ülkemize kaçak olarak getirilen minik su kaplumbalarının yolculuğunu okumuştum... kaçak olduğu için yarıdan fazlası ülkeye giremeden ölüyormuş...

petshoplardanda minicik kafeslerde tutuyorlar. bizler oralardan hayvan aldıkça onlarda o hayvancıkları tıkıştırmaya eziyet etmeye devam edecekler...

petshoptan almak veya almamaktan once hayvan sahıplenen ınsanlara devletın bı uygulaması olmalı..

asıl temel sorun bu!

bu olacak olan bıseydı fakat suanda ne aşamada haberım yok..

sahıplenılen hayvana cip takılacak,ve kımın sahıbı olduğu kayıtlarla belirlenecek..

kotu bakım veya terkedılme durumunda ceza verilecek sahıbıne..

dolayısıyla hayvan ve hayvan sahıbı rutın olarak takıp edilecek..

Cins hayvan meraklıları demeyelim de buna bir anlık hevesliler diyelim. İnsanların belirli bir türe ilgileri olup beslemeleri doğaldır.
Petshoplar konusunda ise insanlar henüz bilinçlenmedi, o yüzden ben alanlara bakanlara değil alıp sokağa atanlara, işkence edenlere kızıyorum.
Benim kzım sultan papağanım da yıllar önce petshoptan alındı, inanılmaz pis bir kafeste yemsiz susuz duruyordu. Almadan duramazdım. Sonrasında petshoplar uğrak yerlerim oldu sürekli gidip hasta kuşları alarak iyileştirip sahiplendirmeye başladım ama artık kalbim dayanmayınca ve yetemeyeceğimi anlayınca bıraktım.

Bizim yazlıkta yaz bitince terkedilmiş köpekler, kediler çok oluyor. Cins cins hayvancıklar orada ağlıyorlar yazık. Biz de besliyoruz orada olduğumuz sürece ama kimdir nedendir bilmem gürültüden rahatsız olup birkaçını zehirliyorlar...

Bir de lütfen böyle fotoğrafları paylaşmayın ben artık işkencelere dayanamıyorum görmek de istemiyorum :(

Koalina tarafından yazılmıştır:)

Benim küçük tavşan kızım da pet shoptan alındı. çok pis kokan bir kafeste bir sürü büyük tavşanla beraber duruyordu. hayvanların suyu bitmişti koymuyorlardı, iyi yem vermiyorlardı (tuvalet ihtiyacı olmasın diye)
küçücük tavşancığı kulaklarından tutup kaldırıyolardı. (tavşanlar kulaklarından kaldırıldığında kulakları kırılabilir) eşimle nasıl dükkana dalıp aldık o küçük
yavruyu. :nazar::nazar:

evet pet shoplara ben de karşıyım onu aldım başka kurbanlar getirdiler onun yerine.
buna bir dur denmeli.

Benim küçük tavşan kızım da pet shoptan alındı. çok pis kokan bir kafeste bir sürü büyük tavşanla beraber duruyordu. hayvanların suyu bitmişti koymuyorlardı, iyi yem vermiyorlardı (tuvalet ihtiyacı olmasın diye)
küçücük tavşancığı kulaklarından tutup kaldırıyolardı. (tavşanlar kulaklarından kaldırıldığında kulakları kırılabilir) eşimle nasıl dükkana dalıp aldık o küçük
yavruyu. :nazar::nazar:

evet pet shoplara ben de karşıyım onu aldım başka kurbanlar getirdiler onun yerine.
buna bir dur denmeli.

Benim minigimi de pet shoptan aldim.
Ayni dediginiz gibi bir durumdaydı melegimm:16:

Bir anlık hevesle alıp sonra da sokağa ya da barınağa teslim eden tiplerden bahsetmek gerekir burda.

Ben kedimi mecbur olduğum icin pet shoptan aldım, hayvan korkum vardı herhangi bir kediyi sahiplenemeyecek kadar korktuğum icin arkadaşımın kedisinden almak zorundaydım. Simdi inanın karnımdakinden daha cok seviyorum onu, değil sokağa bırakmak yanlışlıkla patisine bastıgımda canımdan can gidiyor. Ağzı dili yok, derdini hastalığını anlatamıyor, akşam olsa da yüzünü görsem diye mesai bitimini bekleyecek kadar cok seviyorum.

Başlık cok talihsiz olmuş.

Son düzenleme:
gecen bir konu acmistim
Petshoplardan can satin almayin diye.bir bayan yorum yapmisti.ben hayvanseverim ama takintim var illa su cins olacak diye yazmisti.gercek hayvanseverlerin hicbir takintisi olamaz.imkansiz!!!o yuzden kimse kendini kandirmasin.para verip hayvan alanlar bu iskencenin suc ortagidir!!!

katılıyorum.......

Sokakta barinaklarda cins hayvanlar var zaten .oralardan sahiplenin.bu kadar takinti yapmayin allah askina ya.baslik talihsiz degil tam yerinde bir baslik.bilmeden almis olabilirsiniz bir sey diyemem.bundan sonra kimse hata yapmasin diye paylasmak istedim....satin aldikca bu kisir dongu malesef devam edecek.son olarak hayvanlar mal degildir.alip satmak hic etik gelmiyor bana

Back
X