• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cinsellik kiminle ve ne zaman yaşanmalı?

Yani size de hak veriyorum,ama ben cinselliğe duygusal açıdan da bakıyorum.Bilmiyorum,belki de yanlış düşündüğüm.
Geçen bir kişiyle buluştum,ikinci buluşma,adam direk üzerime gelip benimle bir şeyler yaşamak istedi.Bu h…n a nasıl bedenimi teslim edeyim?
Üzerime geldi derken?

Cinsel ilişki yaşamak kişiye kalmış bir durum. Kimi insan cinselliğe duygusal manalar yüklemeyip sadece ihtiyaç şekilde bakıyor. Ozaman kiminle yaşadığının veya nerede yaşadığının bir önemi kalmıyor. Kimiside duygu ile ilişkilendiriyor işte ozamanda cinsellik esnasında ki herşey önem kazanıyor. Siz sanki daha çok ikinci kısımda yer alıyor gibisiniz. Duygusal bağlanmayı aşmadan biriyle birlikte olursanız canınız yanar. Bu birazda kişilik meselesi. Ne kadar mana yüklediğinizle alakalı

Öyle olmuyor emin olabilirsin
Dediğim gibi o yönden bakamıyorum ama bir gün boşanırsam kafama uyan biriye böyle bir ilişki yaşayabilirim bence. Bu tarz ilişkiler yaygın ama ço konuşan yok bence. Yoksa tabii duygusal olarak kötüye evrilebilir

Merhabalar.34 yaşındayım ve kimseyle cinsellik yaşamadım.Bunun psikolojik ve dini sebepleri var ama başka sebepler de var.Bugün terapide ilk defa bu konuyu konuştuk.
Ben evlenmeye cesaret edemeyen ,sağlıklı ilişki kurmakta zorlanan bir insanım.
Bu konudan cinselliğe geçtik ve ben vücudumu bile çok geç tanıyan bir insandım.Terapistimle bu konuları konuşmak bile beni korkuturken aslında biriyle birlikte olmanın çok insani bir şey olduğunu ve duygularımı bastırdığımız hissettim.

Çok zorlanıyorum bu süreçte,bakış açım nasıl düzelecek bilmiyorum.
Evlilik öncesi cinsel ilişkinin tabu olduğu bir toplumda büyüdüm,namus kavramının çok önemli ama bir o kadar da namus yoksunluğunun fazla olduğu bir ortamda yetiştim.
Bunu nasıl aşarım ,bilmiyorum.

Hem çok korkuyorum hem de çok arzuluyorum.

Cinsellik kiminle yaşanmalı ve ne zaman yaşanmalı?
Cinsellik bana göre duygusal bağ kurup iyi hissettiren, anlayan biriyle yaşanmalı. İnsan sevdiğini arzular , onun bedeniyle bütünleşmek ister. Bazıları için ise duygusal bağ olmadan sevmeden sadece zevk için de yaşanabilir. Bu kişiden kişiye değişir. Tercih meselesi. Cinsellik yaşamak doğal bir ihtiyaçtır.

Dediğim gibi o yönden bakamıyorum ama bir gün boşanırsam kafama uyan biriye böyle bir ilişki yaşayabilirim bence. Bu tarz ilişkiler yaygın ama ço konuşan yok benc
Cinselliğe herkes aynı anlamı yüklemez sen boşanırsın hayatında biri olur seks yaparsın sorgulamazsın misal ama konu sahibi çok farklı şeylere takılmış onun aşamadığı tabuları var mesela

Cinselliğe herkes aynı anlamı yüklemez sen boşanırsın hayatında biri olur seks yaparsın sorgulamazsın misal ama konu sahibi çok farklı şeylere takılmış onun aşamadığı tabuları var mesela
Zaten soruyorum işte bir noktada hayatında kimse olmazsa ne yapacaksın ne düşünüyorsun bir yerde meraktan da olsa biriyle denemek isteyebilir

Zaten soruyorum işte bir noktada hayatında kimse olmazsa ne yapacaksın ne düşünüyorsun bir yerde meraktan da olsa biriyle denemek isteyebilir
Merakta etse sanırım ergenler gibi önüne gelen ilk kişiyle olmaz diye düşünüyorum hani bi ölçer tartar ben öyle bir vibe aldım

Dediğim gibi o yönden bakamıyorum ama bir gün boşanırsam kafama uyan biriye böyle bir ilişki yaşayabilirim bence. Bu tarz ilişkiler yaygın ama ço konuşan yok bence. Yoksa tabii duygusal olarak kötüye evrilebilir
Sizin tabularınız yokmuş bu sebeple boşanırsanız (ki umarım olmaz. Evren yanlış algılamasın😁) ozaman mantıklı bulduğunuz biri ile ihtiyaç giderebilirsiniz. O başka bir kafa.
Ama 30 lu yaşlara kadar yasak, günah, ayıp gibi tabularla gelip sonra bir anda o tabuları yıkmak çok zor. Belkide mümkün değil. Hııı biri çıkar etkilenir ve yaşar o ayrı ama kümse yok kendim halledeyim demez. Çünkü hiç bal yemeyen balın tadını, ondan nasıl zevk alacağını bilmez

