• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cinsellik olmayan evlilik bitmeli mi?

ben 2 yıllık evliyim. eşim ve ben evlenmeden önce 1.5 sene beraberdik. evlenmeden önce de cinsel birliktelik yaşıyorduk. ancak evlendikten sonra ben cinsellikten çok soğudum. 2 yıldır eskisi bir birlikteğimiz çok nadiren oldu. genelde eşim istediği için oluyor. hatta genelde bahanelerle geri çeviriyorum yada anlamamazlıktan geliyorum.eşimi çok seviyorum. başlarda evlenip başka bir şehre taşındığım için psikolojik olarak zor zamanlar geçirdiğimden böyle olduğunu düşünüyorum ama zamanla sorunun bu olmadığını anlıyorum. içim hiç istemiyor. nedenini anlayamıyorum ve bu benim çok canımı sıkıyor. eşim çok anlayışlı biri ve bir gün dahi bu konu ile ilgili bana birşey söylemedi ama bu konuda mutsuz olduğunu hissediyorum. ne yapmalıyım bilemedim...

15 aydır aynı durumu yaşıyorum ... aynı şekilde düşünceler geçti aklımdan ama sonra düşünöeyi bırakmaya karar verdim ... rabbim ne yazdıysa onu yaşıyoruz... cinsellik sorunu hallolsa dört dörtlük bi evliliğim var ... dışarıdan örnek gösterilen bi çiftiz ... ufak tefek sorunları görmezden gelirsek tabi... içimde biten bişeyler varsa bile şuanda hissetmiyorum ...
Şu an ne durumdasınız

Bence şöyle, eğer yeni arayışlara hazır hissediyorsanız bitmeli, yok ben elimi eteğimi çektim o işlerden diyorsanız, eşinizi seviyorsanız kurulu düzeni bozmanın anlamı yok.

Oturttun karşınıza açık açık konuşun. Evet cinsellik her şey değil ama bir evlilikte olmazsa da o evlilik değil ev arkadaşlığı olur. Her seyi iyi bir bu sorunsa ve fizyolojik ya da psikolojik olarak bir problemi varsa beraber bunun icin savaşın. Insan kolay kolay seveceği insani da bulamıyor. Hemen pes etmeyin derim. Hala daha olmuyorsa da evet bu sefer kalan hayatınızı mutsuzlukla gecirmeyin

evet arkadaşlar eski konumdada paylaşmıştım ben işin içinden çıkamıyorum ve cok mutsuzum aklımda sürekli ayrılma fikri...cinsel olarak bitmiş durumdayız o beni 2 ayda bir falan istiyor ben se onu artık hiç istemiyorum cinsellikten çok soğudum çünkü..karakter olarak iyi çok iyi...ama karı koca değiliz artık ev arkadaşıyız..ne yapacağımı hiç bilmiyorum..
evliliğin bitip bitmeyecek olması kişiler bağlı ama cinsellik olmadan bi evliliğin devam etmesi de çok zor.

her türlü çözüm yoluna rağmen olmuyorsa olmadıysa, bitmeli.

öyle hemen bitirilmemeli evlilik,kocanizda iyiymiş doktora gidin bence

tabikii başka sorunlarımız da var- vardı zıtlaşmalar ufak tefek anlaşmazlıklar o kadar hassas bir inssan ki o olayları cinselliğe yansıttı..istememekle beni cezalandırmaya çalıştı sanırım..ama tam tersi olmalıydı insan küser kavga eder ama yatak odasında iki cilve iki şakalaşma, barışır..biz bunu yapamadık..sadece ona yapmadı demiyorum ben de yapmadım maalesef..bilmiyorum ki hep ondan bekledim ilk adımı cinsel olarak çünkü çekingen bir yapım var kaldıki 1-2 ayda bir yaklaşan biri var karşımda bilinç altımda hep istenmediğim düşüncesiyle hiç ilk adımı ben atmadım.
Yanlış düşünmüşsun bence kırılgan alıngan olan erkekler eşlerinden ilk hamleyi bekliyorlar ara sırada olsa, bak ben istemezsem oda zaten beni istemiyor diyordur içinden benim eşim öyle mesela bir hamle yap dene bence bişey kaybetmezsin

kendi kendini tatmin ediyor telefonun da girdiği siteleri görüyorum.artık öyle bir noktadayızki aslında giriyorsun bari geçmişi sil diyorum kırgın bir şekilde..
bana şunu bile söylemiş bir insan: benim hiç bir sıkıntım yok ben iki günde bir kendimi rahatlatıyorum..bunu bana ayrı yaşadığımız dönem söylemişti..ben de fizyolojik olarak bir sıkıntın olmadığını söylemeye çalışıyorsun ama bende kapanmaz yaralar açıyorsun farkında değilsin..demiştim..
Edepsiz birde böyle konuşuyor dediğim gibi bir dene olmuyorsa olmuyor der bitirirsin ne bencil ve duygusuzmuş

sürekli sorumluluklardan maddiyattan bahsediyor herşey onun üzerindeymiş o yüzden cinselliği düşünemiyormuş..konuştuğumuz zaman bunlardan bahsediyor bana..ben de şöyle düşünüyorum: çevremizde kirada oturan tek maaşla ev bakan çocuk okutan insanlar var onlar da böylemidir acaba..
evimiz kira değil.evet tek maaş. ama iyi kötü yetiyor..çocuğumuz yok..bilemiyorum..
Bahane ediyor. Cinsel anlamda bir terapist bulabilirsiniz. Başka sorunlar var anlaşılan.

ben 2 yıllık evliyim. eşim ve ben evlenmeden önce 1.5 sene beraberdik. evlenmeden önce de cinsel birliktelik yaşıyorduk. ancak evlendikten sonra ben cinsellikten çok soğudum. 2 yıldır eskisi bir birlikteğimiz çok nadiren oldu. genelde eşim istediği için oluyor. hatta genelde bahanelerle geri çeviriyorum yada anlamamazlıktan geliyorum.eşimi çok seviyorum. başlarda evlenip başka bir şehre taşındığım için psikolojik olarak zor zamanlar geçirdiğimden böyle olduğunu düşünüyorum ama zamanla sorunun bu olmadığını anlıyorum. içim hiç istemiyor. nedenini anlayamıyorum ve bu benim çok canımı sıkıyor. eşim çok anlayışlı biri ve bir gün dahi bu konu ile ilgili bana birşey söylemedi ama bu konuda mutsuz olduğunu hissediyorum. ne yapmalıyım bilemedim...
Kadınlardaki isteksizligin de tedavisi var diye biliyorum

Back
X