Cinsellik

ya çok kişisel,
bence işler resmileşmeden bir şeyler yaşanmalı, artık kişi evlilik öncesi cinselliğin ne kadarına evet diyorsa o kadar,
aileler devreye girmeden bir bakmalı uyum var mı diye,
yoksa çok konu okuduk burada, cinselliği evliliğinde bile istediği gibi yaşayamayan çiftler.

"BEN" :D :KK31:

Hem istiyorsunuz hem istemiyorsunuz çünkü bu ilişkilerin 1 2 derken 3 4 kişiyle olmasından korkuyorsunuz çevreden korkuyorsunuz. Eğer endiseleriniz varsa bence bi süre rafa kaldırın o kişiyi de bırakın. Ben bi de şöyle düşünüyorum ya mesela 30 35 ya da 40 yaşında birii hiç evlenmemiş evlenmeyi dusunmuyor ve kimseyle olmamış nasıl gecicek hayat öyle? Yani demek istediğim o yaşlarda biri evlilik dışı bişeye kalkişsa mesela 40 yaşında biri aklı başında yine ayıp olur mu
Hayır yanlış anlattım :) Yukarıda da belirttim. Daha önce cinsellik yaşadım bunun rakamlarla alakası yok yani, benim korkum suan birlikte oldugum insan çok ilgili alakalı çok mutlu ediyor. Ama cinsellik yaşarsak sanki bozulacakmış gibi tüm sihir. Erkekler ulaştıkları zaman birden modları düşüyor. Elde ettim zaten amaaan kafasına geliyolar. Ben bunun bozulmasını istemiyorum. Hani bunun doğruluk payı var mı yok mu her erkek bir mi böyle bir şey yaşamayan birileri var mı onu arastırıyorum :) Çünkü geçmiş ilişkilerim böyle oldu hep.

Herkesin ilişkisinde farklıdır belli bir zamanı yoktur bence. Ama 'acaba erken mi' diye kendi kendinize zamanlama konusunda kaygılanıyorsanız bence o zaman erkendir. Referans noktanız kafanızın gönlünüzün gerçekten rahat olması olsun.
Güzel bir yorum oldu teşekkür ederim :)

Hayır yanlış anlattım :) Yukarıda da belirttim. Daha önce cinsellik yaşadım bunun rakamlarla alakası yok yani, benim korkum suan birlikte oldugum insan çok ilgili alakalı çok mutlu ediyor. Ama cinsellik yaşarsak sanki bozulacakmış gibi tüm sihir. Erkekler ulaştıkları zaman birden modları düşüyor. Elde ettim zaten amaaan kafasına geliyolar. Ben bunun bozulmasını istemiyorum. Hani bunun doğruluk payı var mı yok mu her erkek bir mi böyle bir şey yaşamayan birileri var mı onu arastırıyorum :) Çünkü geçmiş ilişkilerim böyle oldu hep.

Hayır her erkek tabi ki bir değil. Madem öyle bunu yaşayarak göreceksiniz. Belki de seneye evleneceksiniz bu işler kısmet.

Öyle bir beklentim yok yahu, gencim daha. Cinsellik yaşadığımda oldu ee beni neden şimdi almıyorsun deyip herifleri yıldırmadım.
Benim tek arzum güzel mutlu sağlıklı bir ilişki yaşamak. Erkekler de ulaşamadıkları kadını daha çekici görme huyu var ya ben son zamanlarda ona takıldım. Bana ilgisi tavrı alakası o kadar hoş ki. Bunu yaşayınca ya biterse diyorum. Genelde oh cinselliği de yaşadık artık benim kafasına düşüyolar bir öküzleşme rahatlama moduna giriyolar.
İşte ben bunu düşünen erkeklerin, kadınlardaki o cinselliği yaşadık, ayrılamam artık evlenmemiz gerek kafası olduğunu düşünüyorum. Yoksa öyle bir beklentisi olmayan, kendisine yapılan ufak bir yanlışta çekip gidebilecek olan kadına niye artık oh o benim bir yere gidemez diye rahatlama moduna girsin ki? Kaybetme korkusu varsa o moda giremez zaten girse de anlamı olmaz. Bu sizin verdiğiniz intibaya bağlı bence.

ya çok kişisel,
bence işler resmileşmeden bir şeyler yaşanmalı, artık kişi evlilik öncesi cinselliğin ne kadarına evet diyorsa o kadar,
aileler devreye girmeden bir bakmalı uyum var mı diye,
yoksa çok konu okuduk burada, cinselliği evliliğinde bile istediği gibi yaşayamayan çiftler.
Ya karşımda çok mükemmel bir adam var karakter olarak. Haa kötü huyu yok mu tabikide var. Kimse 4 4 lük değil. Bu olay yaşandığında bu adamdan geriye ya eser kalmaz ise diye düşünüyorum. O öküzleşme ilgisizleşme moduna girerse diye.

