• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi çiş deyp geçme onun da bir eğitimi var :)

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
Ben çocuk gelişimi mezunuyum... Dışkısını tutabileceği kaslar 18 aylıkken gelişmiş ve tamamlanmış oluyor... 18 ay ve 3 yaş arası eğitim için uygun ve hazır olduğu söylenebilir.. Ortalam eğitime başlanma yaşı 2 yaş 4 aylıkken oluyor... Kolay gelsin.. :9:
TUVALET EĞİTİMİNE HAZIR OLDUĞUNU NASIL ANLARIZ?:emir_bebek:
• Yürüyebiliyorsa,
Basit emirleri yerine getirebiliyorsa,
• İsteklerini kelimelerle konuşarak anlatabiliyorsa,
• Kendi kendine basit giysileri çıkarabiliyorsa,
• Genellikle gün içinde 2-3 saat kuru kalabiliyorsa,
Tuvalete çıktığı saatlerin bir rutini oluşmuşsa,
Altının ıslaklığından rahatsızlığını ifade eder hale gelmişse tuvalet eğitimine başlama zamanları gelmiş demektir.
Bazı durumlar yaşı gelmesine karşın tuvalet eğitimini zolaştırabilir. Bu belirtiler şu şekilde sıralanabilir:
Henüz çocuğun saydığımız belirtileri göstermiyor olması
Devamlı kabızlık problemi yaşaması
Son dönemde hayatında önemli bir değişiklik olması (yeni bakıcı, yeni kardeş, taşınma, ölüm vb.)
Tuvalet eğitimini verecek olan kişinin gergin, sinirli olması, yeterli zaman ayıramayacağını düşünmesi
Birden fazla kişinin farklı şekillerde çocuğa tuvalet eğitimi vermeye çalışıyor olması....

teşekkürler öncelikle,
benim kızımın 2-3 saat kuru kalma durumu yok sanırım.
bezini her daim ıslak buluyordum başlamadan önce de :44:
kakaların bir rutini var. gece hiç yapmıyor mesela kakasını. ama çişi yapar.

Konu sahibi umarim msjlarimi goruyorsunuzdur. Engelli miyim acaba gorunmuyo mu ki.. Neyse yorum yapmasanizda faydasi dokunur insaAllah :)

Merhaba :) oncelikle cok buyuk sabir diliyorum size. Ve cocuklarina tuvalet egitimi kazandirmak isteyen tuuum annelere :)

Fekat bu is zor olmasinin yaninda bilgi de gerektiriyor. Cocuga bi anda bezini takmicaz artik, sen buyudun demek olmuyor.. Onceden hazirlamak lazim. Siz ne guzel lazimligini onceden alip onu sevmesini saglamissiniz

Adem gunes adli pedagog un kendi sitesinde de olan, radyo programlarindan alinma tuvalet egitimiyle ilgili sorulara cevaplarini dinlemenizi siddetle tavsiye ederim. Keske her anne bu zorlu yola cikmadan once okusa :34:
Cocuguna da kendine de eziyet etmese

Kisaca ozetlemek gerekirse cocuga ikide bir cisin var mi diye sorilmicak, altina yaptiginda surat asilmicak, kizilmicak. Tuvalete gidip saatlerce beklemicek yada lazimlikta oturarak.. Ben bi de resim kitabini falan veriyordum oyalansin diye:1:

Ben gecen hafta basladim kizim icin tuvalet egitimine.. Bu arada tam 2.5 yasinda. Ben de yaz bitmeden ogrensin istedim. Neyse ki kizim zorlamadi beni. :1: zorlamadi dedigimse su, ilk gun sayisiz defa ustune dolayisiyla yerlere yapti. Ustu bi sekilde yikaniyo ama yerleri silmek zordu devamli..

Ben bekliyodum ki bi an once ogrencek, hemen solicek cisim var diye ama o kadar kolay olmuyo:37: cocuk ilk once altini islattigini farkedecek, ondan rahatsiz olacak. Ve nasil bi his oldugunu altina yapa yapa kavrayacak ki. Anne cisim var diyebilsin. Hata yapmisim, bi kac programi dinleyince anladim.

Ve sormaktan vazgectim cisin var mi diye. Soyle yapmak gerekiyormus cisini yada kakasini yapacagini anladiginizda istersen tuvalete yapabilirsin demek, eger istiyorsa gitmek istemiyorsa guler yuzle! peki demek :) geceleri de altini baglamamak gerekiyor kesinlikle. Alez serin yatagina..

