Sadece üniversitede değil hayatın her köşesinde bu tip insanlar var.
Eğitim ile öğretim çok farklı şeylerdir.
Başlığınızda sorduğunuz iki soruda değil cevap..
Ne çirkefleşmek nede ezilmek..
Hanımlığını, kibarlığını, özgüvenini bırakmadan kendini gereksiz bu viruslerden korumak gerekiyor.
Ayrıca içeriye girdiğinizde yüzünüze gülenlere, kafanızı onaylar gibi sallayıp gülümseyip hatta göz atıp sizde gülümseyin..
Bu tip insanlara en iyi cvp. olgunluktur.
Bir söz duydum geçenlerde bir dizide ; '' Ben terbiyeyi terbiyesizlerden öğrendim, gerekirse sizden daha fazla terbiyesizleşebilirim.''
Sanırım bu edayı onlara hissettirmek ama kendinden ödün vermemek doğru olanı.
merhaba kızlar
öncelikle üniversiteli olmak saygısızlık yapmaya,istediği gibi davranmaya,benim özgüvenim tavan yapmış ben özgür bir bireyim diye düşünüp istediğim gibi insanlara saldırmaya hakkım var,istediğim gibi davranırım şeklinde düşünmeye hak veriyormu?
okullar açıldığından beri (bu sene yeni bir önlisans programına yerleştim)yeni tanıdığım insanların hareketleri beni çıldırtıyor.biri hoca ile dil dalaşına girer biri durduk yere öteki arkadaşına sataşır öteki bilmem ne yapar.karşı cins ile muhatap olmadım fazla ama hemcinslerim çok sinir bozucu.derdime gelince nereli olduğunu bilmediğim gayet hoş,bakımlı,havalı bir arkadaşımız var sınıfta.amfilerde iken bizim arkamıza geçip oturdu ama ayakları arkadaşımın koltuğunda.arkadaş bi döndü baktı hiç oralı bile olmadı hanımefendi.oda öyle uç tarafa oturdu.arkadaş kibar bi şekildede olsa uyarsa hemen kavgaya girecek olduğunu bildiği için sesini çıkarmadı.ondan bi önceki ders başka bir densiz öteki arkadaşımıza aynı şeyi yapmış o uyarmış yer değiş demiş oda susmuş.kendimizi ezdirmemek için bizdemi çamurlara yatalım ne yapalım.ben istesemde yapamıyorum.ben ailemden öyle görmedim çünkü.ama bi kantine giriyorsun yüzüne baka baka gülüyorlar.gidip hayırdır diyesimiz geliyor ne üzerine alınıyorsun diye sataşmalarından açıkcası korkuyorum.sınıf içerisinde yayılarak,rahatsızlık verecek şekilde konuşarak,insanların gözünü korkutarak birey olmak sizce üniversiteli olmanın getirdiği özgürlükmü.okulun bitmesi için onların dilindenmi konuşmak gerek?ben bir cvb bulamadım.zahmet edip cevap yazan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?