Aslında aşk ve uyum 2 türlü bana göre. Aşık olduğunuz insanla cinsel açıdanuyumsuz olabilirsiniz. Bu yüzden kadının da erkeğinde evlilik öncesi cinselliği yaşamaları gerektiğini düşünüyorum.toplumumuzda yanlış görülse bile bu bana göre doğru.

Ancak yıllarca toplum baskısıyla büyümüş kadınlar cinselliği yaşadığı taktirde o erkekten evlilik beklentisine giriyor, bu tutum saçma.eğer böyle bir tutumun olucaksa yaşama derim.

Ama cinselliğe evet uyumlu muyuz?
Onunla bir ömür boyu aynı yatakta yatmak ister miyim
o da benimle bunu yaşadığında mutlu olucak mı
Açısından bakabiliyorsanız tabiki cinselliği yaşamalısınız...

İşte ben bunu düşünen erkeklerin, kadınlardaki o cinselliği yaşadık, ayrılamam artık evlenmemiz gerek kafası olduğunu düşünüyorum. Yoksa öyle bir beklentisi olmayan, kendisine yapılan ufak bir yanlışta çekip gidebilecek olan kadına niye artık oh o benim bir yere gidemez diye rahatlama moduna girsin ki? Kaybetme korkusu varsa o moda giremez zaten girse de anlamı olmaz. Bu sizin verdiğiniz intibaya bağlı bence.

Güzel bir noktaya değindiniz haklısınız aslında. Aldım gazı :)

Ten uyumu yanın da ,kendini güven de hissettiğin biriyse ve sonrasın da hüsranlığı sorun etmiyecekse her iki taraf için de yaşanılası şeyler ,ağzı boş beleş insanlar hariç onlarla adım bile atılmaz.
Ben karakter konusuna takığım bu konular da ,acaba dedirtmiyecek gibi hissediyorsam bazen de yerin de tabuları yıkmak gerekiyor,evlendikten sonra da değişen ,değişir kafa yapısında ki düşüncelere bakmalı fikrimce...

Bu bir suç değil özgürsünüz. Nasıl erkek yaşıyorsa kadın da istediğinde yaşamalı. Tek tavsiyem cinsel ilişki yaşadığınız kişiye asla onsuz yapamayacak gibi davranmayın. Güçlü bir kadın olduğunuzu belli edin. Ondan sonraki hayatınızda yıkılmayacağınızı özgür ve kendi kararlarını verebilen bir insan olduğunuzu belli edin. Hep söylüyorum ilişkiye giren bir kadın ikinci el kadın değildir. Karşınızdakinden bu hissi aldığınız anda şutlayın gitsin. Bu mantıkta olmayan insanlarla beraber olmayın. Sizi seven siz olduğunuz için sevsin.

Ben de sevdiklerimle beraber oldum ama hiç karşıdan o hissi almadım. Hepsi de beni olduğum gibi sevdiler, uzaklaşmadılar, hep ciddi ilişkilerim ve benimle evlenmek isteyen erkeklerdi. Başka sebeplerden bitti. Şimdi ki nişanlım da bir insan evladıdır. Namusun bacak arasında olmadığının bilincinde ve aydın bir insandır. Bir kere bile sormuşluğu, üzülmüşlüğü, madinar konuşmuşluğu yoktur. Olamaz da hakkı yok çünkü. Birey olduğumun, ne yaşadıysam arkasında olduğumun ve yaşadıklarımın arkasında bir kadın olduğumun farkındadır. Hiç bir zaman bunun ezikliğini yaşamadım kimseye karşı. O yüzden seçtiğiniz insanın insan evladı olmasına özen gösterin. Gerçek bir ilişki bana göre bu şekilde sağlıklıdır.

