Dedim ya her şey imtihan hayatda kayınvalidem de benim imtihanım qaliba. Bir tek imtahanım kayınvalidem olsun haytada ALLAH başka dertler vermesin. Ben aklımla sabrımla ALLAHın yardımyla yenerim İNSALLAH.Kızım her şey için boşanılırmı. O da günah diyilmi. Öncelikle kocamı çok seviyorum çok iyi birisi. Malesef annesine sözü kecmiyor oda zamanla olacaq İNSALLAH. Hem kızım babasını her kesden çok seviyor. Onu nasıl babasız bırakırımVall
Valla ben çözemedim arkadaş benim yeter ki evladım olsun valla benim kaynanam böyle bişi dicek dünyayı yıkarım ki eşim bide onu desteklicek gözümü kırpmadan senin dediğin gibi boşarım..
Baldizim derken senn gorumcen oluyor.ALLAH her kese salığlıqlı çoçuk versin öncelikle İNSALLAH. Kimseyide çoçuğuyla imtihan etmesin rabbim. Hayatda her şey bir imtihan zaten. İNSALLAH ALLAHın yardımıyla üzü ak çıkarım bu imtahandan da. İnanıyormusunuz kızken hep korkardım böyle şeylerden. ALLAHın affına sığınıyorum. Yalnış bir şey düşündüysem. Yemn ederem hic umrumda diyil kız ya erkek. Zaten kız çok vefalı oluyor anne babaya. Onun kızının üç erkek çoçuğu var. Sonuncusu özürlü malesef. Benden üç ay sonra 3-cü çoçuğuna hamile kalmışdı o da. Benimkinin kız olduğunu yeni bildikleri zamanlara denk geliyordu o da kendi çoçuğuna baktırmış doktor 3-cü oğlun geliyor demiş. İşden eve döndüyümde kayınvalidemin ağlamış olduğunu gördüm ne olduğunu sorduğumda kızıma doktor oğlun olacaq demiş o da çok kötü oldu neden kardeşiminki (benim kocamınki) kız diye. oturub ağladıq dedi. Ben her şey için ALLAHıma şükürler ediyorum dedim ve odayı terk etdim. Amma onların cahilliyi beni o kadar üzdüki anlatamam. Baldızım kötü birisi deyil çok severim kendisini di gel ki cahiller. Hep dua ediyorum onun oğlu için İNSALLAH iyilleşir. Nasil o torununa bakıb da ders almıyor hala şaşırıyorum.
Evlat katili olmak daha gunah allahin verdigi cani istemeyen bir adamla ne kadr evli kalabilirainki? Allahin verdigi takdire uymayacak biriyle ne kadr yapabilirsin?Dedim ya her şey imtihan hayatda kayınvalidem de benim imtihanım qaliba. Bir tek imtahanım kayınvalidem olsun haytada ALLAH başka dertler vermesin. Ben aklımla sabrımla ALLAHın yardımyla yenerim İNSALLAH.Kızım her şey için boşanılırmı. O da günah diyilmi. Öncelikle kocamı çok seviyorum çok iyi birisi. Malesef annesine sözü kecmiyor oda zamanla olacaq İNSALLAH. Hem kızım babasını her kesden çok seviyor. Onu nasıl babasız bırakırım
Evet ya benim ilkim kız.kızım bizim hayatımıza bir basqa renk katdı. Bir neşe getirdi evime .ALLAH korusun yavrumu. Ben kendimi bildim bileli hep kız çoçuklarını sevdim. Erkek çoçuklarına pek kanım kaynamaz. Di gel ki cahil insanlar var. kocamla bu konuda henuz konuşmadım. Her defasında bu konuda konuşmaq istemediyini söyluyor. Amma bilyorum ki bizim evde kayınvalidemden başkasının sözü keçmiyor. onunda önunde bir tek ben dura bilirimEvlat katili olmak daha gunah allahin verdigi cani istemeyen bir adamla ne kadr evli kalabilirainki? Allahin verdigi takdire uymayacak biriyle ne kadr yapabilirsin?
Soyle bir laf var Allah istedigine kiz isteyene erkek verirmis ki kiz cocugu en hayirlisidir.
