çirkefleşerek mi hak aranmalı yoksa hanım olup ezilmekmi?

bla bla

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2009
1.181
415
333
merhaba kızlar
öncelikle üniversiteli olmak saygısızlık yapmaya,istediği gibi davranmaya,benim özgüvenim tavan yapmış ben özgür bir bireyim diye düşünüp istediğim gibi insanlara saldırmaya hakkım var,istediğim gibi davranırım şeklinde düşünmeye hak veriyormu?
okullar açıldığından beri (bu sene yeni bir önlisans programına yerleştim)yeni tanıdığım insanların hareketleri beni çıldırtıyor.biri hoca ile dil dalaşına girer biri durduk yere öteki arkadaşına sataşır öteki bilmem ne yapar.karşı cins ile muhatap olmadım fazla ama hemcinslerim çok sinir bozucu.derdime gelince nereli olduğunu bilmediğim gayet hoş,bakımlı,havalı bir arkadaşımız var sınıfta.amfilerde iken bizim arkamıza geçip oturdu ama ayakları arkadaşımın koltuğunda.arkadaş bi döndü baktı hiç oralı bile olmadı hanımefendi.oda öyle uç tarafa oturdu.arkadaş kibar bi şekildede olsa uyarsa hemen kavgaya girecek olduğunu bildiği için sesini çıkarmadı.ondan bi önceki ders başka bir densiz öteki arkadaşımıza aynı şeyi yapmış o uyarmış yer değiş demiş oda susmuş.kendimizi ezdirmemek için bizdemi çamurlara yatalım ne yapalım.ben istesemde yapamıyorum.ben ailemden öyle görmedim çünkü.ama bi kantine giriyorsun yüzüne baka baka gülüyorlar.gidip hayırdır diyesimiz geliyor ne üzerine alınıyorsun diye sataşmalarından açıkcası korkuyorum.sınıf içerisinde yayılarak,rahatsızlık verecek şekilde konuşarak,insanların gözünü korkutarak birey olmak sizce üniversiteli olmanın getirdiği özgürlükmü.okulun bitmesi için onların dilindenmi konuşmak gerek?ben bir cvb bulamadım.zahmet edip cevap yazan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Her yerde bu böyle,hele ki iş hayatında...Tavrını belli edeceksin,sessiz kalmayacaksın.Hakkını arayacaksın her zaman için.

Hak çirkefleşmeden de aranır. Doğru üslup doğru kelimelerle sonuca ulaşmak mümkün...

Elindeki diplomayla dili uzayan insanlar genele karakter kalitelerini gösterirler...

Umutefe doğru söylüyor bencede.Hak çirkefleşmeden aranır.Çirkefleşmek haklı iken haksız konuma düşmekdir,ve kaliteyi düşürür

Son düzenleme:
canım bana kendi yaşadıklarımı hatırlattın. yetiştirilme tarzı çok önemli, benim anneciğim beni hep susmak erdemdir diye diye büyüttü, sonra ben çalışıp para kazanmak zorunda kaldım, sudan çıkmış balığa döndüm ... inan insanlar öyle bir hal almış ki, susmanın asaletini anlamak yerine daha çok üstüne geliyorlar. ben bunu en sonunda psikoloğa anlattım bana güldü ve dedi ki tansel dışarısı psikopat dolu !!! ezildiğini farkettiğin an susmayı bırakmazsan o insan kendini toparlamaz. bu hepimiz için geçerli. Ama işi formülü yavuz atın çiftesi pek olur deyiminde gizli bence sen sabırlı ol ama kendini yıpratmayacak ölçüde sabırlı gül geç, çook ileri gideni DURDURACAKSIN! çok gençsin ablacım ben bazı şeyleri çok geç farkettim o yüzden inan kendi hayatımı zorlaştırmış oldum, ama sen üni. çağında bunları aşma şansına sahipsin. bu açıdan şanslı gör kendini lütfen. veee kimsenin kendisine yapılmasını istemediği bişeyi sana yapmasına izin verme ama bu demek değil ki her önüne geleni düzeltmeye çalışacağız, tepki vereceğiz gerektiğinde hakkedene hakkını vereceğiz o kadar yoksa hayatımız zorlaşır

sokakta okulda mahallede özel hayatında akrabalarında her yerde karsılasabılırsın..kendimin yapamadıgını sana soyleyım bırazz cadı ol ezdirme....

Bana kalırsa hiç ilgilenmeyin. Buraya yazacak kadar önemsediğinize göre, bu konuyu kafanızda fazlaca büyüttüğünüzü anlıyorum. Ama şöyle düşünün: onlara onlar gibi cevap verseniz veya susup sinseniz bile, her halükarda onlara hak ettiklerinden daha fazla değer vermiş olacaksınız. En iyisi "ignore" etmek. İnsanların nefret edilmek veya eleştirilmekten daha da fazla dayanamadıkları tek şey, ilgilenilmemek, orda değillermiş gibi davranılmasıdır. Zaten tüm bunları ilgi çekmek için yapıyorlar. Siz öyle ya da böyle bir tepki geliştirirseniz üzerinize gelmeye devam edeceklerdir. En iyisi, başta canınız biraz sıkılsa da, hiç oralı olmamak. Bakın, susup sinmekten bahsetmiyorum. Sadece onları görmezden gelin. Yaptıklarına cevap vermeyin, ama aynı zamanda bunu içinizde de büyütmeyin, gurur meselesi yapmayın.

Anlattıklarınız aslında bana kendi üniversite hayatımı hatırlattı. Benzer tiplere karşı ben de benzer mücadeleler vermek durumunda kaldım.