Bu ise baslayinca birakmamak iyi oluyomus. O yuzden 20 aydan sonra falan cocugunuzun da hazir oldugunu dusunuyorsaniz 2 haftayi gecmemek sartiyla denemek gerekiyor ... Bence sizin kiziniz hazirmis, siz biraz tereddutte kalmissiniz. Sevgiler

çok teşekkür ederim uzun uzun anlattığın için :)
adem güneşin başka konular hakkındaki programlarını dinlemiştim,
kafama yattığını hatırlıyorum. söylediklerini yadırgamamıştım.
ama tuvalet eğiti konusunda aklıma gelmedi nedense açıp dinlemek, not ettim :34:
demek kızım yolun başındayken, herşey normalken mola vermişiz biz :19:
toptan açmaya cesaretim yok ama benim :)
gece ve öğlen yatarken bağlıyordum. benim kıza alez dayanmaz :9:

bir de kızın öğrenmiştir inşallah? ne kadar sürdü?

Son düzenleme:
Konu sahibi umarim msjlarimi goruyorsunuzdur. Engelli miyim acaba gorunmuyo mu ki.. Neyse yorum yapmasanizda faydasi dokunur insaAllah :)

afedersin:26:
ben diğer arkadaşlara cevap yazarken yazmışsın sanırım, onun için görmeyip atlamışım..
şimdi atladığım var mı diye kontrol ederken farkettim.

teşekkürler öncelikle,
benim kızımın 2-3 saat kuru kalma durumu yok sanırım.
bezini her daim ıslak buluyordum başlamadan önce de :44:
kakaların bir rutini var. gece hiç yapmıyor mesela kakasını. ama çişi yapar.

Rica ederim...Belki sizin için biraz uzun bir süreç olabilir bu ama başlamışken bırakmamanız en güzeli... Ama baskı yapmadan ve üstelemeden... Sevdirerek mesela onunla iç çamaşırları seçip alabilirsiniz...

Yeni bir yazı ekliyorum... Umarım işinize yarar...
TUVALET EĞİTİMİNDE ANNE-BABALARIN ROLLERİ
Herhangi bir sağlık problemi olmadığı sürece erişkin olup hala tuvalet alışkanlığını kazanamamış hiçkimse yoktur. Bu yüzden eğitimin nasıl verileceğine, çıkabilecek sorunlara yoğunlaşarak, eğitimi bir endişe nedeni, bir sorun gibi algılamamak gerekir. Unutulmamalıdır ki tuvalet eğitimi doğal sürecin bir parçasıdır. Bu nedenle çocuğun eğitim sürecindeki davranışlarına aşırı tepkiler vermemek gerekir. Tuvalet eğitiminin evin içindeki en önemli konu, çözülmesi gereken bir süreç şeklinde algılanması, eğitimi hem çocuk hem aile açısından zorlaştıracaktır. Sabır bu dönemin anahtar sözcüğüdür. Bir adım ileri, bir adım geri gidilmesi en sık rastalanan durumlardan biridir. Her defasında sabırla karşılamak ve öfkelenmeden tuvalet eğitimine devam etmek gerekir. Eğer çocuk aşırı tepkiler veriyor ve tuvaletini yapmayı kesinlikle reddediyorsa eğitim sürecine çocuk hazır olana kadar ara vermek, aşırı ısrarcı olup bu süreci inatlaşma ile geçirmemek son derece önemlidir.
Tuvalet eğitimi sürecini, tamamıyla sizin kontrolünüzde ve sizin verdiğiniz eğitime göre tamamlanacak bir süreç gibi görmeniz sizi aşırı yük altında bırakır. Aslında bu süreç sizden çok çocuğunuzun kontrolündedir. Dolayısıyla bir ebeveynin görevi sorumluluğu tamamıyla almak değil, çocuğuna mümkün olduğunca destek olmak, yüreklendirici davranmaktır. Bu süreç tam olarak siz hazır olduğunuzda değil, siz ve çocuğunuz hazır olduğunuzda tamamlanacaktır.

