Çizgi film.

2 yaşına kadar ekranlardan uzak tutmak gerekiyor, sonrasında da sınırlı sürede.
Benimki daha bir yaşında yine de arada izlettiğim oldu ama bu ekstrem durumlarda. Hasta ve çok ağlıyor, susturamıyorsam gibi. Büyüdükçe de illa ki izletilir ama alışkanlık haline gelebilecek durumlarda izletmemeyi düşünüyorum. Yemekteyiz telefon ver, çocuk yemiyor tv aç yedir, misafir geldi eline tableti ver gibi olmamalı.
Faydaları çok fazla da ben deli miyim acaba bir yere gidince yanıma türlü aktiviteler alıp taş taşımış kadar yoruluyorum?
Bende o şekilde düşünüyorum. Birlikte oyun oynasınlar olmaz mı? Tak yapıştır boya vs yapsınlar şu çizgi filmlere bakmak lazım ama içime sinmiyor okuyorum yorumları ama içimde bir garip duygular

İleride istediğinde saatle izlemesi sorun olmaz benim için ama şimdi anlamıyor ya açıp izletmek bana garip geliyor. Yani isteği yokken ben al izle diye sunacağım ya bu nedense oturmuyor bende
her zaman için bir ekrana kilitlenmek doğru değil
ilgi duyacağı zamanı anlarsınız zaten izler ilgi duyar
ama sürekli alı koyarak engellerseniz doğru bir yaklaşımda bulunmazsınız
günümüzde çocuğun sosyalleşeceği hayatı öreneceği durumlar kısıtlı
biz bahçelerde sokaklarda hayvanları görerek oynayarak büyüdük peki şimdiki çocuklarımız nasıl evlerde beton dünyada büyüyorlar
çocukların yaşlarına göre yapılan programlar çocuğun zihin dünyası için uzman ellerden çıkıyor
siz ne kadar donanımlı olursanız olun o yayını hazırlayanlar kadar donanımlı olamazsınız

Bence siz doğrusunu yapıyorsunuz. Belli bir yaştan sonra sınırlı şekilde cizgi film izleyebilir ama suanda cok küçük telefon özellikle youtube cok tehlikeli ve sacma. Videolara başlıyorlar ordan oraya bir bakmissniz sirf kazanc icin anne cocuk gibi kanallarda ne geregi var. Herseyi zaten öğrenecek zamsni gelince ordan öğrense ne olacak , 3 yanlış 1 doğruyu götürür.

2 yasa kadar önerilmiyor.
2 yaş sonrası, uygun yayınlar, kontrollü olabilir. Ama olmak zorunda da değil.

Sizi daha önce de Kızınıza çok mudahele ettiğiniz için mi eleştirmişlerdi? Aynı üye misiniz?

kizimla artik oynayacak oyun bulamadigimda bazen bende aciyorum tv den maksimum 1 saat izleyecegi seyleride siraliyorum kendim
renkler sayilar sekiller biraz niloya
bazen benim daha once ogretmeyi henuz aklima getirmedigim seyi ogrendigini farkediyorum gecen marketteyken kendimde ogretirdim tabi ama mesela ananasi gostermemistim hic ananas dedi gorunce
sayi saymasinida hizlandirdi ozel bir caba harcamama ragmen ama tabi herşey dozunda an ne guzel ogretiyor iste bana ne gerek var diyip saatlerce cocuk oturtulmamali basina
kapatacagim zaman uykulari gelmis anneleri cagiriyo diyorum iyi uykular gorusuruz diyip el salliyor baska turlu kapatirsam agliyor cocugin nabzina gore serbet verip kapatmak inatlasmamakta gerekiyor sanirim

