Tuvalet Eğitimi Cisinden rahatsız olmayan kızım :((

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

kartanem_1982

Guru
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2014
237
37
318
35
Merhabalar Haziran'da 4 yaşına girecek olan kızım son aylarda çişini altına yapmaya başladı ama istikrarlı değil bazen söylüyor kaçırmadan bazen çişini kaçırıyor bazense altına yapıyor ve soylemiyor hiç rahatsız olmuyordışarda çok nadir altına kaçırdığı 2 yaşında da bir oğlum var azen kızıyorum bağırıyorum bazen sesleniyorum ödül ceza hepsini denedim ne yapacağımı da şaşırdım ne yapmaliyim

2 yaşında olan çocuğunuzun altını temizlerken nasıl davranıyorsunuz? Kardeş kıskançlığına benziyor. Kızınıza bağırmayın, kızmayın. Bunun hoş bi davranış olmadığını söyleyin. Üzüldüğünüzü ve yaptığının doğru olmadığını anlasın yeter. Zamanla geçecektir.
Mesela yanlışlıkla altına kaçırmışsın kızım, bi daha ki sefere dikkat edelim hemen tuvalete gidelim diyin.
Kızımın sevdiği bikaç çamaşır vardı. Bi yerde okumuştum ve bende uyguladım. Annecim tavşan ıslanmış ve çok üzülmüş bi daha altına kaçırma olur mu diyordum. Bizde etkili oldu.
Okuduğum anne çamaşır üzüldü diyerek bikaç kere çöpe atmış çocuğun önünde. Ben öyle yapmadım ama.
Geçici bi durum, kardeşi olan her çocuk bi şekilde kıskançlığını belli ediyor.

Oğlumu bezliyorum hala yaza doğru alistirmayi düşünüyorum evet kardeşini kıskanıyor olabilir aslında kızımla daha çok vakit gecirmeye çalışıyorum ama oğlum bana çok düşkün ve o ablasını daha çok kiskaniyor.çok üzülüyorum ve çok çaresiz hissediyorum kendimi

Back
X