• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cinsiyet değişimi

Su anda 22 yaşında üniversite öğrencisi. Lise döneminde dedim.

Lise döneminden beri hisleri öyle diyor o zamanlar da Dr gitmişler birşey değişmemiş valla ben bu konulara inanırım aşırı arttı çünkü 🤔
Ha pardon ben anlamamışım böyle şeyler gerçekten var ben sadece çok kavga çıkma ihtimali olan konu diye inanamadım valla üzüldüm kıza ya kim ne hissediyorsa hissetsin keşke karışmasalar bu insanlara

Nüfus artışı olsun diye 3 çocuk doğuranı memur yapacak bi ülkede yaşıyoruz biz siz hangi ülkedesiniz?
Siyasete girmek istemiyorum ama ekonomi yuzunden insanlarin uc çocuk yapmayacağını biliyor zaten maksat kendi kitlesi alkislasin o yani cokta sey yapmamak lazim

Bugün çok yakın bir dostum kızının cinsiyet değiştirmek istediğini söyledi.Su anda kız 22 yaşında.Lise döneminde de bu konuyla ilgili psikoloğa gitmişlerdi. Ama sanırım kız gerçekten kararlı.Cicek Dilligil in çocuğunu gösterdim.Ailesinjn nasıl destek çıktığını.Ama biz böyle bir aile değiliz dedi.Arkamda durmaSan8z intihar ederim demiş kız.Ederse etsin diyor. Oldukça da muhafazakar bir aile.Nasil yardım edilir bilemedim.
Bu çok çok özel bi konu sizi ilgilendirmez. İster kabul etsinler ister karşı çıksınlar

nüfus artışı olmasin diye yapılmış bir durum gibi düşünüyorum

ne kadar nüfus artışı olursa küresel güçlere o kadar müşteri militan çıkar
biraz uyanın lütfen

konu sahibi bu konuda arkadaştan yardım istenmez
psikolojik destek almaları ve arkadaşın bahsettiği gibi ilgili derneklerden bilgi almaları lazım
öldürürse öldürsün diyorsa açsın baksın bakalım intihar eden lgbt çocuklara
içi elveriyorsa ok yani

Karışmayın diyen üyeler yardım istedi ama.Bi şekilde karşılıklı oturup konuşmak istiyor kadın.Ne diyeyim.Ben karışmıyorum demek yarı yolda bırakmak olur.Destek olmak lazım.Yaninda olmak lazım ama bu insanın.Zor durumda
Hassas bir konu karışmayın, kötü olur sizden bilirler, sen akıl verdin böyle oldu olur, karışmayın

Ya ben linc yiyceksem yiyim de Allah cidden evlatlarimizi korusun yedigimiz içtigimiz hersey zehirliyor bizi ve hormonlarimizi genetigimizle oynuyolar insanlarda bir cinsiyetsizlesme politikasi yürütüyor ben öyle düşünüyorum nüfus artışı olmasin diye yapılmış bir durum gibi düşünüyorum bence kizin uygun bi dille konuşulup uzunca bir tedavo edilmesi lazim çünkü bazilari cinsiyet degistirdikten bir süre sonra pişman da oluyorlar
Tıp bilimi bunu hastalık olarak kabul etmiyor, tedavisi yok diyorken bahsettiğiniz uzunca tedaviyi kim yapacak? Hacı hoca mı?

Tıp bilimi bunu hastalık olarak kabul etmiyor, tedavisi yok diyorken bahsettiğiniz uzunca tedaviyi kim yapacak? Hacı hoca mı?
Önce psikiyatri muayenesinden geçilmesi gerekiyor ve birkaç yıl kişi o cinsiyette gibi yaşıyor hormon veriliyor adaptasyona bakılıyor filan. Tedaviden kastedilen bu olabilir belki. Yoksa dediğin gibi sebebi de net değil hastalık olarak kabul edilmiyor hatta ismi bile değişti sanırım tıp biliminde.

