• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çirkef insanlarla başedememem !

sevimlibiri

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2016
15
7
1
33
Uzun oldu kusura bakmayın içimi dökmem gerekiyordu
Dert mi bilmiyorum ama sorunum başlıktaki gibi Biraz kendimden söz edeyim
Güleryüzlü pozitif sıcakkanlı bir insanımdır girdiğim ortamda genelde sevilirim en önemlisi de asla nezaketimden taviz vermem aile terbiyeme aykırı çünkü ... Esasında ben hiç hayatımda kavga görmedim annem de babam da çok sakindir, öyle laf çarpmayı ,sokuşturmayı, bilemem ,beceremem .
Bu huyumdan çok şikayetçi de değildim idare ediyormuşum gibi geliyordu ta ki şimdiye kadar Ya da şimdiye kadar ben öyle sanmışım ,çünkü böyle çirkef insanlarla karşılaşmamıştım hiç ve maalesef hayatımdan da çıkartabileceğim kişiler değil.

olay şu şekilde başlıyor ;bana büyük bir kabalık yapılması benim yine de nazikçe cevap vermem! Hatta cevap bile sayılmaz bundan hoşlanmadığımı belirtmem. O kişiler dışında buna şahit olan herkesin benden özür dilemesi o kişilerin ise özür dilemek şöyle dursun. saldırganca ;yanlış anlayan sensin triplerine girmesi,terbiyesizce ifadeler kullanılması ! Bunun sonucunda olayın dallanıp budaklanması, eşimin kayınvalidemin vs dahil olması (ki benden çok çok fazla sinirlenip çıldırdı ) .yine de herkesi ikna edip büyütmeyelim gerek yok şeklinde bir tavır takındım sakinleştirdim .bunda eşimin tepkisinden korkmam da etkili ;yani dediğim gibi hiç kavga görmediğim için onun bana karşı olmayan öfkesi bile ,gözümü korkuttu .

Sonrasında hiç bir şey olmamış gibi davrandım umursamadım ama maalesef ki bu insanlarla bir arada bulunmak zorundayım
Diğer insanlara asla belli etmemeye çalıştım (niye yapıyorsam ) ,düzelir sandım normal davrandım ancak kabalıklar bitmedi ...
Şimdi de arkamdan yalanlar iftiralar salladıklarını duyuyorum sürekli imalı laflar vs bir de mağdur edebiyatı yapmazlar mı !!! Ve ben belli etmeyeyim derken (karşımdaki zor durumda kalmasın diye ) olanların yalan yanlış çarpıtılmış ,hiç olmayan şeyler eklenmiş halde herkese anlatılmış olması beni iyice çileden çıkardı !çok üzüldüm ben kimseye tek kelime dahi etmedim yüzde yüz haklı olmama rağmen
Çok safım ,ama hala ne yapabilirim diyorum bir yandan benim için önemli insanlar gerçeği biliyor boşver hem umursanmamak onları daha çok acıtır diyorum ,bir yandan o çirkeflere hadlerini bildirmek istiyorum ... Sizce ? Siz olsanız ne yapardınız
Hep iyi naif insanlar mı yıpranmalı ,kötüler çirkeflerin yaptıkları yanlarına kar mı kalmalı ,
Kendilerini gerçekten haklı ve mağdur Nasıl görebiliyorlar
Böyle insanlarla Nasıl başa çıkılır ?

Son düzenleme:
toplu bir ortamda bir kere rezil et bırak bir daha yapmazlar . Canım senin durumu sakinleştirmen onları azıtmış . Bu tipler 2 ye ayrılır şakasına takılıp haddini aşınca geri çekilen . Bir diğeri asla haddini aşmayan hep kendisi haklı iftiracı tiplerdir . Yani sen bu 2. tiplerin gözünü korkutmazsan daha çok uğraşırsın bunlarla .

kim olursa olsun ben ,

beni yıpratan,zarar veren insanlarla ilişkimi keserim ,,,(ailem de dair)

iş ortamında ise sınırlarımı bilip,ilişki düzeyimi minimalize ederim

Cirkefe taş atma üstüne sıçrar derler. Siz olduğunuz gibi olun. Onların kendilerini haklı sanmalari haklı oldukları anlamina gelmez. Ayrıca neden görüşmek zorundasınız? Akrabaniz mi bu kişiler

