• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çişli kakalı bir konu☹️

Quadras

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
14
Puanlar
3
Merhaba hanımlar,
26 aylık kızımda tuvalet eğitimine başladık, bir hafta oldu. Geceleri genelde sorun olmuyor, kuru kalkıyor.
Gündüz ise ben saat başı ya da 1.5 saatte bir tuvalete götürürsem yapıyor, ama asla çişim geldi diye söylemiyor.
Biraz fazla sıvı tüketsin ya da ben sormayı unutayım bir köşede altına yapıyor. Kakayı da bir haftanın sonunda ilk defa bugün tuvalete yaptı, hep külofuna yapıyordu. acele mi ediyorum anlayamıyorum, bu yüzden sormak istedim, tuvalet eğitimi veren anneler, çocuklarınız ne zaman söylemeye başladı çişim geldi kakam geldi diye?

Pes etme, hatırlatmaya devam et, bir gün sen sormayı unutacaksın o hatırlayacak, sonra bir gün kendisi gidip yapacak, birazcık daha sabır pes yok 😊

Pes etme, hatırlatmaya devam et, bir gün sen sormayı unutacaksın o hatırlayacak, sonra bir gün kendisi gidip yapacak, birazcık daha sabır pes yok 😊
Yalan değil 3. Gün pes etme noktasına gelmiştim ama direniyorum😬 umarım güzel günler yakındadır🙏

Bende o ayda başladım Çiş için fazla uğraşmadım fakat kaka için 2 ay uğraştım. Hep altına yapıyordu .Sabır edin ve ısrarla her yolu deneyin ödül sistemi çok işe yarıyor. Şarkılı Videolar izleyin, şarkılar söyleyin , kitaplar okuyun. Sizde tuvalete giderken sıkıştım çişim geldi diye sesli söyleyin örnek olun yani.

Oğlum aslne 25 ay civarında çok açıktı tuvslet eğitimine. 3 gün çok güzeldi hatta sorunsuz kaka tuvalete yapılıyordu. Ama 4. Gün hastanede umumi tuvalet mecburi oldu ve o günden sonra gitmeyi reddedince bende üstelemedim. 33 aylıkken 1 hafta 10 günde falan tüm süreç tamamlandı. Başta sadece çişini yaptı. Kakasını belirli bi saatte yapardı yapacağı zaman takardım yapınca açardım hiç çiş kaçırmadı. Bi kaç güne kakayı da tuvalete yapmayı kabul etti son dakikada gittiğimiz, 2 adım kala kakanın küloda yapıldığı anlarımızda oldu. Sanırım 2 ay civarında benim hiç hatırlatmama gerek kalmamıştı. Ama istikrarlı olarak sürekli hatırlattım her fırsatta götürdüm. Yemeklerden sonra mutlaka götürdüm. Gece yatmadan kesinlikle götürdüm. Uyandırıp götürmemi asla kabul etmedi şimdiye kadar hiç gece kazası yaşamadık. Ara sıra oyuna falan dalıp 1-2 damla kaçtığı oluyor o kadar.

İşin sırrı istikrar ve netlik ve sakinlik. Bu kadar yol almışken geri dönmeyin.

Merhaba hanımlar,
26 aylık kızımda tuvalet eğitimine başladık, bir hafta oldu. Geceleri genelde sorun olmuyor, kuru kalkıyor.
Gündüz ise ben saat başı ya da 1.5 saatte bir tuvalete götürürsem yapıyor, ama asla çişim geldi diye söylemiyor.
Biraz fazla sıvı tüketsin ya da ben sormayı unutayım bir köşede altına yapıyor. Kakayı da bir haftanın sonunda ilk defa bugün tuvalete yaptı, hep külofuna yapıyordu. acele mi ediyorum anlayamıyorum, bu yüzden sormak istedim, tuvalet eğitimi veren anneler, çocuklarınız ne zaman söylemeye başladı çişim geldi kakam geldi diye?
Ben 3 yasi doldurunca verdim tuvalet egitimini. Oncesinde 3 gunde ogrenemezse diretme bezi tak demisti doktor