..evin berketi ve cennetidir
...en onemlisi oda bir ana olucak ve kocanida hir kiz dogurdu kayinvalidenide nasil istemezler aklik sasiyo bole insanlara
Öylemi? Baldız ne o zaman?Kocamın ablası benim neyim oluyor? Ben baldız diye bilyordum. Ayy yalnışmı?Baldizim derken senn gorumcen oluyor.
Onu gectim benm kocam ole bisi solicek dakka durmam bosarim bunasil bi kafa biz bir evladimiz olsun diye ugrasirken kiz cocuk istemiuolar allahim esirgesin gucune gider .....bizdekinler kiz olsun istiyorlr am ben erkekde olsa kiz da olsa bir evladim olsun istiyorum evlat hsretiyle yaniyorum varmi otesi? Cok cani kv ve esin var...
Sende kalkmis erkek olsun huzurum olsun diyon
Evladim olsun kiz yada erkek olsun senin elinde yuvama mutluluk huzur ver diyecegine cocugumu koru diyecegine ...sana diyecek bi sozum yok malesef allah islah etsin kocani kvalideni
Aynen kyle zten herhangi bir engel durumunda direk alalim kurtaj yapalima getiriyorlar ztn buda yasal durumun olup olmadigini sorgulatiyor ama kalbi atan bir bebegi aldirmak cok gunah oda bir can cunki cani oluyorsunuz katil oluyorsunuzKürtaj olun demiyorum ama yanlış bilgilendirme var.
Bazı ülkelerde 16-20li haftalarda bile mümkünken bizde ki yasal sınırı 10 haftadır.
Devlette yapmazlar yasak deselerde bununla alakalı yasal bir şey yok sadece yapmak istemiyorlar.
Özelde,kliniklerde serbest ve sınır 10 hafta.
Ama çocuğu 8-9.haftada da aldırsanız kalbi attığını unutmayın
Senin görümcen oluyor cnmÖylemi? Baldız ne o zaman?Kocamın ablası benim neyim oluyor? Ben baldız diye bilyordum. Ayy yalnışmı?
Hakkinda hayirlisi ne ise o olsun cnm insallah rabbim onlara ole bir ders versinki yaptiklarindan utansinlar bu dedigimi yanlis anlama cnm kotu niyetle demiyorum....Evet ya benim ilkim kız.kızım bizim hayatımıza bir basqa renk katdı. Bir neşe getirdi evime .ALLAH korusun yavrumu. Ben kendimi bildim bileli hep kız çoçuklarını sevdim. Erkek çoçuklarına pek kanım kaynamaz. Di gel ki cahil insanlar var. kocamla bu konuda henuz konuşmadım. Her defasında bu konuda konuşmaq istemediyini söyluyor. Amma bilyorum ki bizim evde kayınvalidemden başkasının sözü keçmiyor. onunda önunde bir tek ben dura bilirim
Yasak amma yapıyorlar malesef. Keşke tutuklama cezası falan olsaydıda her kes korksaydı. kaliba devlette nüfuzunun artmasını pek istemiyor. Pek belli etmesede.Kürtaj olun demiyorum ama yanlış bilgilendirme var.
Bazı ülkelerde 16-20li haftalarda bile mümkünken bizde ki yasal sınırı 10 haftadır.
Devlette yapmazlar yasak deselerde bununla alakalı yasal bir şey yok sadece yapmak istemiyorlar.
Özelde,kliniklerde serbest ve sınır 10 hafta.
Ama çocuğu 8-9.haftada da aldırsanız kalbi attığını unutmayın
Yasak amma yapıyorlar malesef. Keşke tutuklama cezası falan olsaydıda her kes korksaydı. kaliba devlette nüfuzunun artmasını pek istemiyor. Pek belli etmesede.
Benim çoçuklarımdan ve kocamdan uzak olsun da İNSALLAH. ALLAH korusun onları. İNSALLAH onları düşünüb de yazmadınız. onları düşünüb yazmadığınızı söyleyin lütfen . Çünki çok kötü oldum okuyuncaHakkinda hayirlisi ne ise o olsun cnm insallah rabbim onlara ole bir ders versinki yaptiklarindan utansinlar bu dedigimi yanlis anlama cnm kotu niyetle demiyorum....