Cirkefe taş atma üstüne sıçrar derler. Siz olduğunuz gibi olun. Onların kendilerini haklı sanmalari haklı oldukları anlamina gelmez. Ayrıca neden görüşmek zorundasınız? Akrabaniz mi bu kişiler
Öyleler maalesef , yoksa ilişkimi keser çekilirdim kenara

kim olursa olsun ben ,

beni yıpratan,zarar veren insanlarla ilişkimi keserim ,,,(ailem de dair)

iş ortamında ise sınırlarımı bilip,ilişki düzeyimi minimalize ederim
Benim de genel tavrım bu şekilde olurdu ,uğraşmazdım bile ama akraba maalesef ve iş ortamı gibi görüşmek zorundayız .yani bu şekilde sabrım zorlanıyor ciddi ciddi gitmeyi düşünüyorum diğer sevdiğim insanlarla da iletişimi kesmem demek olsa bile , ama bir yandan da dediğim gibi ben haklıyım neden ben gidiyorum yanına kar mı kalacak

toplu bir ortamda bir kere rezil et bırak bir daha yapmazlar . Canım senin durumu sakinleştirmen onları azıtmış . Bu tipler 2 ye ayrılır şakasına takılıp haddini aşınca geri çekilen . Bir diğeri asla haddini aşmayan hep kendisi haklı iftiracı tiplerdir . Yani sen bu 2. tiplerin gözünü korkutmazsan daha çok uğraşırsın bunlarla .
Haklısınız aynen öyle oldu sanırım , ama dediğim gibi hiç böyle insanlarla uğraşmak zorunda kalmamıştım keşke biraz daha cevval biri olsam diyorum
Ki aslında pasif silik bir insan Değilim asla

Senin pasif silik oldugundan degil daha önce böyle insanlarla karsilasmadigin icin cevap veremiyosun bende ayniyim en iyisi muhattap olmamak veya cok cok soguk davranmak baska turlusunu zaten istesekte yapamayiz

walla ben yorum yapilcak bir sey okudugumu dusunmuyorum. konu yok sadece kendnizi yapilan hakszlk var ws anlatmssiniz ama detay yok.

Konu anlatmamissiniz. Kim hakli kim haksiz bilmedigim icin, ben nasil yaklasmaniz gerektigini bilemiyorum. Karsinizdaki kisiler eminim kendilerini sizin kendinizi hakli gordugunuz kadar hakli goruyordur. Cirkef tavirlardan kastiniz ne mesela, onu da soylememissiniz. Olay buraya yansittiginizdan cok farkli da olabilir zira. Belki de onlar haklidir ve kendilerini savunmustur sadece, yani sorsak kesin boyle derler. Sakin mizacli biri olmak, hic kavga gormemis olmak, bir tartismada hakli olmak anlamina gelmiyor ki.

Genel olarak yorum yapabilecegim tek sey, bir kisiyi sevmiyorsaniz, gormek istemiyorsaniz gorusmeyin. Babamin oglu da olsa kimseye katlanmam ben, hele akraba hic umrumda olmaz. Yani gorusmeyebilirsiniz.

Su an birden sukur ettim iyikide hircin bi cocukmusum diye. Kucukken mahallede bi oglani dovmustum bana laf atti diye. Erkek fatma derlerdi hep kavga ederdim. Gecen gunde is yerinde kavga cikardim patronla. Hakliysam sonuna kdr giderim, varsin kavgaci desinler. Pisman degilim.

Kardesime gore cok dusmanim var, bu demek oluyorki sevilen biri degilim.
Bende diyorumki" cok dusmanim var cunku hayati gercek manada yasiyorum, belirli bi cizgim var ve o cizgiyo geceni tanimam, kendim icin yasamaya geldim bu dunyaya, dusmanim yoksa karakterim yok dmektir benim icin, herkese ödun veriyorum demektir, belli bi cizgim yok demektir".

Bazen " sonunu dusunen kahraman olamaz'felsefesiyle ilerliyceksin.
Takmiycaksin gelmisine gelecegine, sonun dusunmeden tak tak icindekini soyluyceksin.

Back
X