Ya karşımda çok mükemmel bir adam var karakter olarak. Haa kötü huyu yok mu tabikide var. Kimse 4 4 lük değil. Bu olay yaşandığında bu adamdan geriye ya eser kalmaz ise diye düşünüyorum. O öküzleşme ilgisizleşme moduna girerse diye.

tam tersi de olabilir :)
bence paylaşımların en üst noktalarından biri cinsellik, yani önce birlikte uyursun mesela, birlikte tatile gidersin, çıplaklıktan utanmayacak şekilde giyinebilirsin yanında, veya başka şeyler, sonra da gerisi gelir, bu aşamaya gelene kadar öküzleşmediyse öküzleşmez.

ama cinselliğe tabu gibi bakıp, hiç açık vermeyip, sonra bir gün bir şekilde ikna olup sonuna kadar cinselliği yaşarsan da işte o baya riskli olur, tam yazı tura atmış olursun.

Aslında aşk ve uyum 2 türlü bana göre. Aşık olduğunuz insanla cinsel açıdanuyumsuz olabilirsiniz. Bu yüzden kadının da erkeğinde evlilik öncesi cinselliği yaşamaları gerektiğini düşünüyorum.toplumumuzda yanlış görülse bile bu bana göre doğru.

Ancak yıllarca toplum baskısıyla büyümüş kadınlar cinselliği yaşadığı taktirde o erkekten evlilik beklentisine giriyor, bu tutum saçma.eğer böyle bir tutumun olucaksa yaşama derim.

Ama cinselliğe evet uyumlu muyuz?
Onunla bir ömür boyu aynı yatakta yatmak ister miyim
o da benimle bunu yaşadığında mutlu olucak mı
Açısından bakabiliyorsanız tabiki cinselliği yaşamalısınız...
Cinsellik tabum yok benim zaten yaşadım, yaşamaya da devam ederim. Korkum karşımda ki ilgili saygılı beni mutlu eden adamın cinsellik yaşayınca birden öküze bağlar mı düşüncesi :) Geçmiş ilişkilerimde yaşadığım şeyleri tekrar yaşamak istemiyorum. Daha doğrusu kaybetmek istemiyorum.

Cinsellik yaşasanız da ulaşılmaz kadını her zaman oynayabilirsiniz aslında bundan korkmayın :) cinsellik yaşadınız diye avcunun içinde olacaksınız diye bir şey yok sonuçta bu havayı verirseniz ilk yorumumdaki soğuma durumu da olmaz ;)

Bence güven oldugunda cinsellik düşünülebilir. Güven içinde zaman gerekir.
Yüzde yüz eminseniz o kişinin dogru kişi olduguna cinsellik yaşayabilirsiniz.
Ama emin değilseniz yapmayın sonra pişmanlık duyarsınız.
Bu arada bende evlenmeden cinsel ilişkiye sıcak bakmıyorum ama bu konularda büyük konuşmuyorum insanız şaşar beşeriz nolucagı belli olmaz o yüzden kimseyi yargılama hakkını kendimde görmüyorum. Bunuda buraya bir dipnot olarak yazayım dedim:))

Son düzenleme:
Çok saçma kaybetmek istemiyorum fln.. Bence bu kadar hesaplı yamayın ne yaşayacaksanız da... Bi erkek seviyorsa cinsellik yaşandı nasıl olsa diye davranışları değişmez... Sadece cinsellik yaşamaksa amacı evet o zaman amacına ulaşır ve gider.

Bu bir suç değil özgürsünüz. Nasıl erkek yaşıyorsa kadın da istediğinde yaşamalı. Tek tavsiyem cinsel ilişki yaşadığınız kişiye asla onsuz yapamayacak gibi davranmayın. Güçlü bir kadın olduğunuzu belli edin. Ondan sonraki hayatınızda yıkılmayacağınızı özgür ve kendi kararlarını verebilen bir insan olduğunuzu belli edin. Hep söylüyorum ilişkiye giren bir kadın ikinci el kadın değildir. Karşınızdakinden bu hissi aldığınız anda şutlayın gitsin. Bu mantıkta olmayan insanlarla beraber olmayın. Sizi seven siz olduğunuz için sevsin.