Tuvalet eğitimine başlamadan önce çocuğun tuvalete veya lazımlığına alışmış olması önemlidir. Her gün belirli aralıklarla tuvaleti olsun olmasın tuvalete ya da lazımlığa oturarak alıştırmalar yapmak alışkanlık edinmeyi kolaylaştırır.
Çocuğunuzu iyi gözlemlemeniz ve çişini ya da kakasını yaparken nasıl davrandığının farkında olmanız, onu uygun zamanlarda tuvalete yönlendirmeniz için uygun olacaktır. Örneğin yüzünün şekli değişebilir ya da yürürken bir anlığına durabilir. Bu tür durumlarda, onu tuvalete ya da lazımlığa yönlendirmek eğitimi başlatmak için işinize yarayacaktır.

Çocuklar tuvaletlerini birkaç dakikadan fazla tutamazlar, o nedenle tuvaletlerinin geldiğini söyledikten ya da siz fark ettikten sonra en hızlı şekilde tuvalete götürmek önemlidir.
Lazımlık çocuğun rahatlıkla ulaşabileceği bir yerde olmalıdır. Çocuk lazımlığına eğitim sürecinden önce kıyafetleriyle oturtturularak alışması sağlanabilir.

Sifon sesinden korkan, tuvaleti yalnızca pis bir yer olarak tanıyan çocukların eğitim süreçleri daha zor olmaktadır. O nedenle zaman zaman çocuğun sifonla oynamasına, tuvalete girmesine aşırı tepkiler vermemek gerekir.
Tuvalet eğitimine dar zamanlarda başlamamak önemlidir. Süresi çocuktan çocuğa değişmekle birlikte bu eğitimin tamamlanması zaman almaktadır.

Kız çocuklarının anneyi, erkek çocuklarının babayı model almaları, onları izleyebilmeleri süreci kolaylaştırmaktadır.
Çocuğun daha rahat hareket edebilmesi ve lazımlığa oturabilmesini kolaylaştırmak için mümkün olduğunca kendisinin çıkarabileceği türden kıyafetleri giydirmeye özen gösterilmelidir.

Tuvalet eğitimi verilmeye başlanıldığı zaman bez artık kullanılmamalıdır. Bez kullanmaya devam etmek eğitimi uzatacaktır. Genellikle anneler üşüyeceğini düşünerek, kış aylarında bez çıkarmaktan endişe duymaktadır. Ama çocuğun doğduğu zamana göre, yazın gelmesini beklemek gecikmeye neden olabilir. Her çocuk tuvalet eğitimi sürecinde ara sıra altına kaçırabilir. Bu durumda çocuğa kızılmamalı, ayıplanmamalı, cezalandırılmamalıdır.
Çocuğa sık sık tuvaleti olup olmadığını sormak yerine, belli aralıklarla tuvalete birlikte giderek kontrol etmek daha uygun olacaktır. Kakası için, her yemek öğününden sonra tuvalete oturtmak eğitimi kolaylaştırır. Ancak oturma süreleri uzun olursa, çocukla inatlaşma artar ve eğitim gecikir.

Tuvalet eğitimde en büyük ödül “aferin”dir. Tuvaletini artık bezine yapmıyor olmasını büyük ödüllerle, aşırı tepkilerle karşılamak zaman zaman altına kaçırdığında kızmak kadar yanlıştır. Alkışlamak, çok önemsemek, ödüller vadetmek, tuvalet zamanını adeta bir tören haline getirmek eğitime ve sonraki sürece zarar verecektir.
Çocuk lazımlığa ya da tuvalete oturduğunda onun yanında kalıp, oyalanması sağlanabilir. Onu tek başına bırakıp gitmek, oturma süresini kısaltacağı için eğitimi güçleştirir.

Çocuğa “aferin” demek için tüm görevi yerine getirebilmesi beklenmemelidir. Örneğin tuvalete yetişememiş bile olsa tuvalete gitmiş ve pantolonunu çıkarmış olması da övülmelidir.
Çocuk tuvaletini yaptığında onu çişinden ya da kakasından tiksindirecek, yaptığı şeyden utanmasına yol açacak sözler söylenmemelidir (ay ne pis, koktu vb.)

Çocuğun tuvalet eğitimini kısa sürede tamamlayabilmesi ya da tamamlayamaması, hiçbir zaman çocuğun genel başarısı ya da başarısızlığı olarak yansıtılmamalıdır. Tuvalet eğitimi gelişimin doğal bir sürecidir.

