• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cinsiyetçi yaklaşım!

Bayan demeseydiniz daha ciddiye alabilirdim cinsiyetçi yaklaşıma karşı olan tepkinizi
Hadi erkekler ağızlarını yaya yaya baaayan diyorlar da kadınlar neden hala bayan diyor anlamıyorum.
Kadın o, bayan diye bir cinsiyet yok
Ha baylar ve bayanlar dense mesela doğru bir kullanım.
Kadın yerine bayan denmesinin altında yatan nedenler çok daha cinsiyetçi o sebeple lütfen kadınlar bari yapmasın
Aslında böyle bir tepki alacağımı biliyordum
Düşüncelerimde bilinçli olarak hiçbir şekilde cinsiyetçilik yoktur yanlız bilinçaltı bu belki yapıyordur bir ayrım nihayetinde böyle bir yerde bu kültürle büyüdük

Kadin bi mudurum vardi
Melek gibiydi, herkes bayilirdi, bizi hic uzmezdi.
Sonra erkek genel mudurumuz degisti(yine pamuk gibi bi adamdi) yeni gelen genel mudur, insan kaynaklari muduruyle (yine kadin) asiri mobbing yaptilar bizim mudure sirf calisana iyi oldugu icin.
Kadin bi sure sonda dayanamayip isi birakti. :( giderken elleri kollari hediyelerle doluydu.
Yani istisnalar var elbet. Ama kadinlar yetkili olunca erkeklerden beterler. Zaten gucumuz yetse sabah aksam doverdik heralde kocalari.

Aynı isyerinde yonetici asistaniydim yaklasik 5yil calistim,bu calisma suresince 2 kadın bir erkek yoneticimiz oldu,sıkça degisti yani...Haksızliga ugradigim bir konuda erkek yoneticim aslan kesilirdi karsi tarafa...Kadin yoneticilerden birinin regly tarihini bile kestiriyorduk o derece asabiydi,digeri ise oglumun ciddi bir saglik sorunu olmasina ragmen hastane icin izin aldigim donemlerde arkadan kuyumu kazıp issiz birakti,sgk ya ihtiyacim oldugunu bile bile...Simdi erkek yoneticimi kadin yoneticimi dediginizde nasil bir cvp vermem gerekiyor?Her iki kadin yonetici de bakimli guzel kadini ezmek derdindeydi,erkek erkege bunu yapar mi?
O oluyor biraz bence de kadin ust erkek calisana daha cok deger verebiliyor.Erkek erkege yapmaz bunu.Bizde erkek az oyuzden net degerlendiremiyorum.

Bir başka açıdan bakarsak da kadın yöneticiler kötü diyen kadınlar şöyle yorumlanabilir.o pozisyona ulaşamıyor o yüzden kıskanıyor. Her şey bakış açısı

Böyle bir genelleme olmaz ama; benim de denk geldiğim hemşireler çok nazikti mesela (Yüzü asıklar olsa da); doğumumda yardımcı olan, o loğusa halimle hastanede ağlarken 3 gün beni saat başı teselliye gelen bi Tülay hemşire var, o anki yardımı... Hakkını ödeyemem. Hala bi ziyaretine gideceğim gidemedim, aklımda.

Yoğun bakımda oğlumun sarılığı için beklerken, orada birlikte kahve içtiğim hemşire mesela... Unutamam gencecik kız, gecenin bir vakti beni eğledi ya.
Erkek hasta bakıcıları da görüyoruz, daha geçende Zahide Yetiş'in programında patladı, huzurevi skandalı diye. Alzheimer hastası yaşlı bir kadına yaptıklarını millet izledi ana haber bültenlerinde.

Benim iki doğumcum vardı, biri kadın, biri erkek ve kadın doktorum her an her soruma döndü. Erkek doktorum ise "Çok abartıyorsun" diyordu çoğu kez. İlk kez anne oluyorum, beni elbette iki çocuk annesi kadın doktorum anlayacaktı, bekar bi herif değil.

Böyle bir genelleme olamaz. İnsan ile ilintili şeyler bunlar.
Bunlar da benim sağlık sektörü izlenimlerim.