Kotu dusunmeyin bende kotu niyetle kiziniz yada cocugunuz la ilgili demedim baska biyerde baska seyden ole bir ders alsinki torunlarinin kiymetini bilsin diye dedim yanlis anlamayin diye belirttim cunki bende evlat sahbi olmak istiyorum baskasinij evladina asla kotu bisi dusunmemBenim çoçuklarımdan ve kocamdan uzak olsun da İNSALLAH. ALLAH korusun onları. İNSALLAH onları düşünüb de yazmadınız. onları düşünüb yazmadığınızı söyleyin lütfen . Çünki çok kötü oldum okuyunca
dedim ya kızının çoçuğu erkek amma özürlü oldu. Ondan ders çıkartamayan birinden ne bekliyorsunuz ki siz? Hani KURANda var ya biz onların gözünü kulağını bağladıq diye. Bu kadınında sanki basireti bağlanmış
İNSALLAH sizde çoçuk sahibi olursunuz dert etmeyin. Benim bir iş arkadaşımın 10 yıldır çoçuğu olmuyorda. Şimdi hamile bu gün gördüm doktor 3 çoçuğun olacak demiş. Yani rabbimin hikmeti bu olsa her halde. 10 yıldan sonra 3-nu bir anda vermiş. Şimdi kim bilir belke seninde meselende bir hikmet vardır mutlaqa. Amma o kadın bir an olsun bile ümidini üzmedi hep dua ederdi.Kotu dusunmeyin bende kotu niyetle kiziniz yada cocugunuz la ilgili demedim baska biyerde baska seyden ole bir ders alsinki torunlarinin kiymetini bilsin diye dedim yanlis anlamayin diye belirttim cunki bende evlat sahbi olmak istiyorum baskasinij evladina asla kotu bisi dusunmem
Ole tabi vardir bi hikmet bende hep dua ediyorum asla isyan etmiyorum tek duam bir tane olsun benim olsun saglikli olsun yeter allahim diyorumİNSALLAH sizde çoçuk sahibi olursunuz dert etmeyin. Benim bir iş arkadaşımın 10 yıldır çoçuğu olmuyorda. Şimdi hamile bu gün gördüm doktor 3 çoçuğun olacak demiş. Yani rabbimin hikmeti bu olsa her halde. 10 yıldan sonra 3-nu bir anda vermiş. Şimdi kim bilir belke seninde meselende bir hikmet vardır mutlaqa. Amma o kadın bir an olsun bile ümidini üzmedi hep dua ederdi.
Ben istemem, kimseye, kimsenin çoçuğuna falan bi şey olmasın zaten bu kadina hic bir şey kar etmez inanin. Görümçemin oğluna o kadar çok üzülüyorum anlatamam bundan büyük ders olamaz.ALLAH kalbine iman salsın yeter.
Evet malesef zamanımızda böyle cahil insanlar var. Ben altından kalkamam hesabını veremem yarın bunun diyorum. Vebali benim boynuma diyor. En korkuncu kocam da onun söylediklerini diyor. Bir kızım var ALLAH saklasın bin erkeye deyişmem meleyimi. ALLAHın marhameti sonsuz. İNSALLAH bir erkek çoçuk verir.
Yaziklar asıl sizin gibi kendini beyenmişlere olmali aslında. Utanmiyormusunuz boyle seyler yazmaya hamile bir kadina. "evlat vermemeli" Karsınızdakı insanı tanımadan boyle agir laflar etdiyinize gore küstah birisiniz demek ki. Kimsenin neler yaşadığını bilmeden bu kadar ağır konuşmamalısız bence. Ben bu konuya yeterince aydınlıq getirdim. Okumadınıssa bu sizin hatanız. Konudan haberiniz olmadan küstah küstah konşuyorsunuz.Kusura bakmada kayinvalideye o luksu siz vermissiniz.
Demekki sizinde fikriniz zikriniz bu yaziklar olsun bide annesiniz uzuldum.
Kadin olmandan utanc duydum birakin bu ezik gelin mantelitesini Allah askina Allah sizin gibilere erkek kiz degil.
Evlad vermemeli.
Konu sahibe donicek olursam kizimi 17. Haftaya kadar ogrenememistik.
Suan erkek bebek bekliyorum
12. Haftada erkek demislerdi degismedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?