Evet uzun uzun anlattim cunku ben de senin gibi vazgececektim nerdeyse ;) birileri bana da anlatsaydi keske ama sonra adem gunesi dinledim rahatladim

Tuvalet yemek ve uyku gibi diyor Adem gunes. Zorlamayla beklemeyle degil. Geldiginde yol gostererek ogretmek gorevimiz..

Cok sagol, benim kizim bir hafta yapti altina ve dedigin gibi 20 dakkada bir gozume baka baka :) zaten gozunun icine bakarak yapmasi zevk aldigi rahtladigi icinmis..

Simdi ise 2 gundur yani, oturmaya gittigimizde bile istersen tuvalete gidelim diyorum. Gidebiliriz diyo gidiyoruz:) cok mutluyumm

İlk baslarda misafirlige gitme ve kesinlikle kabul etme derim ben..ve gece baglamayi birak.. Hala yapiyo gece ama bazen de hic yapmiyo. Ama alti bagli olsa cok uzar geceleri yapmamayi ogrenmesi

Merhaba
Benim oğlum 36 aylık geçen yıl yaz boyu evde değildim daha sonra okul açıldı,havalar soğudu vs...alıştıramadım:31:Bu yıl yaz başı birkaç gün denedim olmadı:50:Sonra memlekete gittim daha sonra geldiğimde oğlum ben birşey söylemeden bezini çıkartıp bana verdi 'anne ben bunu istemiyorum ;bezleri bebeklere verelim dedi:53::1:1 hafta boyunca başlarda günde 3-5 kez kaçırdı:34:Gece gündüz hiç bağlamadım:31:1hafta sonunda öğrendi çok şükür:9:
Başlamışsınız sakın bırakmayın:31:İlk başlarda kaçırma oluyor,sık sık gidiyorlar daha sonra bu süre uzuyor siz demeden onlar wc'ye koşuyorlar..Birde dışarı çıkartıp deneyelim dedim 1 saat birşey yapmadı sonrada kendi söyledi:34:

Yani lafın kısası zamanı gelince kendiliğinden oluyor Allah yardımcınız olsun:emir_bebek::nazar:

oy maşallah, küçük adam :)
teşekkür ederim, en iyisi yarın kızımla konuşup kaldığımız yerden devam edelim..
gece gündüz bağlamama konusunu da düşünsem iyi olur sanırım.
gece bağlamama konusunda tereddütlüyüm :44:

Evet uzun uzun anlattim cunku ben de senin gibi vazgececektim nerdeyse ;) birileri bana da anlatsaydi keske ama sonra adem gunesi dinledim rahatladim

Tuvalet yemek ve uyku gibi diyor Adem gunes. Zorlamayla beklemeyle degil. Geldiginde yol gostererek ogretmek gorevimiz..

Cok sagol, benim kizim bir hafta yapti altina ve dedigin gibi 20 dakkada bir gozume baka baka :) zaten gozunun icine bakarak yapmasi zevk aldigi rahtladigi icinmis..

Simdi ise 2 gundur yani, oturmaya gittigimizde bile istersen tuvalete gidelim diyorum. Gidebiliriz diyo gidiyoruz:) cok mutluyumm

İlk baslarda misafirlige gitme ve kesinlikle kabul etme derim ben..ve gece baglamayi birak.. Hala yapiyo gece ama bazen de hic yapmiyo. Ama alti bagli olsa cok uzar geceleri yapmamayi ogrenmesi

maşallah, siz kolaylamışsınız anne kız :)
birkaç gün evde kalabilir diye düşünüyorum, ama parktan vazgeçemez asla :)
gece bağlamayınca da sudan çıkmış balık gibi olmaz mı yahu :44:
ama dediğin de doğru, öbür türlü de eğitim süresi uzayacak:52:

afedersin:26:
ben diğer arkadaşlara cevap yazarken yazmışsın sanırım, onun için görmeyip atlamışım..
şimdi atladığım var mı diye kontrol ederken farkettim.