@Goha iyi yerden yakalamış, kadınlar detaycıdır; bu yüzden belki biraz daha zorlar iş hayatında. Bunun haricinde olayları şahsi ele almak, erkek-kadın fark etmiyor. Kadın kadına da yapıyor, erkek, erkeğe de yapıyor ve hatta erkek kadına daha beter yapıyor üst olunca. Yeşilçam bile "Sekreterimi ellemeye bayılıyorum" filmleri ile dolu iken, erkekler en üstün mikkemmel idareci olduklarını savunmasınlar bi zahmet. Cinsiyet işi değil bu, ideal işi, insanlık işi.
Haklisin cogunlukla.Ama kadin da kadina burdaki gibi pozitif ayrimcilik yapmiyor.Hatta ezmrsi kolay geliyor.Hatta erkeklere pek ilismiyor gibi.Erkek idareci sadece cinsel taciz anlaminda rahatsiz ediyor gibi calisani bence.Erkekler erkeklere bizimki kadar kostek olmuyor gibi.Ama bizim meslekte erkek az oyuzden net degerlendiremiyorum.

Haklisin cogunlukla.Ama kadin da kadina burdaki gibi pozitif ayrimcilik yapmiyor.Hatta ezmrsi kolay geliyor.Hatta erkeklere pek ilismiyor gibi.Erkek idareci sadece cinsel taciz anlaminda rahatsiz ediyor gibi calisani bence.Erkekler erkeklere bizimki kadar kostek olmuyor gibi.Ama bizim meslekte erkek az oyuzden net degerlendiremiyorum.

Yok canım erkek erkeğe de yapıyor, hemcinsler arası daha ayrı bir rekabet olduğu doğrudur, ancak kadınlar hırslıdır, kadınlar her olayı şahsileştirir, kadın yöneticiler berbattır, erkek yöneticilerden beterdir lafına katılmıyorum. Bu kadar adam, çoğu kez eve işinden öfkeli dönüyor; demek ki erkek erkeğe de bir macera yaşanıyor. Ancak biz kadınlar daha konuşmayı, detay ayıklamayı, irdelemeyi, kafa yormayı severiz; bizim dilimizde olduğundan kendi kendimizin adını çıkarıyoruz. Erkekler de zaten "Aha kadın, zaten kadınlar böyle" diyor, pekişiyor üzerimize kalıyor. Adamlar irdelemiyorlar, üzerine tartışmıyorlar, dillenmiyor. Ondan otomatik aklanıyorlar. Benim fikrim bu, tekrar ede ede kendimize giydiriyoruz anca.

İyi geceler hanımlar
Arkadaşlar ile toplandık bu akşam
Konu döndü dolaştı kadınların kadınlarla ilişkisine geldi
KADIN bi arkadaş çalıştığı okula yeni müdür atandığını ve KADIN olduğunu söyledi
Erkek olan diğer bir arkadaş problem yaşayacaksiniz dedi
Neden diye sorunca kadın bir idareci değil erkeklerin kadınların bile tercihi değil dedi
Konunun muhatabı olan arkadaş ise onayladı evet şimdiden yaşamaya başladık dedi
Bir kaçımız buna karşı çıkınca adam (çok sinir bozucu biri bu adam) ya ne diyorsunuz siz hadi idareci olayını geçelim siz daha kaynanası ile anlaşan gelin yada kaynana gördünüz mü istisnadır
Kadınlar böyleler işte dedi
Bu adam her toplumda bunu yapıyor
Derdi ne anlamıyorum
Çok sinir bozucu bir gündu paylaşmak istedim
Açıkçası kadın çalışan erkek yönetici ile daha iyi çalışacağını düşünebilir erkekler zaten erkek yönetici ile gayet iyi çalışıyorlar. Kendi kişisel deneyimimde en çok kadın yöneticiler ile çalışırken zorlandım. Çocuk hasta olur izin vermez, hamile olursun gece nöbet koymaya kalkar, biraz geç gelsen bıdı bıdı bir dünya laf. Ama erkek yöneticiler daha anlayışlı karşılıyorlar garip bir şekilde özellikle bebeği olanlar ekstra anlayışlı. Hatta Doğum falan derdi olmadığı için özellikle erkek çalışan tercih ediyorum diyen kadın yönetici bile gördü bu gözler hatta utanmaz iki yüzlünün 3 tane çocuğu var. Ben sadece deneyimimi paylaştım.

