• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cinsiyetçi yaklaşım!

Tabi ki kadınlar başarısız ya da kötü değil yapamaz edemez değil. Eşimin doktoru bir kadın ve ondan başkasına güvenmiyoruz. Yine geçenlerde banka işimiz vardı, bankacı kişi kadındı, ben böyle özverili çalışma görmedim.

İşte bazen olabiliyor, kadının zorun erkeğin zorundan daha zor olduğu için anlaşması bazen zor oluyor.

Keşke herkes benim gibi olsa
O zaman hiç kimse kimsenin kocasına sevgilisine nişanlısına kötü gözle bakmaz

Kimse kimsenin aldığı eşyayı mal varlığını kıskanmaz

Başarılı çalışkan kadınlar, eğer üstleri kadın olsaydı iş hayatında olması gereken yerde olurdu

Ayrıca beni tanımadan yargılamanızı
Cahilliğinize veriyorum

Bende kıskanç ve ahlaksız bazı kadınlar tarafından hayatta istediğim şeyleri yapamamış bir kadınım oysa

Sizde bir düşmansınız şu durumda
Beni öyle görerek
Çünkü sizde bende bir kadınız

Yazık
Tamam işte aynı düz mantık sizde anlattığınız gibi yönetici olsanız hani izin vermediler taş koydular ya öyle bir kadın yönetici olacaktınız demek ki kıskanç çekemeyen fesat :KK66:
Neyse cahil cahil gideyim siz yönetici olma adayı ben ev hanımı ne haddime :)

Hala anlamayanlar var bu kadınlar neden bu kadar hırslı ince eleyip sık dokuyan detaycı falan oluyorlar gene erkekler yüzünden çünkü 1 hatalarında pozisyonlarından olabilirler nede olsa kadın değil mi diye :işsiz: arabalardan örnek verelim erkeklerin kaza oranı kadınlardan yüksek ama kafın kaza yapar kadın sürücü yaaaeee diye ağzını yaya yaya konuşurlar :KK14:
Neyse ağir feminist falanda değilim içimden canavar çıktı :)

Hala anlamayanlar var bu kadınlar neden bu kadar hırslı ince eleyip sık dokuyan detaycı falan oluyorlar gene erkekler yüzünden çünkü 1 hatalarında pozisyonlarından olabilirler nede olsa kadın değil mi diye :işsiz: arabalardan örnek verelim erkeklerin kaza oranı kadınlardan yüksek ama kafın kaza yapar kadın sürücü yaaaeee diye ağzını yaya yaya konuşurlar :KK14:Neyse ağir feminist falanda değilim içimden canavar çıktı :)
kadınların araba kullanırken kurallara uymalarına ayar oluyor erkekler.bir kadın iyi bildiği halde araba kullanırken kaza yapıyorsa bunda mutlaka maganda bir erkeğin parmağı vardır.

Geçen bi yerde beklerken iki pidecinin muhabbetine kulak misafiri oldum:ıslık:

Biri başka pidecide kurye sanırım.
Patronu kadınmış.
Adamın bi oturup ağlamadığı kaldı ya :KK48:

Bi kaç birşey anlattı arkadaşına
Kadının yaptıklarıyla ilgili.
"Abi iki dk yemek yememe izin vermiyor ya yok böyle birşey" dedi.
"Karım çalışacağım, bana dükkan falan aç dese onu hayatta çalıştırmam. Onla çalışana yazık olur abi kadın patron çok fena" diyerek noktaladı sözlerini :dondurma:
Cinsiyetçi gibi değil de daha çok çilekeş bi emekçimiz gibi geldiydi bana

Size Yılmaz Özdil'in en son yazılarından bir bölüm paylaşacağım.

