Kaka cis egitimi cidden zor ve sabir isteyen bir is... bizde yaklasik 2 haftadir bu surecten geciyoruz.. cisi ogrendik, kendisi cisi geldigi zaman lazimligina yapiyor ama kakayi ogrenemedik..
Ilk uc gun benim kizim sanki bezi varmis gibi surekli altina yapti. Lazimligi hic tutturamadik :))
Sonra tutmasini ogrenmeye basladi.. ve sticker odulu koyduk.. lazimliga yaptigi her cis icin bir sticker aldi.. tabi ilk iki gun damla damla cis yapip sticker stoklarimi tuketti (babasi gibi biraz gozu acik

) ) ama bu sekilde azicik cisi gelse bile hemen lazimliga yapti.. belki sizde de ise yarar..
benim kız da 2 gün kadar dediğin gibi, gelince olduğu yere yapınca tereddüt etmiştim
bir gün ara verdim bezini bağlamıştım
sonra buraya konuyu açtım. arkadaşlar sağolsunlar destek oldular ve bugün tekrar çıkardık bezi.
küçük kaçaklar oldu yine ama o da farkındaydı, kaçırdığının.
ilk 2 günün aksine bugün daha uzun kuru kaldı, sevindim :)
hatta parka bezsiz çıktık, sordum çiş var mı diye kafa salladı. koşa koşa eve geldik yaptı kaçak olmadan :)
gerçekten gözü açıkmış, kız çiş tutmayı da öğrenmiş arada :)
bizim lazımlığa, tuvalete gitmeme gibi problemimiz yok. gelince tutamama derdimiz var o da hallolacak inşallah :)
sana da kolaylıklar diliyorum umarım kış gelmeden hallederiz onlar da rahat ederler
Bakiyorum bu forumdaki hic kimse 2 yasindan once baslamamis bu ise.. Ikinci kizim 1.5 yasina kadar altina ettiginde onun geri kaldigini dusunmustum halbuki.. Cunki ilk kizimi 8 ayliktan sonra gunduz hic baglamadim, kaza da olmadi. 13 ayliktan itibaren gece de baglamadim. Daha kucucuk bebekken oturabilmeye basladigi zaman yani 5.5-6 ayliktan itibaren her sabah ilk is olarak lazimliga oturturdum. Biz nasil kalkinca ilk is tuvalete gidiyorsak o da lazimliga gidiyordu sayemde.. Her yemek yedirdigimde, her ikinmaya basladiginda hep lazimliga oturttum. 8 ayliktan sonra artik sik sik lazimliga oturttugum icin o da ne zaman oturtsam o zaman salmaya baslamisti, bezi cikarttik attik. 13 aylikken Izmir'de anneannesindeydik ve hava inanilmaz sicakti. Annem, baglama cocugu rahat yatsin gece deyince gece de bezi attik, onun yerine gece bir saatte kalkip onu lazimliga oturtmaya basladim. 1.5 yasina geldiginde artik o geceleri benim yattigim odaya elinde lazimlikla gelip beni uyandirmaya baslamisti bile.. Zavallim pijamasini kendi basina indiremiyordu henuz. Ikincide ben ilk heves olmadigindan belki ilki kadar ustune dusmedim, onun bezden cikmasi 1.5 yasini bulmustu. Ustelik arada bir gece kacirmalari da oldu 2.5-3 yasina dek..
Cocuklarda belki tutabilme mekanizmasi 1.5 yasina kadar gelismemistir, ancak temiz ve kuru kalma aliskanligi erkenden gelisebiliyor. En azindan benim cocuklarda boyle olmustu.
maşallah diyorum, Allah nazarlardan saklasın

komşularım da geç kalıyor şimdiki anneler, 6 ay oldu muydu bez işi bitecek diyor
Konu tam zamaninda acilmis bende acmayi dusunuyordum. bizde dun basladik tuvalet egitimine.lazimligi cok onceden almistik oyun gibi oturup kalkiyordu hazir degildir diye hic ugrasmadim bile. dun gidip bulmus yine bende bu bir isaretmi diyerekten baslayayim ufaktan dedim

ama direk lazimliga yaptirmiyorum.sonradan tuvalette yapmoyorlarmis. Lazimligi klozete oturtup orda dakikalarca bekliyoruz.oyunlar oynuyoruz muzik dinliyoruz cisi geliyor ama yapmiyor. tamam sıkmiyim diyorum bez baglamadan giydiriyorum hemen altina yapiyor dun 4-5 kere yapti hic kizmadim ama.bi seferinde tam yaparken yakaladim.yarisinda azcik yapmisti goturdum.wc ye yok yine yapmadi 15-20 dk bekledik sonra giydirir giydirmez altina yapti. acaba hazirmi degil ypksa yeni basladik diyemi. bu ayin 22sinde iki yas oluyor.
Ve suanda altina cisini yapiyor ve bana pis pis sırıtiyor
evet bezden kurtulma mevsiminin sezon sonunu yaşıyoruz ondan acelemiz
bir tanıdığımın oğlu da anlattığın gibi, bezini çıkartıyor saatlerce kuru kalıyor çocuk.
artık çatlayacak diye düşünüp tekrar bez bağlıyor.
bağladığı anda rahat rahat çiş yapıyor çocuk. o da henüz bir çare bulamadı malesef

yanlış bir tespit olabilir belki ama benim gözlemlediğim erkek çocukları böyle yapıyor genelde.
seninki de erkek mi?