Ancak, merak etmeyin. Bunlar yeni başlayan üniversite hayatında, ortama tutunabilmek ve dost edinebilmek, tabiri caizse "popüler" olmak için özellilke yapılan şeyler. Bir süre sonra dersler "sıkmaya" başladığında, derslere daha az girmeye başlayacaklardır. Hatta, sizin iyi not tuttuğunuzu fark ederlerse, sınavlara bir hafta kala "not" diye peşinize dahi düşerler. O zaman parmağınızda oynatmak sırası size gelir... Bir süre sonra arkadaş çevreniz oturur, onların girdiği ortamlardan uzaklaşırsınız zaten....

Kısacası biraz zaman.

Sadece üniversitede değil hayatın her köşesinde bu tip insanlar var.
Eğitim ile öğretim çok farklı şeylerdir.

Başlığınızda sorduğunuz iki soruda değil cevap..
Ne çirkefleşmek nede ezilmek..
Hanımlığını, kibarlığını, özgüvenini bırakmadan kendini gereksiz bu viruslerden korumak gerekiyor.

Ayrıca içeriye girdiğinizde yüzünüze gülenlere, kafanızı onaylar gibi sallayıp gülümseyip hatta göz atıp sizde gülümseyin..

Bu tip insanlara en iyi cvp. olgunluktur.

Bir söz duydum geçenlerde bir dizide ; '' Ben terbiyeyi terbiyesizlerden öğrendim, gerekirse sizden daha fazla terbiyesizleşebilirim.''
Sanırım bu edayı onlara hissettirmek ama kendinden ödün vermemek doğru olanı.

Son düzenleme:

bu kırmızıyla işaretlediğimde ki gibi sakın davranmayın çünkü kızsınız ve üniv.öyle nankör biryerdir ki bu davranışınızdan anlam çıkartıp sizi çileden çıkarırlar

not:buarada yorumunu lıntı yaptığım ark.ım sakın alınma amacım çok biliyorum anlamına getirmek değil bunu yaparsa kızın hakkında farklı yorumlar çıkar

ne çirkefleş ne de kendini ezdir canım.herşeyi kafana takma içeri girince gülüyorlar yayılarak oturuyorlar falan demişsin hiç umursama böyle kişilerin yüzlerine bile bakma yoklarmış gibi davran.çünkü herkese her olaya müdahale edemeyiz ama biri sınırı aşarsa da terbiyeni bozmadan cavabını ver

öle tipler varki hanımlığımı koruyayım bişey yapmıyım dersin korkuyo diye düşünüp daha çk tepene çıkarlar içinden geleni yap yol saçlarını başlarını :))))yani biri bana bunları yapsa senin kadar sabırlı olamam asla !

Üniversitede ve bundan sonraki hayatında bu tip insanlara alışmalısın. İş hayatında daha da beterleriyle karşılaşabilirsin. Malesef herkese cevap vermeye kalksak çok yoruluruz.
Ben de sessizliğin erdem olduğunu düşünyorum. Sen o ailesinde terbiye almamış, eğitim görmemiş insanları umursama.

Bu tipler dikkat çekmek adına böyle davranıyorlar bence;

Onları yok saymak en güzeli...Bu onları çıldırtır....

Ayağını uzatan bir bayan zaten edep ve terbiyeden bi haberdir...

Böylr zavallıları yok saymak bana göre en güzel ceza...

Çünkü senin değerli nefesini tüketmene deymezler...

arkadaşlar cevaplarınız için hepinize çok teşekkür ederim.inanın karşılık vermiyorum ama çokta takarım kafama.yakın bir arkadaşım kızlardansa erkeklerle samimiyet kur esra.bir iki tane samimi arkadaşın olsun yeter diyor ama erkek arkadaş kız arkadaş gibi olmaz gibi geliyor bana.o ayağını uzatan kızıda hoca azarladı orada insan oturuyor indir ayaklarını diye inanın bencilce diyeceksiniz ama bi hoş oldum.çünkü derse ben o gün geç kaldım hoca girmişti kapıyı çalarak içeri girdim.yerime geçerken önlerinden geçtim bide kapı çalıyor diye yanındaki ile dalga geçtiler cvb vermedim ama arkadaşlara komik birşeymi kapı çalmak dedim kızlarda hayır sen normalini yaptın o kızlar bizede sürekli laf atıyorlar dediler.(genelde gelenler direk içeri girip hocam gelebilirmiyiz demeden geçip oturuyorlar.ben kapı çalarım ve içeri girmek içinde izin isterim ben böyle yetiştirildim bunun neresi tuhaf,dalga geçilecek bir durum henüz çözebilmişte değilim)

Hangi üniversitede okuyorsun canım ? Allaha şükür benim bölümümde böyle kişiliksiz insanlar yok

Ha bir de derse geç kalırsam ben de kapıyı çalarak giriyorum. Bizdeki bütün öğrenciler de böyle yapıyorlar. Bunun neresi garip ? :44:

canm çoğu yer öyle ben üniye başladığım yıl şok geçirdim sürekli kavga edip barışanlar dostuz diyip arkadan dedikodular erkek kavgaları bende sevinmiştim ankara üniversitesinde okuyacağım eminim çok kültürlü insanlar falan ama nerdeeee ben derslere bile girmedim iğrenç insanlardı o yıl sınıfta kaldım malesef, şuanki sınıfım süper birazda şans galiba yaa.. yazın mağazada işe girdim hemde çok tanınmış iyi bi mağaza ama çalışanlar resmen dünyayı dar ettiler bana ordan çıktım part time iş buldum insanlar harika evet okumamışlar ama çok iyiler... bu şans işi ama unutma heryerde var o tiplerden onlardan uzak dur hakkını ara yoksa enayi sanarlar

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…