"Dünya doların etrafında dönüyor, ABD Merkez Bankası'nı kadın yönetiyor, Janet.
IMF'yi kadın yönetiyor, Christine.
Dünya Bankası'nı kadın yönetiyor, Kristalina.
Nasdaq'ı kadın yönetiyor, Adena.
Rusya Merkez Bankası'nı kadın yönetiyor, Elvira

General Motors'u kadın yönetiyor, Mary, babası Pontiac fabrikasında kalıp ustasıydı.
Facebook'u kadın yönetiyor, Sherly.
Yahoo'yu kadın yönetiyor, Marissa.
YouTube'u kadın yönetiyor, Susan.
Hewlett Packard'ı kadın yönetiyor, Meg.
Intel'i kadın yönetiyor, Renee.
IBM'i kadın yönetiyor, Ginni.
Xerox'u kadın yönetiyor, Ursula.
Oracle'ı kadın yönetiyor, Safra.
Google'ın parasını kadın yönetiyor, Ruth.
Microsoft'un parasını kadın yönetiyor, Amy.
Apple'ın dünyadaki tüm mağazalarını kadın yönetiyor, Angela."

Bu yazıyı okumanızı tavsiye ederim.
Dünyayı kadın yönetiyor.
"Kadın yönetici kıskanç ve egoludur" diye ezberden konuşmaya devam etseniz de, etmeseniz de...
mesaj tekrarı

Size Yılmaz Özdil'in en son yazılarından bir bölüm paylaşacağım.

"Dünya doların etrafında dönüyor, ABD Merkez Bankası'nı kadın yönetiyor, Janet.
IMF'yi kadın yönetiyor, Christine.
Dünya Bankası'nı kadın yönetiyor, Kristalina.
Nasdaq'ı kadın yönetiyor, Adena.
Rusya Merkez Bankası'nı kadın yönetiyor, Elvira

General Motors'u kadın yönetiyor, Mary, babası Pontiac fabrikasında kalıp ustasıydı.
Facebook'u kadın yönetiyor, Sherly.
Yahoo'yu kadın yönetiyor, Marissa.
YouTube'u kadın yönetiyor, Susan.
Hewlett Packard'ı kadın yönetiyor, Meg.
Intel'i kadın yönetiyor, Renee.
IBM'i kadın yönetiyor, Ginni.
Xerox'u kadın yönetiyor, Ursula.
Oracle'ı kadın yönetiyor, Safra.
Google'ın parasını kadın yönetiyor, Ruth.
Microsoft'un parasını kadın yönetiyor, Amy.
Apple'ın dünyadaki tüm mağazalarını kadın yönetiyor, Angela."

Bu yazıyı okumanızı tavsiye ederim.
Dünyayı kadın yönetiyor.
"Kadın yönetici kıskanç ve egoludur" diye ezberden konuşmaya devam etseniz de, etmeseniz de...
Bunlara cevap gelmez, mantıklı sorulan sorulara ve savunmalara cevap gelmez. Biz kocası kendisini aldattığında bile kocayı değil, kadını aşağılayan, kocayı affedip kadını taşlayan bir milletiz. Bu ülkede "kadınlar çalıştığı için işsizlik var" diyen zihniyetler mevcut, kadının yönetici olmasını tabii ki sindiremez, kadın kendini kabullenememiş ki erkek kabullensin

Bunlara cevap gelmez, mantıklı sorulan sorulara ve savunmalara cevap gelmez. Biz kocası kendisini aldattığında bile kocayı değil, kadını aşağılayan, kocayı affedip kadını taşlayan bir milletiz. Bu ülkede "kadınlar çalıştığı için işsizlik var" diyen zihniyetler mevcut, kadının yönetici olmasını tabii ki sindiremez, kadın kendini kabullenememiş ki erkek kabullensin
Kadın yonetici olamaz demedigimiz icin cvp vermiyor olunabilir mi?

