Benzer bir durumu yaşıyoruz.
Muhit normal bi muhit, çoluk çocuk bahçede oynar, kendi apartman alanında, hani öyle bir yerdeyiz.
Bir kiracı girdi zemin kata, kendisinin ev sahibi de hemen yan dairesinde.
Kadın 2 çocukla tek başına, uğraşıyor, eşi vefat etmiş, durumları iyi değil vb. herkes kol kanat oldu.
Eşim yardım almaları için başvurularını yaptı, öbürü onu yaptı, şunu yaptı bunu yaptı...
Ama bir oğlu var, evlerden ırak denir ya... Çocuğu ayıplamıyorum kesinlikle, çocuktur. Anneyi de ayıplamıyorum, hayat şartları onu psikolojiktir ne bileyim sosyolojiktir vırttır zırttır o hale getirmiştir; ses etmedik olanlara.
Otoparktaki arabalar sıradan bi çizildi geldikleri 2. haftadan itibaren. Bizim araba filan 3-4 kere çizildi, belli yani kimin yaptığı, görmüşler de kaç kere. Güzelce uyardık "Yapmayın çocum, zarar oluyor" diye. Annesine söyledik, annesi "Oğlum yapmaz, başka çocuklardır" diye yapıştırdı geçti. "Hadi yapmadı olsun, sen yapma oğlum, yapan arkadaşlarını da yapmayın diye uyar iyi bir çocuk olarak" filan dersin dedik, sallamadık.
Sonra bahçeye affedersin mçmalar başladı ki rezillik. Kedilerimiz var 2 blok, öyle pislik görmedik o hayvancağızlardan. Adres yine belli, diğer çocuklar önünde yapmış zaten kendisi. Apartmanca konuştuk ettik. "Ne var çocuktur, sıkışmış yapmış ben evde değildim, donuna mı yapsaymış?" dedi. Ki bu muhabbeti yapacağım ömrümde aklıma gelmezdi, konuştuğumuz şeyin niteliğine-niceliğine bak... Çocuğu suçlamak mümkün değil, kadın arıza belli, ev zaten kapı duvar kadını bulabilene aşk olsun, çocukları paso sokakta, aç, pis... Yokluk desen değilmiş yani gördük, o pislik paspallık kadının tarzı... Çocuklar ne yapsın? Böyle bir kadının elinde, her şeye hakları olduğunu sanarak sürüne sürüne büyüyor.
Yine türlü olaylar... Çok varasımız da gelmiyor üzerlerine "Yetimdir, kadın da zor zamanlar geçirmiş" filan ama hoş görecek yerimiz kalmadı. Ev sahibi ile konuştuk, adamlar para derdinde zaten, gelecek iki kuruş nereden gelirse gelsin de varsın kime ne ederse etsinler...
En son, çocuklar dışlamaya başlamışlar bu oğlanı, çünkü zarar veriyor yani bildiğin diğer çocukların oyununu da sabote ediyor, birini de baya bi dövmüş. Diğer çocuklar tamamen bununla iletişimi kesince bu çocuk da "Hepinizin babası ölsün de görün" demiş basmış ağlamayı. Annesi gelmiş "Ne yaptınız oğluma, niye almıyonuz oyuna zengin pçleri" diye bir başlamış anaam... Ben çığlıkları duydum aşağıdan hafta sonuydu. Bizim karşı alt kat komşu inmiş aşağı baya bi olay çıkmış, kadın tüm çocuklara "Babanız ölsün gebersin hepinizin babası siz de böyle kalın da anlayın" demiş filan oradan çocuğun biri de yukarı çıkıp annesi ile babasına söyleyince ağlayarak, ortalık karıştı anlayacağınız.
Şimdi imza topladılar, biz de attık imzayı artık, bir şeyler çıkacak gibi bakalım. Olmadı yani sığamadılar, sürekli bir "Her şeye hakkımız var, bize bakmak, bizi hep kucaklamak, her halimizle kabul etmek, hoşgörmek zorundasınız" gibi bir şey... Siz de böyle bir imza toplama, çoğunluk ile belki bir şeyler yapabilirsiniz diyeyim. Nasıl sinir bozucu bir şey olduğunu da çok iyi anlayabiliyorum.