EstagfirUllah:44:
Ben zorlu bi surecten gectim ya sekerim, sinirlerim harap:9:
Bi de alingan oldum ki sorma:6:
Allah kolaylik versin sana da :ssz:

oy maşallah, küçük adam :)
teşekkür ederim, en iyisi yarın kızımla konuşup kaldığımız yerden devam edelim..
gece gündüz bağlamama konusunu da düşünsem iyi olur sanırım.
gece bağlamama konusunda tereddütlüyüm :44:
Gecede bağlamayın:34:Ben altına alez çarşaf seriyorum size de tavsiye ederim:31:İlk 1-2 gün kaçırdı ama şimdi birşey yapmıyor:34:
Oğlumdan önce ikiz kızlarım var onlara da öyle alıştırmıştım daha iyi oluyor:31:

maşallah, siz kolaylamışsınız anne kız :)
birkaç gün evde kalabilir diye düşünüyorum, ama parktan vazgeçemez asla :)
gece bağlamayınca da sudan çıkmış balık gibi olmaz mı yahu :44:
ama dediğin de doğru, öbür türlü de eğitim süresi uzayacak:52:

Parka gitmeniz daha iyi tam ogrenene kadar , ev batmaz en azindan :42::52:
O degil de en onemlisi kizinin hazir olup olmadigini anlaman..
Sonra anne kiz zamanla alisirsiniz Allah'in izniyle:21:

Rica ederim...Belki sizin için biraz uzun bir süreç olabilir bu ama başlamışken bırakmamanız en güzeli... Ama baskı yapmadan ve üstelemeden... Sevdirerek mesela onunla iç çamaşırları seçip alabilirsiniz...

Yeni bir yazı ekliyorum... Umarım işinize yarar...
TUVALET EĞİTİMİNDE ANNE-BABALARIN ROLLERİ
Herhangi bir sağlık problemi olmadığı sürece erişkin olup hala tuvalet alışkanlığını kazanamamış hiçkimse yoktur. Bu yüzden eğitimin nasıl verileceğine, çıkabilecek sorunlara yoğunlaşarak, eğitimi bir endişe nedeni, bir sorun gibi algılamamak gerekir. Unutulmamalıdır ki tuvalet eğitimi doğal sürecin bir parçasıdır. Bu nedenle çocuğun eğitim sürecindeki davranışlarına aşırı tepkiler vermemek gerekir. Tuvalet eğitiminin evin içindeki en önemli konu, çözülmesi gereken bir süreç şeklinde algılanması, eğitimi hem çocuk hem aile açısından zorlaştıracaktır. Sabır bu dönemin anahtar sözcüğüdür. Bir adım ileri, bir adım geri gidilmesi en sık rastalanan durumlardan biridir. Her defasında sabırla karşılamak ve öfkelenmeden tuvalet eğitimine devam etmek gerekir. Eğer çocuk aşırı tepkiler veriyor ve tuvaletini yapmayı kesinlikle reddediyorsa eğitim sürecine çocuk hazır olana kadar ara vermek, aşırı ısrarcı olup bu süreci inatlaşma ile geçirmemek son derece önemlidir.
Tuvalet eğitimi sürecini, tamamıyla sizin kontrolünüzde ve sizin verdiğiniz eğitime göre tamamlanacak bir süreç gibi görmeniz sizi aşırı yük altında bırakır. Aslında bu süreç sizden çok çocuğunuzun kontrolündedir. Dolayısıyla bir ebeveynin görevi sorumluluğu tamamıyla almak değil, çocuğuna mümkün olduğunca destek olmak, yüreklendirici davranmaktır. Bu süreç tam olarak siz hazır olduğunuzda değil, siz ve çocuğunuz hazır olduğunuzda tamamlanacaktır.

Tuvalet eğitimine başlamadan önce çocuğun tuvalete veya lazımlığına alışmış olması önemlidir. Her gün belirli aralıklarla tuvaleti olsun olmasın tuvalete ya da lazımlığa oturarak alıştırmalar yapmak alışkanlık edinmeyi kolaylaştırır.
Çocuğunuzu iyi gözlemlemeniz ve çişini ya da kakasını yaparken nasıl davrandığının farkında olmanız, onu uygun zamanlarda tuvalete yönlendirmeniz için uygun olacaktır. Örneğin yüzünün şekli değişebilir ya da yürürken bir anlığına durabilir. Bu tür durumlarda, onu tuvalete ya da lazımlığa yönlendirmek eğitimi başlatmak için işinize yarayacaktır.