:rapci::rapci::rapci:

hay agzina saglik
konu nereye cekildi
keske dunyayi kadinlar yonetse , daha temiz , daha az savas , daha cok paylasimci topluluklar olurduk ama yine de hirsindan gozu korlesmis bir hemcinsimiz basa gecip teror estirse sirf kadin diye onu savunmaz onun da karsisinda yer alirdim ama anlatamadik bunu sayfalardir

Burada bi üye vardı.
Çalışmam kadınlar çalışırsa erkekler işsiz kalır demişti bir konuda
Yani bu insanlar içimizde ;)

game of thrones iźleyen var mi bilmiyorum ama
bir cersei var bir de daenerys
ikisi de kadin
ikisi de kralice
ben daenerys taraftariyim , cunku adaletten ve esitliktrn yana
cersei ise kendi hirslari ugruna dunyayi yok eder
yani kadin diyr degil karakteri yuzunden sevmiyorum
ilkokul cocuguna anlatir gibi oldu ama insallah ifade edebilmisimdir artik kendimi :olamaz:

Kadınlar yönetemiyor tarzı bir yorum da gördüm burada :)

Ama o mesajın amacı kadınların da yönetici olabildiği tezini savunmak değil. Kadınların "başarılı" yönetici olabildiğini anlatmak.

Kaldı ki sizin yazdıklarınızın arkasında "kadından yönetici olmuyor" savı var. Siz ne kadar inkar etseniz de erkeklerin bu işi daha iyi yaptığını savunuyorsunuz işte. Ben de buyrun diyorum, kim yapıyormuş.

Ben de mesela; erkek ogretmenleri daha anlasilir bulurum. Kadinlar olarak fazla detayci ve duygularimizi katiyoruz..
Ben de dahil.

Tamam işte aynı düz mantık sizde anlattığınız gibi yönetici olsanız hani izin vermediler taş koydular ya öyle bir kadın yönetici olacaktınız demek ki kıskanç çekemeyen fesat :KK66:
Neyse cahil cahil gideyim siz yönetici olma adayı ben ev hanımı ne haddime :)

İnsan nefret ettiği bir kişilik olamaz
Egolu fesat haset kıskanç panik
O yüzden çok beklersiniz

Ayrıca müdür yardımcısı değil
Müdürlükte yaptım başka sektör başka ülkede
Şimdi siz onuda eleştirmek için bişey bulursunuz

Burada sadece kadınların olduğu platformda
Hayat tecrübemi düşüncelerimi çekinmeden yazdım

Siz beni anlamaya çalışmak yerine

Algı yapmakla
Kadın düşmanı olmakla suçlayarak kolayı seçtiniz

Siz de çok iyi biliyorsunuz kadın düşmanı olmadığımı

Dediğim gibi işinize böyle geldi geri adım atmak istemediniz

Şimdi her şeyi tek tek açıklamak, birbirine bağlamak zorunda mıyız? Kadın yöneticiler daha kötüyse, bu eşittir kadınlar yönetici olmasın demek. Kim evine kötü usta çağırır? Kim bi işini zorlaştıran bir insana iş verir? Bunun arasındaki bağlantı çok ama çok net. İlla açık açık demek gerekmiyor zaten. Ayrıca dünyanın en ünlü şirketleri de iyi ki kadınlar kötü yönetici diye düşünmüyor, zaten kadınlar daha kötü olsa hepsinin başında yine erkek olurdu. Cevap vermediğiniz şey bu, madem kadınlarr kötü yönetiyo o zaman neden bu kadar güçlü dünya devi şirketlerde kadınlar yönetici? Olay karakter olsa, kişiye özel olsa ayrı ama cinsiyete indirgemek doğru değil

Bayan demeseydiniz daha ciddiye alabilirdim cinsiyetçi yaklaşıma karşı olan tepkinizi
Hadi erkekler ağızlarını yaya yaya baaayan diyorlar da kadınlar neden hala bayan diyor anlamıyorum.
Kadın o, bayan diye bir cinsiyet yok
Ha baylar ve bayanlar dense mesela doğru bir kullanım.
Kadın yerine bayan denmesinin altında yatan nedenler çok daha cinsiyetçi o sebeple lütfen kadınlar bari yapmasın

Back
X