Oğlum aslne 25 ay civarında çok açıktı tuvslet eğitimine. 3 gün çok güzeldi hatta sorunsuz kaka tuvalete yapılıyordu. Ama 4. Gün hastanede umumi tuvalet mecburi oldu ve o günden sonra gitmeyi reddedince bende üstelemedim. 33 aylıkken 1 hafta 10 günde falan tüm süreç tamamlandı. Başta sadece çişini yaptı. Kakasını belirli bi saatte yapardı yapacağı zaman takardım yapınca açardım hiç çiş kaçırmadı. Bi kaç güne kakayı da tuvalete yapmayı kabul etti son dakikada gittiğimiz, 2 adım kala kakanın küloda yapıldığı anlarımızda oldu. Sanırım 2 ay civarında benim hiç hatırlatmama gerek kalmamıştı. Ama istikrarlı olarak sürekli hatırlattım her fırsatta götürdüm. Yemeklerden sonra mutlaka götürdüm. Gece yatmadan kesinlikle götürdüm. Uyandırıp götürmemi asla kabul etmedi şimdiye kadar hiç gece kazası yaşamadık. Ara sıra oyuna falan dalıp 1-2 damla kaçtığı oluyor o kadar.

İşin sırrı istikrar ve netlik ve sakinlik. Bu kadar yol almışken geri dönmeyin.
O zaman sanırım biraz beklentimi yüksek tutuyorum, çünkü tuvalet mantığını anladı amageldiğini söylwmiyor, 2 ayı buldu diyorsunuz hatırlatmama durumunuzu. Tekrar başa dönmek istemiyorum evet. Sabretmeye devam 😊

Ben 3 yasi doldurunca verdim tuvalet egitimini. Oncesinde 3 gunde ogrenemezse diretme bezi tak demisti doktor
Bende bugün başladım 33 aylık şuan çok hevesli gibi görünüyor ama duygu karmaşası yaşıyor😂 oturuyo bi anda kalkıyo sonra bi daha oturuyo yine kalkıyo hem beni yanında istiyo hem istemiyo bakalım bugün 3 kez kaçırdı sadece 1 kez azıcık çiş yaptı lazımlığa klozete asla oturmuyor adaptörde var ablasının gittik lazımlık aldık beraber bugün anlattım artık bez kalmadı evde falan dedim gitmiş bulmuş bi yerden bez bi seviniyo anneee buldum 🤣

O zaman sanırım biraz beklentimi yüksek tutuyorum, çünkü tuvalet mantığını anladı amageldiğini söylwmiyor, 2 ayı buldu diyorsunuz hatırlatmama durumunuzu. Tekrar başa dönmek istemiyorum evet. Sabretmeye devam 😊
bence de beklentiniz biraz yüksek tabii bu çocuğa göre de değişir ama bi çok yaşıtından erken ve iyi giden bi süreciniz var. Kendinizi çok kasmadan sabretmeniz lazım. Benimki oyuna dalarsa uzun süre ya da meyve suyu su falan içerse o bana gelmeden ben götürüyorum. Hala tam güvendiğim söylenemez 😂

Konuma güncelleme yapıyorum, belki başka annelere de yardımı olur diye: kızım iki gündür tuvaletini söylüyor ve çok şükür iki gündür de hiç kaçırma olmadı. Ben yine de oyuna vs dalarsa ya da çok sıvı tükettiyse bir, bir buçuk saatte bir hatırlatıyorum. 🙏 Yorum yapan herkese teşekkür ederim, eğitim sürecindeki bütün annelere kolaylıklar ve bol bol sabır diliyorum.

Merhaba, ne kadar sürdü çişini söyleme olayı acaba? Benimde oğlum 1 hafta oldu hala çişinin geldiğini söylemiyor ben götürürsem yapıyor götürmezsen altına kaçırıyor. Çok endişeliyim pes etmek de istemiyorum ama yorucu bir süreç oluyor. Gecede sorun yok sabaha kadar tutuyor. Anne çişim geldi dese sorun çözülecek. Varmı öneriniz :)

Merhaba, ne kadar sürdü çişini söyleme olayı acaba? Benimde oğlum 1 hafta oldu hala çişinin geldiğini söylemiyor ben götürürsem yapıyor götürmezsen altına kaçırıyor. Çok endişeliyim pes etmek de istemiyorum ama yorucu bir süreç oluyor. Gecede sorun yok sabaha kadar tutuyor. Anne çişim geldi dese sorun çözülecek. Varmı öneriniz :)
Merhaba ne kadarlık oldu kaç aylık

İkinci haftada söylemeye başladı, gece tutuyorsa pes etmeyin. Bizim de gündüz sıkıntıydı. Herhalde hiç söylemeyecek derken bir gün söyleyiverdi.
Her altına kaçırdığında hep aynı şeyi söyledim ben, altımıza yapmıyoruz, tuvalete yapıyoruz diye. Evet çok yorucu ama dayanın, bir haftayı atlatmışsınız.

Back
X