Yönetim tarzının cinsiyet ile ilgisi var ve ne yazık ki kadınlar bu konuda kötü nam salmış. Kendi adıma bu duruma üZülüyorum ama deneyimlerim de bu durumu haklı çıkarıyor, umarım istisna görebilirim.

Yok canım erkek erkeğe de yapıyor, hemcinsler arası daha ayrı bir rekabet olduğu doğrudur, ancak kadınlar hırslıdır, kadınlar her olayı şahsileştirir, kadın yöneticiler berbattır, erkek yöneticilerden beterdir lafına katılmıyorum. Bu kadar adam, çoğu kez eve işinden öfkeli dönüyor; demek ki erkek erkeğe de bir macera yaşanıyor. Ancak biz kadınlar daha konuşmayı, detay ayıklamayı, irdelemeyi, kafa yormayı severiz; bizim dilimizde olduğundan kendi kendimizin adını çıkarıyoruz. Erkekler de zaten "Aha kadın, zaten kadınlar böyle" diyor, pekişiyor üzerimize kalıyor. Adamlar irdelemiyorlar, üzerine tartışmıyorlar, dillenmiyor. Ondan otomatik aklanıyorlar. Benim fikrim bu, tekrar ede ede kendimize giydiriyoruz anca.
O da dogru valla:)

Adam haklı kadınlar çogu çok kendini bişey saniyo çoğu yerlerde erkeklern iş olarak gördüğü seyi kadınlar ego yüksek mertebe gibi görüp ezikliyolr insanları kendilerince ben heryerde böyle tipler karsilasmisligim oldu örneğin hastanede kadın Dr çok aşağılayıcı konuşurken erkek Dr çok içten samimi insanın içini rahatlatan cvp veriyo hep hemcnsimiz niye boyleler diye düşünüyorum genelleme yapmıyorum tabiki çok çok iyilerde var ama çoğu böyle maalesef çocukların okulundaki idarede bayan okadar itici öğretmen olsam bilemiyorum Allah sabır versin cinsinden...

Çünkü erkeler duygularını pek belli etmiyor kadınlar ise bayagı belli ediyor o sebepten kadın kadını çekemez rekabetçi deniliyor.

Kadın yöneticiler cidden zor ama ya:) Erkekler işe daha konsantre. Kadın evi ve özel hayatını arkada bırakamıyor. Biraz da kendini kanıtlama çabasıyla agresifleşiyor. Hırslı da olup çalışanları ezebiliyorlar.aynen bende çektim yıllarca kadının kaprislerini
12 yıllık çalışma hayatım var, çok yöneticim oldu. Kadın mı erkek mi olsun diye sorsalar 1 sn düşünmem erkek derim.
Aynen bende çok çektim kadın yöneticinin kaprisini hiç bir şeyden kadın tatmin olmazdı işini ne kadar mükemmel yaparsan yap belki böyle olmayan vardır

17 yasından Beri hep calısdım gecen yıla kadar bıcok patronum oldu gercekden bayan ısverenler nedense çok zor helekı evlıyse ve calısan bekarsa eyvah dıyorum