Ben de sevdiklerimle beraber oldum ama hiç karşıdan o hissi almadım. Hepsi de beni olduğum gibi sevdiler, uzaklaşmadılar, hep ciddi ilişkilerim ve benimle evlenmek isteyen erkeklerdi. Başka sebeplerden bitti. Şimdi ki nişanlım da bir insan evladıdır. Namusun bacak arasında olmadığının bilincinde ve aydın bir insandır. Bir kere bile sormuşluğu, üzülmüşlüğü, madinar konuşmuşluğu yoktur. Olamaz da hakkı yok çünkü. Birey olduğumun, ne yaşadıysam arkasında olduğumun ve yaşadıklarımın arkasında bir kadın olduğumun farkındadır. Hiç bir zaman bunun ezikliğini yaşamadım kimseye karşı. O yüzden seçtiğiniz insanın insan evladı olmasına özen gösterin. Gerçek bir ilişki bana göre bu şekilde sağlıklıdır.
Yorumunuz için teşekkür ederim, sizin gibi düşünüyorum. Yukarıda da belirttim tekrar belirteyim. Cinsellik tabum yok yaşadım yaşamaya da devam ederim. Karşımda ki insan ''değişir mi'' ? korkusu var bende. Geçmiş ilişkimde rastladığım yaşadığım olayları yaşamak istemiyorum. Mantıklı sağlıklı mutlu bir ilişki yaşamak istiyorum. Ama hep bir kıyaslama ötekileştirme yapıyorum. Geçen gün bunun yüzünden ilk tartışmamızı yaptık. '' Erkekler böyle erkekler şöyle'' gibisinden. O da doldu taştı artık.

Herkesi aynı kefeye koyamayız ama geneli cinsellikten sonra soğur.
İlla istiyorsa mutlaka altında bir pislik çıkar.
Eğer ki aradığın aşk ya da uzun süreli ilişki ise,sana saygı duymayan insanla zaten olmaz o iş.
Eğer ki ben yatmadığım kadınla sevgili olmam tarzı laflar duyarsan ,dinlen dinlen kaç
İkiniz de istersiniz,şartlar olgunlaşır beraber olursun.Ama sonradan ,ay niye yaptıaaann gibi ağlamaya da kalkacaksan -bir arkadaş yapmış,okuduk burada-hiç girme o işe.

İlk günden öpüştüğüm adamdan evlenme teklifi aldım ben, o yüzden erkekler çabuk elde edince sogur klisesine asla katılmıyorum. İlişki yaşama kısmı da size bağlı. Bu yalnızca kişiden kişiye değil ilişkiden ilişkiye bile değişen bir şey. En iyi siz anlarsınız doğru zamanı.

Ben de doğru bulmuyorum evlilik öncesi cinselligi. Diğer sebepleri bir yana bırakırsak, mantıksal olarak evlilik Düşünüyorsanız zaten, sevgilinizle evlendiginizde yasiyacaksiniz.

onun haricinde pek çok erkekte ben bu kadının her halini gördüm duygusu uyandırıyor. Bir de sağlam bir insan değilse zaten cinsellige doyduktan sonra bir şekilde ilişkiyi bitiriyor. Ben çok gördüm etrafıMDA çok hızlı yaşayıp, sonra hayatında hiç biri olmamış kızlarla evlenip kendilerince temiz sayfa acanlari.

Kızlar gayet ciddi oluyor ilişkide. Bunlar da çok delikanlı başta. Hayatimin anlami, kadinim vs vs.Ama çocuk deneyim modunda takılıyor. Hiç mi Vicdan yapmadın diye sordugunda, zorla mi sevgili olduk, o da istedi, kendi tercihiydi diyorlar.sonra aileme söz geciremiyorum, işime odaklanmam lazim bilmem ne bahaneleriyle birakiyorlar.

BoylE degmeyecek insanlarla hem gönül yorgunluğu, hem zaman kaybı yaşamayı mantıklı bulmuyorum.

O yüzden direk ilişkisini ciddiye alan biriyle evlendikten sonra zaten cinsellik oluyor. Ten uyumu olmayan kişiyle zaten hiç bir şey yaşamadan elini tuttuğunda bile hiç bir şey hissetmiyorsun, her şeyi düzgün olsa da.

Back
X