her zaman için bir ekrana kilitlenmek doğru değil
ama ilgi duyacağı zamanı anlarsınız zaten izler ilgi duyar
ama sürekli alı koyarak engellerseniz doğru bir yaklaşımda bulunmazsınız
günümüzde çocuğun sosyalleşeceği hayatı öreneceği durumlar kısıtlı
biz bahçelerde sokaklarda hayvanları görerek oynayarak büyüdük peki şimdiki çocuklarımız nasıl evlerde beton dünyada büyüyorlar
çocukların yaşlarına göre yapılan programlar çocuğun zihin dünyası için uzman ellerden çıkıyor
siz ne kadar donanımlı olursanız olun o yayını hazırlayanlar kadar donanımlı olamazsınız
Kızıma belki bizim zamanımızı yaşatamam ama yine de bir tık yapıyorum. Mesela akrabalarla ortak bir bağ evimiz var toprak taş börtü böcek yazın çoğu zaman oraya gidiyoruz. Evimizin bahçesi var komşu çocukları var. Kızım yazın hep parkta. Yeni bir çocuk evine kayıt olduk. Oraya gidiyoruz. Sık sık arkadaş toplantısı yaparım gibi gibi. İlgi duyacağı anda ona belli zamanlarda izletieim ama şuan ok küçük geliyor kendimi her iki türlü de kötü hissediyorum. Bugünden sonra

1 yaşında çocuğum var bazı zamanlar televizyondan ingilizce çizgi filmler seyrediyoruz yaklaşık 2-3dk anca sürüyor çünkü oyun oynamak ona göre TV'den çok daha keyifli nedeni sürekli onunla oyun oynamam.

Demek istediğim abartilmadigi sürece ve çocukların ne izlediği takip edilecek şekilde çocuğunuzun bir şeyler izlemesinde sorun yok ama şu da bir gerçek ki bende geçenlerde arkadaşlara gittim ve bütün çocuklar TV'ye kitlenmislerdi bende kızdım. 'Burada kalabaliksiniz birbirinizle oyun oynayın sosyal olun az' dedim. Çocuklar bir aradayken beraber oynayıp sıkılıp sonrasında bir miktar baksalar neyse ama tüm zamanı özellikle de oynuyabilecegi arkadaş çevresi varken böyle kitlenmelerine bende karşıyım.

Bence çok güzel çizgi filmler de var. Heidi mesela. Çocukken bayılarak izlerdim. Çok masum bir filmdi. Günümüzde böyle çocuk masumiyetine uygun güzel çizgi filmler yok ne yazık ki.

kizimla artik oynayacak oyun bulamadigimda bazen bende aciyorum tv den maksimum 1 saat izleyecegi seyleride siraliyorum kendim
renkler sayilar sekiller biraz niloya
bazen benim daha once ogretmeyi henuz aklima getirmedigim seyi ogrendigini farkediyorum gecen marketteyken kendimde ogretirdim tabi ama mesela ananasi gostermemistim hic ananas dedi gorunce
sayi saymasinida hizlandirdi ozel bir caba harcamama ragmen ama tabi herşey dozunda an ne guzel ogretiyor iste bana ne gerek var diyip saatlerce cocuk oturtulmamali basina
kapatacagim zaman uykulari gelmis anneleri cagiriyo diyorum iyi uykular gorusuruz diyip el salliyor baska turlu kapatirsam agliyor cocugin nabzina gore serbet verip kapatmak inatlasmamakta gerekiyor sanirim
Kızınız kaç yaşında peki? Ne zamandır izliyor bu şekilde?

TRT çocuk izlemesin yeter bebek değil aptal kanalı bu kadar saçma sapan çizgi filmleri ilk kez gördüm hiçbir konu yok eğitici öğretici değil benim çocukluğumda Arthur vardı mesela çok güzel bir çizgi filmdi .😁
Bugün birde aç TRTçocuk izlesin eğitici dediler. Ben hiç bilmediğim için alla alla oldum ama kötü bir yorum var şimdi 🤣

İki yaşına kadar karşıyım. Sonrasında ise dozunda olmalı. Ve seçici olunmalı. Vicdanlarini rahatlatmak için size saldirmislar.
İki yaşından sonra da günde 10 dk diyor uzmanlar. Bence ben bir 24 ayı bekleyeyim sonra yaz gelir zaten hep sokakta oluruz sonra kış gelir duruma göre bakarız 🤣