Önce psikiyatri muayenesinden geçilmesi gerekiyor ve birkaç yıl kişi o cinsiyette gibi yaşıyor hormon veriliyor adaptasyona bakılıyor filan. Tedaviden kastedilen bu olabilir belki. Yoksa dediğin gibi sebebi de net değil hastalık olarak kabul edilmiyor hatta ismi bile değişti sanırım tıp biliminde.
Yok yav direkt tedavi edilsin kadın bedeninde yaşamayı kabul etsin diyor.

Kızın önce hormonlarına detaylı bakılıp daha sonra bi süre psikolojik tedavi alması gerek. İşin sonunda hala istiyorsa o zaman ameliyat düşünülmeli. Böyle kapalı aileler çocukları duymazdan geliyor belki bi travması tetikledi belki hormonel bi sorunu var belkide ruhu başka bedeni başka. Bunu çözecek olan tek şeyde kendisini anlamasını sağlamak.
Bunu uzmanlar eşliğinde terapi alarak yapmalı kendini iyice tanımalı kendisini erkek hissetmesinin nedenini bulmalı. Yoksa cinsiyet ameliyatı sonrası pişmanlık yaşayıp ordan oraya savrulan çok insan var özellikle belli yaş geçince, ne erkek ne kadın ortada kalıyorlar.
Fizyolojik bi sıkıntı yoksa psikolojik bi sıkıntı var demektir bu durumu çözende var çözemeyende var. Ailesinin destek olup doğru yönlendirmeler yapmaktan başka çaresi yok

Kesinlikle öyle bi terapi sürecinden geçmeleri gerekiyor altta yatan sebebi bulmak için, finalde zaten bir sebep yoksa yani kendini erkek gibi hissediyorsa ameliyat olabilirsin kararı çıkıyor. Bazı kız çocukları çocukluk döneminde istismar edildiyse, anne yada baba figürü tarafından baskı travma yaşadıysada karşı cinsiyete ilgi kayabiliyor. “Erkek olmalıyım, erkek gibi olursam, keşke bende erkek olsaydım” bu tip düşüncelere itilmişte olabilir.

Insanin en değerli varlığı evladı. Ben olsam evladımı kaybetmemek, onu doğru yönlendirmek için çabalardım. İntihar ederse etsin ne demek.
Evet henüz cinsel kimliğini bulamamış olabilir. Elalem ne der düşüncesiyle evladımı harcamazdim ben olsam.
Tabi ki zor bir durum ama onun da yaratılışı bu.
Zaten bizim toplumumuzda bu elalem herseyden daha değerli hale gelmiş.
Rabbim kızın yardımcısı olsun. Yolunu yönünü hayırlı kılsın.

Karışmayın diyen üyeler yardım istedi ama.Bi şekilde karşılıklı oturup konuşmak istiyor kadın.Ne diyeyim.Ben karışmıyorum demek yarı yolda bırakmak olur.Destek olmak lazım.Yaninda olmak lazım ama bu insanın.Zor durumda

Hic yardim istemiş gibi gorunmuyor, karari gayet acik ve belli intihar ederse de etsin demiş size fikrinizi sormamis veya yardim istememis ki.
Durduk yere ne sekilde karisip yardim edeceksiniz? Kizi mi ikna edeceksiniz aileyi mi? Iki şekilde de sonunda olacak şeylerden sorumlu tutulabilirsiniz. Ben buradaki intihar edecegimli konulara bile pek girip yazmiyorum mesela genelde sonra yok şundan öldü bundan öldü ugrasmama valla kimsenin ölmesiyle.

Kesinlikle öyle bi terapi sürecinden geçmeleri gerekiyor altta yatan sebebi bulmak için, finalde zaten bir sebep yoksa yani kendini erkek gibi hissediyorsa ameliyat olabilirsin kararı çıkıyor. Bazı kız çocukları çocukluk döneminde istismar edildiyse, anne yada baba figürü tarafından baskı travma yaşadıysada karşı cinsiyete ilgi kayabiliyor. “Erkek olmalıyım, erkek gibi olursam, keşke bende erkek olsaydım” bu tip düşüncelere itilmişte olabilir.
Evet istismara uğrayanlarda bir tık fazla gibi ama sanırım bilimsel olarak kanıtlanmış bir durum değil.

Back
X