Çocuklar tuvaletlerini birkaç dakikadan fazla tutamazlar, o nedenle tuvaletlerinin geldiğini söyledikten ya da siz fark ettikten sonra en hızlı şekilde tuvalete götürmek önemlidir.
Lazımlık çocuğun rahatlıkla ulaşabileceği bir yerde olmalıdır. Çocuk lazımlığına eğitim sürecinden önce kıyafetleriyle oturtturularak alışması sağlanabilir.

Sifon sesinden korkan, tuvaleti yalnızca pis bir yer olarak tanıyan çocukların eğitim süreçleri daha zor olmaktadır. O nedenle zaman zaman çocuğun sifonla oynamasına, tuvalete girmesine aşırı tepkiler vermemek gerekir.
Tuvalet eğitimine dar zamanlarda başlamamak önemlidir. Süresi çocuktan çocuğa değişmekle birlikte bu eğitimin tamamlanması zaman almaktadır.

Kız çocuklarının anneyi, erkek çocuklarının babayı model almaları, onları izleyebilmeleri süreci kolaylaştırmaktadır.
Çocuğun daha rahat hareket edebilmesi ve lazımlığa oturabilmesini kolaylaştırmak için mümkün olduğunca kendisinin çıkarabileceği türden kıyafetleri giydirmeye özen gösterilmelidir.

Tuvalet eğitimi verilmeye başlanıldığı zaman bez artık kullanılmamalıdır. Bez kullanmaya devam etmek eğitimi uzatacaktır. Genellikle anneler üşüyeceğini düşünerek, kış aylarında bez çıkarmaktan endişe duymaktadır. Ama çocuğun doğduğu zamana göre, yazın gelmesini beklemek gecikmeye neden olabilir. Her çocuk tuvalet eğitimi sürecinde ara sıra altına kaçırabilir. Bu durumda çocuğa kızılmamalı, ayıplanmamalı, cezalandırılmamalıdır.
Çocuğa sık sık tuvaleti olup olmadığını sormak yerine, belli aralıklarla tuvalete birlikte giderek kontrol etmek daha uygun olacaktır. Kakası için, her yemek öğününden sonra tuvalete oturtmak eğitimi kolaylaştırır. Ancak oturma süreleri uzun olursa, çocukla inatlaşma artar ve eğitim gecikir.

Tuvalet eğitimde en büyük ödül “aferin”dir. Tuvaletini artık bezine yapmıyor olmasını büyük ödüllerle, aşırı tepkilerle karşılamak zaman zaman altına kaçırdığında kızmak kadar yanlıştır. Alkışlamak, çok önemsemek, ödüller vadetmek, tuvalet zamanını adeta bir tören haline getirmek eğitime ve sonraki sürece zarar verecektir.
Çocuk lazımlığa ya da tuvalete oturduğunda onun yanında kalıp, oyalanması sağlanabilir. Onu tek başına bırakıp gitmek, oturma süresini kısaltacağı için eğitimi güçleştirir.

Çocuğa “aferin” demek için tüm görevi yerine getirebilmesi beklenmemelidir. Örneğin tuvalete yetişememiş bile olsa tuvalete gitmiş ve pantolonunu çıkarmış olması da övülmelidir.
Çocuk tuvaletini yaptığında onu çişinden ya da kakasından tiksindirecek, yaptığı şeyden utanmasına yol açacak sözler söylenmemelidir (ay ne pis, koktu vb.)

Çocuğun tuvalet eğitimini kısa sürede tamamlayabilmesi ya da tamamlayamaması, hiçbir zaman çocuğun genel başarısı ya da başarısızlığı olarak yansıtılmamalıdır. Tuvalet eğitimi gelişimin doğal bir sürecidir.

işime yaramaz olur mu, bildiğim şeyleri bile tekrar tekrar okuyabilirm atladığım bir şey var mı diye :1:
hım demek süre mühim değilmiş tamam..

giyeceği külotlarla önce duygusal bağ kurup kirletmeye kıyamayacak hale gelene kadar uğraşıyorum zaten :9:
aman şu tavşana bak ne temizmiş çiş yapıp da ıslatmayalım onu, çişimizi tuvalete yapalım.
ay şu kurdela kaka olmasın, temiz kalsın :9:

yardımların için çok sağol, vakit ayırdığın için de :7:

Parka gitmeniz daha iyi tam ogrenene kadar , ev batmaz en azindan :42::52:
O degil de en onemlisi kizinin hazir olup olmadigini anlaman..
Sonra anne kiz zamanla alisirsiniz Allah'in izniyle:21:

işte o konuda tereddüt edince ara vermiştim ben de..