Ben o keskin çizgilerle izletmeyenlerdenim. Evet yasak. Ama çizgi filmden çok şey öğreniyormuş filan. Bu beni ilgilendirmiyor öğrenmesi gereken şeyleri şarkılarla, kitaplarla oyunlarla etkinlik kutularıyla öğretiyorum. 23 aylık oldu 6 kelimeli cümle kuruyor tekerlemeler şarkılar akıcı şekilde ezbere okuyor, 1 er birer 10 a kadar, 10 ar 10 ar yüze kadar sayıyor. 300 den fazla kelime biliyor. Bunların hiçbirisini TV izleyerek öğrenmedi. Belki TV izleyenler çok daha fazla şey biliyordur ama çizgi filmlerde ve TV de hızlı geçişler ve hareketli görüntüler dikkat dağınıklığı yaptığı gibi TV vs gibi teknolojik aletlere maruz kalmak beyin gelişimini olumsuz yönde etkilşiyormuş. Hatice Kübra tongar on bu konuda bir videosu vardı. 3 yaşına kadar mümkünse hiç teknolojiyle tanıştırmamak gerekiyor

1 yaşında çocuğum var bazı zamanlar televizyondan ingilizce çizgi filmler seyrediyoruz yaklaşık 2-3dk anca sürüyor çünkü oyun oynamak ona göre TV'den çok daha keyifli nedeni sürekli onunla oyun oynamam.

Demek istediğim abartilmadigi sürece ve çocukların ne izlediği takip edilecek şekilde çocuğunuzun bir şeyler izlemesinde sorun yok ama şu da bir gerçek ki bende geçenlerde arkadaşlara gittim ve bütün çocuklar TV'ye kitlenmislerdi bende kızdım. 'Burada kalabaliksiniz birbirinizle oyun oynayın sosyal olun az' dedim. Çocuklar bir aradayken beraber oynayıp sıkılıp sonrasında bir miktar baksalar neyse ama tüm zamanı özellikle de oynuyabilecegi arkadaş çevresi varken böyle kitlenmelerine bende karşıyım.
İşte sonra durum ona dönüyor elimde telefon olan çocuklar dolaşıp izliyor ama neden onca çocuk var oynayın gitsin neden yani bu? Bende kızımla küçük bir bebeğim daha var ama sabahtan akşama kadar oynuyorum bana bir tüşrü doğru gelmiyor TV yi öyle çıkar mışım hayattan. Mesela kızım telefon görsün hemen benimse bana eşiminse eşime götürür zaten bizi de oynarken görmez ama öyle ki bugünkü sözler bana kendimi kötü hissettirdi

Herşey sınırlı olmalı , dozunda olduğu sürece zararı değil yararı olduğunu düşünüyorum .
Sonuçta ben küçükken hatırlıyorum sokakta büyüdük sokak dışında da televizyon izliyorduk.
Gerizekalı olmadım çok şükür.🥳

Bugün birde aç TRTçocuk izlesin eğitici dediler. Ben hiç bilmediğim için alla alla oldum ama kötü bir yorum var şimdi 🤣
Ya küçük cocuklar icin uygun olabilir ama 7 yaşın uzeri için çok anlamsız filmleri belki ben denk gelmedim bilmiyorum bikac kez izledim cidden neden sonuç ilişkisi yok arkadaşlık kavramı yok hepsi kendi aleminde karakterler çok saçma gelmişti 😁

Oğlum 30 aylık. Geçen hafta ailecek hasta olduk yatak döşek. Bir o zaman tvye bu kadar fazla maruz kaldı sanırım. Harika kanatları izledik hep beraber. Ama onun dışında yoktur. Babamız tv açar, o ne izlerse onu izleriz (Ben tvyi sevmem). Bana kalsa hiç açmam. Günde yarım saat falan maruz kalıyor sanırım ortalama. Onda da masterchef izliyor zaten. O kadar :) küçükken hiç izletmedin. Renkleri bilmemneleri öğrenir bahanesi de tamamen tembellikten kaynaklanan bir şey. Oğlumun bolca kitabı var, renkleri ve şekilleri vs oradan öğrendi. Kaplancık odasını toplarken oğlum da odasını topla ayı öğrendi. Yani öyle çizgi filme falan gerek yok. Adı üstünde aptal kutusu.

Back
X