Böyle bir genelleme olmaz ama; benim de denk geldiğim hemşireler çok nazikti mesela (Yüzü asıklar olsa da); doğumumda yardımcı olan, o loğusa halimle hastanede ağlarken 3 gün beni saat başı teselliye gelen bi Tülay hemşire var, o anki yardımı... Hakkını ödeyemem. Hala bi ziyaretine gideceğim gidemedim, aklımda.
Yoğun bakımda oğlumun sarılığı için beklerken, orada birlikte kahve içtiğim hemşire mesela... Unutamam gencecik kız, gecenin bir vakti beni eğledi ya.
Erkek hasta bakıcıları da görüyoruz, daha geçende Zahide Yetiş'in programında patladı, huzurevi skandalı diye. Alzheimer hastası yaşlı bir kadına yaptıklarını millet izledi ana haber bültenlerinde.
Benim iki doğumcum vardı, biri kadın, biri erkek ve kadın doktorum her an her soruma döndü. Erkek doktorum ise "Çok abartıyorsun" diyordu çoğu kez. İlk kez anne oluyorum, beni elbette iki çocuk annesi kadın doktorum anlayacaktı, bekar bi herif değil.
Böyle bir genelleme olamaz. İnsan ile ilintili şeyler bunlar.
Bunlar da benim sağlık sektörü izlenimlerim.
@Goha iyi yerden yakalamış, kadınlar detaycıdır; bu yüzden belki biraz daha zorlar iş hayatında. Bunun haricinde olayları şahsi ele almak, erkek-kadın fark etmiyor. Kadın kadına da yapıyor, erkek, erkeğe de yapıyor ve hatta erkek kadına daha beter yapıyor üst olunca. Yeşilçam bile "Sekreterimi ellemeye bayılıyorum" filmleri ile dolu iken, erkekler en üstün mikkemmel idareci olduklarını savunmasınlar bi zahmet. Cinsiyet işi değil bu, ideal işi, insanlık işi.