Kadından yönetici olmaz diye bir sav ortaya koymadım,kendim de bir yöneticiydim ve hırs, ego,özel sorunlarımı hatta kıskançlıklarımı personelime yansıtmadım...Anlatmak istediğimi elbette anladınız,iddia ettiğiniz savı savunacak ya da ortaya koyacak bilir kişi de ben değilim, sadece tecrübelerimi anlattım,burada kadın yöneticiyle çalışmış her insan gibi....
Ben yöneticilik de daha profesyonel olunması konusunda kadınları eleştirebilirim bunu başarısız olduklarını savunarak yapmıyorum,(bilakis çok da başarılıyızdır) hislerini kontrol altına almaları gerektiğini söylüyorum,tecrübelerim bana bunu öğretti......
Ve nedendir bilinmez karşılaştığım bu tür yöneticilerin kendi hemcinslerini ezmekten daha büyük bir haz aldığını gördüm ve bunu dile getirdim....
Hiç bir erkek çalışan arkadaşınız ya da yöneticiniz için özel hayatı problemli,sevgilisiyle tartışmış,eşiyle sorunlu,kıskanç,diye bir tahmin yürüttüğünüz oldu mu?Bu onların mükemmel çalıştığını gösteren bir done değil ama profesyonel çalıştığını gösteren bir done!Ama kadınlar için regly tarihini bile tahmin edebilirsiniz,gerisini de kolaylıkla tahmin edersiniz!bu yansıtmadır duygularının kontrolsüzlüğüdür,bunları okuyan yönetici adaylarına,kadın çalışanlara ders niteliğinde olsun....Hiç bir çalışma arkadaşınız sizin ruh halinizi çekmek zorunda değil....
Verdiğiniz listedeki yönetici kadınlar göğsümü kabarttı,elbette hemcinslerim başarılı olsun zaten başarısız denmiyor dikkat ederseniz sorunlu deniyor,çok az örnek de de melek gibi,anne gibiydi deniyor yani yine hissi davranıyoruz......Bunu düzeltmek de elimizde ....sevgili noram noram ve hanmadi hanmadi umarım anlatabilmişimdir.....

İyi geceler hanımlar
KADIN bi arkadaş çalıştığı okula yeni müdür atandığını ve KADIN olduğunu söyledi
Neden diye sorunca kadın bir idareci değil erkeklerin kadınların bile tercihi değil dedi
Bir kaçımız buna karşı çıkınca adam (çok sinir bozucu biri bu adam) ya ne diyorsunuz siz hadi idareci olayını geçelim siz daha kaynanası ile anlaşan gelin yada kaynana gördünüz mü istisnadır
Derdi ne anlamıyorum

Böyle bir önyargı var
Ben de malesef deneyimledim
3 erkek 3 kadın yöneticim oldu
Kadınlarla çalıştığım dönemler hep daha stresli ve gergin geçti
Şimdi tezim için bunu araştıracağım. Neden böyle oluyor bakalım

haklı adam.. kadınlar özel hayatlarında yaşadıkları sıkıntıları hep iş hayatlarına yansıtırlar agresif olurlaar. erkekler vurdumduymaz varlıklar oldugu için özel hayat ve iş hayatını birbirine yansıtmazlar. istisnai durumlar hariç tabi..

Böyle bir önyargı var
Ben de malesef deneyimledim
3 erkek 3 kadın yöneticim oldu
Kadınlarla çalıştığım dönemler hep daha stresli ve gergin geçti
Şimdi tezim için bunu araştıracağım. Neden böyle oluyor bakalım
Çalışmalarınızı arada bizimle paylaşırsanız bakalım neden böyle bir yargı varmış.
Bu konuyu açıncaya kadar böyle bir yargının önyargı olduğunu düşünüyordum
Şimdi bu kadar kişi bu konuda mutabık birde bunlarında hepsi çalışma hayatında olan kadınlar ise düşündürücü doğrusu
Benim küçük bir işletmem bir iki elamanim vardı gerçi şimdi oda yok :) hep adil olduğumu düşünüyordum

İşe girmeden önce ben de inanıyordum kadın idareci zor klişesine. Kadın çalışanlardan duyduğum örneklerden dolayı vs.

İşe girdiğimde kadın müdürle çalışacağımı öğrenince ilk çok korktum.

Ama kadın çalışanı "tekinsiz bir yerde oturuyorum, korkuyorum" dediği halde gece 12'ye kadar "beni ilgilendirmez" diye tutan erkek müdür de gördüm,

saat 10'da evime kadar arabayla bırakan ve çalışanı özel sorunundan dolayı mutsuz gördüğünde "istersen biraz çık dolaş, temiz hava al, çay iç" diyen kendi kadın müdürümü de...

İyi geceler hanımlar
Derdi ne anlamıyorum
Ortada karisiyla anasini ayiramadan adam yoksa onlarda tartisir deseydim galiba evli:D

Back
X