parkta nasıl yaptıracağım ki :9:
lazımlığı mı götüreyim acaba:1:

işime yaramaz olur mu, bildiğim şeyleri bile tekrar tekrar okuyabilirm atladığım bir şey var mı diye :1:
hım demek süre mühim değilmiş tamam..

giyeceği külotlarla önce duygusal bağ kurup kirletmeye kıyamayacak hale gelene kadar uğraşıyorum zaten :9:
aman şu tavşana bak ne temizmiş çiş yapıp da ıslatmayalım onu, çişimizi tuvalete yapalım.
ay şu kurdela kaka olmasın, temiz kalsın :9:

yardımların için çok sağol, vakit ayırdığın için de :7:

Duygusal bağ iyidir :9:
Rica ederim... ALLAH(C.C) size ve küçük hanıma kolaylık versin :emir_bebek: :7:

EstagfirUllah:44:
Ben zorlu bi surecten gectim ya sekerim, sinirlerim harap:9:
Bi de alingan oldum ki sorma:6:
Allah kolaylik versin sana da :ssz:

:1::1:
neyse yavrucuğun tuvalete çişini yaptıkça senin sinirler de yerine gelir inşallah :9:
amin, teşekkür ederim..

Gecede bağlamayın:34:Ben altına alez çarşaf seriyorum size de tavsiye ederim:31:İlk 1-2 gün kaçırdı ama şimdi birşey yapmıyor:34:
Oğlumdan önce ikiz kızlarım var onlara da öyle alıştırmıştım daha iyi oluyor:31:

galiba bağlamayacağım gece de, herkes aynı fikirde çünkü.
altında alezi var, bezi olmasına rağmen kaçırabildiği için kendisi :10:

ama gece bağlamayıp da yıldığımda, gece bağlama diye tavsiyede bulunan arkadaşların kabuslarına girebilirim :27:

benımkide derdını anlatıyor ama bıraz erken benımkine benımde derdım emzık aslında artık bıraksın istıyorum ama kıyamıyorum gece bıle kalkıp arıyor emik emik dıye kıvrana kıvrana benımki mama dede ve emik dıyebılıyor ama her derdını anlatıor bugun mutfağa gıdıp pipet almış susadığını anlatmak için :9::9:
bıdahakı yaza ıyıce buyuk olucak biraz sabırla alışır inşallah dediğim arkadaşımın oğlu 3 yaşını bıtırdı ve hala bezli istıkrarlı davranmadığından alışamadı çocuk

:1: ben pipet gösteriyorum sen anla anne demiş :1:
emzik bizimkinin de vazgeçilmezi :1:
kocaman oldun artık atalım onu diyorum, bakıyor bakıyor atacak gibi oluyor kıyamıyor :)
emsin ama ya, ne olacak ki..

Alistirma kulotu nasil birsey sizin dediginiz?

Benim aldiklarim ici havlu gibi disi musamba. Sirf etraf cok islanmasin diye kullanilan birsey ve cok isime yaradi

Yani cocuk islakligi ayni normal kulottaki gibi hissediyor, bizim istedigimiz gibi :)

evet aynen anlattığın gibi alıştırma külotu.
Cudana'nın tavsiyesi, altına yaptığını ve onun çiş olduğunu iyice kavraması.
alıştırma külotu da olsa o da biraz çekiyor ya. bacaklarından falan süzülmüyor. yeterince rahatsız olmuyor anlamında..

Kaka cis egitimi cidden zor ve sabir isteyen bir is... bizde yaklasik 2 haftadir bu surecten geciyoruz.. cisi ogrendik, kendisi cisi geldigi zaman lazimligina yapiyor ama kakayi ogrenemedik..

Ilk uc gun benim kizim sanki bezi varmis gibi surekli altina yapti. Lazimligi hic tutturamadik :))

Sonra tutmasini ogrenmeye basladi.. ve sticker odulu koyduk.. lazimliga yaptigi her cis icin bir sticker aldi.. tabi ilk iki gun damla damla cis yapip sticker stoklarimi tuketti (babasi gibi biraz gozu acik;)) ) ama bu sekilde azicik cisi gelse bile hemen lazimliga yapti.. belki sizde de ise yarar..

Back
X