• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cinsiyetçi yaklaşım!

İyi geceler hanımlar
Arkadaşlar ile toplandık bu akşam
Konu döndü dolaştı kadınların kadınlarla ilişkisine geldi
KADIN bi arkadaş çalıştığı okula yeni müdür atandığını ve KADIN olduğunu söyledi
Erkek olan diğer bir arkadaş problem yaşayacaksiniz dedi
Neden diye sorunca kadın bir idareci değil erkeklerin kadınların bile tercihi değil dedi
Konunun muhatabı olan arkadaş ise onayladı evet şimdiden yaşamaya başladık dedi
Bir kaçımız buna karşı çıkınca adam (çok sinir bozucu biri bu adam) ya ne diyorsunuz siz hadi idareci olayını geçelim siz daha kaynanası ile anlaşan gelin yada kaynana gördünüz mü istisnadır
Kadınlar böyleler işte dedi
Bu adam her toplumda bunu yapıyor
Derdi ne anlamıyorum
Çok sinir bozucu bir gündu paylaşmak istedim

Paçalarımızdan cehalet akıyor.
İdareciliğin iyi ya da kötü oluşu kişinin karakteriyle alakalıdır.

Mevzu tamemen erkeklerin kadının gücü eline almasına tahammül edememesi ile ilgili. Kadın ezik olmalı. Ne demek kadının erkeği yönetmesi.

Kv gelin problemleri de çoğunlukla kifayetsiz erkeklerden kaynaklanıyor bu iki kadından değil. Kaypak kaypak herifler anne ile eş ayrımı yapamadığı için kv gelin sorunları ortaya çıkıyor.

Benim idarecim erkek tüm kalbimle cehennemde yanmasını diliyorum çünkü işyerinde kimsenin hzuuru yok.
Bir arkadaşımın amiri kadın. Ballı lokma tatlısı gibi vallahi arkadaşım çok memnun.

Öyle ya da böyle o puslu zihinlerini değiştirmek zorunda kalacaklar.

Siz kendi aranızda bile cinsiyetcisiniz ve kendinizi, cinsinizi aşağılamaktan zerre utanmıyorsunuz.
Sizlere yazıklar olsun.

Bebeklikten beri korkak, ürkek, aşağılık kompleksli, cinsiyetci yetiştirilen siz değilsiniz sanki..
Sanki zorluklarla okuyarak bir yere gelen siz değilsiniz.
Tüm erkeklerin, ailenin, kocanın, sevgilinin, mahallenin baskılarına rağmen inatla çalışan siz değilsiniz sanki,
İş yerinde tacize uğrayan, kadın olduğu için aşağılanan, az maaş alan, dikkate alınmayan siz değilsiniz sanki,
Yükselmek isterken hayvan gibi çalışıp size çelme takmak isteyen, sizi hafife alan, söz hakkı vermeyen erkek yöneticilerle mücadele eden siz değilsiniz sanki.
Bunlara rağmen başarılı olmak için tüm kalkanlarınızı kaldırmak zorunda olan, sert olmak zorunda olan, aynı zamanda da evle meşgul olmak zorunda olan siz değilsiniz sanki...

Gelmişsiniz kadın yöneticiler çok kıskanç, beceriksiz, kuyu kazan olarak nitelendirebiliyorsunuz.
Sanki erkekler arasında bunlar yokmuş gibi, onları sırf erkek ve güç temsilcisi olarak gördüğünüz için kadın yöneticilere dil uzatmaya utanmıyorsunuz.

Çalıştığım yerde 3 tane kadın üstüm var. Bir sürü kadın müdür ve yönetici var.
Hiç biri böyle insanlar değiller.
Çoğu böyle insan değil.
'Evet ben yaşadım böyleler' diyen kadınlar yükselmeyi ve müdür olmayı asla düşünmesin. Çünkü onlar müdür olduğunda onlara da bu mesanetsiz yakıştırmalar yapılacak.

Erkek yönetici ile ele şaplak, bi yere parmak oldukları için, maç, karı-kız muhabbeti yapabildikleri için, kuralları esnetebildikleri için kadın yöneticilerin disiplini tabi ki ağır gelecek insanlara.

Sadece yazıklar olsun diyorum. Erkek yönetici de olsa kadın yönetici de olsa insan değilse sorun yaşarsınız. Cinsiyetinden dolayı değil.

Buna alkış tutan kadınlara da daha büyük yazıklar olsun.

:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:

Back