• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cizre'de 12 yaşındaki çocuk öldürüldü

pink_punk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2015
143
53
43
34
Şırnak'ın Cizre ilçesinden bugün bir ölüm haberi daha geldi. 12 yaşındaki Nihat Kazanhan isimli bir çocuk başından vurularak öldürüldü. Cizre'de 27 Aralık'tan bu yana ölenlerin sayısı 6'ya çıktı. Radikal'e konuşan amca Yusuf Kazanhan, "Öğlene kadar iş yerinde beraberdik. Eve gelip yemek yedik. Sonra sokağa çıktı. Hiçbir olay yokken başından vurularak öldürüldü" dedi.

HDP ve DTK yöneticilerinin “Büyük bir provokasyon devrede” uyarısında bulunduğu Cizre durulmuyor. İlçeden bugün de bir çocuğun ölüm haberi geldi. Yafes mahallesinde polisin müdahalesi sırasında 12 yaşındaki 6'ncı sınıf öğrencisi Nihat Kazanhan isimli çocuk kafasına aldığı kurşun sonucu ağır yaralandı.

Ağır yaralı olarak Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırılan küçük çocuk tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

HATİP DİCLE İLÇEYE GİTMİŞTİ

Cizre'de bugün Demokratik Toplum Kongresi Başkanı Hatip Dicle, HDP Şırnak Milletvekilleri Selma Irmak ile Faysal Sarıyıldız ilçeye giderek sivil toplum örgütleri başta olmak üzeri çeşitli görüşmelerde bulundu.

Dicle'nin toplanan kalabalığa hitaben yaptığı konuşmanın ardından grupların dağılmasından sonra Yasef Mahallesi'nden geçen çevre yolu yakınlarında Nihat Kazanhan, başına isabet eden kurşunla ağır yaralandı. Çevrede bulunanlar tarafından Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Kazanhan, yapılan tüm müdahaleye rağmen hayatını kaybetti.

AMCA: VURULDUĞU SAATTE OLAYLAR YOKTU

Nihat’ın vurulduğu saatlerde mahallede olay olmadığını söyleyen amca Yusuf Kazanhan ise şunları söyledi: "Ben bir elektronik servisinde çalışıyorum. Yeğenim de bana yardım etmek için bu sabah benimle birlikte işe geldi. Sonra beraber eve gelip yemek yedik. Mahallede hiç olay yoktu. Arkadaşlarıyla buluşmak için dışarı çıktı. Sonra Nihat’ın vurulduğu ve hastaneye kaldırıldığı bilgisini aldık. Görgü tanıkları çevre yolundan geçen zırhlı aracın Nihat’a ateş ettiğini söylüyor.’’

BELEDİYE BAŞKANI: ÖZEL TIM ATEŞ AÇMIŞ

Cizre Belediye Eşbaşkanı Leyla İmret de Kazanhan’ın polis tarafından vurulduğunu öne sürdü. İmret, “Görgü tanıklarının bize aktardığına göre özel harekat timlerinin ateş açması sonucu öldü. O mahallede herhangi bir olay yoktu, çocuklar duvar dibinde oturuyormuş" dedi.

Cizre’de 14 yaşındaki Ümit Kurt adlı bir çocuk da 6 Ocak’ta vurularak öldürülmüştü.

http://m.radikal.com.tr/turkiye/cizrede_12_yasindaki_cocuk_olduruldu-1272396

işte ülkemde çocuk olmak !

ya ekmek almaya giderken vurulursun, ya duvar dibinde otururken, ya da bir maganda kurşunuyla,
ya tarlada çalıştırılırsın, ya da çok ağır işlerde,
ya 13-14 yaşlarında koca koca adamlara verilirsin, ya da 6 yaşında bir evlilik cümlesi içinde yer alırsın !!

yaşın daha ÇOCUK' ama haksızlıkların BÜYÜK'tür benim ülkemde !

işte ülkemde çocuk olmak !

ya ekmek almaya giderken vurulursun, ya duvar dibinde otururken, ya da bir maganda kurşunuyla,
ya tarlada çalıştırılırsın, ya da çok ağır işlerde,
ya 13-14 yaşlarında koca koca adamlara verilirsin, ya da 6 yaşında bir evlilik cümlesi içinde yer alırsın !!

yaşın daha ÇOCUK' ama haksızlıkların BÜYÜK'tür benim ülkemde !

Ne oyunlar çeviriyorlarsa çevirsinler, ne kadar kötü olurlarsa olsunlar, ne kadar hırsızlık yaparlarsa yapsınlar yeter ki o kirli ellerini Çocuklarımızın üzerinden çeksinler..

Oyun oynaması gereken çocuklar , pis siyasetlerinin oyunu oldular.
Kim olduğu, neye inandığı , ne renk olduğr , ne dil konuştuğunun ne önemi var .
Çocuklar ölmeyi hemde bu şekilde ölmeyi hak etmiyor :(

Ne yazık ki en büyük zararı en günahsız olanlar görüyor .

Allah ailesine sabırlar versin .

Cocugun sosyal medyada yayinlanmis morg resimlerini gordunuz mu?
Bunu yapanlar insan olamaz..!!!

Cocugun sosyal medyada yayinlanmis morg resimlerini gordunuz mu?
Bunu yapanlar insan olamaz..!!!

Maalesef gördüm... Hala gözümün önünden gitmiyor, yapabileceğimiz hiçbir şeyin olmayışı da ya da hiçbir şey yapamayıp olanları öylece seyredişimiz daha da zoruma gidiyor....

Ozel harekat timi ne diye durup dururken duvar dibinde oturan cocuklari tarasin? bu iste bir is var, ortalik cok fena karisacak gibi gorunuyor..

oradaki çocuklar her gün taş atmak lastik yakmak yolları taşlarla ateşlerle kesmek peşindeler.
koca koca adamlar kadınlar ellerinde sigara ile izler.dur yapma evladım diyen olmaz.
herkeslerle barışık yaşayan ben, herkesin hakkını haklı olduğunda savunan ben, (halende) ayırımcılık taraftarı olmayan ben (elimde değil) felaket nefret ettim doğudan

Back
X