Sizin tabularınız yokmuş bu sebeple boşanırsanız (ki umarım olmaz. Evren yanlış algılamasın😁) ozaman mantıklı bulduğunuz biri ile ihtiyaç giderebilirsiniz. O başka bir kafa.
Ama 30 lu yaşlara kadar yasak, günah, ayıp gibi tabularla gelip sonra bir anda o tabuları yıkmak çok zor. Belkide mümkün değil. Hııı biri çıkar etkilenir ve yaşar o ayrı ama kümse yok kendim halledeyim demez. Çünkü hiç bal yemeyen balın tadını, ondan nasıl zevk alacağını bilmez
Yani bu konuda çok açık büyümedim aksine sürekli uyaran bi annem vardı sana şöyle yaklaşır böyle yaklaşır sen d3ğerlisin kendine dokundurtma ortalıkta adın çıkar kullanırlar vs böyle büyüdüm ablam çok küçük yaşta yaşadı çok etkilendi ailede tepki aldı vs bi yerde engel olamadı 🤣 ilk ilişkim sonrası ayrılmıştım ama çok üzgündüm çünkü Umarım en yakın zamanda aşk bulur ne diyelim

Yani bu konuda çok açık büyümedim aksine sürekli uyaran bi annem vardı sana şöyle yaklaşır böyle yaklaşır sen d3ğerlisin kendine dokundurtma ortalıkta adın çıkar kullanırlar vs böyle büyüdüm ablam çok küçük yaşta yaşadı çok etkilendi ailede tepki aldı vs bi yerde engel olamadı 🤣 ilk ilişkim sonrası ayrılmıştım ama çok üzgündüm çünkü Umarım en yakın zamanda aşk bulur ne diyelim
Umarım kendi kalıplarını istediği yönde kırar 😊

Sizi konularınızdan bir az tanıyorum ve bu konuda çok çok,başkalarından çok çarpı 5 kat dikkatli olmanız lazım. Çünki biriyle birlikte olup ona çok bağlanırsınız ve ayrılık olursa yaşananlar sizi çok kötü etkiler, gelecek kaygısı sizi yer bitirir ve karşınıza anormal biri çıkar da bekareti sorun ederse çok kötü ezer, psikolojinizi yerle bir eder. Benim tavsiyem en azından şuanki bakış açınızla cinsellik için acele etmeyin.

Sizi konularınızdan bir az tanıyorum ve bu konuda çok çok,başkalarından çok çarpı 5 kat dikkatli olmanız lazım. Çünki biriyle birlikte olup ona çok bağlanırsınız ve ayrılık olursa yaşananlar sizi çok kötü etkiler, gelecek kaygısı sizi yer bitirir ve karşınıza anormal biri çıkar da bekareti sorun ederse çok kötü ezer, psikolojinizi yerle bir eder. Benim tavsiyem en azından şuanki bakış açınızla cinsellik için acele etmeyin.
Bu konu benim için çok ciddi bir tabu maalesef,terapistimle çalışıyorum.Kafamda bazı şeyleri halletmeden cinsel bir birliktelik düşünmüyorum ama bir an önce de halletmek istiyorum.

Bu konu benim için çok ciddi bir tabu maalesef,terapistimle çalışıyorum.Kafamda bazı şeyleri halletmeden cinsel bir birliktelik düşünmüyorum ama bir an önce de halletmek istiyorum.
Aceleye gerek yok, beyninize gerçekten yeriderek hall edin. Vücut sizin karar sizin. İstediğiniz şeyi İstediğiniz kişiyle yaşabilirsiniz, kimse de buna karışamaz. Zaten zamanı gelince,sevdiğiniz ya da çok beğendiğiniz biri karşınıza çıkınca canınız isteyecektir.

Gisla nasıl sorular soruyorsun yahu ahajsj
34 yaşına gelsem takmazdım demişsin de sanki 60 yaşından bahsediyorsun
O kişi çıkmazsa "bu şekilde " devam mı edeceksin???
Eee daha ne olsun? 35 yaşında doğurganlığımız azalıyor.hatta 27 den sonra azalmaya başlıyor diyen kaynaklar da var.14, 15 yaşında aktifleşen bir sistem.gayet doğru söylemiş.toplumsal algılarımız değişti ama doğanın gerçekleri bunlar.

Eee daha ne olsun? 35 yaşında doğurganlığımız azalıyor.hatta 27 den sonra azalmaya başlıyor diyen kaynaklar da var.14, 15 yaşında aktifleşen bir sistem.gayet doğru söylemiş.toplumsal algılarımız değişti ama doğanın gerçekleri bunlar.
Konu doğurganlık mı?

Hepimiz o tabuları geldik ki.aferin kızıma nasıl da zevk almıştır, senin adına çok sevindim, hayırlı olsun diyen, yapman gerekenleri anlatan anne baba yoktur ülke üzerinde sanırım😁😁

Hepimiz o tabuları geldik ki.aferin kızıma nasıl da zevk almıştır, senin adına çok sevindim, hayırlı olsun diyen, yapman gerekenleri anlatan anne baba yoktur ülke üzerinde sanırım😁😁
Var mıdır yok mudur bilmem ama herkesin o tabuyu yıkması kolay olmuyor bunu biliyorum 😊

Siz herhangi biriyle bir ilişki yürütemezsiniz. İlişki yürütme hevesiniz de beceriniz de yok. Onun kaşı, bunun gözü, şunun boyu, o öyle dedi, bu böyle dedi, beriki onu yaptı…

Bir şekilde zar zor hayatınıza almaya çalıştığınız adamları her seferinde bir bahaneyle yolluyorsunuz. Kendi kendinizi sabote ediyorsunuz. Sonra herkes evlendi yaş geçiyor diye ağlıyorsunuz.
Konularınızdaki şu yorum dikkatimi çekti, sanırım aynı konu üzerinde dönüp dolaşıyorsunuz.

Back
X